Életbiztosítás felmondása, visszavásárlása 2018-03-12T17:34:22+00:00

Megtakarításos életbiztosítás visszavásárlása és felmondása

Szabadulj meg a pénznyelőtől a lehető legoptimálisabb módon!

Ezen az oldalon részletesen bemutatjuk, miként érdemes megvizsgálni a meglévő megtakarításos (unit-linked) életbiztosításod. A felmondás és visszavásárlás közel sem olyan egyszerű kérdés, mint sokan gondolják. Javasoljuk, hogy FIGYELMESEN olvasd el ezt az oldalt!

Ki akarsz szállni? Nem vagy egyedül…

Rendszeresen kapunk megkeresést a korábban kötött életbiztosításos megtakarításokkal kapcsolatban kétségbeesett ügyfelektől.

A megkötés pillanatában az ingyenes, független tanácsadó még korrektnek tűnik, aztán 3 év múlva ránézel az értesítőre, és elborzaszt a látvány:

A pénzed nagy része hiányzik.

Először azt gondolhatod a hozamok nem voltak jók. De ha megnézed az elmúlt években minden 10% feletti hozamot hozott. Akkor mi a gond?

Az egyenlegközlőt jobban megvizsgálva láthatod, a költségek. A legtöbb életbiztosításos megtakarítás brutális költségekkel dolgozik és milliós veszteséget jelent a szerződőknek.

Sajnos úgy tűnik, a pénzpiac egyik legnagyobb átverésével állsz szemben. De jól teszed, hogy foglalkozol vele. A legtöbben nem teszik meg ezt a lépést, és ezért milliós nagyságrendű pénzt buknak el.

Az ingyenes, független tanácsadók gyakran magas költségű életbiztosításokat ajánlanak, mert az első 2-3 éves befizetésből kerül megfizetésre a jutalékuk. Minél magasabb a költség, annál több jutalékot kapnak.

Az alábbi grafikonon láthatod, hogy mekkora a felvehető összeg különbsége egy 5% költségű, egy 3% költségű, és egy 1,5%-os költségű befektetés teljesítménye között:

megtakaritasok-koltsegei

Miért lehet jó megoldás a visszavásárlás, felmondás?

Az átlagos életbiztosításos befektetés éves költsége 5%.

20 éves távon 6,3 millió forint különbség van a drágább és az olcsóbb megtakarítás között.

Tipikus életbiztosításos megtakarítás költségei: éves 10% kezdeti költség, 5% árfolyamkülönbözet, havi 800 Ft számlavezetés, éves 1,75% alapkezelés, éves 1,5% mögöttes költség.

A biztosító az első 2-3 éves befizetésedet el fogja vonni, mert ebből fizeti meg az “ingyenes tanácsadást”, amit kaptál. És még utána is drága marad a szerződésed!

Mit tehetsz, ha már beleugrottál egy ilyen szerződésbe?

 Meg kell értened a következőket, ez nagyon fontos. Kérlek légy figyelmes, mert már számtalan esetben láttuk: milliók múlhatnak a döntésen. 

A biztosító nem engedheti, hogy csak úgy kiszállj, hiszen már kifizette a tanácsadónak a jutalékát. A befizetéseidet ezért nem fogja visszaadni, helyette annak egy adott százalékát engedi kivenni. Évente megadja, hány százalékot. Például 3. évben 20%-ot, 5. évben 40%-ot stb.

Ezeket a százalékokat a visszavásárlási táblázat tartalmazza. (Nézd meg a szerződésed különös feltételeiben.)

DE…

A visszavásárlási értéked ugyan nő, azonban közben a költségeket brutális ütemben vonják el. Jellemzően 10% feletti költséget számolnak fel csak a kezdeti költségekre, ami folyamatosan olvasztja el a pénzed, mint a tűző nap egy jégkockát.

A millió forintos kérdés a következő:

A költségek égetik-e gyorsabban a pénzt, vagy a visszavásárlási érték nő gyorsabban?

