Cégvezetők 30-40%-ot spórolnak a biztosítási díjakon ezzel a módszerrel… (Esettanulmánnyal)

A céges vagyonbiztosítások tapasztalataink szerint az a terület, ahol a cégek a legkönnyebben, a legtöbb pénzt tudják megspórolni pénzügyi területen. Az alább bemutatott esettanulmányban több mint éves 2,4 millió forintot spóroltunk meg, és kedvezőbb feltételeket is sikerült kiharcolnunk.

A legtöbb cégvezető jellemzően elhanyagolja a vállalata vagyonbiztosítását és gyakran látjuk, hogy évekig rá sem néz. Pedig volna min spórolni.

A cégvezetők általában attól tartanak, hogy a biztosítás átnézése, újraszámítása sok munkával és kockázattal jár. Ezt a tévhitet szeretnénk megcáfolni, és bemutatni, egy koránt sem egyedi, inkább tipikus esetet, amivel szó szerint milliókat spórolt meg egy cég.

Mivel a teljes ügyintézést ingyenesen átvállaljuk, ezért a cégvezetőnek, vagy a pénzügyes kollégának elég egyszer, 1-2 órát foglalkoznia a biztosítással.

A céges vagyonbiztosításokon nem ritka az 50-70%-os megtakarítás sem, ha valaki tudja, hogyan versenyeztesse meg a biztosítókat.

Bőven lehet alkudni a céges biztosításokból…

Ahhoz, hogy alkudni tudj, nem elég egyetlen biztosítóval, vagy egyetlen ügynökkel tárgyalnod.

Egy biztosító embere sosem fog a saját cégével hadakozni, és végképp nem fog több biztosító ajánlatai közül válogatni. Pedig ez a kulcs…

Az alkudozás lényege ugyanis, hogy az első körös ajánlatbekérést követően a biztosítók felé kommunikáljuk, hogy mennyire adtak elfogadható ajánlatot a többi biztosítóhoz viszonyítva, és mi kellene ahhoz, hogy velük kössük meg a biztosítást.

Az alkudozás folyamata a biztosítóval

a-biztositas-alkudozas-folyamata

Bár sokan nehezen tudják elképzelni, de a biztosítási termékek egy nagyobb cég esetében közel sem olyan kőbe vésett árakkal dolgoznak, mint mondjuk egy ingatlan, vagy autó esetében. A biztosítók sokkal rugalmasabban tudják változtatni az árakat és a feltételeket is.

Minél nagyobb egy biztosítás, annál inkább érdeke a biztosítónak, hogy velük kössük meg a szerződést. Ezért hajlandóak engedni.

Az alábbi esettanulmányban azt fogjuk bemutatni, hogyan sikerült 2,4 millió forinttal az első ajánlat alá mennünk, amely 3,7 millió forintról szólt.

Az ügyfél és a kérések

Először is, el kell engedni azt a sztereotípiát, hogy minden biztosítás ugyanolyan, vagy minden biztosító hasonló árakkal dolgozik. Bizonyos biztosítók előnyben részesítenek bizonyos cégeket, míg másokat nem kívánatosnak ítélnek.

Mivel ez biztosítónként változik, ezért igen eltérő eredményeket kapunk, ha több biztosítótól kérünk ajánlatot. Ha csak úgy egy üzletkötővel kötött valaki biztosítást, rendkívül kicsi az esélye, hogy jó ajánlatot kapott.

A konkrét példában egy nagy állami cégnek kerestünk biztosítást, ahol a teljes vagyon közel 6 milliárd forint volt.

Az ügyfél szűkös költségvetése miatt igyekezett alacsony biztosítási összegeket meghatározni. Ezzel azonban a későbbiekben probléma lett volna, hiszen kár esetén ha alulbiztosítottságot állapítanak meg, akkor nem fizetik ki a teljes biztosítási összeget.

Vagyis, ha például egy 10 millió forintos épületre azt mondjuk, hogy 5 millió forintot ér, és keletkezik egy 1 millió forintos kárunk, a biztosító csak arányosan, jelen esetben a felét fogja megfizetni a cégnek.

Először is találnunk kellett tehát egy olyan biztosítási értéket, ami elfogadható volt az ügyfélnek és a biztosítónak egyaránt.

A tárgyalások első és legfontosabb eleme tehát az volt, hogy az ügyféllel megértessük az épületek biztosítási összegének emelésének fontosságát. Mikor az ügyfél igényeit pontosítottuk, kezdődhetett a biztosítók megversenyeztetése.

A 3 körös alkudozás: jobb ár, extrákkal

Első körben, az ügyféllel történt egyeztetés alapján több biztosítót azonnal kizártunk, mert nem vállalták volna az épületek megfelelő biztosítását.

Kockázati oldalon ugyanis fontos volt a közvetett villámcsapás károk feltétele (az ügyfél “legféltettebb kincse” a biztonsági rendszerek elektronikája).

Az egyik ajánlat “3 körös villám csapás elleni védelmet” írt elő (és ebből nem volt hajlandó engedni) ezzel gyakorlatilag ki is zárta magát a további versenyből.

