Pénzügyekben elmaradunk az EU-s átlagtól

  • pénzügy, eu-s átlag

A pénzügyi termékek területén a magyarok jóval elmaradnak az Európai Uniós átlagtól, de az EU lakossága is elmarad a határon átnyúló szolgáltatás-igénybevételben Brüsszel elképzeléseitől.

Honnan lehet tudni ezeket az adatokat?

Idén áprilisban a Special Eurobarometer elvégzett egy a teljes Európai Unióra kiterjedő reprezentatív felmérést, aminek eredményeként az jött ki, hogy az EU-s állampolgárok 88%-a rendelkezik legalább egy fajta pénzügyi termékkel. Viszont a szomorú ebben az, hogy 2011 óta nem történt jelentős változás ezekben az adatokban.

Mik a legelterjedtebb pénzügyi termékek?

A leggyakoribb pénzügyi termékek közé tartozik a folyószámla. Az EU-s állampolgárok 76%-ának van folyószámlája a saját bevallása szerint, Magyarországon viszont a folyószámlával rendelkezők aránya csupán 66%, tehát ez még az EU-s átlagtól is jelentősen elmarad.

Az elterjedt termékek közé tartozik még az autóbiztosítás és a megtakarítási számla is. A befektetési alapok, a részvények vagy kötvények, illetve a személyi hitelek azonban nem tartoznak azok közé a termékek vagy szolgáltatások közé, amit gyakran igénybe vennének az emberek.

Pénzügyi termékek az EU-ban

pénzügy, eu-s átlag

Magyarország és az EU összehasonlítása pénzügyekben

pénzügy, eu-s átlag

Tehát biztosan állíthatom, hogy van hová fejlődnünk pénzügyekben. A pénzügyi tudatosságra az egyének szintjén és nemzeti szinten is szükség lenne. Fontos, hogy gondolj a jövődre, mindig legyen egy kisebb megtakarításod és/vagy biztosításod hogy bármilyen élethelyzetbe is kerülsz, ne érjenek kellemetlen meglepetések.

Szeretnél jó döntést hozni egy konkrét pénzügyi kérdésben?

TEDD FEL KÉRDÉSED ÉS 24 ÓRÁN BELÜL VÁLASZOLUNK!

Sokan százezreket spóroltak meg azzal, hogy megírták kérdésüket mielőtt elfogadták egy ügynök, vagy pénzintézet ajánlatát. Próbáld ki, INGYEN!

TEDD FEL KÉRDÉSED MOST!
2017-02-13T21:14:02+00:00 szeptember 12th, 2016|Pénzügyek|0 Comments

Leave A Comment