Sky Way Capital – itt az újabb átverés?

Az utóbbi időben úton útfélen belebotlok a Sky Way Capital nevezetű csoda befektetési lehetőségbe. Többen is írtátok, hogy megkerestek vele, sőt volt aki egyenesen azért hívott fel, mert már vásárolt, és nem tudja, hogyan adhatná el.

Bár elsőre nekem úgy tűnik, hogy túl szép, hogy igaz legyen, és egyértelműen a csalás jegyeit hordozza a dolog, egy kicsit nézzünk utána mélyebben.

Ha szerinted kihagytam valamit, vagy elkerülte a figyelmemet, akkor kérlek oszd meg a kommentek között. Ha értelmes érveket tudsz felhozni akár ellene, akár mellette, akkor szívesen látom.

Röviden a Sky Way sztori

A Sky Way valamilyen gyorsvasúti projekten dolgozik, ami 2017-ben fog berobbanni. Most a cég kibocsátás előtti részvényeit penny-kért lehet vásárolni, de 2017-ben ennek többszörösét fogja érni.

A céget e szerint az oldal szerint 2014-ben alapították, de úgy tűnik azóta megváltotta a világot, mert az egész kontinensen átívelő gyorsvasúti hálózatot fog kiépíteni.

A cég pénzügyeit tekintve ezt találtam, de ha van más információd, vagy jártas vagy cégek elemzésében, kérlek nézz utána Te is.

Itt sincs semmi a cég pénzügyeit tekintve.

Magyar Sky Way oldalakkal is tele van a net, pl. itt egy:

Vagy itt:

E szerint az oldal szerint:

“A bemutató park elkészültekor és megnyitásakor a Sky Way részvények 25-60 szoros növekedése várhatóan ugrásszerűen fog tovább nőni.”

Ez a cég saját maga által készített cash-flow előrejelzése:

skyway-cashflow

A Sky Way akkora durranás, hogy még a berlini Innotrans kiállításon is ott volt 2016 szeptemberében.

A weboldaluk valóban tele van különböző újságok cikkeivel, és számos videót is láthatunk amelyekben bemutatják ezt a mesés technológiát. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy ez nem bizonyítja, hogy megérné a cégbe fektetni.

Mit ígér a Sky Way?

Egyrészről egy bináris MLM rendszert, amin keresztül akár 28,8%-os jutalékot is kaphatunk a náluk elhelyezett pénzből. Nyilván annyira jó ez a befektetés, hogy a 30%-os azonnali levonások után is hozni fogja a számokat.

multi-level-marketing

Ha “befektetési tanácsadók” akarunk lenni a Sky Way-nél, akkor regisztrálnunk kell egy honlapon és hitelesíteni a telefonszámunkat. Ezt követően máris elkezdhetjük a befektetési tanácsadást. Ez Magyarországon ilyen formában biztosan nem jogszerű, de nem baj. Itt tudod elolvasni a tanácsadóvá válás feltételeit.

Az egyik magyar weboldalon regisztráltam, és feltettem a kérdést, hogy mi lenne, ha 10 millió forintot szeretnék befektetni. A választ alább olvashatod:

Az Ön által említett 10 millió forint mostani árfolyamon kb. 35 700 dollár.
Ha ebből vásárol egyösszegű csomagokat, nagyjából 11 630 650 db részvényhez juthat – ez függ a választott csomagoktól, én most csak az egyösszegű verziókat néztem meg, hogy legyen viszonyítási alapja.

A 11 630 650 db részvény tőzsdei bevezetéskori ára 11 630 650 dollár. A mostani dollár árfolyamon számolva is bő 3,2 milliárd forint. Ha csak éves 10% hozammal kalkulál csak, szerintem az sem lesz rossz 🙂

Kicsit gondolkodjunk…

Ha a cégben ekkora potenciál van, akkor miért adják oda mindenkinek a részvényeket? Ha 10 millió forintból 1-2 év alatt 3,2 milliárd forint lesz, akkor miért nem finanszírozza meg egyetlen befektetési alap, vagy bank sem? Miért bináris MLM rendszeren keresztül kell tőkét gyűjteni?

Ha tényleg ekkora üzlet van benne, akkor hol vannak a konkurensek? Mire alapozzák ezeket a számokat?

Lassan másfél órája kutatok a neten a cég után, de semmilyen érdemleges információt nem találtam. Videók vannak, amin bemutatják a grafikákat, 3D-s modelleket, de semmilyen kézzelfogható megállapodásuk nincsen. Bár rendkívül ügyes a kommunikáció, és valóban megtalálható a projekt nagyobb médiumokban erre nem szabad befektetési döntést alapozni.

Ha egy kicsit is megpróbálod szkeptikusan nézni a dolgot, rájössz, hogy a bizonyítékok, amiket felsorakoztatnak valójában nem is bizonyítékok arra, hogy ez egy jó befektetés lenne. Van egy ötlet, írtak üzleti tervet, még azt is elhiszem, hogy megjelentek egy kiállításon.

De az értékesítési módszerük, a prospektusaik, a weboldalaik túl sok hasonlóságot mutatnak az átverésekkel. Ha egy befektetést a kiemelkedő hozam ígéretével agresszíven hirdetnek, az sosem jó jel.

És persze nem hiányozhatnak a fanatikusok sem:

“De majd siránkoznak akik nem hisznek ebben a világ számára nélkülözhetetlen technológiában!”

“Rengeteg a szkeptikus,felretajekozodott ember. Kesobb meg a falba verik a fejuket ammiert kimaradnak a jobol. Irigykedni könnyebb mas sikeren mint okosan lepni es donteni. Hacsak azt nezem hol van bejegyezve a ceg es kik iranyitjak a feltalaloval eggyutt es miert van milliardos elorendelese mar nem lehet ketelkedni. Nagyon nehez segiteni a hosszu eveken keresztul agymosott embereken.”

“Ezt azért írod mert egyáltalán nem ismered a Skyway-t és nem tudod hol tart a folyamat. Ha egy kicsit is bele néznél láthatnád a rekord növekedést! Megláthatnád a teszt park építése milyen gyorsan halad. A Sky Way cégcsoport a következő 10 évben ennek a piacnak az 50%-át tervezi megszerezni az egész bolygón, és igen jó esélye van rá.”

Regisztráció után

Beregisztráltam, bár nem volt könnyű, mert minden oroszul volt, szóval Google fordítóval kellett mindent lefordítani. Végül is sikerült, belépve ez a felület fogadott (szintén fordítóval van fordítva)

sky-way-backend

Rákattintottam a “Befektetés” fülre, és máris vehetek részvényeket? Ezt jól gondolom, hogy nem lehet szabályos, igaz? Ha otthon vagy ebben, akkor kérlek írd meg kommentben, hogy ez szerinted mégis micsoda 🙂

skyway-befektetes-csomagok

És itt láthatjuk a “csodát”:

sky-way-befetetes-tablazat

Ahány darab, annyi dollárt ér, de most jelenértéken ennek töredékéért meg lehet venni. Ezt nem is értem, hogyan írhatják ki. Ennyi erővel az OTP részvényre is ki lehetne írni, hogy igazából milliárdokat ér, csak most ennyibe kerül…

Az oldalon lehetne fizetni, de nem tudom, hogy pontosan mire. Nem találtam szerződési feltételeket, ezért megkérdeztem az online ügyfélszolgálatot, aki készségesen válaszolt is.

Mint kiderült nem a Sky Way Investment Group részvényeit veszem meg, hanem valami ERSSH részvényeket.

errs-gti

Ja nem, kiderült mégsem. A részvények se nem Sky Way, se nem ERSSH, hanem GTI. Érted? Igor azt javasolta, hogy ha jobban érdekel, akkor nézzem meg a holding felépítését itt:

holding

Azért furcsa, hogy egy hajszál választ el a “részvényvásárlástól”, és a dokumentum, amit kapok egy orosz paintben szerkesztett kép.

De közben megtaláltam a “client_agreement_en” dokumentumot.

Ez a “Gobal Transport Investment company” a szellemi jogok tulajdonosa. Az ő részvényeit vehetjük meg ebben a remek befektetésben.

Ennek a cégnek azonban pénzügyi kimutatása csak 2016-tól lenne, de azok meg még nem elérhetőek ugyebár. Ha ez nem gyanús akkor nem tudom mi…

Amikor bármilyen bizonyítékot kértem arra vonatkozóan, hogy ez nem egy átverés, ezt a választ kaptam a hivatalos ügyflszolgálattól:

“Sorry, we have no any exact provings, the project is venture, all oficial documents are available in back office”

Elvileg ha vásárolsz kapsz egy ilyen “certificate”-t. Erről nekem mondjuk hiányzik a GTI, de lehet, hogy nekem nem áll össze a dolog.

share-certificate

Mit tudsz a cégről?

Tudod mekkora a tőkéje? Tudod milyen eszközei vannak? Van adóssága? Képben vagy a modern személyszállítási és közlekedési piaccal, szabályozásokkal? Hány alkalmazottja van a cégnek? Lekértél erről hivatalos anyagokat? Vagy csak elolvastad a neten talált első 2-3 oldalt, és eldöntötted, hogy befektetsz?

Persze erről is van videó, amiben azt mondják, hogy az építkezés már elkezdődött és 180 alkalmazott van a cégben. Itt tudod megnézni.

Az MNB vizsgálja az itthon befektetési tevékenységgel kapcsolatos tevékenységet végző cégeget, és róluk nyilvános nyilvántartást vezet. Itt tudod lekérdezni a céget.

A Skyway kulcsszsóra az alábbi találatot kapjuk:

skyways-mnb

mnb-figyelmeztetes-skyway

Csak összehasonlítás végett ez az, amit látni kéne:

erste-mnb

De most komolyan!

Komolyan ilyen cégbe fektetnél egy forintot is? Még a telefonszámomat is féltem megadni nekik. Alapvetően nagyon kockázatos egyetlen részvényt megvenni még akkor is, ha az egy Coca-Cola, vagy egy Facebook. Még ezeknek az óriási cégeknek is 20-30%-ot ingadozhat az ára egy hónap alatt. Akkor mit vársz egy még el sem indult cégtől?

Ha nem is mondhatjuk ki 100%-osan, hogy átverésről lenne szó, azt biztosan megállapíthatjuk, hogy nem javasolt többet befektetned, mint amennyit egyébként elköltenél mozira, vagy szerencsejátékra. Lehet, hogy még az elején ki tudod venni a pénzt, az is lehet, hogy nyereséget is hagynak realizálni, de még ez sem jelenti azt, hogy nem átverés.

A legprofibb csalások pont attól futnak be, hogy az ideje korán beszállókat még kifizetik. Csak olyankor mindenkin úrrá lesz a kapzsiság. Akárhogy is szerintem nem szabályos ez az egész, és ne csodálkozz, ha nem látod viszont a pénzed, amit belefektetsz.

Mielőtt kommentelsz:

Szívesen várom a kommenteket, azoktól akiknek van tapasztalatuk. Annyi kérnék, hogy akik védeni akarják azok mutassanak konkrét bizonyítékokat, és ne olyan dolgokat, amiket néhány százezer forintból meg lehet valósítani. Pár lerakott betondarabról videó, meg néhány ember egy irodában nem bizonyíték. 

Azt mondjátok meg, hogy miből gondoljátok, hogy a GTI részvények érnek bármit is. Hol találunk hivatalos (nem Sky Way-es) anyagot arról, hogy ez a cég valóban értékes, és ha ez igaz, akkor a normális befektetők miért nem repültek még rá a lehetőségre. A cég pl. miért nem kap hitelt, ha ennyire jó kilátásai vannak, és miért MML-ben bináris rendszerben online próbálja meg jogszerűtlenül értékesíteni ezeket a csomagokat.

 

2017-02-13T21:14:02+00:00 október 8th, 2016|Befektetés|105 hozzászólás

105 hozzászólás

 1. Földvári Imréné október 13, 2016 at 3:33 du. - Reply

  Én is szkeptikus vagyok, ezért figyelem az ezzel kapcsolatosan megjelenő hireket. Egyet azonban nem értek: Ha nincs nagy befektetője ( bankok stb.) akkor miből tudja finanszírozni az eddigi építkezéseit, a sok mérnököt, akik dolgoznak a húrvasút fejlesztésén, a tesztvonalat? Mert ez ugye rengeteg pénzbe kerül, abban biztosak vagyunk. Lehet, hogy rátelepedtek már olyan cégek, akik kihasználják és ezek csapdáját sejtjük?

