6 dolog, ami nem hiányozhat egy vasárnapról

  • vasárnap

Kell, hogy legyen némi szabadidőd, amit nem munkával töltesz, de ez nem jelenti azt, hogy ezt az időt ne tölthetnéd hasznosan. Összeszedtünk néhány tippet, amivel kicsit eltávolodhatsz a mindennapi rohanástól, miközben mégis produktívan töltheted az időt.

Ha te is azok közé tartozol, akik nem bírnak órákon keresztül a TV előtt ülni és várni, hogy elszálljon a fejük felett az idő, akkor tudod, milyen nehéz is kicsit elvonatkoztatni a mindennapi teendőktől és határidőktől. Néha pedig muszáj, és erre ideális nap a vasárnap.

Nézzük, miket tehetsz, hogy egyszerre pihenj, és mégse legyen kidobott idő a vasárnap:

1. Tölts egy kis időt egyedül

Amikor egyedül vagy, és van időd gondolkodni, sok érdekes ötlet juthat az eszedbe. A hétközben felgyülemlett rengeteg információból legtöbbször akkor pattan ki a legjobb ötlet, amikor nem is várnád, és teljesen más jár a fejedben.

Ne sajnáld hát az időt, hogy kiürítsd a gondolataid. Ez segíti a kreativitásod, és segít elgondolkodni is az élet nagy dolgain. Ilyenkor számot vethetsz a pénzügyi céljaiddal kapcsolatban, vagy megfogalmazódhatnak új célok is benned, amik eddig csak tudat alatt léteztek.

2. Foglalkozz a szenvedélyeddel

A legjobb hobbi az, amelyik kreatív, hasznos, előállít valamit. Kerüld a passzív hobbikat, mint a Tv nézés, vagy a játék. Találj olyan elfoglaltságot, amelyikben te vagy a főszereplő, és megtanulsz létre hozni valamit.

Az alkotás örömén túl olyan készségeket is elsajátíthatsz, amelyek később a hasznodra lehetnek, esetleg a jövőben a bevételi forrásaidat fogják gyarapítani. Azok az enberek a legboldogabbak, akik a szenvedélyükből keresik a kenyerüket.

Ide tartozhat például egy hasznos könyv elolvasása, vagy egy oktató videó megnézése is. Ahhoz, hogy valami sajátot hozz létre, először el kell sajátítani az alapokat.

3. Mozogj kicsit

A rendszeres testmozgás jótékony hatásairól már számtalan írás született. Nem csak teatileg, de szellemileg is felfrissít. Egy könnyed séta, vagy egy tenisz parti a pároddal gyorsan elfeledteti a hétköznapi stresszt, és újult erővel vághatsz neki a hétnek másnap.

Ha hétközben kicsit lemaradtál az edzésterveddel, akkor a vasárnap egy remek alkalom, hogy bepótold az elmaradt mozgást.

4. Vegyél részt közösségi eseményeken

Amellett, hogy fontos, hogy időt tölts egyedül, a vasárnap remek alkalom a családi, vagy baráti programokra. Sok fesztivál és progran várja ilyenkor az érdeklődőket, ahol új kapcsolatokra és barátságokra tehetsz szert.

Légy nyitott és érdeklődő. Ez nem csak a szórakozás miatt lehet fontos, de az új ismertségek új üzleti lehetőségeket is jelenthetnek számodra.

5. Rakj rendet

A rendrakás sokmindent jelenthet. Persze el kell látni a házkörüli munkákat, és mindig akad javítani való is, de ilyenkor van időd az apró, régóta halasztott dolgokat is elintézni.

Sokan halogatják, hogy rendbe teszik a hivatalos papírokat, vagy átnézetik a pénzügyeiket a pénzügyi tanácsadójukkal. Esetleg vegyél részt egy nyugdíj tanácsadáson, ha még nem tetted!

6. Tervezd meg a következő hetet

Pénzügyi szemszögből a vasárnap a legjobb alkalom, hogy rendet tegyél a pénzügyeidben, és megvizsgáld a múltheti költségvetésed, valamint elkészítsd a következő heti becsléseidet.

Más szempontból is fontos a tervezés. Vedd sorra, hogy milyen elintézendő feladatok vannak, és azokat oszd el a megfelelő helyre. A teendők logikus csoportosításával rengeteg időt spórolhatsz meg, és amint tudjuk, az idő pénz! A feladataid megfelelő priorizálásával elkerülheted, hogy kicsússz a határidőkből, és a tervezési folyamat segít, hogy a fontos dolgokra tudj koncentrálni.

Van más tipped vasárnapra? Kíváncsi lennék, hogy ti mi az, amit mindig megcsináltok, és mi az amit soha? Ha nem, miért nem?

Szeretnél jó döntést hozni egy konkrét pénzügyi kérdésben?

TEDD FEL KÉRDÉSED ÉS 24 ÓRÁN BELÜL VÁLASZOLUNK!

Sokan százezreket spóroltak meg azzal, hogy megírták kérdésüket mielőtt elfogadták egy ügynök, vagy pénzintézet ajánlatát. Próbáld ki, INGYEN!

TEDD FEL KÉRDÉSED MOST!
2017-02-13T21:14:12+00:00 szeptember 27th, 2015|egyéb, Pénzügyek|0 Comments

Leave A Comment