Kovács István felvett devizában 16M Ft lakáshitelt a 20M-s ingatlanára 4 éve…

  • hitelkiváltás

… aminek a forintosítás után 18 millió Ft lett a tartozása. Kovács Istvánnak és feleségének összesen van 300.000 Ft jövedelme (tehát a hitelhez képest nem túl magas). Szeretné kiváltani a hitelét, mert az elszámoló levélben látottakkal nem elégedett.

Nem csak, hogy Kovács István KAPHAT HITELT, de ráadásul 3,49%-os kamaton, egyszerűsített folyamattal!

Mennyit spórolhatsz egy hitelkiváltással?

Csak, hogy érzékeltessük a kamat % hatását a törlesztőre, 18 millió forintos hitel esetében 20 éves futamidővel, 5% kamat mellett a törlesztő kb. 118 792 forint. Ugyan erre a hitelre 3,49%-os kamaton a törlesztő 104.300 Ft. A teljes futamidő alatt megspórolt összeg 3.478.000 Ft. Tehát három és fél milliót spórol valaki, ha kivált egy 5%-os hitelt ebben az esetben.

Márpedig az elszámolás során nem sokan kaptak 5% alatti kamatot, és mielőtt azt hinnéd, hogy a te törlesztőd nem emelkedhet, ha emelkedik a kamat, jobb ha tudod:

A forintosítást követően minden forintosított hitel kamatperiódusa 3 hónapos lett!

Tehát nem a hitelkiváltástól lesz kockázatos a hiteled, hanem akkor, ha nem váltod ki. Most három havonta változhat a törlesztőd. Ha emelkedik az alapkamat a hiteled kamata 3 hónapon belül növekedni fog! Ezen ne háborogj, hanem egyszerűen váltsd ki a hiteled. Nem csak olcsóbb hitelt tudsz felvenni, hanem biztonságosabbat is.

Amint fent írtam egy kiemelkedően jó hitelkonstrukció, aminek van hosszabb kamatperiódusú változata is, azaz ezt a 3,5 millió forintot – vagy annak egy részét – költheted arra, hogy ne kelljen tartanod a kamatemelkedéstől. Erre vannak egyéb módszerek is, ha érdekel szívesen segítünk csak írd meg a helyzeted itt: Kérdezz minket.

Szakértők egybehangzó véleménye, hogy senkinek sem szabadna most 3 hónapos kamatperiódusú hitelben ülnie. Ha nem váltottad ki a hiteled a forintosítást követően, akkor itt az ideje, mert egyébként megint meg fog ugrani a törlesztőd.

Kérlek szánj 5 percet erre a jövőd érdekében!

Mik a hitelkiváltás feltételei?

A fent leírt példa egy volt devizahitelre vonatkozik, amelyet idén forintosítottak. pontokba szedve tehát a következő feltételeknek kell megfelelned:

  • elszámolással érintett hitelekre vonatkozik
  • tehát lehet szabad felhasználású hitel is
  • az eredeti hitel nem lehetett LTV 80% (loan-to-value: azaz ingatlan ára x 0,8) fölött finanszírozva! (de az nem érdekli őket, hogy a forintosított tartozás hány %-a az ingatlan értékének)

Ha rendesen fizetted a hitelt, és jövedelem oldalról átmész az előszűrőn, automatikusan K2-es árazást kapsz! (lakáscélú hitelnél: éves kamatperiódussal: 3,49%)

  • árfolyamgát mehet!
  • egyszerűsített doksik:  elszámoló levél,  kiváltandó hitel kölcsön-, zálogszerződése, közjegyzői okirata,  3 havi bankszámla, melyre a munkabér érkezik, kölcsönigénylő nyomtatvány, Fair Banki dokumentáció
  • egyszerűsített folyamat (nincs értékbecslés, a tőketartozásos igazolást csak folyósításra kell vinni)

Nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy ez mekkora ziccer azoknak, akik még nem váltották ki a forintosított deviza hitelüket. Nem kell semmi kötelezettséget vállalnod, egyszerűen csak kérj egy kalkulációt, és nézzük meg, hogy mennyit spórolsz, vagy mennyivel lehet biztonságosabb a törlesztőd:

Szeretnél jó döntést hozni egy konkrét pénzügyi kérdésben?

TEDD FEL KÉRDÉSED ÉS 24 ÓRÁN BELÜL VÁLASZOLUNK!

Sokan százezreket spóroltak meg azzal, hogy megírták kérdésüket mielőtt elfogadták egy ügynök, vagy pénzintézet ajánlatát. Próbáld ki, INGYEN!

TEDD FEL KÉRDÉSED MOST!

 

 

2017-02-13T21:14:12+00:00 szeptember 22nd, 2015|Lakáshitel és kölcsönök|0 Comments

Leave A Comment