  • Szendrei Ádám október 13, 2016 at 3:40 du. - Reply

   Honnan gondolod, hogy tényleg van beruházás? Attól, hogy pár újság lehozta meg csináltak rola videót? Szerintem a beruházás is kamu, vagy semmi köze az akánlott befektetéshez.

 2. Györfiné Szabó Orsolya október 14, 2016 at 9:30 de. - Reply

  Kedves Ádám!
  Lehetősége lett volna teljesen nyíltan, őszintén rákérdezni mindenre: részt vehetett volna Budapesten élő tájékoztatón, ahol feltehette volna a kérdéseit; részt vehetett volna webes tájékoztatókon; telefonon is beszélhetett, kérdezhetett volna, beszélhetett volna akár velem, akár a felső vezetők közül valakivel; rendelkezésére állt volna a lehetőség, hogy a magyar suporttal beszéljen skypeon vagy telefonon; részt vehetett volna személyesen is a berlini kiállításon is, ahová SZAKMAI meghívást kapott a cég (nem ők jelentkeztek kiállítónak, mint pl. a Siemens, és más nagy nevek…); csatlakozhatott volna a központi céges hírportálhoz, hogy visszamenőlegesen is tájékozódjon; rendelkezésére állt volna kismillió videó, cikk, írás, amit elolvashatott, megnézhetett volna, hogy elegendő információja legyen, és úgy alkothasson véleményt.
  Igaz, ez másfél óránál kicsit többet vett volna igénybe…
  Ehelyett ön “kémkedve”, hazugsággal (a nekem írt kamu levéllel) beszerzett NÉMI csekély információ morzsát, és abból megmondta a tutit…
  A cikkében NAGYON SOK a csúsztatás. RENGETEG a hamis információ, amik a találgatásaiból erednek. És túlságosan sokszor szerepel a SZERINTEM.
  Ilyen egy megalapozott, felelősségteljes pénzügyi szakembertől származó vélemény?
  Hát nem tudom … Én biztosan nem bíznám magára a pénzügyeimet.
  Ráadásul a megkérdezésem és engedélyem nélkül használt fel anyagot a weboldalamról – ezúton is kérem, mint ahogy már levélben is tettem, hogy azt vegye le.

  • Szendrei Ádám október 14, 2016 at 9:41 de. - Reply

   Szívesen vesszük, ha megosztja ezeket az információkat, és esetleg meg is győzheti a cikk olvasóit.

   Amint írtam, szívesen vesszük a tényeket.

   Lássuk hát!

 3. Györfiné Szabó Orsolya október 14, 2016 at 9:59 de. - Reply

  Kedves Ádám. Nem célom senkit győzködni. Aki informálódni akar – alaposan – annak megvan erre a lehetősége, számtalan formában, ahogyan írtam is. Akit valóban érdekelnek az információk, az utánajár a felsorolt fórumok valamelyikén.

 4. Detty Ludvig október 19, 2016 at 12:16 du. - Reply

  Szep napot!
  Ezeket talaltam. Nezegettem a BVI oldalat http://www.bvifsc.vg/en-au/regulatedentities.aspx de sajnos nem talaltam meg a “regulated” – torveny altal szabalyozott cegek kozott. – ha valaki megtalalja barmelyiket is szoljon. Szabalyozott cegek eseteben van “Befektetői Kártérítési Alap” vagy “Befektetővédelmi Alap” mely bizonyos osszeghatarig biztositja a befektetot csod csalas stb eseten.

  “ERSS HOLDING” A company formed in the British Virgin Islands
  under the name of Euroasian Rail Skyway
  Systems Holding Limited as a company limited
  by shares (Class A shares), which owns a 15%
  stake in GTI. The company’s purpose is to create
  and provide a conducive environment to private
  investors.
  Verify the company’s registration (and the
  electronic version of the registration
  certificate) at Financial Services Comission BVI
  – A1DB43C6F8 (see Certificate of Incorporation)

  “DEC” Design and engineering companies of the Group:
  ZAO Strunnye Tekhnologii (formerly UP
  “Railskywaysystems”) and ZAO Unibus.

  “GTI” A company formed in the British Virgin Islands
  (BVI) under the name of Global Transports
  Investments Inc. as a company limited by shares,
  which owns ZAO Strunnye Tekhnologii
  (Belarus) and ZAO Unibus. The company’s
  purpose is to create and provide a conducive
  environment to strategic investors.
  Verify the company’s registration (and the
  electronic version of the registration
  certificate) at Financial Services Comission BVI
  – 66D3F76933 (see Certificate of Good Standing)

  “UniSky” A company formed in the Seychelles under the
  name of UniSky Corporation as an international
  business company (IBC), which represents the
  interests of the Project founder.

  http://www.bloomberg.com/research/stocks/private/snapshot.asp?privcapId=310352280
  https://www.lb.lt/e_eng
  http://www.fin-fsa.fi/en/Financial_customer/Financial_service_providers/Warning_lists/Pages/Foreign.aspx?letter=E

  ez ket letoltheto doc, akinek nem megy annak atkuldom mailben.

  https://www.google.com.cy/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwit_O-8sObPAhXJXRQKHWQ-ChYQFggfMAE&url=http%3A%2F%2Fwww.fsma.be%2F~%2Fmedia%2FFiles%2Fpress%2F2014%2F09%2F2014-09-18_euroasianrailskywaysystems.ashx%3Fla%3Den&usg=AFQjCNFIa_PdU5fbrnxE8_1wOIeZZiByPA&bvm=bv.135974163,bs.1,d.bGs

  https://www.google.com.cy/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=5&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwit_O-8sObPAhXJXRQKHWQ-ChYQFggxMAQ&url=http%3A%2F%2Ffiles.z-domansky.eu%2F200000342-1e6161f5d8%2FMemorandum%2520EN.pdf&usg=AFQjCNFNn45tQG1_crr4c4DToiOVh8ZhTg

  Remelem segitettem. Nezegettem en is a lehetoseget, de ha nem talalok semmilyen szabalyozast vagy penzugyi felugyeletet ahol engedelye van (nem regisztracio, nem mukodesi engedely) mellyel torvenyi keretek kozott mukodik, addig nem is kezedek hozza.
  Azt sem ertem hogy egy feherorosz ceg miert Virgin Islands meg Seychelles bejegyzesu. Miert nem valami EU pl? ezt az ISIN kodot VGG322291094 pl nem talatam meg az euroclear-en sem.
  Mindenki oda rakja a penzet ahova akarja… egyebkent… en biztosra szoktam menni, mert felesleges penzem, amit kidobhatnek. Az otlet maga nem rossz, de penzugy szemmel nezve eleg ketseges a hitelessege.
  udv

  • Szendrei Ádám október 19, 2016 at 12:24 du. - Reply

   Köszönjük szépen!

 5. Péter október 22, 2016 at 11:55 de. - Reply

  Kedves András,
  Ez az írás elszomorítóra sikeredett. Elszomorító, ha valaki a “nemtudom hogy nemtudom” szintről szakértősdit játszik, es tanácsot sugall. Értelmetlen az egyes állításokat véleményezni, amikor mint pénzügyi tanácsadónak ismeretlen fogalom az IPO, tehát a nyilvános tőzsdei kibocsájtás ELŐTTI időszak, ahol teljesen mások a szabályok mint a kibocsájtás után. Ha tudná, nem a pénzügyi jelentéseket keresné, hanem arról kellett volna írnia, hogy ez a legkockázatosabb időszak, ahol aránytalanul a legtöbbet lehet nyerni. Vagy veszteni. Helyette a CocaColarol es a Facebookrol ír, amely kockázatos, mert havonta 20-30% ot ingadozhat az árfolyama (ez önmagában vicc ennek a két cégnek az esetében). Nem értem mi rossz van abban, hogy valakinek 20-30%ot nő a befektetésének értéke 1 hónap alatt? Az jó befektetés, nem? Ja hogy Ön csak a veszteségre asszocialt? Megnyugodhat, az olvasó is. Pedig az ingadozás nem ezt jelenti. A Coca Colanak 100 éve volt az IPO-ja, az akkor elhelyezett 250 dollár ma 2,5 millió dollárt érne. Minden ingadozással együtt. Közelebbi sztori a Facebook IPO-ja. 2012ben tele volt a sajtó, hogy mekkora bukás, a 38 dolláros névértéken kibocsátott részvény ára a felére zuhant. Mindenki megnyugodhat aki kimaradt belőle, ennek van hírértéke. Azt tudja, hogy 4 év múlva egy Facebook részvény 130 dollárba kerül? Az IPO előtt nagyon sokan centekért jutottak hozzá, persze akkor még senki sem tudta hova jut a Facebook.
  Senki sem tudja, mikent lesz ez a SkyWay eseteben, az alapító sem, nem is ez a kérdés. Fontosabb hogy 10x25USD havi törlesztéssel 30000db 1 dollár NÉVÉRTÉKÜ részvényt kaphat (most még). Es mi történhet? Jön a tőzsdei kibocsájtás és mondjuk 90%ot zuhan az árfolyam. Brutális. Az illető tapasztalatlan, megijed, realizálja a veszteséget, és eladja. Tudja hány ember örülne ha 250 dollárból 2 ev alatt 3000et csinálna? Es mindezt úgy hogy csak 10 százalékra jött be a számítása. Persze jobban tenné ha várna, mert lehet pár hónap alatt eléri a névértéket, vagy annak akár a többszörösét is, osztalék, stb. Tudja hány ember életét változtatná meg 30000USD nyereség 250 dollárból? Nagyon sok emberét. Es 250 dollár elvesztése, ha az egész bármi okból kifolyólag nem jönne össze, hány embert döntene nyomorba? Senkit. Pedig ez van a serpenyő ket oldalán. Ha nem másfél órat kutat, hanem másfél hónapot, akkoris ugyanez lesz. Majd 3 ev múlva kiderül, de akkor már nem tud az időben visszamenni. Beszéljünk biztonságról olyan embernek akinek gond 25 dollárt KOCKÁZTATNI havonta? Nekik kötelezően egy nullával nagyobb összegért kellene skyway részvényt venni, mert nagy bajban vannak. Nyilván nem azt mondom hogy dobja ki az ablakon, de sokkal komolyabban kell vennie, ha mar egyszer egy ilyen ajánlat a tudomására jutott. Mert nem sok van belőle. Helyette guglizik, megtalálja egy szakértő cikkét, es megnyugszik, hogy hát persze! Azt miért nem írja le, hogy ha valaki 3000 dollart szeretne a biztonságos pénzpiac évi 3%os hozamával (ami most magas kockázatnak számít) ahhoz 100.000 dollárt kell elhelyeznie? Vagy hogy ugyanezzel a konstrukcióval a 250 dollár 7,50 dollár nyereséget fog termelni? Nem ez a kockázat? Biztonságos befektetés kell, tényleg? Létezik ilyen kategória?
  Van egy megszállott feltaláló, aki 30 éve dolgozik egy találmányon. Ha ez egy új számítógép lenne, egy garázsban összerakná a prototípust, és bemutatná hogy működik. Csakhogy ebben az esetben a bemutatás es cerftifikalas fázisaig kell 200 ember három eves munkája, 37 hektáros építkezés, és 300 millió dollár, addig csak terv, utánna lehet a terméket eladni. Ezt nem finanszírozza ki látatlanba egy bank sem, egy nagybefektető pedig csak többségi tulajdonrész fejében. Ezert van a kisbefektetői program (crowdinvesting), ez finanszírozza ezt e beruházást, ellenértéke a részvény, melynek fedezete a szellemi tulajdon, nem több. Kockázatos, persze hogy az.
  Ha Ön az ügyfelei érdekeit nézné, azt tanácsolná nekik, hogy a lehető legkockázatosabb helyeken IS helyezzenek el befektetéseket, pont azert mert kevés a pénzük. Persze ez csak 15% jutalékot hozna Önnek a networkben (amelynek semmi köze a binárishoz), ellenben egy “befektetésnél” biztosítótársaságon keresztül az első két év befizetése a pénzügyi tanácsadó jutaléka.
  András, ne vegye ezt a személye ellen, nem olvastam a többi írását, lehet hogy jó szakember, de ebben a kérdésben fordítva ül a lovon. Ami dühít, 25 éve itt garázdálkodnak a pénzügyi tanácsadók, milliókat erő tanácsaikkal, melynek következménye hogy az embereknek 25 dolláros havi kockázatos befektetést kell komolyan fontolóra venniük. És nem fogynak ki a tanácsokból.

