Tudtad, hogy amikor forint számláról végzel tranzakciót külföldi devizában, akkor a hagyományos utalási költségeken felül a bank váltási költségét, az árfolyam különbözetet is meg kell fizetni? Tehát alaposnak és körültekintőnek kell lenned, ha a legolcsóbban szeretnél külföldre utalni, legyen ez akár rendszeres vagy egyszeri tranzakció.

A megoldás az, hogy meg kell találni azt a szolgáltatót, aki a legkevesebb költség ellenében végzi el az utalást a forint számládról külföldre. A piacot áttekintve bemutatjuk neked, hogy hogyan is tudod a legolcsóbban és legmegbízhatóbban megtenni ezt.

Mi az a Transferwise, hogyan működik?

Röviden az egyik legjobb módja annak, hogy pénzt küldj külföldre. A bankok általában egy hagyományos banki átutalás esetében is hatalmas díjakat terhelnek rád, sőt van ahol akár további díjakat rejthetnek el a tisztességtelen árfolyamban.

TransferWise  pont erre találta meg azt a megoldást, hogy hogyan küldj pénzt külföldre a legolcsóbban, tisztességes árfolyamon, gyorsan.

A rendszert rendkívül könnyű kezelni, használata egyszerű, sőt az utalásod éppen aktuális állapotáról is mindig tudhatsz, mivel minden lépésről értesítenek téged e-mailben. Emellett, nyomon követheted az átutalásodat a saját mobil applikációjukkal vagy a weboldalon.

Nincsenek rejtett díjak, mindig az aktuális deviza középárfolyamon váltja a pénzt.

A történetéről annyit kell tudni, hogy két úriember (Taavet Hinrikus és Kristo Käärmann) fejlesztette ki ezt a rendszert 2011-ben. A munkahelyük Angliában volt, de az egyikük euróban kapta meg a havi bérét, amit ugye mindig át kellett váltania fontra, a másik ember pedig éppen fordítva járt.

Ő fontban kapta a fizetését, de az otthoni lakáshitelét euróban tudta csak fizetni, ezáltal mindketten minden hónapban buktak az átváltáson….na ezt elégelték meg és hozták létre a TransferWise-t.

Mennyire biztonságos a Transferwise?

Világszerte lassan havi £500 milliót mozgatnak, így a TransferWise-t használó emberek £22 milliót takarítanak meg rejtett díjakon.

Tudni kell, hogy a legmagasabb biztonság mellett működik a rendszer. Ahogyan a világ vezető pénzintézetei, úgy a Transferwise is be van jegyezve az Egyesül Királyság Pénzügyi Felügyeleténél és mindenezek mellett  megbízható európai számlákat használnak és az ügyfél pénzeket elkülönítik.

Az tranzakcióiknál HTTPS ipari titkosítást használnak, tehát ahogyan már írtam szinte a lehető legbiztonságosabb. Pontosan ezért mi magunk is számtalanszor javasoltuk, ajánlottuk már és senkitől sem kaptunk negatív visszajelzést.

Mennyibe kerül a Transferwise-zal utalni?

Mindig a valós, az igazi piaci középárfolyamot használja pénzváltáskor, tehát nincsenek elrejtett díjak, költségek.

Egy picike, tisztességes szolgáltatási díjat használ, amit levonnak mielőtt átváltják a pénzt.

Ez a kicsike díja a kisebb összegeknél 0,5 – 0,7% között van. Magyarországra és onnan utalásnál 0,7% a díj, de minimum 420 Ft  60.000 Ft határértékig.

EUR és GBP esetében 2016. márciusától 0,5% a szolgáltatás díja, de minimum 2 EUR, illetve 2 GBP 400 EUR, illetve 400 GBP határértékig.

Az alábbi kalkulátorral azonnal ki tudod számolni, hogy mennyibe kerülne az utalás:

Erre a linkre kattintva azonnal kipróbálhatod a szolgáltatást!

Hogyan működik az utalás a TransferWise-nál?

Az első lépés a regisztráció lesz. A jobb felső sarokban tudod ezt megtenni, vagy ha a kezdés gombra kattintasz.

Transferwise

Ha ezzel megvagy és a visszaigazoló e-mailt is megkaptad, akkor semmi más teendőd nincs, mint pár adatot megadni még, hogy kinek és mennyit szeretnél utalni, majd mehet is.

Transferwise 2.

 

5 pontot kell helyesen kitöltened ahhoz, hogy minden rendben legyen az utalásoddal:

 

Transferwise 4.

Ha mindez megvan, akkor készen is vagy.

Látod milyen egyszerű?

No de, milyen devizákban utalhatsz?

 A Transferwise  már 59 országban elérhető, mely 504 deviza útvonalat jelent.

A lefedett útvonalak:

Transferwise lefedett útvonalak

Tehát a legolcsóbban a Transferwise-zon keresztül tudsz utalni a linkre kattintva.

Ha netán nem tudsz angolul, akkor a link megnyitása után felül át tudod állítani a nyelvet magyarra.

Ha bármilyen kérdésed felmerül a témával kapcsolatban, az alábbi gombra kattintva írd meg nekünk és hamarosan válaszolunk:

Szeretnél jó döntést hozni egy konkrét pénzügyi kérdésben?

TEDD FEL KÉRDÉSED ÉS 24 ÓRÁN BELÜL VÁLASZOLUNK!

Sokan százezreket spóroltak meg azzal, hogy megírták kérdésüket mielőtt elfogadták egy ügynök, vagy pénzintézet ajánlatát. Próbáld ki, INGYEN!

TEDD FEL KÉRDÉSED MOST!