QUANTIS és Consequit: az új Brokernet – vélemények, tapasztalatok

2012-ben megkezdődött a Brokernet széthullása, Kósa Erika először megalapította saját MLM hálózatát, a Consequit-ot, majd a Brokernet szorosabbra fűzte a kapcsolatot az LGT csoporttal és inkább QUANTIS néven folytatja munkásságát.

Kommentben várok minden véleményt azoktól, akiket megkeres a két új cég. Nagy üzletpolitikai változásokról beszélnek, de ne dőljünk be. Mindkét cég portfóliójában előszeretettel kerülnek be a legdrágább életbiztosítások. Magas jutalékok, őrült pénzügyi ötletek jellemezték eddig is a vállalatot, amit a kiterjedt értékesítési hálózat miatt szerintem kénytelenek lesznek fenntartani.

A pozícionáláson akarnak változtatni, azt értem. Azaz, higgyük azt, hogy ez már nem a Brokernet. Nem értem, hogy miért, hiszen bármennyi rosszat is lehetett hallani a Brokernetről, még így is ők voltak a piacvezetők. A Brokernet Investment Holding Zrt. konszolidált nettó árbevétele 7,5 milliárd forint.

Egy csomóan még mindig azt hitték, hogy brókerekkel beszélnek. Ezek szerint a rossz reklám, mégis csak jó reklám. Eldobni egy ilyen „jól csengő” nevet, nem biztos, hogy célszerű. Bár hazug embert hamarabb… lehet ideje új név mögé bújni. Irány a QUANTIS.

Bár lehet csak ideje volt egy cég mögé állni, ugyanis akik Brokernet ügyfelek tapasztalhatták, hogy minden terméket más céggel kötnek. Elég furcsa volt, de eddig volt a Brokernet, a QUANTIS,a Palladium,a Platea és a Bankbroker.

Mi is a QUANTIS, és mit kínál nekünk?

Az új szervezet vezetését Kostevc Péter (Brokernet alapító) veszi át, aki a QUANTIS Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója. Interjúk során elmondta, hogy a pénzpiac átalakult (??), és ezért szélesebb szolgáltatást kell nyújtani az ügyfeleknek. (Pedig elvileg eddig is függetlenül, a teljes piacot közvetítették, nem?) Ezért létrehozták a csoport legújabb leányvállalatát, a QUANTIS Alpha Zrt.-t, amely kiemelt „privát-banki” szolgáltatóként fog egyedi befektetéseket fejleszteni.

Ajjaj. Ezek az egyedi befektetések mindig olyan gyanúsak. Mi a baj a hagyományos befektetésekkel? Túl átláthatóak? Nincs hova eldugni az éves 4-5%-os elvonásokat, hogy az ügynök jól járjon? Nekem ez jut erről eszembe. De erre van is példa, ugyanis a hiperszuper új befektetésük például egy aranyszámla, ahol méregdrágán vehetünk befektetési aranyat.

A privát-bankároktól nem kell hanyatt esni. Bármelyik ügynök nevezheti magát pénzügyi tanácsadónak, és akkor már miért ne hívhatnánk egyszerűen privát bankárnak. Ahogy azt a Fundamenta is teszi az ő személyi bankáraival. Jobban hangzik, presztízs értéke van, ezért könnyebben aláírjuk, amit ajánl. Ennyi.

Ugye nem gondoltad, hogy azért keresik fel a nagypénzű ügyfeleket a bankok értékesítői (privát bankárai), hogy magasabb hozamokat, jobb kondíciókat adhassanak nekik? Nem. Több pénz, több jutalékot bírnak el azok az ügyfelek, ezért nekik külön termékeket fejlesztenek.

QUANTIS, mint befektetési alapkezelő

Mi, a QUANTIS Investment Management munkatársai ecsetet ugyan nem használunk, de teljes szakértelmünkkel azon dolgozunk, hogy az Ön befektetése jól teljesítsen és csak gyönyörködnie kelljen az eredményben.”

Ez gyönyörű. Akkor ide kell tenni a pénzt?

A Quantis alapkezelőként azt csinálja, hogy létrehoz egy befektetési alapot, ami elneveznek például „QUANTIS Hypermax Kína” befektetési alapnak. Ebbe az alapba nem tesznek mást, mint más, már létező alapokból vásárolnak. Így mi megfizetjük az eredeti alap költségeit is, és fizetünk a QUANTIS-nak, azért, hogy ők összeválogattak egy csomó alapot helyettünk.