 6. Valent Mária október 29, 2016 at 1:26 du. - Reply

  Néhány konkrétum a SkyWay-ről
  https://www.youtube.com/watch?v=y9SPxyjjzIw

  Forrás: HVG.HU HVG KIADÓ ZRT.
  Ha megvalósítanák az elképzeléseket, Szlovákiában két újfajta közlekedési eszközt is meghonosíthatnak, ráadásul mindkettő világszinten is újdonságnak számítana. Az egyik a csőben száguldó szupervasút, a Hyperloop, a másik pedig a magasban közlekedő Skyway, amit egyes helyeken húrvasútként is emlegetnek.

  Az úgynevezett “passzív mágneses lebegés” elvén működő Hyperloop tesztpályáját Nevadában építik az Egyesült Államokban. Hosszú az út még az első utas szállításáig, de máris vannak tervek egy közép-európai vonalra: a Bécs–Pozsony–Budapest-viszonylaton száguldoznának a különleges járművek, amelyek falait az acélnál tízszer erősebb anyagból alakítanák ki az elképzelések szerint.

  A Forbes korábbi beszámolója szerint a szlovák kormánnyal már alá is írták a megépítéshez szükséges szándéknyilatkozatot. A pontos útvonal meghatározása és a költségek számítása zajlik most, a Hyperloop Transportation Technologies pedig eközben állítólag megkezdi majd a tárgyalásokat Ausztriával és Magyarországgal.
  Forrás: HVG.HU HVG KIADÓ ZRT.

  Innotrans Berlini kiállítás 2016. szeptember 20-23
  Itt a SkyWay a 4-es csarnokban kapott helyet, a Siemens a Hitachi és a Kawasaki mellett.

  Tehát van konkurencia.

  Tények:
  Az előszerződés állomány már ma 300 milliárd USD (=kb. 900 Milliárd Ft!) értékre rúg, többek között Oroszország, Ausztrália, Anglia, India, Eu, Vietnám, Bolívia és az a Egyesült Arab Emírségek részéről. Óvatos becslések szerint is 15 éven belül 5 millió embernek ad majd folyamatosan munkát az új SkyWay húrvasút rendszerek kivitelezése.

 7. Áll Csaba november 10, 2016 at 9:08 du. - Reply

  Itt a pénzügyi dolgok alapján akarnak dönteni az emberek, úgy látom. A kockázat olyan fogalom, ami semmilyen magyarázkodással nem csökkenthető egy bizonyos szint alá. E kockázattal arányos az ígért jövedelem (magam részéről az üzletszerzési jutalék egy cseppet sem érdekel, maga a műszaki projekt az ami megtetszett). Ebből következik, hogy elegendő csupán egy wellness-hétvégére szánt pénzt félretenni erre a befektetésre (és nem többéves megtakarítást kockáztatni). Ha nem jön be, egy élménnyel szegényebbek leszünk, ha bejön, akkor több hétvégére is elutazhatunk pár éven belül. Visszatérve a technológiára: belegondolt-e abba valaki, hogy a feltaláló által kidolgozott műszaki találmány a létező technológiákhoz képest mennyivel hatékonyabb (jobb műszaki paraméterek, jóval alacsonyabb beruházási és üzemeltetési költségek mellett)? Mivel semmi csodálatos fizikai találmány nincsen benne (mint például nanotechnológia, vagy örökmozgó, meg fénykard, meg vákumcső, stb.), a mechanika többévszázados alapelveit használta fel, melyek egyszerű mérnöki tanulmányok (mondjuk 2-3 félév egyetem) alapján simán megérthetők. Csak ugye senkinek nem jutott ezek az eszébe, hogy egy új technológiát építsen a régi létező tudomány alkotórészeiből. A szkeptikusokat nem meggyőzni akarom, ők maradjanak távol.

 8. Szabó Gábor december 4, 2016 at 9:36 du. - Reply

  Megnéztem a videókat, kérdéseim vannak :

  1. Mennyibe kerül 1 km. Skyway felépítése?
  2. Hány km/órával tud menni és mennyi áramot fogyaszt? Ezekről jó lenne tesztlabor (sgs) eredményeket publikálni
  3. Jó lenne dokumentumokat mutatni arról, hogy a videóban szereplő országok tényleg rendeltek skyway építést illetve mennyit.
  4. Tőzsdei bevezetés után nem garantált a részvény emelkeďése, ezt kár beletenni a videóba.
  Tőzsdei bevezetés előtti értékesítés eddig állandó becsapásokat generált, a skywayeseknek kár ugrani a szkeptikusokra (karbon kredit és társai), mivel ezt maguknak harcolták ki.
  Gyakorlatilag a tisztességes alkuszoknak is miattuk csapják le a telefont.

 9. Soltész Levente december 6, 2016 at 7:45 du. - Reply

  Sziasztok.A következőn agyaltam: Ha ez valóban létezik, és ekkora biznisz, akkor
  1. miért nem támogatja az orosz állam, és erre szakosodott nemzetközi pénzpiaci alapok?
  2. ha támogatja az állam, vagy bárki más, akkor miért kell hozzá az én pénzem?
  3. miért nem elérhetőek azok az adatok, amelyeket a cikk szerzője megpróbált lekérni?
  4. ha “részvény” vásárlásról van szó, miért nem a KELLER-ern keresztül történik, a vásárlás? (Itthon csak ilyen módon lehet bármilyen tőzsdei terméket adni venni).
  5. Ha startupról beszélünk, akkor hol vannak azokat a dokumentumok amelyek ilyenkor kötelező nyilvánosságra hozni? (3-5 éves költségvetés, cégokiratok, műszaki dokumentáció stb)
  6. miért ilyen “részvényeket” kell venni? Miért nem az erre szakosodott közösségi oldalon gyüjetenek rá pénzt?
  7 Az összes példa, amit felhoztak IT szektorból származik, ahol a bekerülési költségek sokkal kisebbek, mint bármilyen más szektorban. Ennek a “normális” menete, a következő. Van egy ötletem. Azt az ötletet eladom egy az egyben egy cégnek, aki megvalósítja. Vagy. Van egy ötletem,, létrehozok egy mintapéldányt, hogy lássam működik, majd a kész példánnyal, házalok. Vagy. Van egy ötletem, amit elviszek egy startup “inkubátorba”, ahol szakemberek segítenek megvalósítani azt. Vagy. Van egy ötletem, amihez megfűzőm az államot, és azt mondom. Figyu. Ha ez tetszik, akkor gyere, segíts, és és kapsz kedvezményt.
  8. AZt mondja hogy egy tesztpályára gyűjtenek, amihez egy “tucat focista jövedelme elég” Ha az a tesztpálya, tényleg ilyen “olcsó”, akkor, viszont a haszon tényleg ilyen nagy, akkor biztos vagyok benne hogy lenne rá befektető, aki zsebből kifizeti a tesztpálya árát.

  Ez KAMU! Lehet hogy maga a projekt létezik, vagy létezett egyszer, de csak projekt szinten. Az az üzleti lehetőség, amit kínálnak, az akkora kamu, hogy idáig érezni a szagát.

  A fanatikusoknak jelzem. Csak is kizárólag, tényekre vagyok hajlandó reagálni.

  • Róbert december 8, 2016 at 7:16 du. - Reply

   Kedves Levente!

   En igy latom, meggyőzés nélkül, a tényeknél maradva.

   1. Pl. Ezert https://youtu.be/Y4B8utDScmQ
   2. Nem a Te pénzedtől függ, hanem sok tizezer ember kevés penzetől, amin már messze túljutott ez a projekt. Ha látod benne a fantáziát es tamogatod, reszvenyopciokat kapsz cserébe. Most kb 20 százalékkal kevesebbet mint amikor ez a cikk íródott. Egy hónap múlva megint 20 százalékkal kevesebbet.
   3. Mert olyan adatokat keresett melyek nyilvános tőzsdén levő cégekre vonatkoznak.
   4. Mert nincs a tőzsdén, pláne nem a magyaron
   5. Pl itt https://drive.google.com/open?id=0B1ryUhkBFKBeanZySExQc2RET0k de tobb száz oldalnyi egyéb dokumentum létezik
   6. Mert 300 millió USD kell a nulladik pontig
   7, Mert 300 millió USD kell a nulladik pontig
   8. Persze, többségi tulajdonrész fejeben. 39 ev fejlesztés ev után Te sem adnád ilyen könnyen. Gondolom ez is kamunak hangzik hogy munka van mögötte, azert ajánlom figyelmedbe pl a patents.google.com oldalon rákeresni az alapító nevére, a dátumokat is megtalálod.

   Ne higgy el mindent amit gondolsz! 🙂

 10. Balázs január 15, 2017 at 2:51 du. - Reply

  .. a kedves cikkíró már akkor hiteltelen lett, amikor azt írta a legelején, hogy minden oroszul van és google fordítózni kell. Tetszik tudni, az “EN” rövidítésre kattintva (kiszúrja a szemünket kb akkora betűkkel van, meg a gyengébbek kedvéért nemzeti zászló is lobog) angolul, a többi rövidítésre kattintva pedig más nyelven is használhatta volna az oldalt. Gondolom mennyire figyelte meg, mennyire érdekelte ebből adódva az egész oldal, stb. .. 🙂

 11. Gábor január 26, 2017 at 11:04 du. - Reply

  – miért van a cég a szigeteken bejegyezve? mert GB 27 millió adót vert volna rájuk, ott meg 3 ezerrel megúszták, ezért
  – az MLM rendszer teljesen kikerülhető, senkinek sem kötelező, ez egy sima motiváció hogy befektetőket keressenek
  – miért? azért mert eszük ágában sincs kiadni a cég többlet részét, vevő volt és lenne is rá azonnal, ezért crowdinvesting alapú, politikailag és olajcégektől független, amúgy az egész nagyjából szeptembertől lezár a halandó emberek számára…talán közölné ezt bármilyen átverésre építő cég?
  – 60 milliárd részvény hétkoznapi emberek részére ERSSH alatt,
  – a részvény amit ön mutat egy átmeneti állapotú semmiség ami alapján elkészítik a rendeset, a nagyjából 40 oldalas angol-orosz nyelvű britt jogrendszer alapú szerződés hol marad? talán azt is fel kéne tenni…
  – nagyjából 17 különféle dokumentum azonnal hozzáférhető ingyenes regisztrálás után az új weboldalon
  – megszámolni is nehéz hány delegáció/cég mutat érdeklődést, ír alá szerződést velük, Aureconról hallott már?…
  -Berliben volt a kiállításon vagy a Minsz melletti tesztüzem bármikor látogadható, meglátogatta? nem ártana…
  – a cégcsoportnak nincs kölcsöne és nem is lesz, még jó hogy a bankok gyűlölik őket, költségvetés a dokumentumok között hozzáférhető…minden egyéb nehézség pont a bankok miatt lép fel, annyi pénzel kereskednek amennyi van, nem titok
  – Litvánia teljes mértékben a projekt ellen volt, mint utólag kiderült ott egy illegálisan alapított kft-ről volt szó az ő nevükben, rég elsimítva, ennek ellennére otthagyták a figyelmeztetést, Csehország szintén félreértelmezve élő részvényeknek nézte a dolgot, felesleges rossz hírnév
  – aki ilyen kérdéssel fordul önhöz vagy bárkihez, hogy mikor meg kinek adhatja el a még nem érvényes részvényeket, tanuljon meg olvasni mielőtt befektet egy start-up cégbe, világosan le van írva, hogy majd ha a tőzsdére lép…
  – számtalan konferencia, webinár elérhető, a legközelebbi Párizsban lesz pár hónap múlva, vagy ott az Ecofest júniusban a tesztparkban…el lehet menni kicsit informálódni
  – aki meg azt hiszi hogy 100%-ra bejön már gondolkodjon kicsit, rizikó mindenbe van, itt pedig ez a faktor jó nagy, vállalja vagy nem, mindenkinek a privát dolga.

 12. Szendrei Ádám január 26, 2017 at 11:15 du. - Reply

  Köszönöm a sok hozzászólást, mindenki wellcome, aki véleményt akar mondani. Engem még mindig nem győztetek meg, de mindenki döntse el maga. Itt egy másik cikk a témában, amit javaslok, és az ottani kommenteket is:

  http://behindmlm.com/mlm-reviews/skyway-capital-review-russian-transport-funding-22-daily-rois/

 13. Gábor január 26, 2017 at 11:25 du. - Reply

  “Affiliate membership with SkyWay Capital is free, however it appears an investment of at least $500 is required to participate in the attached MLM opportunity.”

