Gyermek megtakarítási teszt – Életprogram 2017-02-13T21:13:54+00:00

Gratulálok, az eredményed elkészült!

A megadott válaszok alapján máris megtudhatod, hogy melyik megtakarítást érdemes elindítanod gyermekednek, hogy biztosan megfelelő anyagi hátteret garantálhass a számára.

De fontos, hogy tudd: 

Mivel [ev] évig tervezel félretenni, és havi [osszeg] összegekről van szó, ezért nem csak a megtakarítási számla kiválasztásán múlik, hogy mennyi pénzed fog összegyűlni.

A [hozam] hozam biztonságos eléréshez a megfelelő befektetés és a számla karbantartása szintén kulcsfontosságú, bármelyik pénzintézetet is választod.

Erre az elemzés során látni fogsz megoldást, és végül azt is megtudhatod, hogyan növelheted meg gyermeked megtakarítását további 1,5 millió forinttal…

 • A gyermeked jövőjére ajánlott megtakarítási program: Allianz Életprogram

[cel] célú gyermek megtakarítások összehasonlítása [ev] éves távra, havi [osszeg] befizetéssel.

gyermek-megtakaritasok-osszehasonlitasa-tablazat

 Miért ajánlják a független tanácsadók az Allianz Életprogramot?

 • Az Allianz a világ egyik legnagyobb biztosítótársasága, mely már több mint 118 éve működik. Óriási tőkéje és múltja a legmagasabb banki garanciát is felülmúlja. Stabilitása megrendíthetetlen, nem csak világ szinten, de Magyarországon egyaránt.
 • Az Életprogram egy szabadon felhasználható, rugalmas megtakarítási forma, ahol szabadon döntheted el, hogy milyen ütemben, és mekkora összeget szeretnél befizetni. (Minimális befizetés havi 10.000 Ft)
 • Magad dönthetsz róla, hogy a számla mögött milyen befektetési lehetőséget szeretnél látni. Így a biztonságos, garantált hozamoktól kezdve az exkluzív befektetési lehetőségekig mindent azonnal, kényelmesen el tudsz érni, és bármikor tudsz váltani is ezek között.
 • Nem kell értened a befektetésekhez, hogy sokkal több pénzt vegyél ki lejáratkor, mint amit befektettél. Minden teljesen automatizálható, és nem kell félned attól, hogy folyamatosan nyomon kellene követned a befektetést, vagy értened kellene a tőzsdéhez.
 • Az Életprogram költségei 10 éves távon rekord alacsonyak a hasonló termékek között. Teljes költségmutatója bármilyen másik befektetési vagy megtakarítási programmal versenyképes. Teljes költségmutatója még 20 éves távon is csak mindössze 1,03% – 2,19%!
Érdekel az Életprogram!

…Ritka lehetőség az Allianz Életprogram…

Az alapkezelői díj a unit linked biztosításoknál szokásos 1,75%-2% helyett mindössze 1,19%, ez még a legtöbb magyar befektetési alap TER mutatójánál (Total Expense Ratio -költségmutató) is kisebb. Ennél kisebb alapkezelői díjjal részvényalapba nem nagyon tudunk befektetni idehaza…

…érdemes fejet hajtani a termék korrektsége előtt.

Kiszámoló Blog – Csernok Miklós

Sok szülő keresi az automatizált megoldásokat. Nos, itt abból is akad szép számmal. Két automatizmust is beépítettek a termékbe, ami a pénzügyekkel keveset foglalkozó ügyfelek kedvence.

 1. Az automatikus árfolyamfigyelés folyamatosan monitorozza a befektetéseket, és a beállított tűréshatárt követően átcsoportosítja a befektetéseket. Így akár egy kockázatosabb befektetéssel is minimalizálni lehet a veszteséget, majd a fellendülést kivárva a hozamokból nagy nyereségre lehet szert tenni.
 2. A passzív befektetőknek fontos, hogy portfóliójuk mindig az előre meghatározott stratégia mentén legyen megosztva. Ennek automatizálására is van lehetőség: tetszőlegesen választható, hogy évente egyszer, kétszer, vagy négyszer kerüljön átrendezésre a portfólió.

