Gyermek megtakarítási teszt – Lakástakarék 2017-02-13T21:13:54+00:00

Gratulálok, az eredményed elkészült!

A megadott válaszok alapján máris megtudhatod, hogy melyik megtakarítást érdemes elindítanod gyermekednek, hogy biztosan megfelelő anyagi hátteret garantálhass a számára.

Mivel lakáscélt állítottál be, és 4-9 év múlva akarjátok felhasználni az összeget, ezért számotokra a legjobb valószínűleg a lakástakarék-pénztár.

(Azért csak valószínűleg, mert ha az elemzést elolvasva elbizonytalanodsz, még mindig van lehetőséged másik megtakarítást választani.)

A lakástakarék azonban nem egyenlő a Fundamentával. Jelenleg 4 lakástakarék-pénztár verseng a legjobb helyért, és több mint 15 termék elérhető.

Itt részletesen elemezzük a különböző lakástakarék-pénztárakat, és azt is megtudhatod, hogyan tudsz pártatlan véleményt kérni.

 • A gyermeked jövőjére ajánlott megtakarítási program: lakástakarék-pénztár

Miért jó a lakástakarék-pénztár 4-9 éves időtávon belül?

 • Az lakástakarék-pénztárba fizetett megtakarításokra +30% állami támogatás jár, mely értéke maximum éves 72.000 Ft szerződésenként. Ezt havi 20.000 Ft befizetésével tudod elérni.
 • Az állami támogatások miatt a hozamod garantált. Azonban ne feledd: a 30% állami támogatás nem jelent évente 30%-os hozamot, hiszen mindig csak a befizetett összeg után kapod meg. Így minél hosszabb távra indítod a lakástakarékot, annál kisebb a tényleges hozama.
 • 10 évnél rövidebb távra, ha biztosan lakásra használod fel, akkor ez a legjobb megoldás. Mivel garantált, és még a 8 éves LTP is 6,5% körüli hozamot fizet, ezért valószínűleg ebből tudod a legtöbbet összegyűjteni gyermeked lakására.
 • Nem kell értened a befektetésekhez, a lakástakarékkal semmilyen teendőd nincsen. Lejáratkor dönthetsz, hogy csak a megtakarítást akarod-e felvenni, vagy szeretnéd-e lakáskölcsönnel is kiegészíteni.
Ingyenes lakástakarék-pénztár tanácsadás

Hogyan működik pontosan a lakástakarék?

Jelenleg 4 lakástakarék-pénztár kínál államilag támogatott lakáscélú megtakarításokat: a Fundamenta, az OTP, az Erste, és az Aegon. Az Aegon pénztára nagyon gyenge, ezért azt jelenleg semmilyen esetben nem tudjuk jó szívvel ajánlani.

Egyszerűen bármilyen esetet vizsgálunk, találunk jobb szerződést, mint amit az Aegon kínál. A másik három azonban szorosan versenyez egymással, és a Te élethelyzetedtől függ, hogy melyik lesz a legjobb.

Az LTP szerződést két módon tudod megkötni: függő ügynökkel, aki csak a saját márkáját ismeri, és mindenáron azt akarja eladni Neked, vagy pedig független szakértővel, aki mindegyik előnyét és hátrányát bemutatja Neked.

Ha szeretnél független tanácsadót kérni ingyenesen, klikk ide!

A szerződés megkötése után nincs más dolgod, mint fizetni a megtakarítást, valamint egységesen havi 150 Ft számlavezetési díjat. Nem kötelező minden díjat befizetni, és az sem gond, ha néha többet, vagy kevesebbet fizetsz be. Ilyen szempontból rugalmas.

Ha idő előtt szükséged van a pénzre, és nem telt el a 4 év, vagy nem lakáscélra akarod felhasználni, akkor elbukod az állami támogatást. Márpedig támogatás nélkül szinte semmilyen kamatot nem kapsz a pénzedre.

A 4 év a minimum futamidő és 10 a maximum, amire kötni lehet. 10 évtől azonban már van általában jobb megoldás, még akkor is, ha lakáscélról van szó.

Mi a lakástakarék hátránya?

Mivel csak lakásra költhető, ezért komoly tervezést igényel. Idő közben nem érdemes meggondolni magad. Egy havi 20.000Ft-os, 4 éves lakástakarékból kb. 1,3 millió forint gyűlik össze, egy 6 éves esetén kb. 1,9 millió Ft, egy 8 évesből pedig kb. 2,5 millió forint.

Kérdés: elég lesz ennyi pénz, hogy lakást vegyél gyermekednek? Persze kiegészítheted ezt lakáshitellel is, de annak a törlesztőjét kell majd fizetned.

Persze köthetsz akár több szerződést is, így akár 4 x 20.000 Ft-ot is félretehetsz.

