Nem könnyen, nem is online és nem is MLM-mel. Aki pénzkeresési “lehetőséget” kínál felneked, az biztos lehet benne, hogy NEM neked akar jót, hanem magának.

A saját hálózatát akarja építeni, az  te pénzéből akar lecsippenteni, és a végeredmény mit sem érdekli. Egy valakire számíthat: magára…

Mitől keres valaki milliókat?

Az általános tévhittel ellentétben nem azok a milliomosok, akik nagy autóval járnak, nagy házban élnek, lopnak csalnak és hazudnak. A legtöbb milliomos átlagos autóval jár, átlagos házban lakik, és keményen dolgozik, jóval többet, mint heti 40 óra.

A másik óriási tévedés, hogy a fizetésünk a ledolgozott órák számától függ. A fizetése egy dologtól függ: attól az ÉRTÉKTŐL, amit munkája során előállít. Mennyi a piaci értéke a munkádnak? Lehetsz értékes ember, értékes barát, értékes családtag, de ha a munkád a piacon nem értékes, akkor nem fogsz sokat keresni.

Szóval, hogyan lehet magasabb fizetése?

Értékesebbé kell, hogy válj a munkaerőpiacon. A legtöbben csak várnak, hogy majd idővel fizetésemelést kapnak, vagy ha már régóta lesznek a cégnél, akkor majd vezetőkké válnak, előléptetik őket, de amikor eljön az alkalom, és dörzsöli a tenyerét, valaki külsőst tesznek be a pozícióba.

Vannak Magyarországon is tanácsadók, akik néhány órás tanácsadásért 800.000 -1.000.000 forintot kérnek el. Miért tehetik ezt meg? Mert olyan értéket nyújtanak, amit más nem. Mert MEGÉRI nekik ennyit fizetni. Senki nem fizet ki szívesen ennyit, de nekik mégis könnyedén, mert megéri, mint befektetés.

Egy alkalmazott is befektetés a munkaadónak, aki ha jól dolgozik, többet termel, segíti a vezetők munkáját, akkor többet ér, mint mások.

Mit tehet azért, hogy minél hamarabb emelkedjen a piaci értéke?

1. Tanulj meg hatékonyabb lenni, ugyan annyi idő alatt több vagy jobb munkát végezni.

2. Segítsd a vezető munkáját, mondd el véleményed, javaslataid. Nem baj, ha sokáig nem reagálnak, előbb utóbb látni fogják az igyekezetét, és a vezetőknek jól jönnek az információk.

3. Adj bele 110%-ot. Ha megbíznak egy feladattal, akkor csinálj meg még valamit, ami a saját ötleted volt, nem kérték, de hasznos. Egyik barátom így jutott be egy gyakornoki program után egy luxemburgi céghez, ahol most havi 800.000 forint felett keres. Többet csinált meg, mint a munkája volt.

4. Tanulj tovább! Érettségizz újra, végezz el egy levelezős képzést egy egyetemen, ha szakmai tréningre van lehetőséged, ragadd meg az alkalmat. Ha ez elsőre sok, akkor szabadidejében tanulj nyelvet, olvass szakmai könyveket. Meglepődnél, mennyi mindent meg lehet tanulni autodidakta módon.

5. Merj fizetésemelést kérni. Előtte dolgozz ki egy stratégiát, szedd össze a gondolataidat, hogy miért ér többet az te munkád, mint amit kapsz. Ha 200.000 forint helyett 250.000 forintot akarsz keresni, akkor magyarázd meg, hogy miért ér 300.000 forintot a munkád, kérj ennyit, majd engedjen szükség esetén.

6. Munka mellett vállalkozz. Először kicsiben kezdd, ne fektess bele pénzt, vagy csak hobbi szinten. Ami kicsiben működik az előbb utóbb nagyban is fog. Mihez értesz? Mi a hobbid? Hogyan tudnál ebből pénzt csinálni? Tudtad, hogy sok vállalkozást hónapokig terveznek, mielőtt nekifognak? Szabadidődben kezdd el a tervezést, először csak gondolkodj ötleteken.

Meglepő, hogy sokan mindent akarnak, mindenből a legjobbat és a fizetésüket 100%-ban elköltik. Ezután “rájönnek”, hogy itthon nem lehet megélni, kimennek külföldre, havi 400.000 forintot keresni. Ott 350.000 elmegy a lakhatásra, ételre, utazásra, stb. és 50.000 forintot félretesz úgy, hogy a legrosszabb, mű narancslevet issza, gazdaságos, egészségtelen üdítőt és ételt eszik, amit itthon sosem venne meg.

A vicc az, hogy ha itthon is szemét ételen és italon élne, 3 nigériaival egy lepukkant telepen, semmire sem költene, egyedül lenne, nem járna el sehova, akkor itthon is ugyan annyit félre tudna tenni. Csak itthon mutatni kell, hogy mi nem akárkik vagyunk, kint meg mindegy?

Tény, hogy szerintem igenis néhány évet rá kell szánni a kemény munkára és a tanulásra, de aki ezt halogatja, az sosem kerül feljebb.

Tanácsot, véleményt kérnél? Kérj személyes, vagy ingyenes online pénzügyi tanácsadást!

Kérdésed van? Vitatkoznál? Írd meg kommentben, vagy nekem személyesen!

Szeretnél jó döntést hozni egy konkrét pénzügyi kérdésben?

TEDD FEL KÉRDÉSED ÉS 24 ÓRÁN BELÜL VÁLASZOLUNK!

Sokan százezreket spóroltak meg azzal, hogy megírták kérdésüket mielőtt elfogadták egy ügynök, vagy pénzintézet ajánlatát. Próbáld ki, INGYEN!

TEDD FEL KÉRDÉSED MOST!