2012-ben megkezdődött a Brokernet széthullása, Kósa Erika először megalapította saját MLM hálózatát, a Consequit-ot, majd a Brokernet szorosabbra fűzte a kapcsolatot az LGT csoporttal és inkább QUANTIS néven folytatja munkásságát.

Kommentben várok minden véleményt azoktól, akiket megkeres a két új cég. Nagy üzletpolitikai változásokról beszélnek, de ne dőljünk be. Mindkét cég portfóliójában előszeretettel kerülnek be a legdrágább életbiztosítások. Magas jutalékok, őrült pénzügyi ötletek jellemezték eddig is a vállalatot, amit a kiterjedt értékesítési hálózat miatt szerintem kénytelenek lesznek fenntartani.

A pozícionáláson akarnak változtatni, azt értem. Azaz, higgyük azt, hogy ez már nem a Brokernet. Nem értem, hogy miért, hiszen bármennyi rosszat is lehetett hallani a Brokernetről, még így is ők voltak a piacvezetők. A Brokernet Investment Holding Zrt. konszolidált nettó árbevétele 7,5 milliárd forint.

Egy csomóan még mindig azt hitték, hogy brókerekkel beszélnek. Ezek szerint a rossz reklám, mégis csak jó reklám. Eldobni egy ilyen „jól csengő” nevet, nem biztos, hogy célszerű. Bár hazug embert hamarabb… lehet ideje új név mögé bújni. Irány a QUANTIS.

Bár lehet csak ideje volt egy cég mögé állni, ugyanis akik Brokernet ügyfelek tapasztalhatták, hogy minden terméket más céggel kötnek. Elég furcsa volt, de eddig volt a Brokernet, a QUANTIS,a Palladium,a Platea és a Bankbroker.

Mi is a QUANTIS, és mit kínál nekünk?

Az új szervezet vezetését Kostevc Péter (Brokernet alapító) veszi át, aki a QUANTIS Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója. Interjúk során elmondta, hogy a pénzpiac átalakult (??), és ezért szélesebb szolgáltatást kell nyújtani az ügyfeleknek. (Pedig elvileg eddig is függetlenül, a teljes piacot közvetítették, nem?) Ezért létrehozták a csoport legújabb leányvállalatát, a QUANTIS Alpha Zrt.-t, amely kiemelt „privát-banki” szolgáltatóként fog egyedi befektetéseket fejleszteni.

Ajjaj. Ezek az egyedi befektetések mindig olyan gyanúsak. Mi a baj a hagyományos befektetésekkel? Túl átláthatóak? Nincs hova eldugni az éves 4-5%-os elvonásokat, hogy az ügynök jól járjon? Nekem ez jut erről eszembe. De erre van is példa, ugyanis a hiperszuper új befektetésük például egy aranyszámla, ahol méregdrágán vehetünk befektetési aranyat.

A privát-bankároktól nem kell hanyatt esni. Bármelyik ügynök nevezheti magát pénzügyi tanácsadónak, és akkor már miért ne hívhatnánk egyszerűen privát bankárnak. Ahogy azt a Fundamenta is teszi az ő személyi bankáraival. Jobban hangzik, presztízs értéke van, ezért könnyebben aláírjuk, amit ajánl. Ennyi.

Ugye nem gondoltad, hogy azért keresik fel a nagypénzű ügyfeleket a bankok értékesítői (privát bankárai), hogy magasabb hozamokat, jobb kondíciókat adhassanak nekik? Nem. Több pénz, több jutalékot bírnak el azok az ügyfelek, ezért nekik külön termékeket fejlesztenek.

QUANTIS, mint befektetési alapkezelő

Mi, a QUANTIS Investment Management munkatársai ecsetet ugyan nem használunk, de teljes szakértelmünkkel azon dolgozunk, hogy az Ön befektetése jól teljesítsen és csak gyönyörködnie kelljen az eredményben.”

Ez gyönyörű. Akkor ide kell tenni a pénzt?

A Quantis alapkezelőként azt csinálja, hogy létrehoz egy befektetési alapot, ami elneveznek például „QUANTIS Hypermax Kína” befektetési alapnak. Ebbe az alapba nem tesznek mást, mint más, már létező alapokból vásárolnak. Így mi megfizetjük az eredeti alap költségeit is, és fizetünk a QUANTIS-nak, azért, hogy ők összeválogattak egy csomó alapot helyettünk.

De ezt nem akárhogy teszik, hanem a speciális, egyedülálló, akciós áron kapható…(ja nem), Q-SELECT TECHNOLÓGIA segítségével! Nem csak, hogy elemzik az alapok teljesítményét, hanem még az alapkezelőket meg is interjúvolják. (Ha valamelyikük szerint rosszul fog hozni a saját alapja, akkor azt nem teszik bele a kosárba?)

Nézzük a QUANTIS alapok „múltbeli” teljesítményét

QUANTIS alapok táblázat hozama

Quantis alapok hozamainak táblázata

Az egy éves hozamok nem is rosszak. Sajnos 3 éve csak 3 alap volt, azok közül 1 teljesített jól. Azt azért figyelembe kell venni, hogy az elmúlt 1 évben elég nehéz volt rossz lóra tenni, de úgy összességében a 2008-as válság óta is inkább felfele (vissza) mennek az árfolyamok. Ez alapján az 1 éves teljesítmény alapján nehéz megítélni.

Ha nem forintos alapba fektetünk, vagy nem magyar részvényekbe, kötvényekbe, akkor számoljunk a devizakockázattal is. Hiába hozna jól a befektetésünk, ha a forint erősödik, és az lenyeli az árfolyamnyereségünket.

Tapasztalatok, vélemények – Írja meg!

Kommentben írjd meg tapasztalataidat, véleményed a céggel kapcsolatban. Mit akartak eladni, mivel érveltek, mi volt a marketing szöveg. Még mindig függetlenek, vagy most már egyértelmű, hogy a saját alapjaikat ajánlják? Köszönöm mindenkinek, aki megosztja a véleményét a témában, és hozzájárul egy tudatosabb pénzügyi közösséghez, és segít a többieknek elkerülni a csapdákat.

Kérdésed van? Vitatkoznál? Írd meg kommentben, vagy nekem személyesen!

Tanácsot, véleményt kérnél? Kérj személyes, vagy ingyenes online pénzügyi tanácsadást!

Szeretnél jó döntést hozni egy konkrét pénzügyi kérdésben?

TEDD FEL KÉRDÉSED ÉS 24 ÓRÁN BELÜL VÁLASZOLUNK!

Sokan százezreket spóroltak meg azzal, hogy megírták kérdésüket mielőtt elfogadták egy ügynök, vagy pénzintézet ajánlatát. Próbáld ki, INGYEN!

TEDD FEL KÉRDÉSED MOST!