Nagyon kevés ember tudja, hogy a balesetre szóló biztosításokat akár az életbiztosítások árának a töredékéért is igénybe tudják venni. Az egyik óriási előnyük, hogy kortól függetlenül mindenkinek ugyanolyan áron nyújtják szolgáltatásukat, tehát egy idősebb embernek nem lesz drágább, mint egy fiatalabbnak.

Melyek a legjobb biztosítások?

Alapvetően balesetbiztosítást nem feltétlenül a márka alapján kell választani. Itt arra gondolunk, hogy igazából ennél a fajta biztosításnál nincs nagy különbség a pénzintézetek között, mindegyik biztosító fizetni fog, de csakis akkor, ha olyan balesetet szenvedünk, amit ő a szerződési feltételekbe belefoglalt.

A szerződési feltételekben igen nagy különbségek lehetnek, és ha nem akarsz tanácsadóhoz fordulni, akkor ahhoz, hogy felelősségteljes döntést hozz, bizony el kell olvasnod a feltételeket. A baleseti rokkantság valahol csak 30% felett fizet, valahol már 10% felett is. A kórházi napi térítés sem mindegy, hogy 1. naptól jár, vagy csak 4. naptól. Ha 4. naptól jár, akkor a 4. nap után visszamenőlegesen is jár, vagy csak a 4. nap utáni napokra?

Ezért a legfontosabb szempont a választásban a szerződési feltételeknek az összevetése, illetve az áraknak.

Az áraknak már vannak szembetűnő különbségek, mivel sajnos rengeteg pénzintézet tudja, hogy sok ember nem tud különbséget tenni a betegség és a baleset között, tehát ha drága az életbiztosítás, akkor drága a balesetbiztosítás is. NEM!

Milyen kockázatokra is nyújt védelmet pontosan a balesetbiztosítás?

Balesetekre. Betegségre nem. A szívinfarktus, a rák, a természetes halál NEM baleset. A biztosítók szerinti baleset jelentése:

„ A baleset az a hirtelen fellépő, egyszeri, külső fizikai és/vagy kémiai behatás, amely a biztosítottat akaratától függetlenül a kockázatviselés tartama alatt éri, és amellyel összefüggésben a biztosított egészségkárosodást szenved, illetve amely a biztosított halálát okozza.”

Lássuk, mik lehetnek balesetek:

  1. Baleseti halál: balesetből eredő halál.
  2. Baleseti kórházi napi térítés: naponta X forint, ameddig kórházban vagyunk.
  3. Baleseti műtéti térítés: A maximum, amit egy műtétért kaphatunk. (Több csoport van, kisebb műtétre kisebb pénz)
  4. Baleseti rokkantság / maradandó egészségkárosodás: maradandó sérülés esetén, százalékosan térít.
  5. Csonttörés: A maximális összeg, amit csonttörésért kaphatunk. (Vagy több csont töréséért)
  6. Baleseti kóma/plasztikai műtét /egyéb
  7. Baleseti égési sérülés
  8. Közlekedési baleseti halál: kizárólag közlekedésből származó balesetek esetén

Összehasonlítottuk néhány biztosító néhány ajánlatát, hogy te is lásd a pontos számokat. Természetesen vannak kedvezmények. Egyes biztosításoknál a gyermek biztosítására is adnak kedvezményt, illetve ha minél több főt biztosítunk egyszerre, annál kevesebb lesz az éves díj/fő. Érdemes ezt kihasználni! Segítünk neked megtalálni a legmegfelelőbbet számodra és a családod számára!

Union Menta balesetbiztosítás

Ez a biztosítás hasznos lehet magánszemélyeknek és cégeknek is egyaránt, mivel akár 5 felnőtt is lehet egyetlen szerződésben. Amennyiben családi biztosításnak szeretnéd, akkor plusz biztosításként a háztartásban élő összes gyermek is egy szerződésen belül biztosítható. 1 éves kortól 90 éves korig védelmet nyújt, 16 éves kortól pedig már felnőtt csomag köthető az ifjú növendékre.

Cégeknek azért is javasolt, mivel adómentesen adható a munkavállalónak céges kötés esetén.

Egyébként minden sportot bevállalnak, nincs kizárás, van amit pótdíjjal van amit anélkül.

Union Menta

Amint látod, ez egy elég teljes körű biztosítás, és havi pár ezer forintból is megköthető. Mivel balesetbiztosításoknál nem számít a kor, kifejezetten jó lehet idősebb embereknek.

Union SOS Extra balesetbiztosítás

1 és 74 év között korlátok nélkül biztosított lehetsz ennél a csomagnál, viszont különbség az előzőhöz képest, hogy gyermeknek csak a 18. életév betöltésétől köthető felnőtt biztosítási csomag. Gyermekedre egyébként mindössze évi 2500 Forintért kiterjesztheted ezt a védelmet, amennyiben te igénybe veszed a biztosítás valamely csomagját.

Nagy előnye, hogy kiterjeszthető igazolt sporttevékenység és extrém sportolás következtében bekövetkezett balesetekre is.

A biztosítási fedezetet 24 órán belül garantáljál.

Union SOS Extra

Generali Milliós segítség balesetbiztosítás

Ennél a biztosításnál szintén garantálják a biztosítási fedezetet 24 órán belül. A biztosítás 0-79 éves személyekre köthető, illetve a Kölyök csomag esetében 0-18 év között. Ennél a biztosításnál viszont, ha extrém sportot végzünk, vagy hivatásszerűen sportolunk ,akkor figyeljünk oda, hogy milyen balesetre fog téríteni és mire nem!

Generali Milliós segítség

 

Uniqa Puzzle balesetbiztosítás

Ennél a biztosításnál tényleg igaz, hogy ha több biztosított, akkor kedvezményesebb ár. Több biztosított esetén 10% kedvezmény az éves díjból. Nagy különbség, hogy önálló gyermekcsomag nincs, de kiterjesztheted rá a védelmet az 1. szülinapjától kezdve. 18-tól 70 éves korodig tudod megkötni ennél a biztosítónál a balesetbiztosításodat.

Uniqa Puzzle

Tehát ha felelősségteljesen gondolkodsz, és úgy érzed, hogy jó ha legalább a balesetektől nem kell tartanod anyagi téren, akkor ezek a biztosdítások lehetnek a megfelelő megoldások..

Amennyiben más igényeid vannak, esetleg szeretnél változtatni az előre megadott csomagokon, vagy szeretnél kalkulációt, akár ennél kedvezményesebb áron, akkor fordulj hozzánk, mi segítünk neked. Az alábbi gombot megnyomva tudsz írni nekünk:

Szeretnél jó döntést hozni egy konkrét pénzügyi kérdésben?

TEDD FEL KÉRDÉSED ÉS 24 ÓRÁN BELÜL VÁLASZOLUNK!

Sokan százezreket spóroltak meg azzal, hogy megírták kérdésüket mielőtt elfogadták egy ügynök, vagy pénzintézet ajánlatát. Próbáld ki, INGYEN!

TEDD FEL KÉRDÉSED MOST!