De ezt nem akárhogy teszik, hanem a speciális, egyedülálló, akciós áron kapható…(ja nem), Q-SELECT TECHNOLÓGIA segítségével! Nem csak, hogy elemzik az alapok teljesítményét, hanem még az alapkezelőket meg is interjúvolják. (Ha valamelyikük szerint rosszul fog hozni a saját alapja, akkor azt nem teszik bele a kosárba?)

Nézzük a QUANTIS alapok „múltbeli” teljesítményét

QUANTIS alapok táblázat hozama

Quantis alapok hozamainak táblázata

Az egy éves hozamok nem is rosszak. Sajnos 3 éve csak 3 alap volt, azok közül 1 teljesített jól. Azt azért figyelembe kell venni, hogy az elmúlt 1 évben elég nehéz volt rossz lóra tenni, de úgy összességében a 2008-as válság óta is inkább felfele (vissza) mennek az árfolyamok. Ez alapján az 1 éves teljesítmény alapján nehéz megítélni.

Ha nem forintos alapba fektetünk, vagy nem magyar részvényekbe, kötvényekbe, akkor számoljunk a devizakockázattal is. Hiába hozna jól a befektetésünk, ha a forint erősödik, és az lenyeli az árfolyamnyereségünket.

Tapasztalatok, vélemények – Írja meg!

Kommentben írjd meg tapasztalataidat, véleményed a céggel kapcsolatban. Mit akartak eladni, mivel érveltek, mi volt a marketing szöveg. Még mindig függetlenek, vagy most már egyértelmű, hogy a saját alapjaikat ajánlják? Köszönöm mindenkinek, aki megosztja a véleményét a témában, és hozzájárul egy tudatosabb pénzügyi közösséghez, és segít a többieknek elkerülni a csapdákat.

Kérdésed van? Vitatkoznál? Írd meg kommentben, vagy nekem személyesen!

Tanácsot, véleményt kérnél? Kérj személyes, vagy ingyenes online pénzügyi tanácsadást!

Szeretnél jó döntést hozni egy konkrét pénzügyi kérdésben?

TEDD FEL KÉRDÉSED ÉS 24 ÓRÁN BELÜL VÁLASZOLUNK!

Sokan százezreket spóroltak meg azzal, hogy megírták kérdésüket mielőtt elfogadták egy ügynök, vagy pénzintézet ajánlatát. Próbáld ki, INGYEN!

TEDD FEL KÉRDÉSED MOST!
2017-02-17T11:24:46+00:00 június 5th, 2013|Pénzügyek|24 hozzászólás

24 hozzászólás

 1. Érsek Attila Gyula június 10, 2013 at 9:44 de. - Reply

  Véleményez egy OVB-s!:)

  • szendreiadam június 10, 2013 at 9:52 de. - Reply

   Nem teljesen értem. Itt nincs szó OVB-ről. (bár egy kutya)

 2. Érsek Attila Gyula június 10, 2013 at 12:20 du. - Reply

  A bölcsnek ennyi elég…. csak tekintsünk a PSZÁF oldalára!:) Sokszor megkérdezem ilyen blogok láttán, hogy valóban elhiszi az írói amit leírnak, vagy egyetlen céljuk van a mindennél bizarrabb lejáratás! Sajnos meglehetősen egyoldalúan közlik a ” tényeket” nyilván a negatívumokat kiemelve! De ugye minden éremnek két oldala van! És nem mindenki egyformán él azokkal a lehetőségekkel amiket ez a nagy közvetítőcég felkínál a munkatársainak! Talán a legtöbb gyalázkodást pont azoktól kapja, akik valaha munkatársak lettek, és nem kerestek annyit, mint amennyit elgondoltak! Bizony, még az UL biztosítások között is akad néhány jó, ami egy év alatt ledolgozza a költségeit talán nem is annyira rossz megtakarítási forma, ugye ebben egyetértünk? Mert bizony ilyen is van! Nagyon sok kört lefut egy tanácsadó, ( önnél előszeretettel ügynök) ha korrekt, hogy megnézze valójában mi is jó az ügyfelének, sok olyan kört is amiből egy fillért nem keres! Persze ez nem hírérték! Azt hiszem így dolgozik, aki szereti a szakmát, aki csak a pénzt látja, ezekben a nehéz időkben meg sem maradt a cégnél! Persze jó látni, hogy vannak, akik csupa szeretetből dolgoznak, és nyilván nem azért mozognak a pénz- és tőkepiacon, mert pénzt szeretnének, hanem puszta humánumból?! Gondolom Uram Ön ilyen? Nem köt szerződést, ingyen beszélget az ügyfelekkel, csak jutalékot sem kap sehonnan, utazgat, azért hogy az embereket segítse a pénzügyeikben?! Minden tiszteletem az Öné, de ezt azért minden bizonnyal egyikünk sem hiszi el? További szép napot, jó munkát!

