Mibe Teszem Én a Saját Megtakarításaimat?

Valószínűleg neked is problémát okoz, hogy a rendszeresen bejövő pénzeket nem akarod folyamatosan lekötögetni. Sokan kérdezik:

Hogyan Lehet a Rendszeres Megtakarításokat Is Magasan Kamatoztatni Mindenféle Kockázat Nélkül?

Azt biztosan te is tudod, hogy ha egy nagyobb összeg pihen a számládon, akkor azt érdemes – ha nem is befektetni – legalább lekötni egy ideális távra. Minél hosszabb a táv, annál nagyobb kockázatot vállalsz a lekötéssel, éppen ezért annál magasabb kell, hogy legyen a hozam elvárásod is.

Ha nem az örökségétől vagy egy hirtelen jött nagyobb összegtől szeretnéd, hogy függjön az anyagi biztonságod, akkor valószínűleg érted, hogy mennyire fontos a folyamatos megtakarítás. Ez annyit, jelent, hogy a sok kicsi sokra megy, főleg ha jó helyre teszed.

Fontos, hogy már akkor elkezd dolgoztatni a megtakarításokat, amikor még csak a gyűjtő időszakban vagy. Ha ezt nem teszed, gyakorlatilag a saját fizetésedet dobod ki az ablakon.

Neked is járnak azok a kamatok!

Rád is hat az infláció, és te is megdolgozol a pénzedért! Ha olyan sokat fáradozol azért, hogy pénzt keress, akkor miért hagynád, hogy ott veszítsed a legtöbbet, ahol a legegyszerűbb lenne pénzhez jutni?

Ha megfelelően bánsz a pénzeddel és körültekintően választod ki a megtakarításodat, akkor a gyűjtőidőszak végére néhány év alatt több havi fizetésed keresheted meg munka nélkül.

Hogyan gyűjtheted össze könnyebben a nyugdíjra valót, vásárolhatsz nagyobb ingatlant, vagy költhetsz többet hobbidra? Egy óra alatt, éveket takaríthatsz meg, ha a következő módszert alkalmazod.

Mutatok egy példát.

Tegyük fel, félreteszel havi 40.000 forintot, legyen az akár tudatos, vagy csak úgy, hogy ez mindig megmarad a számlán.

Nézzük meg, mi van, ha ezt például egy OTP folyószámlán gyűjtöd látra szóló kamattal (0,15%) 5 évig, vagy ugyan ezt egy 5%-os kamatozású megtakarításba teszed. (A kamatadótól most tekintsünk el)

megtakarítás kamat

Mi van, ha 4 hónap után hozzányúlsz a megtakarításodhoz? SEMMI: tied az addigi kamat és a tőke 100%-a is, költség pedig abszolút 0!

Ez a legegyszerűbb megoldás, semmi elkötelezettséget vagy szakértelmet nem igényel. Nincs kötöttség, hozzá lehet nyúlni, nem veszik el a kamat, a számla vezetése ingyenes, sőt egy kis trükkel a kamatadót is el lehet kerülni. Ez egy sima bankbetét, garantált kamat, OBA garancia, nincs szükség lekötésre, bármikor felvehető, kamatveszteség nélkül.

Semmiféle jutalékot ezért nem kapok, kizárólag információs célzattal, megkerestem a legjobb ilyen számlát ma a piacon, ami nem más, mint a CIB Malacpersely.

Néhány hasznos információ erről a számláról:

  • Kamat: 5,75% – 5,9% (kamatadóval: 4,83% – 4,96%) – az 5 millió forint alatti összegre, amennyiben az adott havi kamatperiódusban megtakarított összeg legalább 10 000 forint, és ebben az időszakban nem csökkented megtakarításaid. (ez is elkerülhető)
  • Számlavezetési díj / nyitási díj: 0 Ft
  • Egy személy max. 3 ilyen számlát nyithat. Több számlával elkerülhető a kamatveszteség a pénzkivonásnál, hiszen ekkor a fennmaradó összeget átvezethetjük a másik Malacra, ahol megkapjuk a kamatot.
  • Szükség esetén bármikor hozzáférhetsz a megtakarításodhoz,
  • Nincs minimális kezdő befizetés, 0 forinttal is megnyitható.

Én lakásra gyűjtök, és jelenleg is ezt használom. Persze kérdezhetnéd, hogy miért nem lakástakarék-pénztárban kamatoztatom a pénzem, de ez egy másik történet. Az LTP-ről annyit, hogy mielőtt beleugrasz, küldj nekem egy e-mailt, vagy hívj fel és megmutatom, miért NEM nagy biznisz a lakástakarék.

Kérdésed van? Vitatkoznál? Írd meg kommentben, vagy nekem személyesen!

Tanácsot, véleményt kérnél? Kérj személyes, vagy ingyenes online pénzügyi tanácsadást!

Szeretnél jó döntést hozni egy konkrét pénzügyi kérdésben?

TEDD FEL KÉRDÉSED ÉS 24 ÓRÁN BELÜL VÁLASZOLUNK!

Sokan százezreket spóroltak meg azzal, hogy megírták kérdésüket mielőtt elfogadták egy ügynök, vagy pénzintézet ajánlatát. Próbáld ki, INGYEN!

TEDD FEL KÉRDÉSED MOST!
2017-02-13T21:14:39+00:00 február 7th, 2013|Pénzügyek|0 Comments

Leave A Comment