Hogy a legolcsóbb a vegyes életbiztosítás?

Te is gondolkodsz egy élet/baleset biztosítás megkötésén, de nem tudod, hogy milyen is lenne jó? Sokan keresnek olyan biztosítást, amire ha havi szinten, tegyük fel, 12 ezret rászánnak, és 10 évig fizetik, a szerződés lejártával ki is tudnak venni pénzt. Persze az sem lenne rossz ha véletlenül szükség lenne a pénzre 10 éven belül és akkor is hozzá lehetne nyúlni!

Mit javaslok ilyen esetre?

Amit kötni szeretnél az egy hagyományos vegyes életbiztosítás, vagy egy unit-linked biztosítás. Mindkettő lényege, hogy bizonyos kockázatok esetén (pl. halál, baleset, betegség) esetén fizetnek, de lejáratkor – vagy előtte- akár pénzt is lehet kivonni belőlük.

Az elgondolásod teljesen rendben van, és mindenképpen kezdd is el, de óvatosnak kell lenned. Annyi féle-fajta módon megpróbálnak majd lehúzni mindenféle költségekkel, hogy mindenképpen azt javaslom, hogy velem kösd meg a szerződést. Ez most lehet, hogy reklámnak hangzik, de egyszerűen nincs hely elmagyarázni, hogy mi mindenre kell odafigyelni.

lényeget leírom

A hagyományos biztosításokkal nem is foglalkoznék most, mert egyszerűen nem volt még ember, aki jól jött volna ki belőle, ha volt is csak óriási szerencsével, tehát azt semmiképpen sem szabad kötni, bár manapság nagyon nem is árulják, pont ezért.

Helyette vannak a befektetési egységekhez kötött biztosítások, azaz unit-linked típusok. Ezek 99.9%-a átverés, akár bankban adják, akár a legjobb barátja, ezektől óvakodni kell.

Olyan mesterien furfangosan rejtik el a költségeket, hogy egy jogász és egy közgazdász sem veszi észre, ugyanakkor akár azonnali jutalékot is fizet egy-egy ilyen szerződés az üzletkötőnek, amit hátulról a te zsebedből szednek ki.

Természetesen ezért van az, hogy mindenki ezeket fogja ajánlani. Tehát nem javaslom, hogy bárki mástól megkérdezd, hogy mit köss, mert 150%, hogy unit linked lesz a vége. Aztán megbánja.

Kérdésedre a válasz pedig:

Lehet ilyet kötni, van is rá pár ötletem, de nem úgy ahogy a biztosító vagy az ügynök szeretné.
Hiába a csodaköntös a lényeg mindig ez:
Az általad megadott kockázatokra a biztosító kiszámít egy díjat, majd a maradék befizetését a költségek levonása után befekteti. Ez az, amit a végén, vagy időközben kifizethet neked.

Példa:

12.000 forintot akarsz havonta fizetni. Tegyük fel, hogy szeretnél 10.000.000 forintot baleseti halál esetén, 500.000 forintot betegség esetén, és mondjuk 3.000 forintot naponta, ha kórházba kerülsz bármilyen okból.

Erre a biztosítók tesznek egy ajánlatot, (itt akár tízszeres árkülönbségek is lehetnek!) mondjuk a legolcsóbb vállalja, hogy ezért neked most csak 5.000 forintot kell fizetnie.

A 12.000-ből levonjuk a 5.000 forintot, akkor a maradék havi 7.000 forint kerül a megtakarítási részbe. Ebből lejön ilyen, olyan, amolyan költség, megmarad havi 3.500 Ft. Ez befektetődik, és kamatozik.

Ez így semmiképpen sem praktikus és TILOS!

Mivel, nincs két egyforma biztosító, minden biztosító jó valamiben. Amelyik jó megtakarításban az borzalmas árakat ad a kockázati elemekre, és fordítva. Semmiképpen sem szabad egy terméken belül kötni ezt.

Meg kell keresni a legjobb kockázati biztosítást, és a legjobb megtakarítási lehetőséget. (ami nem feltétlenül biztosítás)

Ebben az esetben az előző példában, ha a kockázati díj változatlanul 5.000 Ft, de a megtakarítás díja alacsonyabb és Ön 5.500 Ft-ot fektetsz be havonta, az azt jelenti, hogy majdnem DUPLÁJA lesz a pénz, ami megmarad neked!

1. esetben (6% kamattal) : 576.445,6 Ft

2. esetben (6% kamattal) : 905.843,09 Ft

Ezek nem valós számok csak egy hasraütés szerű példa, de a lényeget jól érzékelteti. Ennél sokkal jobb megoldások is vannak!

Kérlek, bízd ezt rám és hidd el, a legjobb tudásom szerint fogok eljárni az érdekedben.

Olyan trükköket tudok, amivel már most biztos vagyok benne, hogy tíz éves időtávban legalább fél milliót megspórolok számodra.

Persze nyugodtan meg is versenyeztethetsz bárkivel, naná. Állok elébe! Ha érdekel a téma és szeretnél konkrét termékeket hallani, keress fel a szenadam@gmail.com címen vagy a 06-30-248-04-21-es telefonszámon.

Kérdésed van? Vitatkoznál? Írd meg kommentben, vagy nekem személyesen!

Tanácsot, véleményt kérne? Kérjen személyes, vagy ingyenes online pénzügyi tanácsadást!

Szeretnél jó döntést hozni egy konkrét pénzügyi kérdésben?

TEDD FEL KÉRDÉSED ÉS 24 ÓRÁN BELÜL VÁLASZOLUNK!

Sokan százezreket spóroltak meg azzal, hogy megírták kérdésüket mielőtt elfogadták egy ügynök, vagy pénzintézet ajánlatát. Próbáld ki, INGYEN!

TEDD FEL KÉRDÉSED MOST!
2017-02-13T21:14:38+00:00 március 6th, 2013|Biztosítás|0 Comments

Leave A Comment