Mégis maradnak a CIB csoportos biztosítások

Nagyon jó kondíciókkal volt elérhető a CIB bankban több csoportos életbiztosítás, amelyet sajnos az elmúlt hónapokban nagy csalódás követett, miután a bank ügyfeleit levélben értesítette azok egyoldalú felmondásáról. Most úgy néz ki, mégis maradnak a csomagok, de csak azoknak, akik már korábban megkötötték.

A CIB Bank 2013. augusztus 8-tól az 1.000.000 Ft-os bármely okú halálra szóló életbiztosítási szolgáltatást, a 8.000.000 Ft-os baleseti halálra szóló baleset biztosítási szolgáltatást és a 8.000.000 Ft-os bármely okú halálra szóló életbiztosítási szolgáltatást nem értékesíti, így a biztosításhoz csatlakozni már nem lehet, de aki korábban már ilyet kötött, annak mégsem mondják fel a biztosítását, küldte ki a tájékoztatót a napokban a CIB.

Ez nem igaz a 8.000.000 forintos baleseti halál biztosításra (legalább is az egyik CIB-es telefonos ügyintéző szerint), mert azt valóban felmondják, de a többi csomagot lehet folytatni egészen addig, amíg a biztosított el nem éri a szerződésben meghatározott korhatárt, vagy el nem marad a díjak fizetésével.

Mit kell tennie, ha szeretné, hogy továbbra is éljen a CIB csoportos biztosítása?

Azoknak az ügyfeleknek, akik már megkötötték a csoportos életbiztosítást a biztosításuk továbbra is élni fog, ehhez csak a bank által küldött nyilatkozatot kell visszaküldeni.

Azok, akik időközben már felmondták a biztosítást, – például, hogy közben váltsanak máshova – azok is nyilatkozhatnak most a CIB által kiküldött papíron, hogy mégis szeretnék folytatni a csoportos biztosítást.

Ezektől a csomagoktól függetlenül megmarad a Családfő biztosítás legalacsonyabb csomagja is, amelyet továbbra is lehet kötni. Ebből az amelyik kritikus betegséget is tartalmaz kiemelkedően jó.

Kérdéses azonban, hogy az “olcsó húsnak híg a leve” mondás itt is igaz-e. Bár a biztosítást neves biztosító (Generali) nyújtja mindenképp elgondolkodtató, hogy milyen jogon is mondja fel egy biztosításközvetítő a Generali és az ügyfél közötti szerződést.

Minden esetre örülök, hogy így történt. Tudom, hogy sokan nagyon rosszul jártak a CIB Bank döntésével, köztük több ügyfelem is, ezért úgy gondolom, hogy ez egy jó pont, bár maga az ötlet is rémisztő, ezért azt javaslom, mindenki gondolja meg, hogy biztosan megéri-e csoportos életbiztosítást kötnie, vagy marad a hagyományos életbiztosításoknál.

Jó csoportos biztosítása a Budapest Banknak van, illetve a CIB Családfő biztosítás.

Tanácsot, véleményt kérne? Kérjen személyes, vagy ingyenes online pénzügyi tanácsadást!

Kérdése van? Vitatkozna? Írja meg kommentben, vagy nekem személyesen!

2017-02-13T21:14:29+00:00 december 23rd, 2013|Biztosítás|0 Comments

Leave A Comment