Mindkettő funkció jár a számlákhoz, és teljesen ingyenes.

Adózás, költségek és a részletek

Sajnos ma Magyarországon a legtöbb megtakarításra kamatadót kell fizetni. Ez alól azonban az Életprogram kivételt jelent.

Az Életprogram mellé az Allianz egy 3.000.000 Ft -os közlekedési baleseti halál biztosítást ad, mely teljesen ingyenes. Ennek köszönhetően a megtakarítás már a biztosítás kategóriába esik (de más biztosítási tartalma egyébként nincsen) a biztosítások pedig kamatadó-mentesek.

Konkrétan a 6. év után a kamatadó 8%, 10. év után 0%. Vagyis, ha az indulástól számított 10 év múlva akarod felvenni a megtakarított összeget, akkor egy fillér adót nem kell majd fizetned!

Tudj meg mindent az Életprogramról egy személyre szabott konzultáción >>

Mekkora a szerződés költsége?

A legtöbb gyermekcélú megtakarítás a költségek miatt bukik meg a rostánkon. Hiába érnek el ugyanis jó eredményeket a befektetésekkel, ha éves 4-5%-os költséget kell fizetni, a pénz csak lassan gyarapodik. Sajnos mégis ezeket a termékeket ajánlja a legtöbb “független pénzügyi tanácsadó”, mert értékesítésükért magas jutalékot kapnak.

A TKM (teljes költségmutató) megmutatja, hogy mekkora az összes költsége egy adott megtakarításnak. Ebben minden költség benne van, ezért ez egy jó összehasonlítási alap. Akkor jó, ha ez a szám 3% alatt van.

Több mint 180 különböző megtakarítást összehasonlítva azt látjuk, hogy az Életprogram nem csak szolgáltatásban emelkedik ki, de a költségeit tekintve is az egyik legkedvezőbb!

Ennél a terméknél a teljes költség gyakran kevesebb, mint a legtöbb alapkezelőnél csak az alapkezelési költség (ami általában 2-5%), így rendkívül olcsóvá válik a számla vezetése, ráadásul kényelmes is.

Három költségből áll ez össze egyébként: Van egy havi 990 Ft számlavezetési díj (amit első évben elengednek), egy 1,19% alapkezelési költség, és az első éves díjból KIZÁRÓLAG az első évben egy 2,08%-os havi költség. Ez messze kevesebb, mint más hasonló megtakarításoknál.

 1. Nincs vételi/ eladási jutalék
 2. Nincs váltási költség
 3. Nincs sikerdíj
 4. Nincs kötvényesítési költség
 5. Nincs számlanyitási díj
 6. Nincs semmilyen egyéb rejtett költség

Minden itt van ezen az oldalon, amit tudnod kell. Ezek voltak az “apróbetűs” részek.

Extra szolgáltatások, ha online indítod a szerződést, nem pedig a fiókban

A most bemutatott előnyök csak azoknak szólnak, akik ezen az űrlapon keresztül igénylik az Allianz Életprogramot. Ezt a megoldást a fiókban nem tudják felajánlani, így akik besétálnak elesnek a legértékesebb szolgáltatásoktól, amikkel szó szerint több millió forintot tehetsz hozzá gyermeked jövőjéhez.

Ez az ingyenes, és teljesen kötelezettségmentes tanácsadás a következő szolgáltatásokat kínálja Számotokra:

 • Komplett elemzés, és a Te és gyermeked igényeire szabott befektetési minták, ötletek, és portfólió javaslatok
 • Konkrét számítások, tervezés és tanácsadás, amivel megtudhatod, mennyi az annyi
 • Ingyenes ügyintézés, megkerülheted a járkálást és a papírmunkát
 • Kezdeti beállításokban való segítség, online felület igénylése és beüzemelése, ha szeretnéd
 • Folyamatos VIP szolgáltatás: bármi kérdésed van soha többé nem kell sorban állnod, vagy ügyfélszolgálatra telefonálnod

Láthatod, hogy részletes képet szeretnénk adni Neked a gyermekcélú megtakarításokról. Személyre szabott tanácsadásunk során még legalább kétszer ennyi hasznos információt fogunk tudni elmondani Neked.Egy hasonló pénzügyi tanácsadás díja 35 000 Ft. Ezt most, a gyermekcélú megtakarítást indító ügyfeleinknek elengedjük, és mindenféle kötelezettség nélkül átbeszéljük veled A-tól Z-ig.

