Hogyan kereshetsz több pénzt valójában?

Nem könnyen, nem is online és nem is MLM-mel. Aki pénzkeresési “lehetőséget” kínál felneked, az biztos lehet benne, hogy NEM neked akar jót, hanem magának.

A saját hálózatát akarja építeni, az  te pénzéből akar lecsippenteni, és a végeredmény mit sem érdekli. Egy valakire számíthat: magára…

Mitől keres valaki milliókat?

Az általános tévhittel ellentétben nem azok a milliomosok, akik nagy autóval járnak, nagy házban élnek, lopnak csalnak és hazudnak. A legtöbb milliomos átlagos autóval jár, átlagos házban lakik, és keményen dolgozik, jóval többet, mint heti 40 óra.

A másik óriási tévedés, hogy a fizetésünk a ledolgozott órák számától függ. A fizetése egy dologtól függ: attól az ÉRTÉKTŐL, amit munkája során előállít. Mennyi a piaci értéke a munkádnak? Lehetsz értékes ember, értékes barát, értékes családtag, de ha a munkád a piacon nem értékes, akkor nem fogsz sokat keresni.

Szóval, hogyan lehet magasabb fizetése?

Értékesebbé kell, hogy válj a munkaerőpiacon. A legtöbben csak várnak, hogy majd idővel fizetésemelést kapnak, vagy ha már régóta lesznek a cégnél, akkor majd vezetőkké válnak, előléptetik őket, de amikor eljön az alkalom, és dörzsöli a tenyerét, valaki külsőst tesznek be a pozícióba.

Vannak Magyarországon is tanácsadók, akik néhány órás tanácsadásért 800.000 -1.000.000 forintot kérnek el. Miért tehetik ezt meg? Mert olyan értéket nyújtanak, amit más nem. Mert MEGÉRI nekik ennyit fizetni. Senki nem fizet ki szívesen ennyit, de nekik mégis könnyedén, mert megéri, mint befektetés.

Egy alkalmazott is befektetés a munkaadónak, aki ha jól dolgozik, többet termel, segíti a vezetők munkáját, akkor többet ér, mint mások.

Mit tehet azért, hogy minél hamarabb emelkedjen a piaci értéke?

1. Tanulj meg hatékonyabb lenni, ugyan annyi idő alatt több vagy jobb munkát végezni.

2. Segítsd a vezető munkáját, mondd el véleményed, javaslataid. Nem baj, ha sokáig nem reagálnak, előbb utóbb látni fogják az igyekezetét, és a vezetőknek jól jönnek az információk.

3. Adj bele 110%-ot. Ha megbíznak egy feladattal, akkor csinálj meg még valamit, ami a saját ötleted volt, nem kérték, de hasznos. Egyik barátom így jutott be egy gyakornoki program után egy luxemburgi céghez, ahol most havi 800.000 forint felett keres. Többet csinált meg, mint a munkája volt.

4. Tanulj tovább! Érettségizz újra, végezz el egy levelezős képzést egy egyetemen, ha szakmai tréningre van lehetőséged, ragadd meg az alkalmat. Ha ez elsőre sok, akkor szabadidejében tanulj nyelvet, olvass szakmai könyveket. Meglepődnél, mennyi mindent meg lehet tanulni autodidakta módon.

5. Merj fizetésemelést kérni. Előtte dolgozz ki egy stratégiát, szedd össze a gondolataidat, hogy miért ér többet az te munkád, mint amit kapsz. Ha 200.000 forint helyett 250.000 forintot akarsz keresni, akkor magyarázd meg, hogy miért ér 300.000 forintot a munkád, kérj ennyit, majd engedjen szükség esetén.

6. Munka mellett vállalkozz. Először kicsiben kezdd, ne fektess bele pénzt, vagy csak hobbi szinten. Ami kicsiben működik az előbb utóbb nagyban is fog. Mihez értesz? Mi a hobbid? Hogyan tudnál ebből pénzt csinálni? Tudtad, hogy sok vállalkozást hónapokig terveznek, mielőtt nekifognak? Szabadidődben kezdd el a tervezést, először csak gondolkodj ötleteken.

Meglepő, hogy sokan mindent akarnak, mindenből a legjobbat és a fizetésüket 100%-ban elköltik. Ezután “rájönnek”, hogy itthon nem lehet megélni, kimennek külföldre, havi 400.000 forintot keresni. Ott 350.000 elmegy a lakhatásra, ételre, utazásra, stb. és 50.000 forintot félretesz úgy, hogy a legrosszabb, mű narancslevet issza, gazdaságos, egészségtelen üdítőt és ételt eszik, amit itthon sosem venne meg.

