Önkéntes nyugdíjpénztár hozamok 2016

  • Önkéntes nyugdíjpénztár hozamok

A NYESZ-nél szofisztikáltabb, de a magánnyugdíjpénztárnál könnyedebb nyugdíjmegtakarításban töröd a fejed? Mint minden banki konstrukciónál, itt is a várható hozamok, költségek, illetve a biztonság alapján tudsz választani. Összegyűjtöttük neked a pénztárak kínálta hozamot és a várható költségeket!

Az önkéntes nyugdíjpénztáraknál – éppen úgy, ahogy más konstrukcióknál – folyamatosan kell figyelni, hogy melyik opció éri meg neked a legjobban. Első sorban is tisztában kell lenned azzal, hogy mik a lehetőségeid, és mik az igényeid.

El kell döntened, mennyi időre tudsz lemondani a tőkéd egy bizonyos részéről, hogy azt folyamatosan befizetve takarékoskodhass. Ez a megtakarítás, vagyis a költség oldal. A másik kérdést az jelenti, hogy mi a célod, mekkora hozamot szeretnél mindezzel elérni.

Csak ismétlésként

Az önkéntes nyugdíjpénztár nem ugyanaz, mint a magánnyugdíjpénztár. A néhány éve hozott törvénymódosítások csupán utóbbit érintették, nem vonatkoznak az önkéntes nyugdíjpénztárakra. Ezek tehát továbbra is az után kínálnak hozamot, hogy mennyi összeget és mennyi időn keresztül fizetsz be erre a megtakarítási számládra. A hozamból aztán öreg napjaidban remélhetőleg kényelmesebben élhetsz, mint a puszta nyugdíjból módodban állna.

Ahogy az alábbi táblázatban is látni fogod, alapvetően háromféle sablon portfólió közül választhatsz: biztosabb, közepes és magasabb kockázatút. Persze az egyes intézmények több, némileg eltérő konstrukciót is kínálhatnak az egyes kockázati kategóriákban. Ez egyébként a még inkább személyre szabott választást teszi lehetővé. Hogy milyen portfólióba ruházz be, azt te magad választhatod ki ahhoz képest kockázatkedvelésednek megfelelően. Ne feledd: nagyobb hozam – nagyobb rizikó!

És akkor lássuk a számokat!

Az alábbi táblázatban sorra megtalálod az egyes portfóliók ígérte hozamokat és költségeket. A táblázatot a portfólió elnevezése szerint rendeztük sorba, így könnyebben összevetheted, hogy az egyes intézmények azonos típusú portfóliói közül melyik lehet kedvezőbb számodra.

Önkéntes nyugdíjpénztár hozamok

Szeretnél jó döntést hozni egy konkrét pénzügyi kérdésben?

TEDD FEL KÉRDÉSED ÉS 24 ÓRÁN BELÜL VÁLASZOLUNK!

Sokan százezreket spóroltak meg azzal, hogy megírták kérdésüket mielőtt elfogadták egy ügynök, vagy pénzintézet ajánlatát. Próbáld ki, INGYEN!

TEDD FEL KÉRDÉSED MOST!
2017-02-13T21:14:02+00:00 szeptember 1st, 2016|Befektetés, Nyugdíj|1 Comment

One Comment

  1. Fejős György szeptember 5, 2016 at 8:30 de. - Reply

    Jó napot!

    A Vasutas miért nincs benne?
    A választ előre is köszönöm!

Leave A Comment