 3. szendreiadam június 10, 2013 at 1:08 du. - Reply

  Az ingyenes tanácsadókról itt: http://wp.me/p23x1J-7f

  a UL (Unit-linked) biztosításokról pedig itt írtam:

  http://szendreiadam.wordpress.com/2013/03/28/a-unit-linked-eletbiztositasok-rejtett-koltsegei-es-hozamai/

  Melyik az amelyik ledolgozza 1 év alatt a költségeit?

 4. Fodor Ferenc június 25, 2013 at 12:05 du. - Reply

  Itt nem is az a legnagyobb baj, hogy a Brókernet ügynök/üzletkötő valamiféle pénzügyi embernek látatja magát, hanem az, hogy ezt ő még el is hiszi magáról. Valljuk be: ő csak egy MLM rendszerben működő termékeladó! Itt ebben az esetben méregdrága és rossz UL termékeket sóz rá pali madarakra jó pénzért. Semmi szakértelem, semmi realitásérzék, semmi „igazítsuk a vevő igényeihez a terméket”, csak is kizárólag a jutaléktábla számai szerint működő agytekervények.
  Én értem, hogy egy csomó pénzügyi analfabéta van még az országban, és ez táptalaj ezeknek az ügynököknek, de mikor lesz ennek vége?

 5. wnprt július 14, 2013 at 9:47 de. - Reply

  Az egész a lejáratott brokernet csoport utódja, továbbá eleve olyan termékeket adnak el, amiket senki nem venne magától, hiszen meg kell vele keresni ismerősöket, barátokat, egy embernek sem jutna magától az eszébe, hogy ilyen szarba fektessen, ezért tanítanak nekik tárgyalástechnikát, kiképzik őket arra, hogyan kell meggyőzni másokat.

  • szendreiadam július 14, 2013 at 10:58 de. - Reply

   Igen, én is ettől tartottam. Azóta találkoztam is emberekkel, akiknek méregdrága UL-eket akartak eladni. Szerencsére 30 napig vissza lehet mondani ezeket a szerződéseket.

   Szóval óvatosságra intek mindenkit!

   • Érsek Attila augusztus 1, 2013 at 11:37 de. - Reply

    Kedves Ádám! Árulja már el, ki és mennyit fizet Önnek, hogy állandóan más cégeket pocskondiáz, megint szokásához híven elferdítve az igazságot, és saját szájaíze szerint leírva mondanivalóját? Én elhiszem, hogy félelem van a kis cégekben, hogy bedarálja őket a piac, de szerintem pénzügyileg hasznosabb írásokkal, kevesebb gyűlölettel / mert ez sugárzik ezekből a cikkekből/ nagyobb hatékonyságot tudna minden bizonnyal elérni a szakterületén! Mi a méregdrága…, ma a vacak… arról szerintem igencsak lehetne beszélni, csak sajnos a másik fél nem más tanácsadók akcióival foglalkozik, hanem végzi a munkáját! Önnek nyilván ebből akad a legkevesebb, ha minden héten más cégek lejáratására szenteli eredmény nélkül az idejét! Az LGT Európa legnagyobb privát bankja! Nem hinném, hogy hírét rontaná azzal, hogy olyan cégben vásárol részesedést nem is kevés százalékban, ami arra törekedne, ellentétben azzal, amit ön hangoztat állandóan, hogy ügyfelei rosszul járjanak! Szerintem nézzen szét belül ennél a cégnél, olvassa el az ajánlatokat, milyen kedvezményeket kaphatnak az ügyfeleink a piacon, és elszáll ez a gyűlölet önből! Higyje el, aludni is jobban fog!:)

    • szendreiadam augusztus 4, 2013 at 7:11 du. - Reply

     Nem zavar, ha véleménye nem egyezik az enyémmel, de kérem, hogy építő jelleggel próbáljon meg hozzászólni a bloghoz, különben kitiltásra kerül.