Viszont ha nem fogsz tudni lakást venni, akkor kénytelen leszel hozam nélkül kivenni a pénzt, ami jelentős veszteséget jelent ahhoz képest, mintha egy hagyományos befektetést választottál volna.

Csak akkor érdemes tehát LTP-ben gondolkodnod, ha ténylegesen lakás a cél, és pontosan akkor, amikorra megadtad a kalkulátorban.

Ha meggondoltad magad, vagy szeretnél ingyenes szakértői segítséget igénybe venni, akkor itt tudsz ingyenes tanácsadást kérni:

Élek az ingyenes konzultációs lehetőséggel!

Ha maradsz a lakástakaréknál, akkor döntened kell…

Melyik lakástakarék a legjobb a Számodra?

Ez több dologtól is függ:

 • Mi a fontos számodra?
 • Akarsz-e hitelt felvenni?
 • Hozam a fontosabb, vagy a biztonság?
 • Mekkora kezdeti költséget tudsz befizetni?
 • Jelenleg melyik banknál vagy?

A legtöbb esetben a szerződés megkötésekor például a szerződéses összeg (megtakarítás+hitelösszeg) 1%-át ki kell fizetned, mint szerződéskötési költség. Ez egy 8 éves lakástakarék esetén akár 70-80.000 Ft is lehet.

Ezeket a szerződéskötési díjakat gyakran elengedi néhány pénzintézet. A Fundamenta nagyon ritkán, de az OTp és az Erste elég gyakran csinál akciókat. Ezeket az akciós ajánlatokat azonban nem mindenkinek kínálják fel, ezért is fontos, hogy független lakástakarék szakértővel konzultálj.

Egy független szakértő meg tudja nézni, hogy hol tudsz akár számlanyitási díj nélkül is szerződést kötni, amivel jelentős összegeket spórolhatsz meg. Mellesleg két ugyanolyan hosszú futamidejű LTP között is százezres különbségek lehetnek ami a lejárati összeget illeti.

Mit kapsz még, ha kéred az ingyenes tanácsadást?

 • 15 különböző lakástakarék-pénztári szerződést összehasonlítva gyermeked céljaihoz mérve
 • Konkrét számítások, tervezés és tanácsadás, amivel megtudhatod, mennyi az annyi
 • Ingyenes ügyintézés, megkerülheted a járkálást és a papírmunkát
 • LTP és más megtakarítások (pl. babakötvény és életbiztosítások) összehasonlítása és számítása
 • Folyamatos VIP szolgáltatás: bármi kérdésed van soha többé nem kell sorban állnod, vagy ügyfélszolgálatra telefonálnod

Láthatod, hogy részletes képet szeretnénk adni Neked a gyermekcélú megtakarításokról. Személyre szabott tanácsadásunk során még legalább kétszer ennyi hasznos információt fogunk tudni elmondani Neked.Egy hasonló pénzügyi tanácsadás díja 35 000 Ft. Ezt most, a gyermekcélú megtakarítást indító ügyfeleinknek elengedjük, és mindenféle kötelezettség nélkül átbeszéljük veled A-tól Z-ig.

Holnaptól azonban nem tudom garantálni, hogy az ajánlat még élni fog.

Javaslom, hogy gyermeked érdekében szánj rá egy órát, hogy a lehető legtöbbet hozd ki a jövőjéből.

Élek az ingyenes konzultációs lehetőséggel!

VÉLEMÉNYEK:

"Nem akartam elhinni, hogy a mai világban valaki önzetlenül segít. De ez az oldal szerencsére kivétel. Kérdéseimre gyors, őszinte és érthető választ kaptam, mindenféle ellenszolgáltatás nélkül. Bárcsak hamarabb tettem volna! Én is ajánlani fogom mindenkinek."
Harmat Szilvia
"Ádám a laikus számára is érthetően, minden pici részletre kiterjedően segített és teljesen ingyen! Ádám nem egy pénzéhes, jutalék után habzó szájjal loholó pénzügyi kupec, Ádám szakember. Mindenkinek ajánlom!"
Lorán Barnabás
"Elsődleges célom volt vállalkozásom építése, de a jelenlegi helyzetben szükségesnek láttam vésztartalékot képezni. Féltem, hogy nincsen olyan befektetés, amely elegendő garanciát ad, de miután megismertem ezt a fajta szolgáltatást, megnyugodtam. Azóta is örülök, hogy belevágtam."
S. Tamás
"Az elmúlt két hónapban rengeteg időt töltöttem a keresgéléssel és különböző "független befektetési tanácsadókkal " is találkoztam akik különböző termékeket akartak rám sózni. Ezek közül kettő jónak is tűnt, de Önnek köszönhetően most elkerültem azt hogy újból megkössek egy rossz konstrukciót."
Major Krisztián