Egy ravasz befektetés haladóknak

12% garantált hozam: ha van elég pénzed, akár ma elkezdheted. Egy érdekes rendszeres befektetési stratégiát hallottam a minap az egyik lakástakarék-pénztári oktatáson, és egy kicsit tovább fejlesztettem.

A legtöbben szeretnénk, ha megtakarításaink nem csak állnának, hanem míg mi dolgozunk, ők is dolgoznának. Nem azért mert kapzsik vagyunk, hanem mert szeretnénk megvalósítani a céljainkat. Ugyanis mindenkinek csak egy élete van. Ehhez egy remek stratégiát ismerhet most meg.

Az ötlet kisebb összeggel is működhet és nyereséges lehet, de a legjobb, ha van havi 100.000 forintunk megtakarítás célra. Ez a cél lehet nyugdíj, gyerek, autó, lakás, bármi.

Ravasz befektetési stratégia: 1. lépés

Ha biztosak vagyunk benne, hogy menni fog a havi 100.000 forint befektetés, akkor már kezdhetjük is. Először is, nyissunk egy Erste előrelátó betéti számlát, amely kamata most 5,07%. Ez kamatadó és EHO után nettó 3,95%. Feltétele, hogy havi 40.000 forint érkezzen be, költsége kb. havi 248 Ft.

Mellé nyissunk 5 darab lakástakarék-pénztárt. (vigyázat, nem mindegy, melyiket! – erről később lesz szó) Az LTP-t a lehető legrövidebb futamidőre nyissuk, így lesz az EBKM a lehető legmagasabb. Erre 30%-os állami támogatást kapunk, cserébe viszont vállaljuk azt, hogy lakáscélra fordítjuk az összeget. Erről bővebb infó itt.

Ravasz befektetési stratégia: 2. lépés

Mivel az LTP kamata elég alacsony, és nem jár büntetés azért, ha fél évig nem fizetünk be, azért a havi 100.000 forintokat pakolgassuk az Erste számlára. A 6. hónap elején viszont az összegyűlt 600.000 forintot utaljuk át a lakástakarék-pénztár szerződésekbe. Ne késsünk, mert akkor kevesebb lesz az állami támogatás.

Ezután az első év következő 3 hónapját Erste számlára utaljuk, majd a 3 hónap után a lakástakarékba. Ugyan ezt megcsináljuk az első év utolsó 3 hónapjában is.

(Ez a legoptimálisabb, de ha túl macerás, akkor akár utalhatjuk egyből az LTP-be is a pénzt. Lényeg, hogy minél tovább van az LTP-ből kint a pénz, úgy, hogy a támogatást még 100%-ban megkapjuk, annál jobban járunk. A szabály szerint az év első félévében a díj fele kell, hogy beérkezzen, a harmadik negyedévben az egynegyede, és a negyedik negyedévben is az egy negyede.)

Ha van kezdésnek 600.000 forintunk, akkor a legegyszerűbb, ha azt betesszük az Erste megtakarításba, ezután az első félévben teszünk hozzá még 600.000 forintot (ugye 100.000/hó), majd az 1.200.000 forintot átutaljuk az LTP-be, ahol is ez egy éves díjat jelent. Ez a legjobb.

Ravasz befektetési stratégia: 3. lépés

Ezután folytatjuk a takarékoskodást, kinek, hogy kényelmes. A legjobb verzióban tehát egy évig Erste számlán takarékoskodunk, majd mindig a szerződéskötés napjától számított 6. hónap előtt egy kicsivel átutaljuk a pénzt az LTP-re. Így gyűlik a kamat az Erste számlán, közben pedig kapjuk a 30% támogatást is.

Kb. 4 év múlva lejárnak az LTP-k, és darabjában 1.250.000 forint körüli összeg fog várni minket, amit lakáscélra tudunk felhasználni. Azaz lakást vehetünk belőle.

Ez 6.250.000 forint + az Erste számlán felgyülemlett kamat, ami olyan 70.000 forint körül lesz, adóval, utalási díjakkal együtt. Lesz tehát kb. 6.300.000 forintunk a befizetett 4.500.000 forintból, 4 év alatt. Ez elég jó, igaz?

Ravasz befektetési stratégia: 4. lépés

Ebből a pénzből amilyen gyorsan csak lehet lakást kell vásárolni. Lehetőleg egy átlagos lakást, például panelt, amelyiket könnyen és gyorsan tovább tudunk adni. Persze aki akarja, az ki is adhatja albérletbe, de maradjunk annál, hogy ettől szeretnénk mihamarabb megszabadulni.

Ha jól csináljuk, akkor ugyan annyiért el tudjuk adni a lakást, amennyiért megvettük. Azaz, innentől kezdve a 6.300.000 forintunkkal azt csinálunk, amit akarunk.

Ravasz befektetési stratégia: 5. lépés

A 6.300.000 forintot Erste TBSZ számlára tesszük, és befektetési alapokba fektetjük. Költsége minimális, a várható hozam pedig a kockázattól függ, de 7-8%-kal számolhatunk.

Közben újra indítjuk a lakástakarék-pénztárakat, és kezdjük elölről a takarékoskodást.