     Sajnálom, ha Ön szerint pocskondiáztam a céget. Bizonyos esetekben az sem zavar, ha mindenki megutál emiatt, mert tudom, hogy rengeteg embert megmentek azzal, hogy nem kötik meg ezeket a szerződéseket.

     Ébresztő…

 6. Érsek Attila Gyula augusztus 6, 2013 at 7:50 de. - Reply

  Szerintem meg pont fordítva van, Mert ismeretlenül a számok adatok, konstrukciók pontos ismerete nélkül mond olyan dologról véleményt, amiről csak halvány ismeretei vannak! És ez szerintem nem hiba, hanem egyenesen bűn! A magyar emberekkel szemben, akiknek a jövőbeli megélhetését lehetetlenítik el az ilyen írások! Nyilván Önben is megvan a jó szándék ezt nem vitatom, de azért mert 70 000 emberből akik megfordultak ennél a cégnél, néhányan követtek el hibákat és haszonlesésből nem az ügyfelek igényeinek megfelelően dolgoztak, nem kell sem a cégcsoportot, sem a konstrukciókat lehúzni, főleg a részletek ismeretének hiányában! Azért ennek a cégcsoportnak van 200 000 elégedett ügyfele, azt hiszem ez önmagáért beszél, és jó lenne már ezt az “Unit Linked ” történetet is elfelejteni, hiszen ez már jó ideje csak egyik eszköz a termékpalettánkon! Tudja kedves Ádám, csupán ez a felemás hozzáállása bosszant ebben a blogban, és nem mondom, hogy Önnek nem az a célja, hogy jót tegyen az emberekkel, de nyilván Ön is használja a hasonló pénzügyi megoldásokat, mint amit bármelyik tanácsadó, vagy közvetítő cég! Kár azt mondania, hogy bármilyen megoldás ingyen van, hiszen azért ne feledjük a pénzügyi szegmensben semmi nincs ingyen, legyen szó bankról, biztosítóról, legyen szó, akár TBSZ, akár Unit Linked, lakástakarék, bankbetét, vagy bármilyen pénzügyi konstrukcióról, sajnos, ez nem egy karitatív szakma, ezt ön is tudja, és én is tudom! Kár az ellenkezőjét állítani! Sok ügyfelem volt az elmúlt időben, akinek tényleg csak tanácsadást nyújtottam, mert másra nem volt lehetőség, nekem került pénzbe az utazás, és nem kértem tiszteletdíjat! De magam is rendelkezem olyan eszközökkel, amit adott esetben az ügyfeleimnek ajánlok, mert működik, jó, és eredményes! Én azt gondolom ezen a területen egymás mellett kéne működni, nem egymás ellen, hiszen ön is tudja, itthon sajnos még nem készültek fel az emberek azokra a nehézségekre, ami anyagilag érinti majd őket a jövőben: Oktatás, egészségügy, nyugdíj, és ezeknek a finanszírozhatósága! Magam is találkoztam bődületes Unit Linked-el, elég ha annyit mondok egy nagy hazai pénzintézet rettenetes konstrukciója közösen egy biztosítóval, na ilyet bűn értékesíteni ebből a termékkörből, de hogy mind rossz lenne, ilyet állítani nem korrekt dolog! Fogadja el, hogy nem célom Önt megbántani, és ha letilt sem fogok sírni, de bosszant az inkorrekt megbélyegzés és véleményezés, nemcsak ilyen tekintetben, hanem az élet más területén is! És ha ilyen fórumra akadok, akkor hallatom a hangom, ebben és más tekintetben is! Bár nem hiszem, hogy mi ettől kisebbek lennék bármennyivel is, főleg ha a jövőbe tekintünk, de azt hiszem, nem ellen, hanem együtt kéne dolgozni, nemcsak privát anyagi érdekből, hanem az emberek javáért, pénzügyi jövőjéért! Aztán tiltson, ha gondolja, de én tudom, hogy a Quantis jó, a konstrukciók jók, és a tanácsadók jelentős százaléka azért dolgozik, hogy jobb legyen az ügyfeleinknek! Nem korrekt olyan neveket, arcokat lealázni, akik az élet más területén is eredményesek és sikeresek ma is és voltak a múltban is, és a mi cégcsoportunknál dolgoznak!

  • szendreiadam augusztus 6, 2013 at 8:14 de. - Reply

   Ha tudnám, hogy Ön nem ott dolgozik, akkor véleményként kezelném. Így viszont számomra semmit sem jelent.