  Ezt innét már felesleges tovább olvasni, egy újabb link tele olyan információval amit elképzelni sem tudok honnét szednek össze. Nem kell hozzá egy cent sem, nemhogy 500 dollár, alapból a legkisebb csomag 250 dollár, vagy 15 a részvényszámláról. Bárki invesztíció nélkül használhatja a partnerprogramot, igaz “csak” 15%-t fog kapni.

 14. Máté Sándor február 7, 2017 at 7:13 de. - Reply

  Mindenkinek joga van reményt vásárolni. Nem szép dolog, hogy az eladók nem elégszenek meg egyetlen befizetéssel, hanem hónapról hónapra csökkentik a befizetők életének minőségét, de így a reményteljes várakozás élmény tovább tart. Reméljük, nem vezet gyermekeik éhezéséhez, egészségtelenebb táplálkozásukhoz.
  Az eredményről kár beszélni, mert közgazdasági törvény, hogy hosszabb távon minden MLM lényegében egy piramisjáték, nem mellébeszélve: csalás, szélhámosság. Kizárólag a folyamat elején beszállóknak igaz ugyanis csak a rövidebb-hosszabb ideig tartó “royalty” jövedelem, a hátul kullogó kisbefektetők soha nem jutnak pénzükhöz.
  Ami az innovációt illeti, ha kell, erővel is megakadályozza a konkurrens gazdasági lobby a sikert. Ha létre is jönne ez a vonal (egy vagy kettő), elterjedni nem fog. Pénzt nem fog termelni, az biztos. Jövőnkben az ég lesz tele repülő járművekkel, nem a föld kötött pályákkal.

  • Róbert február 12, 2017 at 2:26 du. - Reply

   Mindenkinek jogában áll támogatásával hozzájárulni a SkyWay technologiajanak megvalósulásához, es igy egy zárt alapítói körben kedvezményesen részvényekhez jutni a tőzsdei bevezetés előtt. Az “eladók” megelégszenek az egyösszegű befizetésekkel is, igy mindenkinek jogában áll a napi 83 cent megtakarításával a gyermekéhezés ellen küzdeni.

   Közgazdasági es matematikai tény, hogy az MLM nem pilótajáték, mint ahogy az is, hogy rengeteg csalást, szelhamossagot próbálnak MLM rendszereken keresztül értékesíteni. A Tescóban vannak alacsony minőségű termékek IS, ezert a Tesco csalás, szélhámosság. Az is tény, hogy a SkyWay technológiai cégcsoportnak az égvilágon semmi köze az MLMhez. Az egyik közvetítő cég kisbefektetőkre specializálódott, igy rajta keresztül a befolyt tamogatasok kb harmadát marketingre költik, mint a legtöbb termék esetében. Ha nem igy tenne, nem jutott volna el az információ rövid idő alatt több tízezer emberhez. Az MLM effektív és költséghatékony módja a marketingnek. A technologiahoz viszont semmi köze.

   Azt nem tudom hol olvastad, hogy a SkyWay pénzt, kamatot, hozamot, százalékot ígért volna a hátul kullogó kisbefektetőknek, esetleg valami “hiteles” blogon olvashattad. Nem igér. 1 dollár NÉVértékű részvényt kínál a támogatásért, de semmi ígérete nincs arra, hogy ezt bármilyen arfolyamon visszavásárolja (attól még megteheti). Majd a részvény tulajdonosa eladhatja a tőzsdei bevezetés után a tőzsdén annak, akinek mar nem jutott az alapítói részvényekből, de jó befektetésnek ítéli meg, mert addigra már más fázisban lesz a cég.

   Ha ugy ítéled meg, hogy a konkurencia sikeresen küzd majd ellene, mint a posta mail ellen, a taxi az Uber ellen, a média a Facebook ellen, Nokia az Apple ellen, akkor ne támogasd a megvalósulását. Igazad van, itt van egy technologia, melynek kiépítése es működtetése töredékébe kerül az egyéb szallitashoz kepest, de minden jo ugy ahogy van, jo helyre mennek az adómilliardok ott is. Majd egy másik fórumon velemenyzheted, hogy mi kerül egy 50 kilométeres vasúti szakasz felujitásában 120 milliárd forintba.

   Jövőnkben az ég tele lesz repülő járművekkel, es nem a föld kötött pályákkal. Hát nem erről beszélünk? Vagy ugy gondolod, hogy a Deák térről a Népligetbe BOEING 747essel fogsz menni? Tudom, arra megy a metró. Épp most fámogatod a felújítását a gyermekéhezés felszámolása helyett.

 15. Vegas február 15, 2017 at 4:35 du. - Reply

  Azért elég érdekes!
  Akinek ez nem szúr szemet, arra hadd ne mondjak semmit, jó?
  “Ez egy orosz találmány, amit Fehéroroszországban tesztelnek, de a cég Angliában van bejegyezve, viszont egy brit virgin szigeteki cég részvényeit árulják, amit egy dubai bankon keresztül egy gambiai pénzintézet nevére kell utalni, akik jogi szolgáltatásként adják el.”
  http://inwestblog.hu/figyeld-kezem-mert-csalok-skyway-capital-melyelemzes/

  • Róbert február 15, 2017 at 6:17 du. - Reply

   Mindenhol ott virít, hogy MASTER/VISA befizetés van, ha meg utalni akarsz, SEPA utalást csinalhatsz Prágába, meg egy csomó elektromos pénztárcát használhatsz. Ennél sokkal fontosabb, hogy megkapd a reszvenyeidet, es értékük legyen. Mindent elmond az utolsó bekezdés. “Egy centit sem ment meg sehol, de tesztparkot építenek neki ” Mintha az Appleről azt írta volna 10 evvel ezelőtt, ezek a hülyék olyan telefont fejlesztenek amely nem is létezik.

  • Róbert február 15, 2017 at 11:24 du. - Reply

   Persze, hihetsz neki, a felugró ablakban megtudod milyen remek ajánlata van számodra a SkyWay helyett. En jót mosolyogtam rajta, ugyanis pár héttel azelőtt hogy mélységes elemzését megírta, en azon az oldalon megadtam a kártyám adatait, az összeg azonnal megjelent a rendszerben, kiválasztottam egy csomagot hogy mennyivel támogatom a projektet. Pár hét múlva csengetett a postás, es kaptam egy értékpapírt a nevemmel, hogy van 550.000 darab egy dollár névértékű reszvenyem. Tudod egy ilyen papírnak van ISIN/CUSIP kódja, amit cegfüggetlen regiszterekben ellenőrizni tudsz hogy valós-e. A legrosszabb ami velem történhet, hogy sehol nem épül egy kilométer sem, igy vesztettem 1800 dollárt. Nem örülnék neki. Neki, es azoknak akik rá hallgatnak viszont sokkal jobban fog fájni ha 1-1,5-2 ev múlva azt látja, hogy névérték környékén a tőzsdén értékesíteni lehet, mert a cég milliárdos állami megrendeléseket fog megvalósítani a világ minden pontján. Azon elgondolkodtál, hogy ez összeegyeztethető-e azzal, hogy a másik oldalon átverjenek tobb százezer kisbefektetőt?

 16. Péter március 16, 2017 at 12:08 de. - Reply

  Csak egy gondolat, talán párhuzam, talán nem….
  SiteTalk/Unaico??? Ki emlékszik még rá? Az első belépők (befektetők ha úgy tetszik) hathatós tevékenysége nyomán az általuk belépettek pénzéből még a tőzsdére vezetés előtt tudtak visszacsorgatni maguknak pénzt. Volt, aki többet is mint amennyit betolt. Aztán a tőzsdére kerüléskor a később csatlakozottaknak (akiknek nem képződőtt kifizethető jutaléka) jöttek csőstül a gondok… Tőzsdealkuszi megbízást kell adni… Azért is pénzt kell fizetni… A névérték nem annyi, mint ígértük, bocsi… Majd növekszik… (vagy nem?) Ha most eladod, tuti ennyit buksz, várj… stb.
  Szerencsére volt annyi eszem, hogy oda sem fizettem be. Valahogy ott is elmaradt a “facebook leváltása”, amit ígértek. Valahogy erről sem hallok azóta, hogy milyen sok ember életét aranyozta be. (Azoktól sem, akik be akartak rángatni)

  Az én logikám, ami a kérdéseimet felveti és a kételyeimet megalapozza:
  – Miből épült (ha épült) amit eddig lehet látni?
  – Ha erre (meg kiállításon részt venni) volt pénz, akkor mi az amire nincs??? – Mert az nem derül ki, hogy mihez is kell a befektetők pénze.
  – Ha konkrét (állami) szerződések vannak, nincs az a pénzintézet, ami ne finanszírozná az egész bulit egy jelképes 10%-os részesedésért. Vagy más egyéb formában.
  – Az állami (elő)szerződések önmagukban fedezetet tudnának nyújtani speciális (egyedi) bankfinanszírozásra.
  – Miért kell ehhez az orosz találmányhoz egy angol cégnek asszisztálni? Miért kell ehhez egy másik, Virgin-szigeteki (PIROS VILLOGÓ! ADÓPARADICSOM!!!) cég részvényeit árulni, akiknek a számláját gambiában vezetik, de csak dubai-on keresztül juthat el a pénz? Ezen senki sem gondolkodik?

  Jó befektetést mindenkinek… 😉
  Ui: tudok adni magyarországi számlaszámot, még számlát is tudok írni Üzleti Tanácsadásról. Aztán vagy visszafizetem egyszer az 1000x-esét, vagy nem… Kb. ugyanolyan biztos, mint ez a befektetés. 🙂

  • Róbert március 17, 2017 at 9:42 de. - Reply

   Nem fektettem az Unaicoba, mert ugy ítéltem meg, hogy a Facebook megnyerte a versenyt, es a Unaico koncepciója nem nyújt életképes alternatívát. Az egy marketing koncepció, ez meg egy technológia, amit nem lehet összehasonlítani. Az hogy mikepp fog alakulni a reálérték a névértékhez képest felesleges tippelni honapokkal az IPO elott.
   Hogy miből volt az eddigi finanszírozás? Crowdinvesting programból, 2014 óta. Ez a project indulaskor 15 fázisra lett felosztva (pontosan le van írva indulástól hogy minek kell elkészülnie fázisonként), már a kilencedikban van. Ebben az évben végigmegy a 15 fázis, ezzel felépülnek a teszt szakaszok, meglesz a certifikácio, es megtörténik az IPO. Onnantól lesz bevétele, addig csak veszteséget termelnek, ezt finanszírozzuk. Minden fázisban csökken a kockázat, es ezzel a diszkont is, tehát hogy 1 dollár támogatásért hány részvényt kapsz (a cikk írása óta mar tobb mint 50%-ot esett). Az erre szánt részvények tobb mint fele mar elfogyott. Mar nem az a kérdés, hogy miért nem finanszírozta ki ezt a korszakot az állam, bankok, vagy nagybefektetők, volt rá elég idejük. Mar csak az kérdés, hogy kinek jut meg alapítói részvény, es milyen arfolyamon.
   Azert nem orosz vagy belorusz bejegyzésű a ceg (persze az is van a cegcsoportban), mert ez egy globális projektnek készült, es az angolszász jog adja a legnagyobb biztonságot a befektetőknek.
   Hihetetlen számomra, hogy egy blogger írását feltétel nélkül elfogadod. Gambiai pénz utalás. Ezt a projektet mar tobb mint 150 országból támogatják, ezert van tizenvalahány befizetési mód, lehet valamelyik elektronikus pénztárca ezt az utat használja. Az a kérdés, ha Európa közepén ott van a zsebedben a VISA kártya, vagy utalást csinalhatsz az eurózónába, akkor minek keresni az utat hogy három hetig bolyongjon a pénz a világban? Persze igy jobban hangzik, es ez lesz a blog legolvasottabb irománya. Azt tudtad, hogy az iPhone egy szíriai bevandorló vadnyugaton fejlesztett es Tajvanon gyártott terméke? Amúgy meg nem mindegy hogy jut be a tamogatas, ha megkapod az érvényes ISIN kóddal rendelkező részvényeket cserébe? Meg az is jobban hangzik hogy a céget (ERSSH) másfél éve megszüntették, a litván bank figyelmeztetést adott ki, igy a ceg másfél éve hamis értékpapírt bocsájt ki (érvényes ISIN kóddal). Az mar elkerülte a figyelmét, hogy nem londoni bejegyzésű, hanem VIrgin szigeteki cégről beszélünk. Miért adóparadicsom? A londoni bejegyzésű cégnek mar a részvények kibocsájtásaert es 27 millió euró adót kellett volna fizetnie, ugyanez adoparadicsomban 3000 dollár. Ezert lett átregisztrálva. A szelhamossagok sok esetben adoparadicsomokban vannak bejegyezve. A Facebook, a Google, nagy cégek, pénzintézetek, bankok egyes elemei éppúgy. Ebben mi a különleges?
   Az utóiratod is jol hangzik, a teljesség igényével betehetnél egy linket ahol a SkyWay azt ígéri, hogy a betett összeg ezerszeresét fizeti vissza…

 17. Cserke március 18, 2017 at 5:48 du. - Reply

  Üdvözlet!
  Véleményem szerint ezer sebből vérzik a történet, de elolvasva a felelősségi nyilatkozatukat, szerintem már nincs több kérdés.
  https://skyway.capital/files/disclaimer-hu.pdf

  • Róbert március 19, 2017 at 6:37 du. - Reply

   Ez így teljesen korrekt, minden befektetés mellé hozzá lehet (kell) csatolni. Annyival van kiegészítve, hogy az USA, Kanada, Japán es Ausztrália befektetési törvényei mást mondanak, így ők nem fektethetnek be.

