December 31-ig ingyenesen vehetsz befektetési alapokat a KBC-nél

Sokan nem tudják, hogy mibe lenne érdemes most befektetni, hiszen a kötvénypiacok és a részvénypiacok is rendkívül kockázatosnak tűnnek rövid távon. Mégis, itt az év vége, és valahol érdemes lenne TBSZ számlát nyitni. Szerintünk a KBC ideális választás…

A KBC Equitas az egyik legjobb értékpapírszámla alapvetően, mert rengeteg ETF-et, befektetési alapot, és különböző tőzsdéket is jó áron lehet elérni ezen keresztül. Az értékpapírszámlákat itt hasonlítottuk össze: Értékpapírszámlák összehasonlítása.

A számláról röviden:

 • Számlavezetési díj: 0,01% / hó (min 99 Ft, max. 2 500 Ft)
 • ETF-ek, értékpapírok vásárlása: általában 0,35% (Min. 7 EUR)
 • Ingyenes nyitás, megszüntetés
 • Akárhány TBSZ számla, ingyen
 • NYESZ számla (fix 2.000 Ft / év)
 • Ha nincs akció, akkor befektetési jegyek vétele kb. 1,5%

Ezen felül a KBC-vel eddig elég jók a tapasztalatok is: gyorsan reagálnak a kérdésekre, közvetlenül kommunikálnak, segítőkészek, és nagyon szép, könnyen kezelhető a webes felület.

A bevezető gondolatra visszatérve, nehéz helyzetben vannak a kisbefektetők, hiszen a kötvénypiaci hozamok emelkedése egyszerre tehet be a részvény- és kötvénypiacnak is, ezért úgy tűnik, sehol nem lehet egyszerűen pénzt keresni most a befektetésekkel.

Azoknak, akik nem szívesen foglalkoznak a befektetéseikkel és inkább kifizetnek 1,5-2%-ot, hogy szakértőre bízzák, remek megoldás általánosságban a befektetési alap. Amit azonban a jelenlegi helyzetben még a tapasztaltabb befektetőknek is érdemes lehet megfontolni, azok az abszolút hozamú befektetési alapok.

Ezek az alapok ugyanis az árfolyam esésekből is tudnak profitálni short pozíciókon keresztül, valamint befektetési politikájuk nagyobb szabadságot biztosít nekik, mint az egyéb alapoknak. Az alapkezelő így olyan lehetőségeket is megláthat, amit Te nem, vagy ha látsz is, nem tudod költséghatékonyan kihasználni.

Másrészről, ha nem is teljes vagyonoddal szállsz be abszolút hozamú alapba, összességében egy hatékonyabb portfóliót eredményezhet, ha nem csak te kezeled a befektetéseidet, hiszen eltérő szempontrendszerek mentén, eltérő döntéseket hoz majd az alapkezelő, ami csökkentheti a kockázataidat.

Ezek közül az alapok közül szerintem a Concorde, az OTP és az Aegon alapokat lehet érdemes választani, utóbbi kínálatából is azokat, amelyek nem kötvénytúlsúlyosak (pl. Alpha).

Az Aegon-nál ONLINE egyébként is ingyenes Aegon alapokat venni, de ha szeretnél nagyobb választékot, akkor kénytelen vagy más értékpapírszámlát választani.

Szóval jókor jöhet a hír: a KBC Equitasnál legfeljebb 2016.dec.31-ig ingyenesen lehet befektetési alapokat vásárolni a szokásos 1,5% helyett.

Köszönet Árvai Lacinak az infóért 🙂

(Kivétel ugyebár a Citadella, amin mindig van legalább 5%-os induló költség.)

A teljes befektetési alap kínálatot itt tekintheted meg. Az akcióról itt találsz leírást.

A döntés előtt tájékozódj az alapok stratégiájáról, és költségeiről. Olvasd el például ezt az írást: Befektetési alapok, TER és KIID!

Az akció nem érinti a pénzpiaci vagy zártvégű befektetési alapokat és a tőzsdén kereskedett alapokat (ETF-eket), illetve a befektetési jegyek visszaváltásához kapcsolódó jutalékokat.

* Sajnos a cikket nem a KBC támogatta 🙂

Szeretnél jó döntést hozni egy konkrét pénzügyi kérdésben?

TEDD FEL KÉRDÉSED ÉS 24 ÓRÁN BELÜL VÁLASZOLUNK!

Sokan százezreket spóroltak meg azzal, hogy megírták kérdésüket mielőtt elfogadták egy ügynök, vagy pénzintézet ajánlatát. Próbáld ki, INGYEN!

TEDD FEL KÉRDÉSED MOST!
2017-02-13T21:14:00+00:00 december 3rd, 2016|Befektetés|3 hozzászólás

3 hozzászólás

 1. smartdrive december 3, 2016 at 6:20 du. - Reply

  drága

  • Szendrei Ádám december 3, 2016 at 7:25 du. - Reply

   Mit ajánlanál helyette?

 2. Kari december 4, 2016 at 8:34 du. - Reply

  Szerintem pedig igenis jó ajánlat. Kár viszont, hogy az OTP-s alapok közül csak néhányat forgalmaznak, nekem hiányzik pl. Föld Kincsei, Planéta, G10, Fundman, illetve a már forgalmazottak Eurós változatai (ahol van)

Leave A Comment