CSOK = önerő? –> Unicreditnél igen!

  • lakashitel-csok-onero

Az Unicredit megerősítette, hogy terveik szerint a CSOK összege nem számít bele a 80%-os finanszírozási rátába. Ezzel nagyon sokaknak elhárul az akadály, mivel sok hitelfelvétel azért hiúsul meg, mert nincs meg a megfelelő önerő.

A CSOK az új szocpol, amelyről korábban már írtunk itt a blogon is, és amivel akár 3,2 milliós támogatást kaphatsz az államtól. Cikk erről itt: CSOK – Családok Otthonteremtési kedvezménye. Fő feltétele, hogy vagy kell, hogy legyen gyermeked, vagy ha még nem vagytok 40 évesek pároddal, akkor vállalhatjátok, hogy akár 8 éven belül születni fog 2 gyermeketek. A Benks hírlevele szerint az Unicredit elfogadja önerőként a Családok Otthonteremtési Kedvezményét.

Mit jelent, hogy elfogadják a CSOK-ot önerőnek a gyakorlatban?

Extrém esetben akár önerő nélküli (vagy kevesebb mint 20% önerős) finanszírozást is kaphatsz. Ez nagy öröm főleg a vidékieknek, ahol a budapestinél több hitelügylet a kellő önerő hiányában hiúsul meg.

Nézzünk egy reális számítást:

  • 8M-s családi ház
  • 90 nm
  • 2 gyermek
  • A osztály alatti energetikai besorolás
  • CSOK összege: 1,3M Ft
  • maximum hitel: 6,4M Ft
  • szükséges önerő: mindössze 300.000 Ft

Milyen feltételeknek kell megfelelni?

Természetesen ehhez meg kell felelned a fent már említett CSOK feltételeinek, valamint át kell menned a hitelbírálaton. Ez nem olyan komplikált, mint sokan gondolják. Ha van három havi munkaviszonyod, nem vagy BAR (KHR) listás, nincs más jelentős tartozásod, akkor nagy valószínűséggel kaphatsz hitelt. Ha konkrétumot szeretnél, akkor kérj ingyenes online tanácsadást.

Persze a hitelt tudni kell fizetni is. Itt két dolgot kell mérlegelni:

1. Minél hosszabb időre veszed fel a hitelt, annál alacsonyabb a havi törlesztő, de összességében annál többet kell visszafizetned a banknak: meg kell találni az egyensúlyt.

2. Minél hosszabb időre fixálod a kamatot, annál biztonságosabb a hiteled, viszont annál magasabb lesz a havi törlesztőd: itt is az optimális megoldásra kell törekedni.

Mekkora a törlesztője egy Unicredites hitelnek átlagos adós besorolással?

Azt kell, hogy mondjam, hogy számomra az Unicredit egy szimpatikus bank (sajnos nem fizettek a cikkért 🙂 ). Nem csak azért, mert versenyképesek a hitelei, hanem mert nagyon hosszú kamatperiódusú hitelek is elérhetőek náluk, azaz akár 10-20 évre is fixálhatod a kamatokat. Ez azért fontos, mert a jegybanki alapkamat emelkedéssel egyébként nőni fog a törlesztőd, így nem jó ötlet “kicentizni”.

Egy példa számításon keresztül megnéztük, hogy milyen törlesztőkkel számolhatsz, ha az Unicreditnél szeretnél hitelt felvenni. Amint látni fogod, nem rossz ötlet a hosszabb kamatperiódust, azaz fix kamatot választani.

Unicredit lakáshitel törlesztő

A másik lehetőség, amit akár párhuzamosan is érdemes lehet elkezdeni, az a lakástakarék-pénztár. Ezzel ugyanis 30% állami támogatás mellett tudsz betörleszteni a hiteledbe, ami egyrészt véd a kamatemelkedéstől, másrészről pedig csökkenti a teljes visszafizetést, és akár a futamidőt is.

Amivel vigyázz: ha eddig sem tettél félre, akkor miből fogod fizetni a törlesztőt? A fizetőképességeden felüli eladósodás a te felelősséged, és egyáltalán nem mindegy, hogy melyik hitelt választod, milyen kombinációban alkalmazod a lakástakarékot és a kamatperiódus választást, és mekkora hitelt veszel fel. Ha bizonytalan vagy, vagy bármilyen kérdésed van, akkor küldd el nekünk kérdésed, és szakértőnk segít, hogy biztosan jól dönts:

Szeretnél jó döntést hozni egy konkrét pénzügyi kérdésben?

TEDD FEL KÉRDÉSED ÉS 24 ÓRÁN BELÜL VÁLASZOLUNK!

Sokan százezreket spóroltak meg azzal, hogy megírták kérdésüket mielőtt elfogadták egy ügynök, vagy pénzintézet ajánlatát. Próbáld ki, INGYEN!

TEDD FEL KÉRDÉSED MOST!
2017-02-13T21:14:18+00:00 június 18th, 2015|Lakáshitel és kölcsönök|0 Comments

Leave A Comment