 18. Róbert március 19, 2017 at 9:46 de. - Reply

  Kedves bloggerek es fórumozók! Egymásra licitáltok hogy ki tud hangzatosabb baromságokat írni, aztán a konkrét válaszra mar nincs válasz. Az a szomorú ebben, hogy nem azokat tántorítjátok el akik tízezrekkel támogatják ezt a projektet, es kaszálnak majd rajta rendesen, mert ők nem olvasnak blogokat es fórumokat. Ők nem dőlnek be, hanem repülőre ülnek, es meggyőződnek róla saját szemükkel. Itt van mit megnézni az átverésekkel ellentétben. Gond nélkül rászánnak erre 300 eurót. Azokkal csesztek ki, akiknek ez az összeg kifizetése még 10 havi részletben is gondot jelent, de volt olyan szerencséje hogy tud róla. Megírni egy blogot teljesen hamis infók alapján csak azert, hogy a 100 olvasóból 1 majd rakattint a felugró ablakban, hogy miképp lehet neki 300 euróból egy ev múlva 312 helyett 324, hát mit mondjak, szép nyakkendős teljesítmény. A maradék 99 ebben a projektben még ilyen összegnél is kapna 1 dollár támogatásért 100 db 1 dollár névértékű részvényt. Ha csak a névérték 10%-ért értékesítené, akkor is többet hozna mint az az ajánlat 20 év alatt. Arról nem beszélve, mi van ha a névérték többszörösét fogja érni. Es nem arról beszélek, hogy ebben nincs kockázat. Hát már hogyne lenne stratupba fektetni IPO előtt? Azert ilyen magas a diszkont. Dohanyozni sokkal nagyobb kockázat, es háromszor ennyibe kerül. Kihagyni egy ilyen ajánlatot hamis, félrevezető infók alapján, no az az igazi kockázat. És lehet folytatni … 🙂

 19. Cserke március 20, 2017 at 10:31 du. - Reply

  Hát olvastam már szebb felelősségi nyilatkozatot is, itt a feltételezések is feltételezéseken alapulnak.
  Mlm rendszer, irreális hozam, valós termék nélkül, ez nálam ponzi.. Ráadásul a rosszabb fajtából, egy Kairosnál elfogyott az új belépő, dőlt is. Itt viszont nem reklamál senki, fizet vár a tőzsdére bocsájtásra, aztán megint fizet és tovább vár. Gondolom az időpont folyamatosan csúszik. Amikor már nem lehet kipréselni többet a tagokból borulás. Van most egy hasonló sémára épülő piramis, a Onecoin.
  Ettől függetlenül azt kívánom, ne legyen igazam és aki belerakott váljon multimilliomossá. Én meg majd verem a fejem a falba.. 🙂
  Addig is veszek egy lottót, 1:44 000 000 az esély, hülyének is megéri. 🙂

  • Róbert március 21, 2017 at 12:05 du. - Reply

   A technológiának az MLMhez semmi köze. Nem hogy irreális, de semmilyen hozam kifizetését nem ígéri. Ha Neked 3 emeletnyi mérnök által 3 évig tervezett, gyártó csarnokokban fejlesztett, es egy 36 hektáros es 15 km hosszú teszt szakaszon tesztelt technológia nem kézzelfogható termék, akkor nem tudom mi az. Mindez közösségi finanszírozásból. A különbseg annyi mas (kissebb) crowdfunding programhoz képest, hogy nem egy sapkát kapsz hálából a ceg logójával, hanem részvényt. Hogy hogy lehet ezt összehasonlítani egy weblapra felépített Kairos szerencsétlenkedéssel, vagy digitális pénzzel, azt nem értem. A ponzi az nem az a Te olvasatodban, ahol ha nem “szervezel” be senkit, vesztesz, illetve ahol ahol a korábban érkezőket a később csatlakozottak pénzéből fizetik ki? Itt ne szervezz be senkit, akkor is lesznek reszvenyeid. Mutasd mar meg melyik az a része az ajánlatnak ahol a korábban érkezőknek tudnak kiosztani pénzeket a későbben érkezők pénzéből, akar csak elméleti szinten? Az IPO a 14es indulástól 17/18 ra volt ígérve, ha egy ceg évekkel az IPO elott megmondja annak pontos napját, azt bottal se érdemes megvizsgálni. Elég beteg stratégia lenne tőzsdére lépni akkor, amikor semmi bevétele, csak kiadása van a cégnek (a crowdinvesting nem számít bevételnek). Hogy érdemes-e a fejedet a falba verni, jövőre fog kiderülni, de feleslegesen tennéd, mert utólag már úgysem tudsz tenni semmit. Esetleg vehetsz majd az akkor aktuális arfolyamon részvényt a tőzsdén, lesz az még drágább is.

 20. Cserke március 21, 2017 at 8:29 du. - Reply

  Egy valamire való cég nem épít mlm rendszert tőkebevonáshoz. Nem tudom mennyit tettél bele, gondolom nem vágna földhöz ha buknád.. Sokan viszont rengeteget beletettek és fájdalmas lesz nekik. Akik pedig mlm rendszeren is keresni akarnak, azoknak a kapcsolati tőkéjük is oda lesz. Ha lecsengett, a megfilmesítésében látnék rációt. Nagyobbat ütne mint a Wall Street farkasa.
  A kapcsolat a Onecoin és a Skyway között, angolul.
  https://www.linkedin.com/pulse/oeo-ed-oncer
  Érdemes végigolvasni.
  Az idevonatkozó rész:

  “CRIMINAL TIES?

  The company ONECOIN LIMITED, which is the umbrella company of OneCoin, has the same address as one of Thomas Öye’s projects in Dubai: Unit No. 1203, Armada Tower 2 PLOT No. PH2-PS Jumeirah Lake Tower, Dubai. Loopium, Zooperium Consultancy Service, BigCoin and OneCoin all share the same address in Gibraltar. Veska Ignatov(a), Ruja’s mom, is in charge of One Network Services Ltd. which most of the OneCoin funds are channeled through to different “laser technology” holding companies in tax havens, as well as a natural gas and oil field in Southern Madagascar (in the The Morondava Basin), and a multi-billion dollar high speed rail project called “SkyWay Capital” Transport Funding.” Many authorities have opened criminal investigations into OneCoin because of the people associated with the company’s history, formation of numerous shell companies (for known money laundering), and links to crime family/ syndicate criminal activity.”

  Ez egy nagyon furmányos profi csalókbol álló banda és nem csak az “egyszerű” emberek dőlnek be nekik.
  Én tisztelem a lojalitásodat és hogy kiállsz az elképzelésed mellett, de ha összerakod a kirakóst látni fogod a valóságot.

  • Róbert március 23, 2017 at 7:23 de. - Reply

   Ugy gondolom Neked alapjában az MLM-mel van bajod, pontosabban számodra az ponzi, en nem erről az oldalról írtam, kár ebbe belemenni. Senkinek nem kell szólnod, megtarthatod magadnak. Megrögzötten csalasrol beszélsz, én meg azt nem értem, milyen furmanyos csalás az, ahol összeszednek emberektől 300 milliót, majd betonba öntik a falu határában, es ezt hetente állami delegációinak mutogatják a világ minden tájáról. Vagy mi történik ott? Hol van ebben a csalóknak a lehetséges haszna? Annak a több száz csalónak (alkalmazottnak) éppolyan részvénye van mint nekem. Miért más az érdekük? 550.000 dollár névértéknyi részvényem van, 1800 dollárt fizettem érte. Tudod ez 30.000 százalék különbség (a névértékig), ami nagyon messze van a szelhamossagok által ígért 250 százaléktól. Ha fájni kell, akkor legalabb értelme legyen. Át nem vertek, megvan a névre szóló certifikatom érvényes ISIN kóddal, ennél többet nem ígértek.

 21. mokuska március 26, 2017 at 4:45 de. - Reply

  “Át nem vertek, megvan a névre szóló certifikatom érvényes ISIN kóddal, ennél többet nem ígértek.”

  Kolléga meg is fogalmazta a lényeget:) Igazából a tökéletes bűntény, nincsenek károsultak, merrt még azt sem értik, hogy már az elejétől fogva átverték őket.

  • Róbert március 26, 2017 at 2:54 du. - Reply

   Persze sokkal jobban hangzana, ha azt ígérnék hogy konkrét időpontban konkrét arfolyamon visszavásárolják. Annak lenne piaca igazán, az kell a népnek. Ha van elég infód és tudásod megállapítani hogy ez a tökéletes bűncselekmény (ezt nem bloggerek es fórumozók szokták megítélni) es ezt el is hiszed magadnak, akkor nyugodt lehetsz. En legalabb száz órat beletettem a döntésem előtt a projekt megísmerésébe, mert se pénzem, se bátorságom ahhoz hogy “szerintem” véleményekre adva kívülről figyeljek egy sztorit, ami par ev alatt gyökeresen változtathatja meg az életem. Havi 200 dollárért.

   • mokuska március 26, 2017 at 5:55 du. - Reply

    Inkább lottózz. Igaz akkor csak egy hétig reménykedhetsz. Mint azok a szerencsétlenek akik youtube videóikon mutogatják a színes papírjaikat, hogy ötven meg nyolcvan milliót ér, majd valamikor.
    Viccesek vagytok. Kár, hogy mikor egy másfél év múlva mikor lefut minden ilyen csalás, akkor sose jönnek vissza ezek az emberek, kíváncsi lennék, hogy akkor hogy látják a dolgot.

    • Róbert március 26, 2017 at 7:47 du. - Reply

     Látod, a lottóban is van biztos pont, ha nem adod fel, egész biztosan nem fogsz nyerni. Időnként en is feladok egy oszlopot, de csak abba gondolok bele, mi van ha nem jön be… Elég rossz napom van olyankor 🙂 Az a kiszámíthatatlan véletlen. Ez a projekt nem a véletlenen áll vagy bukik, mint ahogy sem a Te, sem az en véleményem nem befolyásolja azt. Kar ezt ragozni, egyikünk bukni fog, en az 1800at bevállaltam 🙂

 22. mokuska március 26, 2017 at 9:04 du. - Reply

  látod ebben megint igazad van, egyikünk bukni fog, csak mivel én nem tudok ezen bukni, na akkor ki fog?:))))

  én most szurkoltam végig a kairosos történetet az elejétől a végéig, szóval most ez a skyway lett az új kedvencem, mondom csak azt sajnálom, hogy az emberek nem jönnek vissza a bukás után, és milyen jókat tudnánk röhögni a régi hozzászólásokon:))

  • Róbert március 27, 2017 at 8:05 de. - Reply

   Ha tudsz róla es felelősséged teljes tudatában kihagyod, akkor bukni fogod amit megkerestél volna. Feltéve persze, ha minden úgy jon össze ahogy tervezve van, en 1800-nál többet nem tudok bukni. Nem lehet döntés nélkül elmenni mellette. A Kairosrol szerintem megegyezik a véleményünk, az a peched, hogy azzal hasonlítod össze. Az átverés es a kockázat között óriási a különbség. Semmiben sem hasonlítanak, leginkább a tétben nem. Ha oda betettel volna 1800 pénzt, a legjobb esetben is 4500-t vettél volna ki. Persze ez jo lenne, de senkinek az életet nem változtatja meg gyökeresen. Itt nagyon másról beszélünk, de nincs kedvem ismételni magam. Sok sikert Neked, visszatérünk rá egy év múlva.

