100%-os emelkedés a kínai részvénypiacon – korrekció várható

Óvatosságra int a GazdaságTV videója, amely a kínai részvénypiac elmúlt hónapokban történt emelkedését vizsgálja. Lényegében fundamentális változások nélkül emelkedtek óriásit az árfolyamok.

A videóban elhangzik, hogy legyünk óvatosak: több jel is utal arra, hogy jelenleg túlfűtött a piac, és az elemzők korrekciót várnak. Ilyen esetekben hasznosak lehetnek a technikai elemzés eszközei, de kisbefektetőként valószínűleg nem érdemes most beszállni a kínai részvénypiacba.

Június 16-án már látható is volt egy komolyabb visszaesés a kínai részvényárfolyamokban, de kérdés, hogy folytatódik-e a csökkenés:

SSE Composite Index

Nézzük meg pár kínai részvény eszközalap elmúlt 1 éves hozamát:

Allianz Részvény eszközalap

allianz kínai reszveny

Éves hozam: 47,8%

 

Metlife Shanghai expressz kínai eszközalap

metlife kinai részvény

Éves hozam: 46,9%

A kínai részvények nagyon kockázatos befektetésnek számítanak. Egy nap alatt akár 5-10%-ot is változhat az értékük. Magas volatilitásuk miatt nem ajánlott a portfólió túl nagy százalékát csak ilyen eszközökbe fektetni. Sajnos hozzá nem értő tanácsadók gyakran paliznak be embereket a magas múltbéli hozammal. Ilyenkor mindig emlékezz, hogy a kockázat és a hozam kéz a kézben jár.

Szeretnél jó döntést hozni egy konkrét pénzügyi kérdésben?

TEDD FEL KÉRDÉSED ÉS 24 ÓRÁN BELÜL VÁLASZOLUNK!

Sokan százezreket spóroltak meg azzal, hogy megírták kérdésüket mielőtt elfogadták egy ügynök, vagy pénzintézet ajánlatát. Próbáld ki, INGYEN!

TEDD FEL KÉRDÉSED MOST!
2017-02-13T21:14:18+00:00 június 21st, 2015|Befektetés|0 Comments

Leave A Comment