Allianz Életprogram (Bónusz)

Az 1890-ben alapított Allianz a világ egyik legnagyobb biztosítási és pénzügyi szolgáltatóháza. Európában piacvezető, a “Fortune 500”-ba tartozó világcégek mintegy felének nyújt biztosítási fedezetet. Széles körű nemzetközi befektetési és vagyonkezelési szaktudását egyesítő befektetési üzletága, az Allianz Global Investors révén az Allianz már a top nemzetközi vagyonkezelők közé tartozik. Ügyfelei javára 442 milliárd euró vagyont kezel szerte a világon.

Itthon is széles fiókhálózattal rendelkezik, termékei versenyképesek. 2016-ban ismét az Allianz lett a világ legértékesebb biztosítási márkája. Teljes vagyona meghaladja a 800 milliárd dollárt, így náluk elhelyezett pénz biztonsága nem kérdéses.

A Pénzügyi Tudakozó véleménye a termékről

Az Allianz Életprogram Bónusz verziója az egyik legjobb nyugdíjbiztosítás a piacon. Alacsony költséggel rendelkezik, melyet hosszú távon tovább csökkentenek a bónuszok. Ami a befektetéseket illeti, kellő mennyiségű alap áll a rendelkezésünkre, hogy diverzifikált portfóliót alakítsunk ki. Az alapok múltbeli teljesítményét bármely másik alapkezelő megirigyelheti.

Összehasonlítás
Cikkszám: 982110 Kategória: Címkék: , ,

Leírás

A nyugdíjcélú megtakarításoknál a termék költsége az egyik kulcsa a jó befektetésnek, hiszen hiába vállalsz kockázatot, fektetsz részvénybe és érsz el magas hozamot, ha a költség évi 4%, akkor ugyan ott vagy, mint a bankbetéttel, csak még kockáztattál is. A rossz termék a költségeknél bukik meg.

Ennél a terméknél a költség kevesebb, mint a legtöbb alapkezelőnél csak az alapkezelési költség (ami általában 2-5%), így gyakorlatilag olcsón tudsz alapokba fektetni, ráadásul kényelmes is.

Három költséggel kell számolni: Van egy havi 670 Ft számlavezetési díj, egy 1,19% alapkezelési költség, és egy kezdeti költség, ami az első éves díj 2,09%-a havonta (ez csak az első évben).

Az első éves díj 75%-át hűség alapként kezelik, és ennek évente egy bizonyos százalékát pluszban jóváírja az ügyfél számláján, ezzel támogatja a hosszú távú elköteleződést.

Méghozzá a következő szerint:

5. évtől kezdve, minden évben annyi százalékot, ahányadik évben van a szerződés, és 10.,15.,20.,25.,30. évben a dupláját. Azaz:

5. -> +5%

6. -> +6%

7. -> +7%

.

.

10. -> +20%

11. -> +11%

.

15. -> +30%

Ezek csökkentik a költségeket, sőt egy idő után meg is haladják azokat, így megéri hosszú távon tartani a terméket. Ezért remek választás  nyugdíjra.

Az Allianz egy ajándék 3.000.000 forintos közlekedési baleseti halálra szóló baleset biztosítást ad a termék mellé ingyen. Ettől a termék nyugdíjbiztosításként is működhet, amire +20% adókedvezményt lehet igénybe venni.

Nem kötelező, de kiegészíthető további kockázati életbiztosításokkal, sőt egészségbiztosítással is.

Szerződési feltételeket itt találhatóak.

További információk

Típus

Befektetéses nyugdíjbiztosítás

Szüneteltetés

3. év után korlátlan ideig

Belépési kor

0-55 év

Teljes költség 20 évre

1,08 % – 1,83 %

Teljes költség 15 évre

1,42 % – 2,18 %

Teljes költség 10 évre

2,47 % – 3,23 %

Minimálisan köthető időtartam

10 év

Minimális rendszeres díj

10 000 Ft / hó

Minimális eseti díj

Az éves díj fele, és a rendszeres díj 110 %-a közül a magasabb érték.

100%-osan felvehető

3. évtől

Elérhető garanciák

Árfolyam és tőkegarancia az ÁGA eszközalapon keresztül.

Bónuszok

Az első éves díj 75%-ának az 5. évtől minden évben annyi százaléka, ahányadik évben van a szerződés, 10, 15 ,20 ,25 -ben a duplája!

Választható eszközalapok száma

14

Hozamkilátás

9 / 10

Díjfizetés devizái

HUF, EUR

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

„Allianz Életprogram (Bónusz)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.