 23. Jogi Doki március 28, 2017 at 1:21 du. - Reply

  Sziasztok,
  több ponton egyetértek Róbert észrevételeivel. Szerintem teljesen értelmetlen azon vitázni, hogy bejön-e SkyWay vagy sem, hamarosan úgyis kiderül. Mi, akik befektettünk, a nyereségre fókuszálunk, ugyanakkor tisztában vagyunk vele, hogy veszteséges is lehet a kimenetel. Személyes tapasztalatom az, hogy akik ellene vannak a témának, szent meggyőződésük, hogy ebből kizárólag bukás lesz. Másképp fogalmazva: minket nem fog túl nagy döbbenet érni, ha úszik, amit SkyWay-be invesztáltunk, a szkeptikusoknak viszont annál nagyobb lesz a meglepetés, ha profitálunk belőle…:)
  Szép napot Mindenkinek, üdv.
  Márk

  • Róbert március 28, 2017 at 3:42 du. - Reply

   Köszi 🙂

 24. Cserke március 28, 2017 at 6:39 du. - Reply
  • Róbert március 28, 2017 at 8:57 du. - Reply

   Akkor még Te is engedd meg 🙂 . Ugye nem azt akarod mondani, hogy a Kairos azon bukott, hogy MLMben terjedt? Teljesen logikus lett volna, ha bevételeinek kb harmadát marketingre költi, mert szüksége van sokezer ember tarhelyere gyorsan. Ezt megszervezte, működött. Nem ezzel volt gond. Kellett volna a másik oldalon nehány ezer idióta megrendelő, aki százszor annyit költött volna a szolgáltatásra (termékre), mint a konkurenciánál. No ez értelemszerűen hiányzott, igy maradt a remény, hogy kihúzzák amíg a következő eves díjak elkezdenek befolyni, addig kellett az uj belépők pénzéből fedezni. Nem jött be. Nem értem mit lehet ezen egy évig fórumozni, nekem elég volt hozzá 2 evvel ezelőtt fél óra hogy átlássam.

   Ha egy OVB munkatárstól, aki MLM rendszerben kapja a jutalékát (es még sokan mások) befektetsz egy alapba amelyben van Apple részvény is, nem azt jelenti, hogy az iPhone-od pilótajátékból (bűncselekményből) származik. Sarkítva ennyi a köze a SkyWay Capital működésének a SkyWay Technologies cégcsoporthoz. Nem az egyetlen cég melyen keresztül kisbefektetők támogathatják őket, van aki nem MLM rendszert használ, viszont töredékét sem hozza a támogatásnak mint ez a módszer.

   Használhatjátok a copy/paste módszert, de ez nem a Kairos story. Itt is forumozhatunk még egy évet, fél már eltelt (a starttól meg három). Pár héttel azelőtt hogy ez a cikk megíródott, en 1800 dollár támogatásert 550000 részvényt kaptam. Ma ugyanez 270000. Várhatsz még az év végéig, es a tizedét se fogod. Utánna elfogynak. Nem fűződik hozzá érdekem, csak tanács, nézd meg a SkyWay-t még egyszer úgy, hogy azt keresd amit nem tudsz, úgy, hogy ne zavarjon amit tudsz 🙂

 25. Cserke március 28, 2017 at 7:20 du. - Reply

  Kairos Team.hu címen érdekes oldal ugrik elő. 🙂 Ha ettől sem dereng semmi, többet nem tehetek.😔🙂
  http://www.kairosteam.hu/

  • Róbert március 28, 2017 at 8:59 du. - Reply

   Nyugtass meg hogy ennek a jelenségnek nincs köze a SW jövőbeli részvény árfolyamának alakulásához 🙂

 26. Cserke március 28, 2017 at 10:01 du. - Reply

  Én is meglepődtem mennyire beleástam magamat a témába, ahoz képest hogy csak véletlenül tévedtem ide. Már orosz nyelvű oldalakat is böngésztem. Elég sok érdekességet találtam ott is.
  Összefoglalva a véleményem:
  Adott egy “kutató” aki valóban 40 éve próbálja feltalálni a spanyol viaszt, húrvasút az égben.Semmi forradalmi technikai újdonság, amit a japánok már rég ne alkalmaznának a földön. Senki nem támogatja szegény bolondot, majd jön egy kedves segítő brigád és ráépít a sztorira egy kis átverő showt. Mindenki boldog, túdósunk úgy érzi révbe ért, végre megértették. A “szponzorok” kaszálnak, a részvényesek úgy gondolják életük üzletét kötötték.

  • Róbert március 29, 2017 at 7:06 de. - Reply

   Ott csúsztál meg, hogy nagy különbség ha valami a földön megy, vagy az “égen”. József Attila sem talált fel uj szavakat, csak többet ismert, es mas sorrendbe rakta őket.

   • Cserke március 29, 2017 at 2:59 du. - Reply

    Igen, csak az irodalom és a fizika nem ugyanaz a kávéház.🙂

    • Róbert március 29, 2017 at 3:24 du. - Reply

     Akkor próbálkozz a patents.google.com oldalon Yunitskiy nevével, ott nincsenek irodalmi művek 🙂 . Ha a technologiaba akarsz belemenni, talan ez a régebbi videó elkerülte a figyelmedet https://youtu.be/otVNC7xlS1A Persze amíg ott van a meggyőződött gerenda a szemedben hogy ez egy átverő show, úgysem találsz semmi érdemlegeset 🙂

 27. Cserke március 29, 2017 at 9:40 du. - Reply

  Találtam egy Skyway-es oldalt. Emberünk 2 napos konferencián volt, elég sok infót leír.
  http://valsagkezeles-munka.8x.hu/fektess–a-jovobe
  Többek között:
  “- A részvény nálunk eltér, a hagyományostól. Itt nem az adás-vétel lesz jellemző – amit leginkább árfolyamváltozáskor szoktak megtenni – hanem a rendelkezésre álló db-számra fizetett osztalék az, amely hosszú távon egyre nagyobb bevételt fog eredményezni.Részvényt eladni csak a Cégnek lehet, kereskedés nem lesz!
  A részvényeseknek még több lehetősége lesz, ugyanis további célprojektet fognak finanszírozni, amely tovább növeli majd a bevételét. Olyan lehetőség van a kezünkben, amelyet most még fel sem tudjuk fogni, hogy mit jelent az évek során!”
  Nem lesz kereskedés? Ez csak nekem új? Tényleg nem kötözködésből, csak kiváncsiságból, ennek mi az oka?

  • Róbert március 30, 2017 at 7:24 de. - Reply

   Nem olvasok magánoldalakat, a cégieken is van elég infó. Ez igy zavaros megfogalmazás. Természetesen ezek klasszikus részvények lesznek az IPO után, ahol kereskedni lehet majd velük, eladni azoknak, akiknek mar nem jutott az IPO elott. Vagy megtartod, es osztalékot kapsz rá évenként. Az IPO-t (lehet) majd megelőzi egy belső kereskedés, itt is el lehet majd adni venni, nem csak a cégnek. A cegnek a konkrét projektekre kapott előlegekből érdeke lesz felvásárolni a részvényeket, hogy ne kelljen rá osztalékot fizetnie később. Erre viszont nem kötelezi semmi, es mások is fognak vásárolni, nem csak a cég. Ugy gondolom, ez azoknak lesz erdekes, akik 2-3 éve ott vannak, és még olcsóbban jutottak hozzá. Inkább adják el a belső tőzsdén olcsóbban, ne a tőzsdei árfolyamot nyomják le vele.

 28. Róbert április 8, 2017 at 10:48 de. - Reply

  Azért ez szép teljesítmény egy átverő show-tól, nem gondolod? 🙂 https://skyway.capital/hu/novosti/india/

  • Szendrei Ádám április 8, 2017 at 11:00 de. - Reply

   Valóban ügyesen csinálják. 🙂 A számításokra lennék kíváncsi, hogy milyen osztalékokat fog fizetni és miből mennyi bevétele lesz, mennyi idő a várható megtérülés. Attól, hogy valami megvalósul még nem biztos, hogy jó befektetés. Mellesleg PR cikkekből tájékozódni sem szerencsés, főleg, hogy mindenféle számítást mellőz a cikk. Őszintén kívánom, hogy sikerüljön.

   • Róbert április 8, 2017 at 11:29 de. - Reply

    Ebben a “PR-cikkben” ott van egy hivatkozás India egyik legnagyobb hírportáljara. Tárgyalásokra India közlekedési miniszterével. Ez a cikk mar egy (első) konkrét szakasz megépítéséről szól. Valóban erdekes lenne, kiszámolni, mar csak azt kellene tudni, hogy az elkövetkező 5 évben hány projektet fognak megvalósítani. Nem gondolod hogy fura lenne, ha lenne egy ilyen lista? Megnyugodhatsz, sokkal többet tudnak, mint amit igy közzétesznek. Ha a cikkedben próbáltál volna tapasztalatoddal segiteni fel evvel ezelőtt megítélni, hogy ez jo vagy rossz befektetés lesz, akkor lett volna értelme. Helyette átverésről írtál, nem jo vagy rossz befektetesről. Átveresből meg nincs rossz vagy jó.

 29. Szép Tivadar április 13, 2017 at 8:19 de. - Reply

  Skyway nagyon jó .
  Én is befektettem egykis pénzt .
  És gonoltam a gyerekeimre is !
  Üdv: Tivadar

 30. Nolica április 23, 2017 at 4:10 du. - Reply

  Hollandiában,és az Europai államokban most óriási beruházások vannak a vasútépitésben, és egyáltalán nem a levegőben akarnak utazni, hanem a földön.. Ezt többször is elmondják a hirekben. Én láttam a tv közvetitett egy francia filmet a jövő vasutjairól… a prototipusok már készen vannak, merthogy több fajta is lesz… éjszaka próbáltak ki egyet, és kisérte kint bent egy tv stáb. Europában a nagyvárosokat vasuttal akarják összekötni, és nem repülővel.. na vajon miért?

 31. Gábor április 30, 2017 at 9:41 de. - Reply

  Azért mert ami keletről jön az “nem jó” ezért. Az ilyen hozzászólás előtt nézze meg a Hyperloop körüli abszurd hypot, miközben a legapróbb rés a csövön tönkrevágja az egészet. Mégis ez folyik minden csapból. Ez az egész már itt rég nem arról szól, milyen jó a projekt (mellesleg most tesztelik a Unibust), sima nyugat vs kelet média. Hírekre hallgatni…El lehet menni InnoTrans kiállításra mennyi prototípust fog látni.
  Talán a tervezett pozsonyi “függővasutat” is így kéne nézni, merthogy a istenített média nem meri kimondani mi is az. Sorban jönnek az elismerések, szerződések. Ott az EcoTechnoFest ami mellesleg a Skyway Capital szervez, amire ez az egész poszt írányul ez itt az eredeti aláírt szerződés másolata, SW és SW capital között. leteckaposta.cz/887348727 lehet konsprirálni amennyi csak a csövön kifér, hogy átverés vagy sem- jóval egyszerűbb a számtalan konferencia közül valamelyiken részt venni és egyenesen rákérdezni dolgokra, májusban Kassán ezt bárki meg is teheti,

 32. Cserke április 30, 2017 at 10:36 de. - Reply

  Nem azért mert keletről jött. Sokkal több negatív kritikát találni orosz nyelven, talán jobban ismerik a hátterét a dolgoknak.
  http://string-fraud.ru/

  https://tech.onliner.by/2016/09/05/sky-way

  Lehet mazsolázni. Google fordítóval is rengeteg érdekes infóhoz lehet jutni.

 33. B.Attila május 17, 2017 at 8:02 du. - Reply

  Véleményem szerint egy jól összerakott átverésről van szó! Zárt részvények ergo értéktelen papirok. Nem lepődnék meg, ha év vége előtt eltűnnének a pénzzel. Szövevényes úton vándorol a semmibe. Lehetetlen lesz beperelni őket.

  • Róbert május 19, 2017 at 3:43 du. - Reply

   Szakszerű a véleményed. Milyen pénzzel tűnnének el, hol van az a pénz? Hallottál már olyan nyílt részvény társaságról amely IPO előtt nem bocsát ki zárt körben alapítói részvényeket?