A vicc az, hogy ha itthon is szemét ételen és italon élne, 3 nigériaival egy lepukkant telepen, semmire sem költene, egyedül lenne, nem járna el sehova, akkor itthon is ugyan annyit félre tudna tenni. Csak itthon mutatni kell, hogy mi nem akárkik vagyunk, kint meg mindegy?

Tény, hogy szerintem igenis néhány évet rá kell szánni a kemény munkára és a tanulásra, de aki ezt halogatja, az sosem kerül feljebb.

Tanácsot, véleményt kérnél? Kérj személyes, vagy ingyenes online pénzügyi tanácsadást!

Kérdésed van? Vitatkoznál? Írd meg kommentben, vagy nekem személyesen!

Szeretnél jó döntést hozni egy konkrét pénzügyi kérdésben?

TEDD FEL KÉRDÉSED ÉS 24 ÓRÁN BELÜL VÁLASZOLUNK!

Sokan százezreket spóroltak meg azzal, hogy megírták kérdésüket mielőtt elfogadták egy ügynök, vagy pénzintézet ajánlatát. Próbáld ki, INGYEN!

TEDD FEL KÉRDÉSED MOST!
2017-02-17T15:18:20+00:00 szeptember 17th, 2013|Pénzügyek|18 hozzászólás

18 hozzászólás

 1. stephendmilton szeptember 17, 2013 at 8:58 de. - Reply

  Bár alapvetően nagyon sok mindennel egyetértek a bejegyzésből, az írás bevezetését (a kifogásolt részt bemásolom), finoman szólva hamisnak tartom, az általánosítás pedig bulvárossá teszi az egészet.:

  “Nem könnyen, nem is online és nem is MLM-mel. Aki pénzkeresési “lehetőséget” kínál fel Önnek, az biztos lehet benne, hogy NEM Önnek akar jót, hanem magának.”

  Kérdem én, az a tanácsadó, aki 800 – 1 000 000 Forintos tiszteletdíjért dolgozik, az nem akar magának jót? Aki segít kiválasztani a legjobb befektetést, biztosítást vagy egyéb valóban jó pénzügyi terméket, az a jutaléka révén nem a mi pénzünkből csíp le valamennyit?

  Mutasson valaki nekem egy olyan embert aki nem akar önmagának jót, csak másokon segít, úgy, hogy az neki ne legyen jó!

  Hitem szerint az válik sikeressé, aki segít másoknak megoldani a problémáit. Legyen az a cipő megtalpalása vagy a pénzügyi problémák megoldása. De mindezt nem nem pusztán azért teszi, hogy a másiknak jó legyen. Én óvakodnék azoktól akik maguknak nem akarnak jót.

  A jól felépített MLM rendszerben csak az a tag keres pénzt aki előbb az üzlettársát megtanította pénzt keresni. Márpedig ha valaki segít valakinek sok pénzt keresni, akkor attól senki nem sajnálja a sok pénzt.

  Az írás ezt alá is támasztja később azzal, hogy megérdemeltté teszi a a kiemelten magas tanácsadói díjat. Viszont ezt is az ügyfél fizeti, innentől pedig azonnal ellent mond a bevezetőben leírtakkal.

  Minden szakterületen (akár klasszikus kereskedelem, akár MLM, akár pénzügy stb.) vannak olyanok akik másokat kihasználva, becsapva próbálnak érvényesülni, de ez nem elég indok az általánosításra. A saját profizmusunkat nem mások negatív minősítésével kell elérni, bőven elég, ha kimagaslóan jól teljesítünk az ügyfélnél.

  A hozzászólásomban senkit sem szerettem volna sem megbántani, sem minősíteni pusztán csak a véleményemet osztottam meg.

  • szendreiadam szeptember 17, 2013 at 11:36 de. - Reply

   Értem én, és egyet is értek bizonyos szintig. Csak a könnyű pénzkeresési lehetőségekre akartam felhívni a figyelmet, hogy nem igaz. Mert lehet MLM-el is pénzt keresni, de az sem könnyű, sőt… Ahhoz még csak tanulni sem elég.

  • pdw szeptember 17, 2013 at 12:53 du. - Reply

   “az a jutaléka révén nem a mi pénzünkből csíp le valamennyit?”