 7. X5Z4 augusztus 9, 2013 at 2:59 du. - Reply

  Érsek Attila, maga hazudik, a unit-linked egy átverés, a Brokernet és a Quantis tudatosan veri át az ügyfeleit, továbbá a lehető legdrágább terméket adja el számukra, amelyek esetén 3-4 év befizetése csak költség, ami megy az ügynök és a brokernet, továbbá a biztosító zsebébe.
  Ne védje a hazug semmittevő Brokernetet.

 8. X5Z4 augusztus 9, 2013 at 3:02 du. - Reply

  A függetlennek beállított pénzügyi tanácsadók azért dolgoznak, hogy a jutalékuk minél több legyen, aztán már leszarják azt a tényt, hogy az ügyfél azért fizetett akár 1,5-2, de akár 3 millió Ft-ot, hogy megnyissa a számlát, tehát a számlanyitási díj az ő esetében 3-4 év befizetése volt. Ezt szándékos károkozásnak minősíthetjük!!!!!

 9. Berenion augusztus 26, 2013 at 6:07 de. - Reply

  Egy rövid ideig alkalmazottként(tehát nem tanácsadóként) dolgoztam a “brokinál”, évek óta rothad az alma…ez mostanra már kiült a “bőrére” is(pedig elég vastag van neki az orcáján).Rövid időn belül be kellett látnom, a stratégiai gondolkodásmód teljesen kiveszett(létezett egyáltalán?) a vállalatból, az a szűk szakmai réteg, akik józan ésszel megpróbálták kormányozni a hajót gyakorlatilag elpárolgott(vagy elpárologtatták) az elmúlt másfél évben(jómagam is) ugyanis Kostevc Péter realitásérzéke elveszett valahol a színpadi vetítések folytán… Amíg az olykor érettségivel is csak kegyelemből rendelkező “tanácsadó” jutaléka, ösztönzői folyamatosan növekednek(vajon miből?), a roskadozó céget hátukon tartó szakemberek csaknem 50%-os bércsökkentést(1 éven belül) kaptak “ajándékba”. A végidők egyik legszemléltetőbb jele, hogy a korábbi két tulajdonos(Kósa, Körtvélyesi) kiválása után voksát a maradás mellett letévő Kutvölgyi Pál is távozófélben van.Kostevc Péterrel egyszerűen nem lehet együttműködni… pedig volna mit okulnia/tanulnia… pl.igazmondásból, tiszteletről… Hogy van-e új a nap alatt? Pényznyelő fekete lyuk.

 10. X5Z4 augusztus 29, 2013 at 10:33 de. - Reply

  Mi vehet rá egy vállalatot arra, hogy kukába dobjon egy 14 éve épülő brandet? Olyat, amely ráadásul három évben (2009-2012) Superbrands, két-két alkalommal (2011, 2012) Business Superbrands és MagyarBrands is volt. A névcsere ráadásul óriási költséggel járhat, amire a legjobb magyarországi példa a Westel márka T-Mobile-ra cserélése volt, amikor a Westel brand kikukázása miatt több mint 4 milliárd forinttal kellett csökkenteni a távközlési cég eszközeinek könyv szerinti értékét.

  Persze egy márka akár kolonc is lehet, ha túl sok negatív aspektus társul hozzá, a Brokernet esetében pedig van ilyen bőven. Elég beírni a Google keresőbe a cég nevét, ahol a találati lap kapcsolódó keresései között nyolcból négy ajánlat enyhén szólva negatív: ?brokernet botrány?, ?brokernet átverés?, brokernet csőd?. Mindez leginkább annak köszönhető, hogy a válság előtt a cég tanácsadói előszeretettel ajánlottak hitelt és megtakarítás együttesen tartalmazó pénzügy megoldásokat, amikor az ügyfél az ?olcsó?, devizában felvett jelzáloghitelből fizette volna – az ügynökök szerint – a hitelkamatokat jóval meghaladó hozamokkal kecsegtető befektetéseit. A történet persze végül máshogy alakult, sokan emiatt a zálogot és a befektetésüket egyaránt bukták. Nem véletlen talán, hogy a válság utáni egyik éves céges rendezvényen az ügynökök luxusautói közül néhányat ismeretlenek megrongáltak, kromofággal öntöttek le.