A másik kritikus pontja a szerződésnek a napelemek biztosítása volt. Itt az alap kockázatokon túl fontos volt, hogy az üvegtörés feltételei szerint vállaljon a biztosító egy adott limitig kártérítést az esetlegesen bekövetkező üvegkárokra. Egy biztosító itt is elvérzett.

Nem elhanyagolható különbség az egyes feltételekben a vihar kockázat meghatározása. Egyik szerint a 75 km/h feletti szél által okozott károk téríthetőek, más esetben ez 54 km/h is. Nyilván ez utóbbi jóval kedvezőbb, különös tekintettel a kiterjedt napkollektor rendszerre.

Így tehát már az első ajánlatbekérést követően láttuk, hogy a verseny 3 biztosító között fog eldőlni.

Első körös legjobb ajánlat: 2,1 millió Ft

Első alkalommal, az igényfelmérés során még szó esett a felelősség biztosításról és az elektronikus rendszerek, berendezések kiemelt biztosításáról is. Ezeket bemutattuk az ügyfélnek a hozzá kapcsolódó díjakkal együtt, és ez alapján döntött úgy, hogy a költségvetésüket ismerve és a várható kockázatokat elemezve elegendő lesz egy alap biztosítás.

Első körben a legdrágább ajánlat 3.731.531 Ft -ról szólt, míg a legolcsóbb 2.103.908 Ft volt. 

biztositok-osszehasonlitasa

Második körös legjobb ajánlat: 1,49 millió Ft

A  második körben megkezdtük az alkudozást, és a maradék három biztosítótól kértük a díjak csökkentését, és bizonyos kockázatok bevonását, feltételek pontosítását, hogy az ügyfelünk érdekei jobban érvényesüljenek.

A második körben a legdrágább ajánlat  1.661.739 Ft-ról szólt, míg a legolcsóbb 1.492.117 Ft-ról.

Ekkor jött az utolsó, harmadik kör, amikor is a díjak további csökkentését kértük, valamint megkezdtük a szerződés személyre szabásának kialkudását.

Harmadik körös ajánlat: 1,34 millió Ft + extrák

Mivel tudtuk, hogy az épületek a költségvetés szűkössége miatt némileg alul lehetnek biztosítva, ezért kiemelten fontos volt, hogy beleírassuk a biztosítókkal a szerződésbe, hogy nem vizsgálják majd az alulbiztosítottságot. Ez nyilván nem volt egyszerű történet, hiszen a biztosító pontosan tudta, hogy mire megy ki a játék.

Ehhez kapcsolódik a végleges szerződésben rögzített külön feltétel, mely szerint a biztosító 5 millió forint kárösszegig nem vizsgál alulbiztosítottságot.

Külön kiemelném, hogy a díjcsökkentés érdekében kihasználtuk a 3 éves tartam engedményre járó díj kedvezményt, de ezt a szerződő költségvetési szervezet mivolta miatt, személyre kellett szabni:

ha központi utasítás miatt kell felmondaniuk a jelenlegi szerződést a biztosító eltekint az egyébként alkalmazandó szankciótól, mely szerint a kedvezményt vissza kell fizetni.

A végleges, nyerő ajánlat így lett 1.346.009 Ft évente, melybe belekerült a feltétel, miszerint 5 millió forintos kárösszegig nem vizsgálnak alulbiztosítottságot, valamint a szerződő bizonyos indokok esetén felmondhatja büntetés nélkül is a szerződését.

Mindezt teljesen ingyen megcsináljuk neked

Ha már régebb óta olvasol minket nyilván tudod, hogy biztosítási alkuszként is funkcionálunk, ezért ezeket a szerződéseket mi is meg tudjuk kötni a biztosítók ügynökei helyett.

Klikk ide, nézd meg, hogyan dolgozunk!

Így hát nekünk is érdekünk, hogy a lehető legjobb szerződést harcoljuk ki neked, hiszen ha nálunk kötöd meg a biztosítást, akkor abból bevételünk származik. Éppen ezért az alkudozás, az igényeid pontosítása, a szakmai tanácsadásunk, a szerződésed személyre szabása, és minden papírmunka ügyintézése számodra teljesen ingyenes.

Ha szeretnél olcsóbb, vagy csak egyszerűen jobb feltételű biztosítást, nincs más dolgod, mint írni nekünk az alábbi gombra kattintva, és mi szívesen vállaljuk a biztosítókkal való több körös egyeztetést.

Mindezt akkor is megéri megtenned, ha elégedett vagy a jelenlegi biztosítóddal, hiszen azáltal, hogy jobb ajánlatokat mutatunk neki, rávehetjük, hogy jelentős kedvezményt adjon.

Ha szeretnél spórolni a céged biztosításán, írj nekünk az alábbi gombra kattintva:

Szeretnél jó döntést hozni egy konkrét pénzügyi kérdésben?

TEDD FEL KÉRDÉSED ÉS 24 ÓRÁN BELÜL VÁLASZOLUNK!

Sokan százezreket spóroltak meg azzal, hogy megírták kérdésüket mielőtt elfogadták egy ügynök, vagy pénzintézet ajánlatát. Próbáld ki, INGYEN!

TEDD FEL KÉRDÉSED MOST!
2017-07-30T12:56:31+00:00 január 5th, 2017|Biztosítás|0 Comments

Leave A Comment