Itt az újabb hihetetlen befektetési lehetőség, ami ezúttal két cég formájában jött el hozzánk. Az egyik egy “affiliate partnereket” kereső cég, míg a másik egy “kockázati tőke befektető” cég. Nézzük, mit tudunk a Questra World-ről és Antlantic Global Asset Managementről…

Amikor ilyen szuper lehetőséget kapunk, érdemes két lépést hátra lépni, és távolabbról megvizsgálni a teljes képet.

Ennél a lehetőségnél 300-500%-os profitot ígérnek 7-8 hónap alatt, de még többet tudsz keresni, ha más “befektetőket” is találsz. A cég csődbe ment cégeket vásárol fel, ezeket sitty sutty kipofozza, és máris több száz százalékos haszonnal tovább adja. Elvileg 2009 óta működik, gyakorlatilag 2016 végétől találni róla bármit. (A monda szerint előtte máshogy hívták, erről bizonyítékot nem találtam.)

Gyakorlatilag egy befektetési bank, aki most jófejségből nem 4%-os éves kamaton vesz fel hitelt a tevékenységéhez, hanem hozzád hasonló átlag embereket keres egy méregdrága értékesítési hálózaton keresztül, hogy ebből finanszírozza a befektetéseit.

Mivel foglalkozik a Questra World és az Atlantic GAM?

Ebben a rövid videóban egy prezentációt láthatsz, amiből láthatod, milyen óriási üzletbe is tenyereltél 🙂

Már számtalanszor írtam arról, hogy nincs ingyen ebéd a befektetések területén. Ha megkeres valaki azzal, hogy megtalálta a tuti üzletet, mert az 500%-os hozamot fog fizetni, akkor jobb, ha megszólal a vészjelző. Ilyenkor mindig ugyanazok a kérdések merülnek fel:

  1. Miért akarná bárki megosztani veled ezt a lehetőséget, ha igaz
  2. Miért nem keresnek másik finanszírozót?
  3. Miért fizetne ki neked bárki ekkora hozamot egy legális üzletből?
  4. Ha ekkora biznisz, akkor miért nem csinálja más is, leszorítva az árakat?
  5. Miért van az, hogy a világ legnagyobb, legjobb befektetési bankjai ezeknek a hozamoknak töredékét érik el?

Elöljáróban még annyit, hogy az MNB honlapján is megtalálhatók a céggel kapcsolatban kiadott külföldi figyelmeztetések, miszerint más országokban jogosulatlanul végez befektetési tevékenységet. Szerinted ez így mennyire hiteles egy befektetési banktól?

Több külföldi felügyelet is figyelmeztetést adott ki a lakosságnak a cég működését illetően. Példa itt és itt.

Ha érdekel, hogy miért nincsen ingyen ebéd olvasd el ezt: A kockázat és a hozam kéz a kézben jár.

Íme, ezek közül a “portfóliók” közül lehet választani:

A Questra World / Atlantic GAM portfóliók

Minél nagyobb összeget teszel bele, annál nagyobb hozamot fogsz kapni. Azért ez elég vicces, ha valaki tudja, mit jelent a portfólió.(Cikk itt: Hogyan válassz hatékony portfóliót?)

De ha nem akarsz kispályázni, akkor vannak VIP portfóliók is.

Questra World / Atlantic GAM VIP portfóliók

Csak egy pillanatra gondolj bele kérlek. Egy nagy bank, vagy egy alapkezelő, miért nem fektet be a legnagyobb csomagba? Nincs rá pénze? Miért azokat keresik meg, akik egy fikarcnyit sem értenek a befektetésekhez?

Mennyi ideig tartható fent egy heti 6%-os növekedés? Ha megveszem most 500.000 EUR-ért a Platinum csomagot, akkor 3 év múlva 8 919 805 177 EUR üti a markomat folyamatos újrabefektetés esetén, ami négyszerese Cape Verde sziget GDP-jének, ahová ez a cég be van jegyezve.