  A botrányokról egyébként a sajtó is folyamatosan cikkezett, a menedzsment hozzáállását pedig jól mutatja egy eset még 2009-ből. A Figyelő hetilap újságírójának megkeresésére akkor az a válasz érkezett, hogy az előre átküldött kérdések alapján inkább nem nyilatkoznának, mert nem biztosak benne, hogy az általuk elmondottak jelennek majd meg a cikkben, viszont jelezték, hogy megrendelnek egy két oldalas hirdetést ugyanabban a lapszámban.

 11. Huber György október 8, 2013 at 12:15 du. - Reply

  Amit itt olvastam pro és kontra azt mutatja, hogy a hozzászólók akik a pénzügyi cégek valamelyikénél dolgozik, (ebből él) ki áll a mundér védelmében, és ugyanazt a begyakorolt, tanult határozott marketing szöveget nyomja, hogy -idézem ,, meg kell is merni a pénzügyi lehetőséget, hogy jó döntést hozzunk, mi ebben vagyunk segítségére,, bla bla bla… mondja ezt mondjuk egy kiképzett diplomás óvónő, meggyőződéssel és így szerez egy balek ügyfelet…
  A hozzászólók másik oldala, meg pont ezt látják és nem dőltek be, illetve kommentjeinket épp azért írjuk, hogy megmentsük embertársainkat a Brókernettől és gomba mód szaporodó utódszervezeteitől…..

 12. Viki december 2, 2013 at 4:39 du. - Reply

  Sajnos mi is belefutottunk a cég ajánlataiba. 🙁 Egy ismerős keresett meg minket, éppen lejárt egy életbiztosítási szerződésünk és keresgéltünk a piacon valami terméket a megtakarított pénzünknek. Nekünk sem szakértelmünk, sem időnk nincs törődni a pénzzel, ezért tetszetős volt az ajánlat, hogy majd ők személyre szabottan elgondozzák. Két és fél év alatt 100 ezer Ft mínuszt produkáltak a 600 ezer Ft-ból. Közben az ismerősünk felmondott a cégnél (nem bírta tartani az elvárásaikat), átvett minket egy új üzletkötő. Egészen meg volt rökönyödve és sértődve, mikor nem mondtunk neki 5 ismerőst, akiket felkereshet azzal, hogy mi ajánlottuk. Ha simán lakossági állampapírba fektetjük, akkor is jobban járunk. :(( Senkinek nem ajánlom őket és semmilyen terméküket sem.

 13. Károly április 20, 2015 at 10:53 de. - Reply

  Vaoltam Brokernet előadásokon. Tanultam a biztosítós szakmát egy rövid ideig. Próbáltam megérteni a termékeket, elsősorban ügyfél szemszögből. Bevallom, nem volt könnyű. Azt tapasztaltam, hogy a sok akkori termék közül egy sem volt, amit magam szivesen meg is kötöttem volna ha lett volna sok pénzem. Az egyik kirívóan cseles volt. 2009-ről beszélünk. Nyugdíj célú hosszú távú befektetés. Az első két év befizetései teljes mértékben költségként voltak lekönyvelve. A megtakarítás összegét ben gyarapították. Szuper. A legszomorúbb az egészben az volt, hogy erről a tényről nem tájékoztatták megfelelően az üzletkötőket se! Így az üzletkötő teljes meggyőződéssel érvelhetett a termék előnyeivel az ügyfélnél. A termék maga tényleg jó lett volna, de így az első két év tőkéje nélkül már vérzett a torka.

  • tudakozoadmin április 20, 2015 at 11:10 de. - Reply

   Valóban, a gond az, hogy az üzletkötők sincsenek tisztában a termékekkel mégis “tanácsadóként” mutatkoznak be az ügyfélnél.

 14. Dr. Kiss László november 25, 2015 at 5:48 du. - Reply

  Hol van a PSZÁF, miért vannak szabadlábon a csalók?

 15. Szántó Viktor május 22, 2017 at 4:27 du. - Reply

  Engem már az elriasztott annó a KóklerNet-től hogy egy volt autószerelő osztálytársam is ott kezdett el dolgozni pénzügyi tanácsadóként, benzinkutas és hegesztői tapasztalattal! Kolléganőm férje pedig beszéd hibás szobafestőként is felvételt nyert és sokáig ott is dolgozhatott… Tehát a pénzem ott maradt a matracban. 🙂

  • Szendrei Ádám május 22, 2017 at 4:35 du. - Reply

   Haha, ez nagyon jó 😀 És sajnos remekül jellemzi a hazai pénzügyi tanácsadási színvonalat. (Tisztelet a kivételnek)

Leave A Comment