Holnaptól azonban nem tudom garantálni, hogy az ajánlat még élni fog.

Javaslom, hogy gyermeked érdekében szánj rá egy órát, hogy a lehető legtöbbet hozd ki a jövőjéből.

Élek az ingyenes konzultációs lehetőséggel!

Hogyan működik pontosan az Allianz Életprogram?

Működése szinte “bankszámla” egyszerűségű. Nem igényel semmilyen tapasztalatot, vagy szakértelmet. A számlanyitást követően a havi megtakarításokat a választott fizetési móddal tudod kiegyenlíteni. (Csekk, utalás, bankkártya, inkasszó)

Az így befizetett összegek automatikusan befektetődnek. A szerződés indításakor egy személyes tanácsadó gondoskodik arról, hogy minden a Te és gyermeked igényeinek megfelelően történjen. Átbeszélitek a befektetéseket, láthatsz mintákat más szülők befektetéseiről, és kapsz támpontokat is a döntéshez.

Rugalmassága egyedülálló. Míg a legtöbb hasonló befektetésnél (pl. Babakötvény) 10-18 évre el kell köteleződnöd, addig ennél a megtakarításnál már 3 év után kiveheted a számla aktuális értékének 100%-át.

Persze ennyi idő után még nem célszerű felvenni a megtakarítást. Miért?

Szabadon felhasználható az itt gyűjtött pénz. Vagyis nincs megkötve a kezed, hogy mire használod fel. Míg egy lakástakaréknál kénytelen vagy lakást venni akkor is, ha éppen az iskolára kellene a pénz, addig itt Te döntöd el, hogy mire fordítod a felhalmozott vagyont. Teljesen szabad kezet kapsz, hogy mikor, és mire használod fel a pénzt.

Kérd az Életprogramhoz járó ingyenes tanácsadást és indítsd el gyermekednek ezt a megtakarítást!

Mit kell tudni az Allianzról? Biztonságos?

Az 1890-ben alapított Allianz a világ egyik legnagyobb biztosítási és pénzügyi szolgáltatóháza. Európában piacvezető, a “Fortune 500”-ba tartozó világcégek mintegy felének nyújt biztosítási fedezetet.

Széles körű nemzetközi befektetési és vagyonkezelési szaktudását egyesítő befektetési üzletága, az Allianz Global Investors révén az Allianz már a top nemzetközi vagyonkezelők közé tartozik.

Ügyfelei javára 442 milliárd euró vagyont kezel szerte a világon. Itthon is széles fiókhálózattal rendelkezik, termékei versenyképesek.

2016-ban ismét az Allianz lett a világ legértékesebb biztosítási márkája. Teljes vagyona meghaladja a 800 milliárd dollárt, így náluk elhelyezett pénz biztonsága nem kérdéses.

Az Allianz kiterjedt fiókhálózata gyakorlatilag bárkinek karnyújtásnyira hozza a személyes ügyintézést ( itt tudsz időpontot kérni szerződéskötésre), és telefonos ügyfélszolgálata is a rendelkezésedre áll, ha kérdésed van.

Mindemellett mivel szerződései teljesen automatizáltak, valósznűleg a 10+ év alatt egyszer sem lesz szükséged arra, hogy beszélj az Allianz-szal. A szerződések 100%-ban nyomonkövethetők online, és minden művelet elvégezhető az internetbankhoz hasonló megtakarítás kezelő felületen.

Milyen befektetések közül választhatsz?

A számla teljes szabadságot kínál abban, hogy milyen biztonsággal és milyen hozammal szeretnénk befektetni. Jelenleg mintegy 20 különböző befektetési alap, és 11 előre összeállított portfólió közül tudtok választani.

