Valószínűleg Önnek is problémát okoz, hogy a rendszeresen bejövő pénzeket nem akarja folyamatosan lekötögetni. Sokan kérdezik:

Hogyan Lehet a Rendszeres Megtakarításokat Is Magasan Kamatoztatni Mindenféle Kockázat Nélkül?

Azt biztosan Ön is tudja, hogy ha egy nagyobb összeg pihen a számláján, akkor azt érdemes – ha nem is befektetni – legalább lekötni egy ideális távra. Minél hosszabb a táv, annál nagyobb kockázatot vállal a lekötéssel, éppen ezért annál magasabb kell, hogy legyen a hozam elvárása is.

Ha Ön nem az örökségétől vagy egy hirtelen jött nagyobb összegtől szeretné, hogy függjön az anyagi biztonsága, akkor valószínűleg érti, hogy mennyire fontos a folyamatos megtakarítás. Ez annyit, jelent, hogy a sok kicsi sokra megy, főleg ha jó helyre teszi.

Fontos, hogy már akkor elkezdje dolgoztatni a megtakarításokat, amikor még csak a gyűjtő időszakban van. Ha ezt nem teszi, gyakorlatilag a saját fizetését dobja ki az ablakon.

Önnek járnak azok a kamatok!

Önre is hat az infláció, és Ön is megdolgozik a pénzéért! Ha olyan sokat fáradozik azért, hogy pénzt keressen, akkor miért hagyná, hogy ott veszítse a legtöbbet, ahol a legegyszerűbb lenne pénzhez jutni?

Ha megfelelően bánik a pénzével és körültekintően választja ki a megtakarítását, akkor a gyűjtőidőszak végére néhány év alatt több havi fizetését keresheti meg munka nélkül.

Hogyan gyűjtheti össze könnyebben a nyugdíjra valót, vásárolhat nagyobb ingatlant, vagy költhet többet hobbijára? Egy óra alatt, éveket takaríthat meg, ha a következő módszert alkalmazza.

Mutatok egy példát.

Tegyük fel, Ön félretesz havi 40.000 forintot, legyen az akár tudatos, vagy csak úgy, hogy ez mindig megmarad a számlán.

Nézzük meg, mi van, ha ezt például egy OTP folyószámlán gyűjti látra szóló kamattal (0,15%) 5 évig, vagy ugyan ezt egy 5%-os kamatozású megtakarításba teszi. (A kamatadótól most tekintsünk el)

megtakarítás kamat

Mi van, ha 4 hónap után hozzányúl a megtakarításához? SEMMI: Öné az addigi kamat és a tőke 100%-a is, költség pedig abszolút 0!

Ez a legegyszerűbb megoldás, semmi elkötelezettséget vagy szakértelmet nem igényel. Nincs kötöttség, hozzá lehet nyúlni, nem veszik el a kamat, a számla vezetése ingyenes, sőt egy kis trükkel a kamatadót is el lehet kerülni. Ez egy sima bankbetét, garantált kamat, OBA garancia, nincs szükség lekötésre, bármikor felvehető, kamatveszteség nélkül.

Semmiféle jutalékot ezért nem kapok, kizárólag információs célzattal, megkerestem a legjobb ilyen számlát ma a piacon, ami nem más, mint a CIB Malacpersely.

Néhány hasznos információ erről a számláról:

  • Kamat: 5,75% – 5,9% (kamatadóval: 4,83% – 4,96%) – az 5 millió forint alatti összegre, amennyiben az adott havi kamatperiódusban megtakarított összeg legalább 10 000 forint, és ebben az időszakban nem csökkenti megtakarításait. (ez is elkerülhető)
  • Számlavezetési díj / nyitási díj: 0 Ft
  • Egy személy max. 3 ilyen számlát nyithat. Több számlával elkerülhető a kamatveszteség a pénzkivonásnál, hiszen ekkor a fennmaradó összeget átvezethetjük a másik Malacra, ahol megkapjuk a kamatot.
  • Szükség esetén bármikor hozzáférhet megtakarításához,
  • Nincs minimális kezdő befizetés, 0 forinttal is megnyitható.

Én lakásra gyűjtök, és jelenleg is ezt használom. Persze kérdezhetné, hogy miért nem lakástakarék-pénztárban kamatoztatom a pénzem, de ez egy másik történet. Az LTP-ről annyit, hogy mielőtt beleugrik, küldjön nekem egy e-mailt, vagy hívjon fel és megmutatom, miért NEM nagy biznisz a lakástakarék.

Kérdése van? Vitatkozna? Írja meg kommentben, vagy nekem személyesen!

Tanácsot, véleményt kérne? Kérjen személyes, vagy ingyenes online pénzügyi tanácsadást!