A lakásbiztosítás és otthonbiztosítás felmondása szigorúan csak évfordulóra történő felmondással lehetséges, egy esetet kivéve*. Ha a díjat nem fizeted tovább, akkor azt a biztosító jogosan fogja követelni tőled, mivel minden szerződés éves díjfizetésű, függetlenül attól, hogy a biztosító engedélyezi-e a részletekben történő fizetést.

Először is a biztosítási évfordulót kell megtudni, ami rajta van a szerződésen, vagy a biztosító által küldött leveleken. Ezután egy felmondó nyilatkozatot kell küldeni a biztosítónak, ami tartalmazza a nevedet, címedet, születési helyedet, születési idődet, szerződés- vagy kötvényszámodat, a biztosítód nevét és a biztosítás típusát. (Pl. Generali Házőrző)

Ezt a felmondási nyilatkozatot kell eljuttatni a biztosítóhoz, méghozzá a biztosítási évforduló előtt legalább 30 nappal, de nem korábban, mint 60 nap. (Ha korábban juttatjuk el, akkor is érvényes a lakásbiztosítás felmondása, de a biztosítók olyankor hajlamosak „elkeverni” a papírt, és elfeledkeznek róla)

Célszerű ezt éppen ezért úgy elküldeni a felmondó nyilatkozatot, hogy arról legyen egy igazolásunk. A lakásbiztosítás felmondása így bizonyítható lesz a későbbiekben, amennyiben az megkérdőjeleződne. Én személy szerint faxon szoktam elküldeni, de megtehetjük postán, személyesen, vagy e-mailen keresztül is. Kérjünk visszaigazolást a felmondás elfogadásáról, habár ne legyünk biztosak abban, hogy valóban válaszolnak is.

Ha a lakásbiztosítás felmondása után még túlfizetésünk marad, akkor írásban kérd az összeg visszafizetését. Ezt csekkes fizetés esetén postai úton, egyébként pedig utalással fogják teljesíteni.

Lakásbiztosítás felmondásához felmondó nyilatkozat letöltése: lakásbiztosítás felmondó nyilatkozat letöltés

*Hogyan kerülheted ki egyszerűen a felmondást vagy válthatsz akár év közben is?

Ha azért mondanád fel lakásbiztosításod, mert drágának találod, vagy elégedetlen vagy vele, akkor jó hírem van, mert neked semmit sem kell tenned. Nem kell felmondó nyilatkozatot írnod, nem kell az évfordulót figyelned, sem pedig a biztosítóval levelezned.

Van egy módszer, amivel minden biztosítással kapcsolatos ügyintézéstől megszabadulsz, és közben olyan lakásbiztosítást választasz, amilyet csak akarsz, méghozzá kéthavi díjjal garantáltan olcsóbban. Ráadásul ehhez a fordulót sem kell megvárnod, lecserélheted a biztosító gyenge kiszolgálását, megkötheted ugyanazt a szerződést olcsóbban és még levelezned sem kell.

Ez a lényege a pénzügyi érdekképviseletnek, amely ingyenesen segít levenni a válladról a terhet, ingyenesen segít maximális kedvezményt kiharcolni, és ingyenesen keresi meg a neked legkedvezőbb szerződéseket, 23 biztosító ajánlatai közül. Még a lakásbiztosítás felmondása is az érdekképviselet dolga. Te csak dőlj hátra, és élvezd, ahogy kiszolgálnak.

Amit most ingyenesen megkapsz tőlem: Házgondnok szolgáltatás, ami a következőket tartalmazza:

  1. Gyorsfelmérés: azonnal megtudod, hogy mennyit tudsz megspórolni
  2. Személyes érdekképviselet: egy saját kapcsolattartó, aki intézkedik, válaszol, amikor te kéred
  3. Szerviz-szolgáltatás: automatikus éves felülvizsgálás, így mindig a legjobb biztosításod lesz
  4. Asszisztens-szolgáltatás: ajánlatkérés, ügyintézés, levelezés, papírmunka, telefonálás átvállalása
  5. Extra ajándék: 20+1 tipp, hogyan spóroljunk kiadásainkon? című tanulmány

2 hónap ingyen-garancia: Ha most cseréled kedvezőbbre lakásbiztosításod nálunk, garantáljuk, hogy az a jelenleginél több szolgáltatást fog tartalmazni, miközben még legalább kéthavi díjat meg is spórol. Ha az új szerződés mégsem kivitelezhető ilyen olcsón, akkor a kéthavi díj megtakarításához hiányzó összeget készpénzben kifizetjük neked.

Hívd most a 06-30-248-04-21-es telefonszámot, és spórolj meg több ezer forintot a következő csekken. Lakásbiztosításod felmondása helyett, tedd próbára az ingyenes érdekképviseletet.

Kérdésed van? Vitatkoznál? Írd meg kommentben, vagy nekem személyesen!

Tanácsot, véleményt kérne? Kérjen személyes, vagy ingyenes online pénzügyi tanácsadást!

Szeretnél jó döntést hozni egy konkrét pénzügyi kérdésben?

TEDD FEL KÉRDÉSED ÉS 24 ÓRÁN BELÜL VÁLASZOLUNK!

Sokan százezreket spóroltak meg azzal, hogy megírták kérdésüket mielőtt elfogadták egy ügynök, vagy pénzintézet ajánlatát. Próbáld ki, INGYEN!

TEDD FEL KÉRDÉSED MOST!