Ezek között szó szerint mindenki megtalálja a magának valót: a garantált kamatozású állampapíroktól kezdve a magas hozamú, exkluzív részvénypiacokig bármilyen befektetés választható, tetszőleges arányban.

Az Allianz Életprogramba választható befektetések

hozamai az elmúlt 5 évben

Allianz Életprogram hozamok (nem évesített)

Akár egy bankbetéthez szokott, óvatos anyukáról van szó, akár egy befektetésekben járatos, hozamvadász apukáról, mindenki megtalálja a maga számítását.

És kompromisszum is köthető, hiszen bármilyen arányban válogathatunk a különböző megoldások között, akár már havi 10 000 forinttal.

Példa befektetési portfólió kialakítására

Az alábbi példában egy 60% kötvény, 40% részvény portfólió teljesítményét mutatjuk be. A választott megosztás a következő:

Kötvény (60%)

 • Európai Kötvény eszközalap 20%
 • Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap 20%
 • Magyar Kötvény Eszközalap 20%

Részvény (40%)

 • Demográfiai részvény eszközalap 5%
 • Európai Részvény eszközalap 5%
 • Kína és Távol-Kelet Részvény eszközalap 5%
 • Magyar Részvény eszközalap 5%
 • Oroszország és Kelet-Európa Részvény eszközalap 5%
 • Világgazdasági Részvény eszközalap 15%

allianz-eletprogram-hozam

Természetesen a múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőre nézve, de egy jól diverzifikált portfólióval porlaszthatod a kockázatokat és mégis magas hozamot érhetsz el. Ha növeled a portfólióban a részvénykitettséget akkor várhatóan magasabb hozamot érhetsz el, ha viszont a kötvény irányába tolod el az egyensúlyt, akkor csökkentheted a kilengéseket.

(Akár teljesen garantált hozamokat is választhatsz!)

Ez a portfólió már havi 10.000 forinttal is elérhető, és több száz értékpapír közötti megosztást jelent. Ekkora összegből egy értékpapírszámlán nyilván nem lehetne ennyi különböző értékpapírt vásárolni.

Ez nem egy befektetési tanács…Lehet, hogy neked nem ez a legjobb portfólió. De szinte végtelen lehetőséged van az Életprogramon belül.

Ha szeretnéd tudni, hogy milyen hozamokat várhatsz el, valamint más szülők milyen befektetési megoldásokat választottak (és ezek közül mik azok, amik jól teljesítettek), akkor kérd az Életprogramhoz járó ingyenes konzultációt:

Élek az ingyenes konzultációs lehetőséggel!

VÉLEMÉNYEK:

"Nem akartam elhinni, hogy a mai világban valaki önzetlenül segít. De ez az oldal szerencsére kivétel. Kérdéseimre gyors, őszinte és érthető választ kaptam, mindenféle ellenszolgáltatás nélkül. Bárcsak hamarabb tettem volna! Én is ajánlani fogom mindenkinek."
Harmat Szilvia
"Ádám a laikus számára is érthetően, minden pici részletre kiterjedően segített és teljesen ingyen! Ádám nem egy pénzéhes, jutalék után habzó szájjal loholó pénzügyi kupec, Ádám szakember. Mindenkinek ajánlom!"
Lorán Barnabás
"Elsődleges célom volt vállalkozásom építése, de a jelenlegi helyzetben szükségesnek láttam vésztartalékot képezni. Féltem, hogy nincsen olyan befektetés, amely elegendő garanciát ad, de miután megismertem ezt a fajta szolgáltatást, megnyugodtam. Azóta is örülök, hogy belevágtam."
S. Tamás
"Az elmúlt két hónapban rengeteg időt töltöttem a keresgéléssel és különböző "független befektetési tanácsadókkal " is találkoztam akik különböző termékeket akartak rám sózni. Ezek közül kettő jónak is tűnt, de Önnek köszönhetően most elkerültem azt hogy újból megkössek egy rossz konstrukciót."
Major Krisztián