Allianz Életprogram (Xpress)

Az 1890-ben alapított Allianz a világ egyik legnagyobb biztosítási és pénzügyi szolgáltatóháza. Európában piacvezető, a “Fortune 500”-ba tartozó világcégek mintegy felének nyújt biztosítási fedezetet. Széles körű nemzetközi befektetési és vagyonkezelési szaktudását egyesítő befektetési üzletága, az Allianz Global Investors révén az Allianz már a top nemzetközi vagyonkezelők közé tartozik. Ügyfelei javára 442 milliárd euró vagyont kezel szerte a világon.

Itthon is széles fiókhálózattal rendelkezik, termékei versenyképesek. 2016-ban ismét az Allianz lett a világ legértékesebb biztosítási márkája. Teljes vagyona meghaladja a 800 milliárd dollárt, így náluk elhelyezett pénz biztonsága nem kérdéses.

A Pénzügyi Tudakozó véleménye a termékről

Az Allianz Életprogram Bónusz verziója az egyik legjobb nyugdíjbiztosítás a piacon. Alacsony költséggel rendelkezik, melyet hosszú távon tovább csökkentenek a bónuszok. Ami a befektetéseket illeti, kellő mennyiségű alap áll a rendelkezésünkre, hogy diverzifikált portfóliót alakítsunk ki. Az alapok múltbeli teljesítményét bármely másik alapkezelő megirigyelheti.

Összehasonlítás

Leírás

A nyugdíjcélú megtakarításoknál a termék költsége az egyik kulcsa a jó befektetésnek, hiszen hiába vállalsz kockázatot, fektetsz részvénybe és érsz el magas hozamot, ha a költség évi 4%, akkor ugyan ott vagy, mint a bankbetéttel, csak még kockáztattál is. A rossz termék a költségeknél bukik meg.

Ennél a terméknél is, mint a többi Életprogram megtakarításnál a költség kevesebb, mint a legtöbb alapkezelőnél csak az alapkezelési költség

Három költséggel kell számolni: Van egy havi 670 Ft számlavezetési díj, egy 1,19% alapkezelési költség, és egy kezdeti költség, ami az első éves díj 2,09%-a havonta (ez csak az első évben).

Az első éves díj 75%-át hűség alapként kezelik, és ennek évente egy bizonyos százalékát pluszban jóváírja az ügyfél számláján, ezzel támogatja a hosszú távú elköteleződést.

Méghozzá a következő szerint:

3. évtől kezdve, minden évben annyi százalékot, ahányadik évben van a szerződés. Azaz:

3. -> +3%

4. -> +4%

5. -> +5%

6. -> +6%

7. -> +7%

.

.

Ezek csökkentik a költségeket, sőt egy idő után meg is haladják azokat, így megéri hosszú távon tartani a terméket. Ezért remek választás  nyugdíjra.

 

További információk

Típus

Befektetéses nyugdíjbiztosítás

Szüneteltetés

3 díjjal rendezett év után, maximum 1 évre, de 1 év után automatikusan meghosszabbodik, ha továbbra sem jön be rá díj.

Belépési kor

0-50 év

Teljes költség 20 évre

1,28 % – 2,03 %

Teljes költség 15 évre

1,72 % – 2,47 %

Teljes költség 10 évre

3,00 % – 3,76 %

Minimálisan köthető időtartam

15 év

Minimális rendszeres díj

15 000 Ft / hó

Minimális eseti díj

Az éves díj 50 %-a, és a gyakoriság szerinti díj 110 %-a közül a magasabb / alkalom

100%-osan felvehető

3. évtől

Elérhető garanciák

Árfolyam és tőkegarancia az ÁGA eszközalapon keresztül.

Bónuszok

Az első éves díj 75 %-nak a 3. évben 3 %-a, a 4. évben 4 %-a, és így tovább

Választható eszközalapok száma

19

Hozamkilátás

8 / 10

Díjfizetés devizái

HUF

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

„Allianz Életprogram (Xpress)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.