Alternatíva: Nem adjuk el a lakást, hanem a befolyó albérleti díjjal növeljük az LTP megtakarításunkat, így 4 év múlva vehetünk egy új lakást, mondjuk 8.000.000 forintért. Amit figyelembe kell venni, hogy legyen annyi közeli hozzátartozónk, ahány LTP-t nyitunk, mert mindenki csak 1 állami támogatást vehet igénybe. közeli hozzátartozó: gyerekek, feleség, férj, szülők, nagyszülők, testvérek.

Milyen LTP-t érdemes nyitnod? Egyéb kérdésed van? A legjobb megoldáshoz kérj ingyenes online tanácsot. Szeretnéd megtudni melyik a legjobb LTP? Itt megtudhatod azonnal.

Tanácsot, véleményt kérnél? Kérj személyes, vagy ingyenes online pénzügyi tanácsadást!

Kérdésed van? Vitatkoznál? Hozzászólnál? Írd meg kommentben, vagy nekem személyesen!

Szeretnél jó döntést hozni egy konkrét pénzügyi kérdésben?

TEDD FEL KÉRDÉSED ÉS 24 ÓRÁN BELÜL VÁLASZOLUNK!

Sokan százezreket spóroltak meg azzal, hogy megírták kérdésüket mielőtt elfogadták egy ügynök, vagy pénzintézet ajánlatát. Próbáld ki, INGYEN!

TEDD FEL KÉRDÉSED MOST!
2017-02-17T13:59:22+00:00 augusztus 12th, 2013|Befektetés|5 hozzászólás

5 hozzászólás

 1. Dekorum augusztus 12, 2013 at 7:44 de. - Reply

  A baj az hogy a lakás vételnél fellép még egy rakat költség… (Ügyvéd, illeték, stb 🙂

  • szendreiadam augusztus 12, 2013 at 7:48 de. - Reply

   Sőt, lehet eladásnál is vannak költségek. Ügyesen kell venni, eladni. Esetleg párunktól megvenni a lakását? 🙂

 2. Neomodel augusztus 12, 2013 at 11:35 de. - Reply

  Egy panellakásnak és egyáltalán egy társasházi lakásnak jelentős üzemeltetési költségei vannak, jelesül közös költség (10.000.-Ft/hó), távfűtés, házközponti fűtés (30.000.-Ft/hó télen-nyáron!!, amennyiben nincs egyedi mérőóra) és ezeket mindaddig fizetni kell, ameddig a tulajdonunkban van, ami lehet 3-4-5 hónap is, vagy több. Több százezer lehet a számla. Ezen kívül egy ingatlannal kapcsolatban a kezdő-küzdő befektető át szokott esni a gyermekbetegségeken, (különféle időzített bombaként ketyegő hátralékok) ami jelentős pénzkiadással jár, plusz egyéb nyalánkságok, kéménybélelési problémák, gépészeti meglepetések, sorolhatnám. Az egy téveszme, hogy az ingatlanüzlet biztos és nincsenek buktatói, egy jó paraméterű lakás az eladónak is jó paraméterű, és nem fogja olcsón adni, nekünk pedig megint csak egy készpénzes vevőt kell találni, hiteles ritka mint a fehér holló.
  Az a baj az ilyen pénzügyi ügyeskedéssel, hogy leírni könnyű, és láthatóan papíron működik a matek, de a valóságban ez egyáltalán nem ennyire könnyű. Sőt.

 3. Cerny Krusovicze augusztus 13, 2013 at 7:49 de. - Reply

  Ha lakást veszünk mennyi illetéket is kell fizetni? Ha jól tudom 4% ami a 6,3-as lakásnál 252.000 ügyvéd 1 % 63.000. már ott tartunk, hogy jó ha 9%-os hozamunk van. Kockázatok: -Megváltoztatják a jogszabályt, kevesebb támogatást kapsz. láttunk már ilyet.
  Az LTP ügyintézés, mikor kifizetésről van szó híresen lassan, körülményesen és rengeteg utánajárás után hajlandó fizetni./ Olyat is hallottunk már hogy valaki hitelt volt kénytelen felvenni, mert olyan lassan fizettek./

  Szvsz az a 4-5 % többlethozam ami elérhető ezzel a zsonglőrködéssel nem éri meg a vesződséget és időt.

 4. Barna Gábor augusztus 15, 2013 at 11:36 de. - Reply

  Szia Ádám!

  Szerinted az Életprogram helyett nem lett volna nyereségesebb megoldás a lakástakarék választása az esetemben?

  Üdv: Gábor

  _____

  From: “Szendrei Ádám – Online Pénzügyi Tanácsadás” [mailto:comment-reply@wordpress.com] Sent: Monday, August 12, 2013 8:46 AM To: barnag@uniotax.hu Subject: [Új bejegyzés] Egy ravasz befektetés haladóknak

  szendreiadam posted: “12% garantált hozam: ha van elég pénze, akár ma elkezdheti. Egy érdekes rendszeres befektetési stratégiát hallottam a minap az egyik lakástakarék-pénztári oktatáson, és egy kicsit tovább fejlesztettem. A legtöbben szeretnénk, ha megtakarításaink nem csak”

Leave A Comment