   Ez itt a problema. Ha egy ugynok/tanacsado/szakerto/akarmi jutalekot kap azert, hogy nekunk eladjon valamit akkor a mi es a sajat erdekei kozott ellentet van. Azaz nem biztos hogy a szamunkra legjobb termeket fogja ajanlani(/ertekesiteni).
   Kulfoldiul ugyhivjak ezt h conflict of interest.

   Az MLM rendszer, legyen szo Avonrol v Brokernetrol pedig nem a termekekrol szol, hanem az ertekesitesi rendszer kiepiteserol, megint idegen szoval a networkingrol.
   Nem penzugyi tanacsot adsz, hanem halozatot epitesz.

   Termeszetesen az, hogy higyjel a termekben – hogy azt jo minosegunek gondold – (elvileg) egyik alapfeltetele az egesznek. Ez itt mar viszont az MLM-es szemely integritasanak, tisztessegenek kerdese.

   • szendreiadam szeptember 17, 2013 at 1:02 du. - Reply

    És ezért van az, hogy a legjobb ügynökök nem értenek a termékhez. Aki érti, nem bírná eladni.

   • stephendmilton szeptember 17, 2013 at 1:17 du. - Reply

    Szerintem teljesen mindegy, hogy minek nevezzük a másik oldalon álló jövedelmét. Jutaléknak, munkabérnek, stb, azt Akkor is a vevő által kifizetett összegből fedezik.
    A kereskedő és a vevő között pedig én nem látom az érdekellentétet.
    Az én érdekem, hogy kielégítsem valamelyik szükségletemet. Ezért akarok vásárolni. Az eladó érdeke pedig az, hogy ezt a lehető legjobb színvonalon megtegye. Az ő érdeke a valóságban az, hogy az én igényemet a lehető legtökéletesebb mértékben egyenlítse ki. Hiszen akkor leszek törzsvevő, akkor fogom ajánlani Őt másoknak. Amikor valaki arra utal, hogy az eladó a legdrágább dolgot akarja eladni nekem, akkor az látszólag az ő pillanatnyi érdeke, de ez valójában neki sem érdeke, mert ma nyer némi plusz forintot, de holnap ennek többszöröset veszíti el, azzal, hogy engem mint vevőt és mint reklámhordozót is.

    A legjobb értékesítőt hosszabb időtávban tudom csak értelmezni, ezért szerintem a legjobbak tökéletesen ismerik a terméket hiszen annak ismerete nélkül nem tudná kiválasztani a vevő számára legjobb változatot. A jó értékesítő pontosan tudja, hogy a hatékonyságának legerősebb eszköze a mostani vevő ajánlása.

    Az MLM valóban egy értékesítési forma. De miért is lenne más? Ebből a szempontból semmi eltérés nincs a webáruházak, a bolti kiskereskedelem, a nagykereskedelem, a katalógusértékesítés stb. között. Mind csak egy formája az értékesítésnek. Mindegyik hosszútávú hatékonysága, sikere attól függ, hogy mennyiben tudják kielégíteni a hozzájuk forduló ügyfelek szükségleteit.

    • szendreiadam szeptember 17, 2013 at 1:24 du. - Reply

     Bárcsak így működne a világ, de akkor nem menne jól a Unit -linked életbiztosítás, márpedig jól megy, és azULeket áruló MLM is virágzik.

     Sajnos itt egy egyszeri megfejésről van szó, az ügynöknek nem érdeke tovább foglalkozni az ügyféllel, hiszen 3 év múlva úgysem lesz elégedett, mikor rájön, hogy átverték.

     A legtöbb ilyen értékesítő azt hiszi magáról, hogy tanácsadó. Ezt mondják nekik az agymosós oktatáson, tudom mert én is így kezdtem.

     • stephendmilton szeptember 17, 2013 at 1:28 du.

      A legtöbb ilyen értékesítő azért hiszi azt, hogy tanácsadó, mert elhitetik vele. Ezeknél a legnagyobb baj szerintem a nem megfelelő szabályozás, illetve bizonyos társadalmi normák, értékek megváltozása. Ez már egy mélyebb téma erről írtam is korábban, miszerint a mai válság egyik legfőbb oka maga a pénz, pontosabban a pénz szerepének megváltozása.

     • szendreiadam szeptember 17, 2013 at 1:35 du.

      Tény, hogy a szabályozással gondok vannak, bár az MLM alapú biztosításértékesítést már tervezik, hogy betiltják, ami jót tenne a szakmának.

      Érdekes írás lehet, belinkelheti, hátha mást is érdekel.

     • stephendmilton szeptember 17, 2013 at 1:38 du.