 34. Tibor május 19, 2017 at 6:10 du. - Reply

  Nagyon csábító a sok ígéretek….. de olvastam, hogy a tőzsdére lépés idén májusban lesz, aztán olyat is hogy majd ősszel, de találkoztam olyan oldallal is,hogy majd csak 2018-ban. Számomra még sehol sem találkoztam olyan bizonyítékkal, hogy egyáltalán valamikor tőzsdére fognak lépni. Minden információ csak a SkyWay weboldalon, illetve YouTube-n van, sehol máshol nem látni róla semmit……
  Felmerült bennem pár kérdés is:
  1. Miért van az hogy a Cseh és Litván Nemzeti Bank felhívást adott ki és illegális tevékenységnek nyilvánította?
  2. Hogy tud olyan cég szerződést kötni ami még nincs is a tőzsdén, meg semmilyen engedélyük?
  Róbert miért védi ennyire a SkyWay-t, nem tán “befektetési tanácsadó” és a jutalékok miatt??? Nem tudom ha borul az egész akkor ennyire aktívan a beszervezett emberek előtt ki fog e állni, vagy az elérhetőségein elérik-e?? vagy felszívódik…. mert egyik oldalon találtam egy G..l Róbert nevezetű személy írását…..

  • Róbert május 20, 2017 at 7:31 de. - Reply

   Tibor, nem védem, csak egy fórumon leírom a véleményem. Nem az általad említett Róbert vagyok, az tuti. Nem értem hogy lehetne ebből jutalekom ha semmilyen elérhetőségem nincs itt.
   A tőzsdére lépésről a ceg hivatalos oldalán mindig csak 2018at olvashattál, ez a 2014es indulás óta igy volt tervezve, soha nem változtattak rajta. Azt hogy magán oldalakon miket írnak, sem én (nincs sajat oldalam), sem a ceg nem tehet. Garantálni jo előre egy pontos IPO időpontot lehetetlen es komolytalan lenne.
   Rengeteg mas forrásban lehet olvasni rola, bar egy technológiai fejlesztésnek még nincs hírértéke, magyar környezetben még kevesebb. Majd ha neadjisten lezuhan, akkor főcím lesz.
   A cseh nemzeti bank figyelmeztetése arról szól hogy NYILVÁNOSan kínál részvényeket, amelyet nem tehet meg. És ez igy is van. Viszont nem nyilvánosan kínál részvényeket, hanem támogatókat keres egy crowdinvesting programhoz, es a támogatókat jutalmazza alapítói részvényekkel. Ez viszont ZÁRT kör, nem nyilvanos.
   A litván bank figyelmeztetése a londoni bejegyzésű ERSS cegre van kiadva, mi pedig két éve a virgin szigeteken bejegyzett ERSS Holding cégről beszélünk. Az előbbit a ceg saját maga szüntette meg fél évvel azután hogy az utóbbit létrehozta. Mindig is az utóbbi részvényeit adta, azzal az ISIN kóddal. A cég saját maga kérte ezt a figyelmeztetést, mert litván csalók ennek a cégnek a nevében pénzt gyűjtöttek. A felkészült oknyomozó bloggereknek es fórumozóknak ez az apróság persze rendre elkerüli a figyelmét, pedig ez nem vélemény, oda van írva, csak el kell olvasni.
   Ez egy technológiai cégcsoport, évek óta fejleszt, többszáz alkalmazottal, ingatlanokkal, rengeteg szerződést kötött mar, ezt a kérdésedet nem is értem.

   Nekem nem fűződik hozza érdekem, de frissitened kéne a forrásokat, ha érdeklődsz a SkyWay iránt. Persze ha csak fikázni akarod látatlanba, akkor teljesen mindegy. Ezen a héten jelentek meg cikkek es képek a dalai láma es Yunitskiy találkozójáról, mert az ő rezidenciájánál épül majd a kovetkezo szakasz. Kicsit gondolkodni kéne, mielőtt valaki leírja, hogy a dalai lámát is beszervezték ebbe a csúnya átverésbe.

   • Tibor május 20, 2017 at 6:41 du. - Reply

    Én erről az oldalról vettem, hogy 2017 második felében lesz a tőzsdére lépés…. http://skyway.hariantal.eu/ezeket-kerdeztek-idaig-skyway-rol/
    Annyi oldal van, ahol más információkat írnak, és döntsük el melyiknek lehet hinni…. Akkor melyik a hivatalos oldal?
    Én egyszóval sem írtam , hogy a dalai lámát beszervezték az átverésbe….. nem tudom miért állítod ezt….
    Én még mindig hiányolom a hír forrásokat, ha külföldön a SkyWay ennyire felkapott akkor teli lenne a hírek vele, nem pedig a hivatalos oldalon, meg youtube-n lennének videók. Legalábbis akárhogy keresem a híreket szinte mindig a SkyWay weboldalra lyukadok ki, vagy nézzek youtube videót. ha tudsz valami más forrást is szívesen veszem ha megosztod velem / velünk!!!

    • Gábor május 21, 2017 at 10:06 du. - Reply

     A hivatalos oldal ez http://rsw-systems.com/new/

     • Gábor május 21, 2017 at 10:18 du.

      és itt a 2015-os audit http://leteckaposta.cz/499047010 ennél többet már ne akarjon senki, ezt sem kéne már ide posztolnom..

    • Róbert május 22, 2017 at 7:29 de. - Reply

     Ha linket teszek be, nem jelenik meg a hozzászólásom. Magyarul még ajánlom figyelmedbe a skyway pont capital oldalat, ez hivatalos, a hírekben általában hozzáteszik a hivatkozásokat külső forrásokra. A Yunitskiy pont com oldalon angolul találsz rengeteg anyagot,.

 35. Zsoltcv június 18, 2017 at 3:24 de. - Reply

  Ez az egész akkora kamu befektetés mint az állat, mlm rendszerben aki az elején behülyítette az embereket nagyon jól járt. Offshore cégeket arra szokás használni, hogy eltüntesd a lóvét. Azért aki itt bizonygatja az igazát és elment egy szaros konferenciára ahol azt mondanak amit akarnak ez a tipikus messziről jött ember. Nálam is be lehet fektetni 2 év múlva fizetek 500% kamatot 😀 fektess be hozz másokat is valamennyit visszapörgetek ha hozod az embereket. Na ilyen ez is! Az hogy ruszki befektetés még gyanúsabbá teszi, náluk van a legtöbb hacker,csaló. Nincs adatkiadatás. A Questor nem ígért ekkora kamatot meg megtérülést és még is lenyúlták a pénzt. Tehát egy jó tanács ha beraktad a pénzed szoptad, ne szopass meg mást is!

  • Róbert június 18, 2017 at 11:45 de. - Reply

   Az 500%-os ajánlattal garantált lesz a piaci sikered, de ha tanácsolhatok, igérj 5%-ot hetente, ugyanaz, de ma ez a menő, mert a tömeg ezt akarja hallani, Neked meg mindegy mit ígérsz, csak jo mese kell hozzá. Nekik nincs idejük várni 2 évet (két éve se volt, két ev múlva se lesz). Nem kell adoparadicsomban részvénytársaságot létrehoznod adooptimalizacio céljából sem, mert úgyse fogsz adót fizetni soha, es jobban hangzik egy Londonban vagy Svájcban bejegyzett Kft. A Skywaynak nincs ilyen bőkezű ajánlata, kb évi 3 százalék kamatot ígér a támogatásodra, feltéve hogy a ceg nyereséges lesz. A támogatók 99%-a ezért inkább nem ezt az utat választja, hanem vállalja a kockázatot es tulajdonrészt vásárol részvények formájában, mert azt most még nagyon magas kockázati prémiummal adják. A legkissebb támogatás esetében is még mindig több ezer százalék a névértékig, csakhogy ez nem kamat, hozam, nyereség, hanem IPO előtt nagyon olcsón (zárt körben) megvásárolt részvény, melyet nem a cég fog (elsösorban) visszavásárolni. Ruszkiban éppúgy vannak szélhámosok mint Kínában, Indiában, Amerikában, es a népesség számarányát tekintve MO is megüti a mércét. Es persze éppúgy vannak innovatív feltalálók, üzletemberek, koponyák is. Mert Kiszel Tünde éppúgy médiaszemélyiség mint Friderikusz Sándor, Kisgrófó pedig éppúgy zenész mint Presser Gábor.

 36. Perjési Zsolt június 20, 2017 at 1:06 du. - Reply

  Tisztelt hölgyeim és uraim!
  Az emberiség 6-8 százalékára saccolom az innovátorokat vagy más szóval a korai felismerőket.Természetesen ők azok ,akik mernek kockáztatni.Mindenki döntse el magában,hogy hova tartozik,játékos -e vagy sem,ha játszik ,mennyit tud kockáztatni,amit ,ha elveszít nincs sírás a végén.Persze lehet kérdéseket feltenni,de vagy érzel valamit vagy maradj meg a Csepel vas és fémműveknél,

  • Róbert június 29, 2017 at 7:43 du. - Reply

   Ez bizony így van 🙂

 37. perjési zsolt június 20, 2017 at 3:50 du. - Reply

  Kedves Zsoltcv!
  Meséld már el ,hogy nálad ,hogy lehet befektetni 500%-os kamatra! Volt már valami ötleted ebben a kibaszott életben ,hogy így osztod az észt?Faszjankó..

 38. Stephen június 29, 2017 at 2:01 du. - Reply

  érdekes, haverom nem régen keresett ezen a SkyWay-en 22 milliót..

  • Vegas július 12, 2017 at 9:50 de. - Reply

   Aham.
   Hogyan, amikor még nincs tőzsdén a cég és osztalékot sem fizet?
   Honnan van a 22 milla?

  • Jeriko január 17, 2018 at 5:05 du. - Reply

   És miért csak 22 milliót? Mert ha ennyire bejön valami, abban a pillanatban visszaforgatnám a keresett pénzt hogy még egyszer sokszorozódjon! Neki ez eszébe sem jutott?

 39. Sanyi szeptember 17, 2017 at 2:45 du. - Reply

  Édes jó istenem. Aki a cikket írta, minden elismerésem. Úgy előadta magát, fel se tűnik az embernek hogy fogalma nincs hogy is működik egy ilyen dolog. A “kutatómunka” amit elvégzett egy mese… gyakorlatilag hármat kattintott a google-ben és várta a csodát. Amit meg talált azt jól kiszínezte és olyan tényekkel támasztotta alá aminek a legkisebb valóságos háttere nincs, vagy egyenesen hazugság. De igaz, a célját elérte, mindenki bőszen kommentel, gyűlnek a nevek és az e-mail címek ahova lehet a sok fos spamet küldeni megállás nélkül…
  Mellesleg a SkyWay-ről csak annyit tudok mondani, én is ismerek olyat aki kb 30 millát megkeresett már vele egy év alatt, és nem a részvényekből, szimplán jutalékból. De nyilván a flexből hazaérve jobban esik irigy kommenteket posztolni és sírni hogy nincs semmi, mint megkockáztatni egy befektetést… Én meg itthon iszom a koktélom és jókat nevetek rajta miközben a pénz nekem dolgozik. Egyébként nem is értem a cikk írója mire alapoz. Érdekes módon nekem sikerült minden információt megtalálnom a cégről. Egyáltalán mire alapozza a sok marhaságot amit összehordott a SkyWay-ről, amikor azt se tudja mi az. Áradozik a részvényekről meg a kereskedésről jobbra balra, mikor eleve előrészvenyekről beszélünk. Pontosan emiatt kerül most ennyibe, és ezért fog élesben annyiba kerülni amennyit ígérnek. Meg ezt a marhaságot a mindeféle törvénytelenségről, édes jó istenem letöltök egy appot és adom veszem a részvényeket a tőzsdén amikor, ahogy akarom. A regisztrációs nehézségek is viccesek, legalább másfél percet vesz igénybe annak aki ismeri a betűket, és az összes honlap tetején egyből ki lehet választani a nyelvet. Nem kell oroszul olvasni, csak annak aki olyan dilettáns hogy nem ismeri fel az országnév rövidítés melletti lenyitható mezőt… ezek után hogy is várjam el hogy körültekintően utánanéz a dolgoknak és abból ír cikket amit talál, nem egy estimesét fogalmaz meg…
  Utána meg MLM-ezik jobbra balra mikor ennek a projectnek nem az MLM a fő profilja, számos országgal aláírt szerződéseik vannak, temérdek nagybefektető, de ha egyszer 2017 van és modern módon az online rendszerből is jön be pénz, akkor hátat kellene fordítaniuk neki, vagy nem értem. A lovaskocsi ideje lejárt, ha neked fáj hogy változik a világ ugorj a Dunába, ettől még a technológia megújul. És egy ilyen technológia ami egy hatalmas lépés a környezetünk védelme érdekében, nagyon gyorsan elfutja a világot, és potenciális lehetőség befektetési szempontból.
  Az hogy ebben valaki hisz vagy sem, természetesen egyéni döntés kérdése. De felesleges a rongyrázás hozzáértés és alapos körültekintő kutatómunka nélkül. Az meg hogy az ember megnyit egy olyan oldalat aminek pénzügyi tudakozó a neve, elolvas egy szánalomra méltóan alacsony színvonalú szakértelem nélkül megírt cikket tele hazugsággal, majd alul látja a bomba ajánlatot két dilettáns, magát pénzügyi tanácsadóknak kiadó fazonról akiktől feltehetően a cikk is származik, a világ legnagyobb pofátlansága. Biztos valami biztosító társaságtól szakadtak le, de ha már ott sem tudtak megélni akkor itt mit akarnak? Aki itt keres választ pénzügyi kérdésekre, jobb ha visszamegy a flexbe túlórázni minimálbérért.
  Végszónak csak annyit írnék még, hogy számomra érthetetlen módon kitalált légből kapott dolognak tartják a technológiát, ami abból a szempontból rettentő érdekes, hogy én vettem a fáradtságot, felültem a repülőre, elmentem Fehéroroszországba, beleültem, kipróbáltam mindent ami a tesztparkban elérhető, és mondhatom lenyűgöző! Örülök hogy részese lehetek egy olyan projectnek amivel jobbá tesszük a világot, és ezzel még szép összeghez is hozzájutok. A lehetőség adott emberek! A flexen kívül is van élet…