A rossz hír:

Már több mint 50 hasonló elemzésen vagyunk túl, és a válasz: ezt nem lehet megmondani előre. Ez a te szerződésedtől függ, a pontos feltételektől, a befizetésed ütemétől, mértékétől.

A jó hír:

A szerződés teljes modellezésével meg tudjuk mondani, miként jársz a legjobban: ha felmondod, ha szünetelteted, vagy ha folytatod a befizetést.

Nem vicc: a jó döntéssel még százezreket, sokszor milliókat menthetsz meg a befektetésedből. Ha nem számolod ki, akkor viszont hatalmas bukót kockáztatsz.

A visszavásárlási számítás menete

A szerződés minden költségét ki kell gyűjteni és a költségstruktúrát egy Excel táblába fel kell vezetni az összes eddigi és jövőbeni befizetésekkel együtt.

Ezt nevezzük a szerződés modellezésének, amivel gyakorlatilag meg tudjuk mondani, miként alakul majd a szerződés a jövőben.

Utána csinálunk egy alternatív modellt, amiben azt vizsgáljuk, hogy a kivétel esetén az összeget máshova fektetve milyen eredményt érhetnél el. Az adott időtávra megnézzük, melyik pillanatban éri meg a legjobban felmondanod a szerződést.

Bonyolultan hangzik?

Megmondom őszintén, az is. Egy éve tökéletesítjük a saját modellezési technikánkat és ma elmondhatjuk, hogy az általunk ismert legpontosabb becslést adjuk a hazai tanácsadók közül.

Az ördög a részletekben rejlik. Egy ilyen modellezéshez nekünk is 5-6 órányi munka szükséges. Éppen ezért nincs az a tanácsadó, aki ezt ingyen megcsinálná neked.

Viszont, most segítünk…

Egy 25 éves tartamú szerződés modellje 14.624 cellából áll.

Bízd valódi szakértőre a szerződésed kiszámítását, és 3 napon belül megküldjük az eredményt!

Kérd a szerződésed teljes modellezését, és segítünk a döntésben!

Vállaljuk a meglévő unit linked, megtakarításos életbiztosításod költségeinek teljes átvizsgálását és a szerződésed modellezését. Neked nincs más dolgod, mint elküldeni számunkra a meglévő iratokat, és segítünk, hogy a lehető legjobban gyere ki a szerződésből!

A szolgáltatással átlagosan 500.000-1.000.000 Ft összegig spórolnak azok, akik hozzánk fordulnak. A teljes futamidő alatt ugyanis a költségek rendkívül nagyok, vagy az azonnali visszavásárlás lehet rendkívül fájdalmas.

Nem mindegy, miként döntesz!

A szolgáltatás ára mindössze 45.000 Ft egy szerződésre, ami magában foglalja:

  • A szerződéshez kapcsolódó iratok begyűjtésében való segítséget

  • A szerződés átvizsgálását, értelmezését, költségek kigyűjtését

  • A céljaid alapján a modell elkészítését

  • A legjobb alternatív befektetés megkeresését, ahhoz hasonlítva a modellt

  • A konkrét számítás átküldését 3 napon belül

  • Szöveges magyarázat a számítás mellé és javaslattétel

  • A meglévő szerződés megtartása esetén tippek a portfólió átrendezésére

  • GARANCIA: Ha nem spórolsz, nem vagy elégedett visszafizetjük a pénzed!

Töltsd ki az űrlapot a jelentkezéshez!

Az alábbi űrlap kitöltésével tudsz jelentkezni. A jelentkezésnél kérlek írd le részletesen, hogy mivel kapcsolatban kérsz segítséget. Ez alapján ha szükséges előre felkészülünk az adott szerződésből.

Kérlek, add meg az email címed!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
Írd meg, mi történt, mivel kapcsolatban kéred a segítségünket!
Ezt kötelező elfogadnod, különben nem tudsz jelentkezni.

Nézd meg Cecília véleményét a modellezésről: