A diploma mellé egy lakáskulcs gyermekednek?

Ugorj vissza kicsit az időben: Mit szóltál volna, hogyha diplomád vagy szakmád mellé, ajándékba egy lakáskulcsot kaptál volna szüleidtől? Mennyivel könnyebb lenne most, valamint milyen kiemelkedő előnyökkel kezdhetted volna az életedet… És mi a helyzet gyermekeddel? Ő vajon lakáskulcsot fog kapni?

Azért érdemes hozzátenni, hogyha nem is kap lakáskulcsot, de valamilyen „indulót” mindenképp szükséges biztosítani ahhoz, hogy később önerejéből vásárolhasson lakást. Pont erre valóak a gyermekcélú megtakarítások, amivel bebiztosíthatod gyermeked jövőjét.

Ahogyan azt már egy korábbi cikkünkben említettük, a TÁRKI kutatóintézet szerint egy gyermek születésétől kezdve az egyetem végeztéig, körülbelül 30 millió forintba kerül.

Mennyit tegyél félre gyermekednek?

A gyermekcélú megtakarítás összegét egyértelműen, az aktuális anyagi helyzetünk határozza meg. Általában a nettó jövedelmünk 10%-át érdemes erre a célra fenntartani. Viszont érdemes megemlíteni, hogy lehetnek folytonos vagy átmeneti időszakok keresetünket illetően.

Ennek eredményeképpen van amikor jobban, vagy szerényebb jövedelemhez jutunk. Így azt tanácsoljuk, hogy egy olyan havi fix megtakarítási összeget kell megállapítani, amit bármelyik esetben is zökkenőmentesen tudunk biztosítani. A napi 500 forintos megtakarítás pont ilyen.

Naponta 500 forint elég lesz?

Tudom, hogy nagyon elcsépelten hangzik, de naponta egy kávé és egy szendvics összegének folyamatos megtakarításával, kiváló alapot tudsz biztosítani gyermeked jövőjének. A gyermekcélú megtakarítások lehetőséget adnak a hosszú távú és biztonságos pénzgyűjtéshez. Ezenkívül léteznek olyan lehetőségek is, amikből állandóan elérhető a félretett összeg, így gyermeked életpályája során felmerülő költségeket könnyedén fogod finanszírozni.

Ennek megfelelően érdemes már a gyermek születésekor vagy még azelőtt a gyermekcélú megtakarításokról gondoskodni, hogy gyermekünk akár a legjobb óvodába vagy általános iskolába járhasson.

Számoljunk együtt

Te és párod, gyermeketek születésétől kezdve az év mindennapján félretesztek 500-500 forintot. Ez azt jelenti, hogy havonta közösen 30 ezer forintot megspóroltok. Ha a gyermek 25 éves lesz, akkor milyen összeghez fog hozzájutni?

1 havi megtakarítás 500-500 forint esetén = 30 ezer forint!
1 évben = 360.000 forint!
A gyermek mire 18 éves lesz = 6.480.000 forint! (Másfél szobás panellakás ára!)
A gyermek mire 25 éves lesz = 9 millió forint! (4 szobás panellakás ára!)

Amint láthatod ez az összeg a napi 1-1 kávé és 1-1 szendvics összegének megspórolásából keletkezett. Ugye hogy nem lehetetlen…

Szeretnél jó döntést hozni egy konkrét pénzügyi kérdésben?

TEDD FEL KÉRDÉSED ÉS 24 ÓRÁN BELÜL VÁLASZOLUNK!

Sokan százezreket spóroltak meg azzal, hogy megírták kérdésüket mielőtt elfogadták egy ügynök, vagy pénzintézet ajánlatát. Próbáld ki, INGYEN!

TEDD FEL KÉRDÉSED MOST!
2017-02-13T21:14:19+00:00 május 23rd, 2015|Gyermek, Megtakarítás|0 Comments

Leave A Comment