AdósságKönnyítő Kölcsön: a Raiffeisennél is elérhető az adósságrendezés

 • raiffeisen adossagrendezo hitel

Végre a Raiffeisennél is elérhető a totális személyi kölcsön kiváltó termék, az AdósságKönnyítő Kölcsön (Citibank mintájára). Ez jelenleg egy olyan lehetőség, amivel úgy gondlom, hogy megéri kicsit foglalkozni, mert sokat segíthet azoknak a – nem csak Raiffeisenes – adósoknak, akiknek több típusú hitelük van, és esetleg ezért nem kaphatnak máshol lakáshitelt. Összeszedtük, hogy miként.

A pénzügyi tervezés fontosságáról már többször volt szó a blogon, és egy valóságos pénzügyi katasztrófának látom, hogy mennyire sokan vannak tele mindenféle hiteltermékekkel, adósságokkal. A hitelkártya tartozások és a különböző hitelkeretek, valamint a személyi kölcsönök ezek közül a legdrágábbak. Azok, akik innen-onnan vettek fel apróbb hiteleket sokszor nem is látják jól át, hogy mit miért, hova fizetnek, valamint ezek a hitelek azt is megakadályozhatják, hogy mondjuk lakáshitelhez jussanak, hiszen így nem hitelképesek.

A hitelkártyák kiváltását viszont a legtöbb bank nem tudja megcsinálni, így az ügyfél ördögi körbe kerül, nem lehet ismét hitelezni. Ebből következik, hogy sok ügyfél vár megoldásra a piacon!

Erre reagálva jött ki a Raiffeisen AdósságKönnyítő Kölcsön nevű terméke. Az AdósságKönnyítő kölcsön célja, hogy a drágább, akár másik bankoknál felvett hiteleket kiváltsa. Gyakorlatilag adnak egy új hitelt, amelyből vissza tudod fizetni a jelenlegi kölcsönöket. Ne arra gondolj, hogy “Jajj Istenem, még egy hitel..”, mert ettől neked nem lesz több a tartozásod, sőt…

Mivel ezzel a hitellel a bank viszonylag könnyen tud, nagyobb mennyiségű hitelt magához csábítani ennek a kölcsönnek a kamata jóval alacsonyabb, mint mondjuk a hitelkártyáké. Így te valójában elég sokat is nyerhetsz egy ilyen ügyleten, ráadásul nem kell majd minden szolgáltató felé egyesével fizetned a tartozásokat. Egy hiteled lesz, pontosan látni fogod, hogy az mekkora összeg, és azt látni fogod egyben, hogy mennyi a havi törlesztőd. Ez a tervezésben is segíthet.

Azt már többször leírtam, hogy a legjobb befektetés a hiteled visszafizetése. Azon felül, hogy van némi vésztartalékod, minden pénzed a hiteled törlesztésére kell fordítanod, hiszen nem éri meg mondjuk nyugdíjra megtakarítani, amíg hiteled van. (Amit félreteszel 5% kamaton, az a másik oldalon 15% kamattal folyik el.)

A Raiffeisen AdósságKönnyítő Kölcsön

Árazásban 15% körüli kamatot lehet elérni, ami az extra prémium ajánlatokat leszámítva kifejezetten jó a piacon. Röviden a folyamatról: Ha valakit érdekel a termék, ki kell töltenie egy Raiffeisenes adatlapot, utána beszkenneled, lefotózod és visszaküldöd. Ezt e-mailen visszaküldöd a tanácsadódnak, vagy a Raiffeisenes kollégának. (Ha nem ismersz senkit, segítünk, csak kérd itt.) 24 órán belül megszűrik (BAR ellenőrzés, munkáltató ellenőrzés!) és egy tetszőleges fiókba időpontot egyeztetnek veled, ahova egyszer kell csak bemenned szerződni.

Személyi kölcsönhöz képest kiszámítható, és minimális munka van vele, ugyanakkor elég sokat megspórolhatsz vele, ha most több típusú tartozásod is van. Itt az iskolakezdés, aktuális a termék, akinek több hitele van, tegyen egy próbát.

Ja, majdnem megfeledkeztem a sokak számára legfontosabb tényezőről: ha most kéred az adósságod rendezését, akkor egy ajándék tabletet is kapsz!

A Raiffeisen AdósságKönnyítő kölcsön feltételei:

 1. Betöltött 18. életév.
 2. Ha az életkor a kölcsön igénylésekor 25 év alatt van, vagy a kölcsön lejáratakor meghaladja a 70.évet, olyan adóstárs bevonása szükséges, akinek életkora az igényléskor 25 év felett, a kölcsön lejáratakor 70 év alatt van, és megfelel a további hiteligénylési feltételeknek is.
 3. Magyarországon szerzett jövedelem, valamint magyarországi állandó lakcím vagy tartózkodási engedély.
 4. Minimum 6 hónapos folyamatos, határozatlan idejő munkaviszony a jelenlegi munkahelyen (egyéni vállalkozók, társas vállalkozások – kft., bt., kkt. – tulajdonosai esetén minimum 12 hónapos folyamatos gazdasági tevékenység). A Bank egyedi döntés alapján 3 hónapos munkaviszonyt is elfogadhat.
 5. Egyedüli igénylıként minimum 100.000 Ft, adóstárssal minimum 80.000 Ft/fı igazolt havi nettó jövedelem.
 6. Alkalmazottak esetén a jövedelemnek bármely magyarországi pénzintézetnél vezetett lakossági bankszámlára kell érkeznie.
 7. Vezetékes telefon vagy elıfizetéses mobiltelefon, illetve feltöltı kártyás mobiltelefon.
 8. Legalább kéthavi aktív, lakossági bankszámla-múlt bármely magyarországi pénzintézetnél.
 9. 2.000.000 Ft feletti kölcsönösszeg esetén Adóstárs bevonása szükséges

