3 új lakásbiztosítás a piacon. Érdemes-e váltani?

Nem állt meg a lakásbiztosítási piac, folyamatosan egyre több és több szolgáltatást lehet kiharcolni a biztosítóktól és gyakorlatilag egyre olcsóbban. Érdemes 3 évente felülvizsgálni a biztosításunkat, de jó, ha odafigyel, mert nem mindenki adja meg a maximális kedvezményeket.

Az elmúlt néhány hónapban 3 biztosító is előrukkolt valami újdonsággal: a Generali, az Uniqa és az Allianz is. Ezeket az új biztosításokat fogom összehasonlítani, illetve megnézem, hogy mit nyújtanak ezek az új termékek az egyik legerősebb versenyző ellen, az Aegon LSZB+ ellen.

Mennyibe kerül egy jó lakásbiztosítás?

Nézzünk meg egy példát. Az általam kalkulált ingatlan egy 145 négyzetméteres családi ház Szegeden, amely fala tégla, teteje cserép. A ház mellett egy 30 négyzetméteres melléképület található, illetve a házban 9.000.000 forint ingóság van. Épült:1970-ben.

Szeretnénk biztosítani mindenféle elemi kárra, betörésre, csőtörésre, beázásra, villámcsapásra, és szeretnénk ha biztosítaná a különleges üvegeinket is, a dugulást, személyi okmányok és bankkártya elvesztést, füst és korom szennyeződéseket. A szerződő 40 éves.

Ezen kívül van egy 3 éves kutyánk, amit – ha lehet – még betegségre és balesetre is szeretnénk biztosítani.

Először nézzük meg a biztosítók árajánlatát, azután azért néhány szót még mondanék az egyes konstrukciókról.

Lakásbiztosítások

 

Az Allianz eddig is majdnem dupla árat kért mindig a lakásbiztosításáért, ami ráadásul szolgáltatásban is elmarad a többitől szerintem. Ezen nem kívántak változtatni, így ez a biztosító nálam kiesett.

Melyik a legjobb lakásbiztosítás?

Az Uniqa árban nagyon jó, a kárkifizetésükről sem tudok rosszat mondani, bár sok tapasztalatom nincsen. Nyilván találnánk olyanokat, akik elégedetlenek voltak, bár ez sokszor abból fakad, amint látom, hogy az ügyfél nem értelmezi jól a szerződési feltételeket, vagy az ügynöktől félrevezető tájékoztatást kap.

Az Aegon nekem az utóbbi időben az egyik favoritom, van, hogy 70% kedvezményt is el lehet érni bizonyos feltételekkel, így árban is nagyon jó. Az Aegon szerződési feltétele az egyik legjobb: nincsenek felesleges kizárások, korrekt, gyors fizetés jellemzi őket.

A Generalit pedig az innováció, a kényelmes ügyfélkiszolgálás jellemzi. Tudom, hogy néhány évvel ezelőtt többen is panaszkodtak rá, hogy nem fizetnek, de ez mára szerintem változott. Az Aegonhoz hasonló korrektség jellemzi őket, ráadásul most két teljesen új szolgáltatást vezettek be.

Az egyik, hogy bizonyos károknál nem kell a pénzünk után futni, elég bejelenteni a kárt és azonnal küldenek szakembert, akit ki is fizetnek. Ezt nem értem, hogy más biztosítók miért nem alkalmazzák, szerintem már csak ezért is megéri többet fizetni néhány ezer forinttal.

A másik, hogy a kárszakértő amikor a helyszínre érkezik egy tablet segítségével rögzíti a kárt, és amennyiben az összeg elfogadásra kerül, az utalást még a helyszínen elindítja, ami akár már akkor az ügyfél számlájára érkezhet, amikor a kárszakértő még az utcában van.

Gyors, kényelmes, ügyfélbarát és modern megoldások ezek, amik nagyban könnyítik az ilyen, egyébként kellemetlen és stresszes szituációkat. Ezek valóban hasznos szolgáltatások szerintem.

Nyilván még sok dolog van, amit érdemes megvizsgálni, át kell nézni a szerződéseket is, de fontos, hogy ne csak ár alapján döntsünk. Az Allianzon kívül a mások 3 biztosítás jó választás lehet. Ha Allianz lakásbiztosítása van, akkor ideje felkeresnie egy alkuszt.

Tanácsot, véleményt kérnél? Kérj személyes, vagy ingyenes online pénzügyi tanácsadást!

Kérdésed van? Vitatkoznál? Írd meg kommentben, vagy nekem személyesen!

Szeretnél jó döntést hozni egy konkrét pénzügyi kérdésben?

TEDD FEL KÉRDÉSED ÉS 24 ÓRÁN BELÜL VÁLASZOLUNK!

Sokan százezreket spóroltak meg azzal, hogy megírták kérdésüket mielőtt elfogadták egy ügynök, vagy pénzintézet ajánlatát. Próbáld ki, INGYEN!

TEDD FEL KÉRDÉSED MOST!
2017-02-17T16:47:36+00:00 november 8th, 2013|Biztosítás|0 Comments

Leave A Comment