Nem könnyen, nem is online és nem is MLM-mel. Aki pénzkeresési “lehetőséget” kínál fel Önnek, az biztos lehet benne, hogy NEM Önnek akar jót, hanem magának.

A saját hálózatát akarja építeni, az  Ön pénzéből akar lecsippenteni, és a végeredmény mit sem érdekli. Egy valakire számíthat: magára…

Mitől keres valaki milliókat?

Az általános tévhittel ellentétben nem azok a milliomosok, akik nagy autóval járnak, nagy házban élnek, lopnak csalnak és hazudnak. A legtöbb milliomos átlagos autóval jár, átlagos házban lakik, és keményen dolgozik, jóval többet, mint heti 40 óra.

A másik óriási tévedés, hogy a fizetésünk a ledolgozott órák számától függ. A fizetése egy dologtól függ: attól az ÉRTÉKTŐL, amit munkája során előállít. Mennyi a piaci értéke a munkájának? Lehet értékes ember, értékes barát, értékes családtag, de ha a munkája a piacon nem értékes, akkor nem fog sokat keresni.

Szóval, hogyan lehet magasabb fizetése?

Értékesebbé kell, hogy váljon a munkaerőpiacon. A legtöbben csak várnak, hogy majd idővel fizetésemelést kapnak, vagy ha már régóta lesznek a cégnél, akkor majd vezetőkké válnak, előléptetik őket, de amikor eljön az alkalom, és dörzsöli a tenyerét, valaki külsőst tesznek be a pozícióba.

Vannak Magyarországon is tanácsadók, akik néhány órás tanácsadásért 800.000 -1.000.000 forintot kérnek el. Miért tehetik ezt meg? Mert olyan értéket nyújtanak, amit más nem. Mert MEGÉRI nekik ennyit fizetni. Senki nem fizet ki szívesen ennyit, de nekik mégis könnyedén, mert megéri, mint befektetés.

Egy alkalmazott is befektetés a munkaadónak, aki ha jól dolgozik, többet termel, segíti a vezetők munkáját, akkor többet ér, mint mások.

Mit tehet azért, hogy minél hamarabb emelkedjen a piaci értéke?

1. Tanuljon meg hatékonyabb lenni, ugyan annyi idő alatt több vagy jobb munkát végezni.

2. Segítse a vezető munkáját, mondja el véleményét, javaslatait. Nem baj, ha sokáig nem reagálnak, előbb utóbb látni fogják az igyekezetét, és a vezetőknek jól jönnek az információk.

3. Adjon bele 110%-ot. Ha megbízzák egy feladattal, akkor csináljon meg még valamit, ami a saját ötlete volt, nem kérték, de hasznos. Egyik barátom így jutott be egy gyakornoki program után egy luxemburgi céghez, ahol most havi 800.000 forint felett keres. Többet csinált meg, mint a munkája volt.

4. Tanuljon tovább! Érettségizzen újra, végezzen el egy levelezős képzést egy egyetemen, ha szakmai tréningre van lehetősége, ragadja meg az alkalmat. Ha ez elsőre sok, akkor szabadidejében tanuljon nyelvet, olvasson szakmai könyveket. Meglepődne, mennyi mindent meg lehet tanulni autodidakta módon.

5. Merjen fizetésemelést kérni. Előtte dolgozzon ki egy stratégiát, szedje össze a gondolatait, hogy miért ér többet az Ön munkája, mint amit kap. Ha 200.000 forint helyett 250.000 forintot akar keresni, akkor magyarázza meg, hogy miért ér 300.000 forintot a munkája, kérjen ennyit, majd engedjen szükség esetén.

6. Munka mellett vállalkozzon. Először kicsiben kezdje, ne fektessen bele pénzt, vagy csak hobbi szinten. Ami kicsiben működik az előbb utóbb nagyban is fog. Mihez ért? Mi a hobbija? Hogyan tudna ebből pénzt csinálni? Tudta, hogy sok vállalkozást hónapokig terveznek, mielőtt nekifognak? Szabadidejében kezdje el a tervezést, először csak gondolkodjon ötleteken.

Meglepő, hogy sokan mindent akarnak, mindenből a legjobbat és a fizetésüket 100%-ban elköltik. Ezután “rájönnek”, hogy itthon nem lehet megélni, kimennek külföldre, havi 400.000 forintot keresni. Ott 350.000 elmegy a lakhatásra, ételre, utazásra, stb. és 50.000 forintot félretesz úgy, hogy a legrosszabb, mű narancslevet issza, gazdaságos, egészségtelen üdítőt és ételt eszik, amit itthon sosem venne meg.

A vicc az, hogy ha itthon is szemét ételen és italon élne, 3 nigériaival egy lepukkant telepen, semmire sem költene, egyedül lenne, nem járna el sehova, akkor itthon is ugyan annyit félre tudna tenni. Csak itthon mutatni kell, hogy mi nem akárkik vagyunk, kint meg mindegy?

Tény, hogy szerintem igenis néhány évet rá kell szánni a kemény munkára és a tanulásra, de aki ezt halogatja, az sosem kerül feljebb.

Tanácsot, véleményt kérne? Kérjen személyes, vagy ingyenes online pénzügyi tanácsadást!

Kérdése van? Vitatkozna? Írja meg kommentben, vagy nekem személyesen!