Online biztosítási kalkulátorok összehasonlítása egy utasbiztosításon keresztül

  • Utasbiztosítás kalkulátor összehaosnlítása

Sok biztosítás kalkulátor található az interneten és garanciának vesszük, hogy ezek pontosak, és a legjobb ajánlatokat mutatják meg. Mégis jelentős eltérések vannak a különböző szolgáltatók kalkulátorai között, így most már ott tartunk, hogy az összehasonlító kalkulátorokat kell összehasonlítani.

Utasbiztosítás – Hol keressük?

Ha külföldre utazunk, szeretnénk gyorsan és olcsón megúszni az utasbiztosítást, ezért a leggyakrabban ezt az utazási irodáknál vagy online kötik meg az emberek Habár az utazási irodák kényelmesen kínálnak erre megoldást, nem biztos, hogy a kínált szolgáltatás megfelelő ár/érték aránnyal bír.

Ez egyébként nem az ő hibájuk. Mivel működési területüknek nagyon a perifériáján helyezkednek el a biztosítások, így a tapasztalataik hiányosak lehetnek, és nem is érdekük olcsó biztosítást adni, hiszen aki ott köt, az úgysem hasonlít össze és könnyű rábeszélni a magasabb jutalékú biztosítást.

Másik eset, mikor az utazást nem irodán keresztül, hanem magunk szervezzük, vagy tudatosan keressük a legjobb ajánlatokat. Ebben az esetben a biztosítást nem intézi el nekünk senki. Habár az utasbiztosítás nem feltételez hosszú távú elköteleződést, azért érdemes lehet kicsit utánanézni, hogy mik a lehetőségek. Szerencsére az internet segítségével ez a probléma is gyorsan orvosolható, számos online biztosítás kalkulátor kínál megoldást.

Online biztosítási kalkulátorok összehasonlítása: hol a legjobb az utasbiztosítás?

A számítások alapjául egy képzeletbeli családot vettünk, melyben két 40 éves szülő vakációzik két 10 éves gyerekkel. (Az igényelhető család- és gyerekkedvezményeket igénybe vesszük.) Az utazás személygépkocsival történik, Európa területén. Időpont: szeptember utolsó hete. A jobb összehasonlíthatóság kedvéért minden extrát kivettünk.

Az online biztosítási kalkulátoroktól kapott ajánlatok közötti árkülönbségek néhány jellemző termék esetében:

 

Netrisk.huCLB.huEurorisk.huBiztosítás.hu
Allianz Útitárs ezüst9.5609.5609.5609.560
AXA Világjáró Net Horizont prémium14.16014.160Nem kapható14.166
Magyar Posta Traveller Prémium10.3579.812Nem kaphatóNem kapható
Aegon Platina12.41010.340Nem kaphatóNem kapható
Groupama Komfort családi8.095Nem kaphatóNem kapható8.096

 

(A korábbi AXA Biztosító október 1-jétől Vienna Life Biztosító néven folytatja tevékenységét. Az Eurorisk is kínál Axa utasbiztosítást 13.770 forintért, de az nem a NET csomag.)

Milyen gyengeségei és erősségei vannak az egyes online biztosítási kalkulátoroknak?

 

NetriskCLBEuroriskBiztosítás.hu
ElőnyKönnyen használható felületGyors, egyszerű, átláthatóLegszélesebb kínálat

 

Egyszerű, könnyen áttekinthető. Széles kínálat, minimáltól a prémiumigAz Axa utasbiztosítás olcsóbb, mint a vetélytársaknál.Ára megegyezik a Netrisk-kel. (példák esetében)

 

Érdekes, hogy a függetlenség és a „minden terméket összehasonlítunk” elv mennyire nem érvényesül egyes alkuszoknál.  Egyáltalán nem arról van szó, hogy standard árak alapján egy számítással ugyan azokat az eredményeket kapnánk a különböző online kalkulátoroktól. Ez egyrészről felveti az online kalkulátorok megbízhatóságának kérdését, hiszen az ő feladatuk az lenne, hogy a legjobb ajánlatokat keressék meg számunkra, mégis valahol drágábban adják ugyan azt az utasbiztosítást.

Összességében a Netrisk és a CLB jóval több terméket mutat be, érdemes lehet itt kezdeni a keresést. Utána összehasonlíthatjuk a kapott árakat más kalkulátorokkal is.

Érdekes, hogy sokszor a biztosítók saját honlapján további kuponokat, akciókat adnak, így ha megvan a kívánt utasbiztosítás, akkor az adott biztosító honlapján is célszerű lehet még egyszer kalkulálni. Jelen esetben például az Allianz utasbiztosítását még 10% kedvezménnyel köthetjük meg az Allianz honlapján, mindössze 8.605 forintért, ami az összes alkusz árait megveri.

Kicsit időigényes, de ha a legjobbat keressük, akkor végül is két kalkulációt megérhet, Nézzük meg egy alkusz honlapján, utána csekkoljuk le a legjobbat  biztosító honlapján, és készen is vagyunk. Ezek után nagyon rosszul már biztosan nem járunk. Nem feltétlenül kell 2 ezer forintért ezen végig menni, de jó ha tisztában vagyunk vele, hogy mit is kapunk az online kalkulátoroktól.

Tanácsot, véleményt kérnél? Kérdezz tőlünk privátban online, és 24 órán belül választ kapsz kérdésedre, egyenesen az e-mail fiókodba.

 

2017-02-13T21:14:26+00:00 szeptember 17th, 2014|Pénzügyek|0 Comments

Leave A Comment