 40. Róbert október 11, 2017 at 5:53 du. - Reply

  Hm, megéltük ennek a blogbejegyzésnek az egyéves évfordulóját, erre egy másik szakértőnél majdnem kicsúszott a SW a Top10-ből 🙂

  http://www.portfolio.hu/befektetes/ongondoskodas/010-elkepeszto-befektetesi-orulet-amivel-nagyon-durvan-megegetheted-magad.264789.

  A cikk írója benyomhatná a gugliját a stekkerbe, nem egyéves cikkekre hagyatkozni, mert igy hipp-hopp a Tények főszerkesztői székében találhatja magát véletlenül. Nehéz bármit is kérdezni attól, aki addig jutott szakértői cikkében 2017 októberében, hogy “a SW elektromos vasúti rendszerek kiépítésére kapott megbízást nagyvárosokban”. Az azért érdekelne hol van az általa linkelt “bizonyítékban” olyan, hogy 1000%-os hozam kifizetését ígéri.

 41. Quatro október 15, 2017 at 8:51 du. - Reply

  Engem az üzleti rész nem érdekel.
  Mikor lehet utazni a skywéjen?

  • Szendrei Ádám október 16, 2017 at 7:21 de. - Reply

   Lol jó a kérdés, ezt se sokan tették fel itt. 🙂

  • Róbert október 16, 2017 at 7:49 de. - Reply

   A teszt parkban mar most is utaznak vele menet közben a tesztelők, a nagyközönség majd 2018 július elsején a harmadik ekofesztivalon.
   https://youtu.be/4Qg2a8BncG4
   Az első szakasz előreláthatólag 2020ban lesz átadva Indiában. A többi mar gyorsabban 🙂

   • Vegas október 24, 2017 at 3:14 du. - Reply

    Kétlem, hogy bármit is építenének indiában.
    Egyetlen kormány, állam, városvezetés, stb… sem köt szerződést olyan közlekedési eszközre, amelynek nincs hatástanulmánya, nincs többezer kilométer futástesztelés független műszaki szakértőkkel stb…
    Ugyanis ilyesmije nincs a skyway-nek…

 42. Róbert október 25, 2017 at 3:47 du. - Reply

  @Vegas amint az előző videóban is láthattad, (ez is) folyamatban van. Pontosan ezért kellett a crowdinvesting program bevételéből a tesztparkot megépiteni, mert az nélkül valóban nem lehetett volna. Soha nem jutott volna a tervtől a tomeggyartason keresztül az elterjedésig. Ez egy folyamat, amely most éppen itt tart, ami teljesen más mint egy évvel ezelőtt vagy egy év múlva. Április nyolcadikan már posztoltam itt egy linket Indiaval kapcsolatosan, azóta már sokkal több van, nem csak Indiából. És jóval több ami most még üzleti titoknak minősül.

 43. Róbert november 8, 2017 at 3:48 du. - Reply

  Mit tippelsz, hogy fog bedőlni? Leadják amit felépítettek a rosszvasba es visszakérik a 400 mérnök fizetését aztán majd lelépnek vele? Semmi olyan információd nincs, ami alapján felelősséggel meg tudnád állapítani hogy mi lesz ebbol a történetből. De véleményed az van, csakazert is. Ha arról írnál szakértői blogot, hogy aberki kivasaltatta a heréit vagy nem, akkor lehetne az írásodon mosolyogni. Annak ugyanis nincs tétje, leszámítva azt a pár szerencsés kivalsztottat, akinek lehetősége lesz megsimogatni. Itt viszont arról beszélünk, hogy még mindig hozza lehet jutni 1 centért 1 dollár névértékű reszvenyhez. De a szakértő megírja a tutit. Mint a bitcoinrol is éveken keresztül hogy ez mennyire kockázatos. Aztán 2017ben megírja hogy beszállt a Bitcoin LUFIba. Gondolom százalékban többet kerestél vele fél év alatt, mint azok akik az eltelt 8 évben hallgattak a bölcs tanácsaidra. Azt meg hogy honnan szedtétek elő hogy a SkyWay Capital részvényeket fog kibocsátani es IPO-ja lesz, el sem tudom képzelni…

  • Jeriko január 17, 2018 at 5:01 du. - Reply

   Kedves Róbert! BÁRKI, aki olyasmiről mer tényszerűen írni, hogy egy adott részvény a jövőben hogyan fog viselkedni, és ezt nem “talán”, “szerintem” módon adja elő az nem más mint jós, szemfényvesztő. Főleg akkor, ha a pénz megduplázásást, triplázását vagy még nagyobb növekedését ígéri. Teljesen mindegy, hogy ezt egy ember teszi, vagy a világ legnagyobb cége(i).

 44. józsef december 9, 2017 at 7:37 du. - Reply

  Ez ugyan az lesz mint a botan, qestor stb.!!
  Nagy kamu az egész műszaki ember lévén szeretném látni a műszaki tartalmakat!!
  Sehol nem találok róla!!

  • Róbert december 11, 2017 at 1:37 du. - Reply

   Rsw-systems pont com, yunitskiy pont com, SW-tech pont by

 45. Gábor január 7, 2018 at 10:41 du. - Reply

  A unibus és unibike átment a certifikáción, linkelem a papírokat angol és eredeti orosz nyelven.

  https://drive.google.com/file/d/1iG3GdUnlJip0ffjiIcXwJDyuAYwx6G92/view
  https://drive.google.com/file/d/18K5wkCz3IbI070FEjhIFW4kJyVQScaZR/view

  https://drive.google.com/file/d/1cua9SA3zvo5VgpdZU1mlpWO8LcPcttmL/view
  https://drive.google.com/file/d/1B8MT1KDrTjMkF9JtJe_-qbZkFOrVyVfz/view

  2017-es év összesítve: http://rsw-systems.com/news/final-digest-2017

  aki akar talál sokkal többet is, 2018-ban az InnoTranson megintcsak megtekinthető a kiállítás.

 46. Pék Zoltán január 9, 2018 at 4:34 du. - Reply

  Remélem egyszer felelni fog a blogirója a megtévesztö informáciokért!!!!!!!

  • Róbert január 9, 2018 at 7:15 du. - Reply

   Ugyanmá Zoltán! 🙂 Éltünik majd a cikk is a cenzurazott hozzaszolasokkal együtt. Igaz hogy háromszor annyiba kerül mint a blog írásakor, de még mindig 1 centért lehet hozzájutni 1 dollár névértékű részvényhez. Inkább szólj annak aki megérdemli, ne a blogíró felelősségében bízz, neki nincs ilyen, akik hittek neki, az ő felelősségük sokkal nagyobb.

 47. Edina január 13, 2018 at 4:57 du. - Reply

  En soha nem értettem, hogy azok akik nem hisznek valamiben,nem érdekli őket, nem fektetnek bele, miért veszik a fáradságot, miért aldozzak az idejüket arra, hogy másokat lebeszeljenek. Nem mindegy nekik, hogy ki mire költi a pénzét? Holnap már abba is bele fogtok szólni, hogy havi hány pár cipőt vehetek?
  Igazabol én egyáltalán nem feltem a pénzem. Parszazezer /pár millio nem a világvege.
  Amugy meg a pénzügyi tanacsadok mindent lehurrognak, mert az emberek már messziről kerulik a banki befekteteseket. Ilyen módon próbálja magát eladni.

  • Szendrei Ádám január 13, 2018 at 5:21 du. - Reply

   Azért veszem a fáradságot, mert ez a küldetésem. Ha neked nem számít pár millió akkor gratulálok, megtaláltad a tökéletes befektetést.

 48. Edina január 13, 2018 at 10:33 du. - Reply

  Azert irom, hogy pár millio már mit számít, mert ennél tobbet fizettem már be unit linkekbe, vagy kötöttem le, és semmit nem nyertem rajta. Sőt, a unit linkeken buktam. A befizetesem sem kaptam vissza. A magannyugdij penztaramat pedig allamositani akartak. A vallalkozasaim bankszamlai pedig szinten csak viszik a penzt. Ennyit a bankokrol, biztositokrol. Egyébként 2008-2012 ig penzugyi tanacsadokent dolgoztam. Szinte mind Mlm rendszerbe működik. Es nekunk is az ajanlott termekeket kellett eladnunk es minden masrol lebeszelni az ugyfeleket. Utaltam. Mostmar azt mondom, hogy barmit, csak banki termekeket NE! Inkabb rizikozok. Masoknak meg legyen mindegy, hogy mire szanok penzt. En soha senkit nem akartam semmirol meggyozni, de itt sokan unalmukba szurkolnak, hogy projektek bukjanak el. Nyomon kovetik, időt, es faradtsagot nem kimelve irogatnak. A legtöbb kerdes amit feltesznek butasag. Ha valaki veszi a faradsagot es valoban utana néz, akkor nem ezeket a kerdeseket teszi fel.

 49. Jeriko január 17, 2018 at 4:47 du. - Reply

  Kitartás Ádám, teljesen igazad van. Nem véletlen, hogy egyetlen komoly gazdasági hírportál nem foglalkozik a SkyWay-el. Akár van a SkyWay mögött valós cég, akár nincs, a pénzügyi számok egyértelműen egy piramisjátékot jeleznek.
  A bemutatott számítógépes videók nagy része olyan dolgokat mutat be, ami a valóságban nem működik, nem véletlen, hogy ahol ténylegesen megvalósult dolgokat látni, ott a vasút felfüggesztett – amiben persze semmi újdonság nincs, a sífelvonók évtizedek óta így működnek, csak éppen korlátozott a teherbírásuk és a sebességük – a világot nem fogják megváltani.

  Gyakorlatilag a SkyWay-ről csak a skyway weboldalain lehet pozitív dolgokat olvasni, külön megmosolyogtatóak a goggle-drive-os certificate-ek.

  Számomra totál egyértelmű, hogy a SkyWay csak az emberek pénzére hajt, és aki befektet, az sose fogja a pénzét viszontlátni.

 50. Jeriko január 17, 2018 at 5:12 du. - Reply

  És miért csak 22 milliót? Mert ha ennyire bejön valami, abban a pillanatban visszaforgatnám a keresett pénzt hogy még egyszer sokszorozódjon! Neki ez eszébe sem jutott?

 51. Jeriko január 17, 2018 at 5:14 du. - Reply

  Itt egy 2009-es video a nagysikerű 2001-es “teszpályáról”: https://www.youtube.com/watch?v=5E7KpMXvZjo

  Érdemes elolvasni a wikipedia cikkét és megnézni a hivatkozásokat: https://en.wikipedia.org/wiki/String_transport#cite_note-9