Semmiképpen sem annál, amelyiket éppen ajánlották. Semmiképpen sem annál, amelyik reklámja, honlapja elsőnek ugrik fel a Google keresőben. A legjobb életbiztosítás kiválasztása és a „Melyik biztosítónál kössek életbiztosítást?” kérdés koránt sem ilyen egyszerű.

Azért választottam ezt a címet a cikknek, mert  bárhol is teszed fel ezt a kérdést, mindenhol, mindenki el akarja majd adni neked a „legjobb biztosítást”. Csak meg kell nézni a gyakori kérdéseken a biztosítással kapcsolatos felvetéseket: mint a hiénák ugranak az ügynökök az érdeklődőkre vadászva.

Te tehát – ha már ilyen komolyan érdeklődsz – egy potenciális ügyfél vagy, és nagyon értékes lennél sok ügynöknek, alkusznak, pénzügyi tanácsadónak. Éppen ezért rengetegen vadásznak rád, így van választási lehetősége bőven, és a legtöbben megtesznek bármit, hogy végül bezsebeljék a jutalékot.

Ezen az oldalon mindent leírok arról, hogy miként találd meg az számodra legmegfelelőbbet, de legyél türelmes, és olvasd végig, mert a részleteken múlik a dolog. Ha elkapkodod, olyan döntést fogsz hozni, amit utána éveken keresztül bánni fogsz, és rengeteg kemény munkával szerzett forintot dobhatsz ki az ablakon.

Tehát sokan szeretnének veled üzletet kötni, ami jó hír számodra, hiszen a piac most úgy áll, hogy sok az ügynök, sok a pénzintézet, de kevés az ügyfél. Te vagy tehát jobb alku pozícióban, most már csak annyi a dolgod, hogy elég információt szerez ahhoz, hogy tudd, melyik a jó ajánlat és melyik a kevésbé jó. Ugyanis hiába mondja magáról egy pénzügyi tanácsadó, hogy „független”, mivel az nem jelent mást, mint, hogy legalább 2 egymással versengő terméket tud közvetíteni. Még az sem jelent semmit, ha 13-at tud, mert nem tudhatja, hogy az a 13 tényleg a legjobb 13 életbiztosítás-e, vagy az átverős 13.

Óriási különbségek vannak a pénzügyi termékek között, (főleg az életbiztosítások között) amit még alapos összehasonlítással sem könnyű észrevenni. Például, mi van akkor, ha a szerződés, amit megkötsz, a 119. oldalon apró betűvel leírja, hogy az ötödik évtől a díj minden évben 15%-al emelkedik. Kezdetben még talán olcsónak is tűnik, és lehet, hogy még az ügynök sem tudja (és egyébként lehet, hogy nincs is a szakmában öt éve).

A baj az, hogy rengetegféle életbiztosítás van. Lehet csak életre, betegségre, balesetre, de ezek közül is lehet válogatni, hogy ki, mire szeretne pontosan. Szeretnél mellé megtakarítást? Szeretnéd, ha lejáratkor visszafizetné a befizetett összegeket? Először is pontosan kell tudni, hogy mit szeretnél. Ezért semmiképpen sem javaslom, hogy interneten köss ilyen szerződést, azok egyébként is valószínűleg drágábbak, és sok felesleges ügyintézéssel járnak.

Ha biztosra akarsz menni, és biztos akarsz lenni abban, hogy a lehető legjobbat választod, akkor fordulj pénzügyi érdekképviselethez. Neked is kényelmesebb, ha személyesen intézed, ráadásul az érdekképviselet ingyenes, és akár házhoz is megy (arról nem is beszélve, hogy minden papírmunkát átvállal helyetted). Ha még nem akarsz személyes találkozót, először csak tájékozódnál, akkor van egy ajánlatom számodra:

Írd meg a cikk alá kommentben, hogy milyen biztosításon gondolkodsz pontosan, (ne aggódj, a kommentet mások nem fogják látni, csak én) és 2 órán belül válaszolok. Helyes e-mail címet adj meg, vagy egy telefonszámot, különben nem foglak tudni elérni.

Melyik biztosítónál kössek életbiztosítást?

Egyiknél se! Fordulj pénzügyi érdekképviselethez.

Ez a leggyorsabb módja annak, hogy mihamarabb, hiteles forrásból, hiénák nélkül, a legjobb megoldást találd meg, ügyintézés és sorban állás nélkül. 

Kérdésed van? Vitatkoznál? Írd meg kommentben, vagy nekem személyesen!

Tanácsot, véleményt kérne? Kérjen személyes, vagy ingyenes online pénzügyi tanácsadást!

Szeretnél jó döntést hozni egy konkrét pénzügyi kérdésben?

TEDD FEL KÉRDÉSED ÉS 24 ÓRÁN BELÜL VÁLASZOLUNK!

Sokan százezreket spóroltak meg azzal, hogy megírták kérdésüket mielőtt elfogadták egy ügynök, vagy pénzintézet ajánlatát. Próbáld ki, INGYEN!

TEDD FEL KÉRDÉSED MOST!