Dohányzóknak is lehet olcsón életbiztosítást kötni

A dohányzás akár másfélszeresére is növelheti az életbiztosítások díjait, de van olyan biztosítás, amivel ezt elkerülhetjük. Az UNIQA biztosító kockázati életbiztosítása ugyanis nem veszi figyelembe a dohányzási szokásokat. Ennek köszönhetően a díja ugyan annyi a dohányzóknak, mint a nem dohányzóknak. Ez nem jelenti azt, hogy ez az életbiztosítás mindenkinek megfelel. Nézzük, hogy kinek éri meg az UNIQA kockázati életbiztosítás.

Olcsó kockázati életbiztosítás: csak dohányzóknak

A példában szereplő biztosított 43 éves, nem sportol. A biztosítási összeg 10.000.000 forint, amelyet bármilyen halál esetén fizet a biztosító, a szerződés tartama 10 év. Vizsgáljuk meg a kockázati életbiztosításokat dohányzó és nem dohányzó biztosított esetén is.

UNIQA kockázati biztosítás: olcsó dohányzóknak?

UNIQA kockázati életbiztosítás összehasonlítás táblázat

UNIQA kockázati életbiztosítás összehasonlítás táblázat

Látható, hogy egy dohányos biztosított esetén teljesen más sorrend jön ki, mint nem dohányzó esetén. Az UNIQA biztosító a legolcsóbb kockázati életbiztosítás dohányzó ügyfélnek. Az April biztosító is kínál kockázati életbiztosítás dohányosoknak, bár az jóval magasabb díjat, több mint 101.000 forintot kérne el ugyan ezért a biztosításért, ezért erről többet nem írok.

Mi a különbség a kockázati életbiztosítások között?

Nem elég ár alapján dönteni. Vizsgáljuk meg, hogy van-e lényeges eltérés a szerződés feltételek között, illetve azt, hogy ki köthet például UNIQA kockázati életbiztosítást.

Tipp: Sose tegyünk megtakarítást a kockázati biztosításba és sose tegyünk kockázati elemeket a megtakarításunkba. Ha ilyen biztosításod van, biztos lehetsz benne, hogy sokkal többet fizetsz, mint kellene, és javaslom, kérj ingyenes online tanácsadást.

Dohányosok, dohányzó életbiztosítás

Életbiztosítások dohányzóknak

Az UNIQA kockázati életbiztosítást tehát maximum hatvan éves korban köthetjük meg, de akkor már csak 65 éves korunkig, azaz 5 éves futamidővel. A biztosítás maximális tartama 25 év. Mivel ez a cikk a dohányzóknak köthető kockázati életbiztosításokról szól, ezért az UNIQA kockázati életbiztosítását részletesebben is megvizsgálom.

Olcsó életbiztosítás dohányzóknak: UNIQA kockázati biztosítás (704)

A szerződési feltételeket nagyon nehéz megtalálni, ugyanis mindenhol a régi feltétel van fent. Korábban legalább fenti volt, most már az sincsen. Ez nem tudom milyen politika az Uniqa részéről, hogy  nem lehet megtalálni a feltételeket, de nem túl bizalom gerjesztő. Mindegy, ha érdekel nekünk nyomtatott formában megvan. Kérés esetén odaadjuk.

A szerződés megkötéséhez egy egyszerű egészségügyi kérdőívet kell kitöltenünk, illetve meg kell adnunk a háziorvosunk nevét és címét. A szerződést fizethetjük egy összegben, vagy folyamatosan, és bármikor írásban felmondhatjuk.

UNIQA feltételek: kizárások

Események, amelyek összefüggésben állnak:

– HIV fertőzéssel

– Radioaktív magenergia, sugárzás (kivéve orvosi)

– Extrém sport, repülés (kivéve utasforgalom / pilóta), ejtőernyőzés

– Háború, polgárháború, terrorcselekmény

A biztosító felajánlja évente az indexálás lehetőségét, amit módunkban áll elutasítani. Ha nem utasítjuk el, akkor, a szerződés indexálódik, azaz a díjat és a biztosítási összeget az infláció alapján növelik.

Összefoglalás

Dohányzóknak elég jó árban van ez a biztosítás. Az összehasonlítás nem tartalmaz minden biztosítót, csak a leggyakrabban felmerülőket. Elképzelhető, hogy van sokkal előnyösebb biztosítás is Önnek az UNIQA kockázati életbiztosításnál.

Ha szeretnéd, hogy én személyesen nézzek utána az számodra legkedvezőbb biztosításnak, megvizsgálva azokat a konstrukciókat is, amiket csak a VIP ügyfelek kapnak meg, akkor kérj ingyenes online tanácsadást itt, és írjd meg, hogy milyen kockázati biztosításra van szükséged, és én 1 nap alatt válaszolok neked.

Szeretnéd már holnapra biztosan tudni, hogy melyik a legjobb életbiztosítás számodra?

Kérj ingyenes online tanácsot itt, és szerződésedet otthonról is megkötheted, akár már holnap.

Kérdésed van? Vitatkoznál? Írd meg kommentben, vagy nekem személyesen!

Szeretnél jó döntést hozni egy konkrét pénzügyi kérdésben?

TEDD FEL KÉRDÉSED ÉS 24 ÓRÁN BELÜL VÁLASZOLUNK!

Sokan százezreket spóroltak meg azzal, hogy megírták kérdésüket mielőtt elfogadták egy ügynök, vagy pénzintézet ajánlatát. Próbáld ki, INGYEN!

TEDD FEL KÉRDÉSED MOST!
2017-02-17T13:15:36+00:00 augusztus 8th, 2013|Biztosítás|0 Comments

Leave A Comment