A Raiffeisen adósságrendezéshez szükséges dokumentumok:

 1. Érvényes személyi igazolvány (ennek hiányában új kártyaformátumú vezetői engedély, vagy útlevél), lakcímkártya és adóigazolvány. Ideiglenes dokumentumokat a Bank nem fogad el.
 2. 30 napnál nem régebbi jövedelemigazolás, alkalmazott esetén munkáltatói igazolás,  vállalkozó esetén NAV (korábban APEH) jövedelemigazolás, nyugdíjas esetén éves nyugdíjértesítő másolat, nem öregségi nyugdíj, valamint hozzátartozói ellátás (özvegyi nyugdíj) esetén a nyugdíjhatározat másolata.
 3. Egyedi hitelbírálattól függően a bank az alkalmazottaktól és a nyugdíjasoktól is kérhet NAV jövedelemigazolást.
 4. Az igénylő saját nevére vagy bejelentett lakcímére szóló vezetékes telefon vagy előfizetéses mobiltelefon esetén utolsó havi telefonszámla.
 5. Ennek hiányában a bejelentett lakcímre szóló 2 db különböző utolsó havi közüzemi (víz, gáz, villany, távhő, Internet) számla.
 6. Egyéni vállalkozók esetén Igazolás a köztartozásokról (ha az igénylő társas vállalkozás tulajdonosa, akkor a cége köztartozásairól).
 7. Utolsó kéthavi bankszámlakivonat arról a lakossági bankszámláról, amelyre az igénylő havi jövedelme érkezik. (Egyéni vállalkozók esetén, amennyiben nem rendelkezik lakossági bankszámlával, az egyéni vállalkozói bankszámlakivonatot is elfogadjuk.) Ha a Raiffeisen Bankhoz érkezik az igénylő teljes jövedelme, a bank nem kér 2 havi bankszámla kivonatot.

Másik hitelintézetnél fennálló hitelkeret kiváltása esetén:

 1. Az igénylést megelőző utolsó 3 havi kivonat
 2. Nyilatkozat a szerződés felmondásáról
 3. Nyilatkozat a kiváltásra kerülő hitelkeret teljes összegéről, a hitel azonosító számáról, valamint arról a számlaszámról, amelyre a Bank a kölcsön összegét vagy annak egy részét
 4. átutalhatja
 5. Az igénylést megelőző 6 havi törlesztő részlet megfizetésének igazolása
 6. A kiváltásra kerülő hitel/kölcsönszerződés másolati példánya
 7. A kifizetéshez: igazolás a fennálló tartozás összegéről a kölcsönszerződésben meghatározott adattartalommal.

1,2 millió forint feletti kölcsönösszegnél a Bank a kölcsön rendelkezésre bocsátását közjegyző előtt tett egyoldalú tartozáselismerő nyilatkozat átadásához köti. 1,2 és 2,5 millió Ft közötti kölcsönösszegek esetén a Bank egyedi döntés alapján a közjegyzői okirat átadásától eltekinthet. A Bank fenntartja magának a jogot, hogy a hitelbírálat során a felsoroltakon kívül más dokumentumokat is kérjen, vagy egyes dokumentumok bemutatásától eltekintsen.

A Raiffeisen AdósságKönnyítő kölcsön igénylése

Ha szeretnél minél gyorsabban megszabadulni a tartozásaidtól, akkor érdemes megnézni ezt a terméket. Szívesen állunk a rendelkezésedre adósságrendezésben, és ajándékba adunk hozzá egy ingyenes pénzügyi tanácsadást is. A gyorsabb ügyintézéshez kérhetsz segítséget tőlünk, és akkor a fenti gyorsított folyamattal akár online is el tudod intézni. Ehhez töltsd ki ezt a formot, és írd bele a megjegyzésbe, hogy Raiffeisen adósságrendezés:

Szeretnél jó döntést hozni egy konkrét pénzügyi kérdésben?

TEDD FEL KÉRDÉSED ÉS 24 ÓRÁN BELÜL VÁLASZOLUNK!

Sokan százezreket spóroltak meg azzal, hogy megírták kérdésüket mielőtt elfogadták egy ügynök, vagy pénzintézet ajánlatát. Próbáld ki, INGYEN!

TEDD FEL KÉRDÉSED MOST!
2017-02-13T21:14:15+00:00 augusztus 13th, 2015|Lakáshitel és kölcsönök, Pénzügyek|0 Comments

Leave A Comment