Akár több százmilliárd forintot is leakaszthat a Magyar állam a svájci bankszámlán tartott megtakarításokról, írja a Népszabadság. Magyarország is csatlakozni akar azon államokhoz, amelyek az adózás és egyéb pénzügyek területén együttműködésre törekszenek Svájccal. Ez véget vethet a svájci bankszámla nyitással járó biztonságos vésztartalékoknak és az adózatlan befektetéseknek.

Sürgős ügyről van szó – a Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a dokumentum véglegesítéséhez kapcsolódó iratokat haladéktalanul a kormány elé kell terjeszteni. A sietség oka vélhetően a költségvetési hiány biztosítása.

Látható, hogy ha kell a pénz, akkor nincs mese, nagyon messzire elér az adóhivatal keze. Egyelőre nem tudni, hogy mekkora lesz az adó mértéke, de valószínűleg nem fognak kellemesen csalódni azok, akik svájci bankszámla nyitáson gondolkodnak.

Egyre szűkülnek a biztonságos, láthatatlan vagyonmentésre felhasználható eszközök. Egyre szigorúbbak a szabályok, jobban felügyelik a pénzmozgásokat és megpróbálnak minden kiskaput bezárni.

Kérdésed van? Vitatkoznál? Írd meg kommentben, vagy nekem személyesen!

Tanácsot, véleményt kérnél? Kérj személyes, vagy ingyenes online pénzügyi tanácsadást!

Szeretnél jó döntést hozni egy konkrét pénzügyi kérdésben?

TEDD FEL KÉRDÉSED ÉS 24 ÓRÁN BELÜL VÁLASZOLUNK!

Sokan százezreket spóroltak meg azzal, hogy megírták kérdésüket mielőtt elfogadták egy ügynök, vagy pénzintézet ajánlatát. Próbáld ki, INGYEN!

TEDD FEL KÉRDÉSED MOST!