Ön is gondolkodik egy élet/baleset biztosítás megkötésén, de nem tudja,hogy milyen is lenne jó?

Sokan keresnek olyan biztosítást, amire ha havi szinten tegyük fel 12 ezret rászánnak, és 10 évig fizetik, a szerződés lejártával ki is tudnak venni pénzt.

Persze az sem lenne rossz ha véletlenül szükség lenne a pénzre 10 éven belül és akkor is hozzá lehetne nyúlni!

Mit javaslok ilyen esetre?

Amit Ön kötni szeretne az egy hagyományos vegyes életbiztosítás, vagy egy unit-linked biztosítás. Mindkettő lényege, hogy bizonyos kockázatok esetén (pl. halál, baleset, betegség) esetén fizetnek, de lejáratkor – vagy előtte- akár pénzt is lehet kivonni belőlük.

Az elgondolása teljesen rendben van, és mindenképpen kezdje is el, de óvatosnak kell lennie. Annyi féle-fajta módon fogják megpróbálni lehúzni mindenféle költségekkel, hogy mindenképpen azt javaslom, hogy velem kösse meg a szerződést. Ez most lehet, hogy reklámnak hangzik, de egyszerűen nincs hely elmagyarázni, hogy mi mindenre kell odafigyelni.

A lényeget leírom

A hagyományos biztosításokkal nem is foglalkoznék most, mert egyszerűen nem volt még ember, aki jól jött volna ki belőle, ha volt is csak óriási szerencsével, tehát azt semmiképpen sem szabad kötni, bár manapság nagyon nem is árulják, pont ezért.

Helyette vannak a befektetési egységekhez kötött biztosítások, azaz unit-linked típusok. Ezek 99.9%-a átverés, akár bankban adják, akár a legjobb barátja, ezektől óvakodni kell.

Olyan mesterien furfangosan rejtik el a költségeket, hogy egy jogász és egy közgazdász sem veszi észre, ugyanakkor akár fél millió! azonnali jutalékot is fizet egy-egy ilyen szerződés az üzletkötőnek, amit hátulról az Ön zsebéből szednek ki.

Természetesen ezért van az, hogy mindenki ezeket fogja ajánlani. Tehát nem javaslom, hogy bárki mástól megkérdezze, hogy mit kössön, mert 150%, hogy unit linked lesz a vége. Aztán megbánja.

Kérdésére a válasz pedig:

Lehet ilyet kötni, van is rá pár ötletem, de nem úgy ahogy a biztosító vagy az ügynök szeretné.

Hiába a csodaköntös a lényeg mindig ez:

Az Ön által megadott kockázatokra a biztosító kiszámít egy díjat, majd a maradék befizetését a költségek levonása után befekteti. Ez az, amit a végén, vagy időközben kifizethet Önnek.

Példa:

Ön 12.000 forintot akar havonta fizetni. Tegyük fel szeretne 10.000.000forintot baleseti halál esetén, 500.000 forintot betegség esetén, és mondjuk 3.000 forintot naponta, ha kórházba kerül bármilyen okból.

Erre a biztosítók tesznek egy ajánlatot,(itt akár tízszeres árkülönbségek is lehetnek!) mondjuk a legolcsóbb vállalja, hogy ezért Önnek csak 5.000 forintot kell fizetnie.

A 12.000-ből levonjuk a 5.000 forintot, akkor a maradék havi 7.000 forint kerül a megtakarítási részbe. Ebből lejön ilyen olyan amolyan költség,megmarad havi 3.500 Ft. Ez befektetődik, és kamatozik.

Ez így semmiképpen sem praktikus és TILOS!

Mivel, nincs két egyforma biztosító, minden biztosító jó valamiben. Amelyik jó megtakarításban az borzalmas árakat ad a kockázati elemekre, és fordítva. Semmiképpen sem szabad egy terméken belül kötni ezt.

Meg kell keresni a legjobb kockázati biztosítást, és a legjobb megtakarítási lehetőséget. ( ami nem feltétlenül biztosítás)

Ebben az esetben az előző példában, ha a kockázati díj változatlanul 5.000 Ft, de a megtakarítás díja alacsonyabb és Ön 5.500 Ft-ot fektet be havonta, az azt jelenti, hogy majdnem DUPLÁJA lesz a pénz, ami megmarad Önnek!

1. esetben (6% kamattal) : 576.445,6 Ft

2. esetben (6% kamattal) : 905.843,09 Ft

Ezek nem valós számok csak egy hasraütés szerű példa, de a lényeget jól érzékelteti. Ennél sokkal jobb megoldások is vannak!

Kérem bízza ezt rám és higgye el, a legjobb tudásom szerint fogok eljárni az Ön érdekében.

 Olyan trükköket tudok, amivel már most biztos vagyok benne, hogy tíz éves időtávban legalább fél milliót megspórolok Önnek.

Persze nyugodtan meg is versenyeztethet bárkivel, naná. Állok elébe! Ha érdekli a téma és szeretne konkrét termékeket hallani, kérem keressen fel a szenadam@gmail.com címen vagy a 06-30-248-04-21-es telefonszámon.

Kérdése van? Vitatkozna? Írja meg kommentben, vagy nekem személyesen!

Tanácsot, véleményt kérne? Kérjen személyes, vagy ingyenes online pénzügyi tanácsadást!