Az adatok csak tájékoztató jellegűek

Minden egyes adat csak tájékoztató jellegű, semmi sem garantált, ezt mindenhol láthatod. Van a weboldalon egy kalkulátor is, amivel kiszámolhatod, hogy mekkora 30.000 euró az ezredik hatványon, de ez természetesen “csak egy kalkulátor“, ami ismét tájékoztató jellegű, és semmi köze semmihez.

Piramisjáték a Questra World?

E szerint a cikk szerint a cégnek nincsenek értékesíthető termékei, kizárólag a befektetést értékesítik, amikre HETI 6% hozamot ígérnek. E szerint a cikk szerint valóban piramisjátékról lehet szó.

Azzal azonban vigyázz, hogy kezdetben minden piramis játék valóban kifizeti ezeket a hozamokat.

Tehát az, hogy ismerősödnek már fizettek, vagy az, hogy valaki ezen keresett nem jelenti azt, hogy hosszú távon te is keresni fogsz rajta.

Ugye az nyilvánvaló, hogy egy piramisjáték, ami csak az új belépők pénzéből fizeti ki a feljebb lévőket csak addig maradhat fenn, amíg van új belépő. Márpedig ez egy kezdeti gyors növekedés után elég gyorsan fenntarthatatlanná válik.

Én egyelőre “kivárnék”…

Ha tehát az ismerősöd ajánlja ezt a befektetést, és elmondja, hogy ez tuti, mert már fizettek, akkor nyugodtan dőlj hátra, és várj még egy évet, és nézd meg, hogy összedől-e a kártyavár. Ha nem, akkor még mindig meggondolhatod, hogy hasonlóan kockázatos befektetésbe vágd a fejszédet.

Vannak szintek, meg csomagok, ahogy az lenni szokott, szépen becsomagolva a könnyen elérhető gazdagság sztorijába:

A Gold Direktor feletti szintek már kamatmentes kölcsönt is vehetnek fel a cégtől, amiből autót, lakást is vásárolhat az illető, és mindössze 25% önerőt kell letennie hozzá. Ezt a pénzt a későbbi jutalékokból fogják visszavonni, ha még lesz miből.

Az elmúlt évek csalásai után (Fortress, Kairos, Bróker Marcsi, stb.) még inkább fontos, hogy óvatos legyél. Tudom, hogy a sok pénz ígérete könnyen felébreszti a vágyakat és ilyenkor könnyű elvakult döntést hozni. De mielőtt bármibe befektetsz, győződj meg róla külső forrásokból, hogy a cég valódi tevékenységet végez.

A legjobb szerintem, ha csak részvénytársaságokba fektetsz, akik részvényeit piaci áron tudod megvenni a tőzsdén, és nem MLM rendszereken keresztül próbálsz befektetésekhez jutni.

Éppen ezért azt javaslom, hogy sose hozz befektetési döntést elhamarkodottan. Főként ne olyan cég esetén, amelyik nem részvénytársaságként működik, és nem férsz hozzá minden szükséges információhoz.

Ha tudsz angolul, és érdekel a cég leírása, akkor olvasd el ezt a cikket: Questra Word.

Röviden a cikk végkövetkeztetése:

When we put all of this together, we get Russian scammers using Spanish puppets to front their Ponzi scheme. Funds are laundered through a remote African island bank, which is unlikely to trip money laundering filters.

None of this even remotely suggests any legitimate business activity is taking place across either Russia, Spain or Cabo Verde.

Ha van információd a cégről, esetleg te elhitted a sztorit, vagy ajánlottad is már ismerőseidnek, akkor a kommentek között remek alkalom nyílik, hogy megvitassuk, megéri-e ebbe a cégbe fektetni.

Szeretnél jó döntést hozni egy konkrét pénzügyi kérdésben?

TEDD FEL KÉRDÉSED ÉS 24 ÓRÁN BELÜL VÁLASZOLUNK!

Sokan százezreket spóroltak meg azzal, hogy megírták kérdésüket mielőtt elfogadták egy ügynök, vagy pénzintézet ajánlatát. Próbáld ki, INGYEN!

TEDD FEL KÉRDÉSED MOST!