      Ez az Ön blogja előbb nézze meg, és Ön dönt arról, hogy mást is érdekelhet-e?
      A pénz mint a válság forrása címmel szerepel és május 28-án kelt.

     • szendreiadam szeptember 17, 2013 at 1:51 du.

      http://stephendmilton.wordpress.com/2013/05/28/a-penz-mint-a-valsag-forrasa/

      Pénzügyi termék azért elég rég óta van, hiszen a kölcsön, a bankbetét már nem új dolog. Ha nem teremtene értéket a pénzügyi termék, akkor nem vonhatnának le költségeket belőle.

      Egy lakásbiztosítás is értéket termt, hiszen biztonságot ad, kis pénzért. Ha valakinek nem okoz anyagi gondot ha leég a háza, akkor nem éri meg biztosítást kötni.

     • stephendmilton szeptember 17, 2013 at 4:25 du.

      Nem önmagában a pénzügyi termékekkel van baj, de ha megnézed a mai pénzügyi termékeket, akkor sokkal nagyobb arányban vannak jelen azok a termékek amelyek nem teremtenek értéket, pusztán matematikai műveletek.

     • stephendmilton szeptember 17, 2013 at 5:03 du.

      Nem önmagában a pénzügyi termékekkel van a baj, azok egy része valóban hasznos. Ugyanakkor már egyre több az olyan pénzügyi termék ami nem teremt értéket, pusztán csak matematikai alapon működik, ráadásul nagy részét szinte senke nem is érti.

   • pdw szeptember 17, 2013 at 6:58 du. - Reply

    “Szerintem teljesen mindegy, hogy minek nevezzük a másik oldalon álló jövedelmét.”

    Abszolute de nem mindegy. Ha nekem X termekre volna szuksegem, de a tanacsado az Y utan kapja a jutalekat, akkor miert ajanlana nekem az X-et? Ez persze meg nem feltetlenul jelenti azt, hogy az Y egy rossz termek. Viszont miert is ajanlana nekem az X-et a tanacsado? Ha igy tesz, akkor en jol jarok, viszont o ehen hal.

    “Az MLM valóban egy értékesítési forma.”

    Nem mondom hogy minden MLM rossz, viszont itthon abszolut le lett jaratva ez a dolog. Koszonhetoen a kulonfele “fuggetlen penzugyi tanacsadoknak” ugye.
    Es itt jon be megint az, hogy hinni kell a termekben. Bar ferfikent nem ertek hozza, de pl. az emlitett Avonos dolgokat altalaban keresik es szeretik a nok, igy az hogy az adott ertekesito hany embert szervezett be maganak a vegfelhasznalot nem erdekli, nem erinti hatranyosan.Mindez nem mondhato el a unit-linked biztositasokrol, ami vilagszinten lenezett, rossz termek.

   • pdw szeptember 17, 2013 at 6:59 du. - Reply

    “Ezeknél a legnagyobb baj szerintem a nem megfelelő szabályozás, illetve bizonyos társadalmi normák, értékek megváltozása.”

    Epp most kezdtem olvasni John C. Bogle – Enough cimu konyvet. Pont errol szol.

 2. stephendmilton szeptember 17, 2013 at 11:40 de. - Reply

  Így már más, azzal teljesen egyetértek én is! Ami könnyű az soha nem tartalmas, soha nem értékes. A munkát és a tanulást mindenbe bele kell fektetni! Az MLM-ben is sokat kell tanulni, ott ez képezi a munkát. Ami éppen attól nehéz és kemény mert a munka önmagunk fejlesztése, megváltoztatása. nem agymosása, hanem meg kell tanulni másokkal kommunikálni, elfogadni, segíteni, másokra odafigyelni.

 3. tnt szeptember 17, 2013 at 4:11 du. - Reply

  Minden így igaz…..

 4. Kari január 17, 2015 at 9:30 du. - Reply

  A cikk jó. Nagyon tanulságos. Az eddigi kommentek az MLM részhez szóltak, de vannak fontosabb részei is az írásnak. Én egy multicégnél dolgozom. Megjártam már több multit is. És látom mi kell ahhoz, hogy előre jussak. Tanulás, jó szakma és jó ismeretség. Az MLM nekem nem jött be. Végigcsináltam egy több hónapos képzést amikor nem volt állandó munkám. Megismertem a bnet akkori (2009-es) termékeit. Mivel érdekelt, ezért addig-addig vizsgálgattam őket, amíg meg nem érettem. Minden termék olyan volt, amit magam sose vettem volna meg. Ezért hát eladni se adtam el semmit.

Leave A Comment