Allianz Életprogram (Xtra)

Az 1890-ben alapított Allianz a világ egyik legnagyobb biztosítási és pénzügyi szolgáltatóháza. Európában piacvezető, a “Fortune 500”-ba tartozó világcégek mintegy felének nyújt biztosítási fedezetet. Széles körű nemzetközi befektetési és vagyonkezelési szaktudását egyesítő befektetési üzletága, az Allianz Global Investors révén az Allianz már a top nemzetközi vagyonkezelők közé tartozik. Ügyfelei javára 442 milliárd euró vagyont kezel szerte a világon.

Itthon is széles fiókhálózattal rendelkezik, termékei versenyképesek. 2016-ban ismét az Allianz lett a világ legértékesebb biztosítási márkája. Teljes vagyona meghaladja a 800 milliárd dollárt, így náluk elhelyezett pénz biztonsága nem kérdéses.

A Pénzügyi Tudakozó véleménye a termékről

Az Allianz Életprogram Bónusz verziója az egyik legjobb nyugdíjbiztosítás a piacon. Alacsony költséggel rendelkezik, melyet hosszú távon tovább csökkentenek a bónuszok. Ami a befektetéseket illeti, kellő mennyiségű alap áll a rendelkezésünkre, hogy diverzifikált portfóliót alakítsunk ki. Az alapok múltbeli teljesítményét bármely másik alapkezelő megirigyelheti.

Összehasonlítás

Leírás

A nyugdíjcélú megtakarításoknál a termék költsége az egyik kulcsa a jó befektetésnek, hiszen hiába vállalsz kockázatot, fektetsz részvénybe és érsz el magas hozamot, ha a költség évi 4%, akkor ugyan ott vagy, mint a bankbetéttel, csak még kockáztattál is. A rossz termék a költségeknél bukik meg.

Ennél a terméknél is, mint az Allianz Életprogram Bónusznál a költség kevesebb, mint a legtöbb alapkezelőnél csak az alapkezelési költség.

Ennél a terméknél a következő költségekkel kell számolni:

1.Kezdeti költség: az első éves díj 50 %-a, 3 év alatt és Hűségbázis elvonás (speciális kezdeti költség) a kezdeti éves díj 100 %-ának elvonása szintén 3 év alatt.

2.Éves alapkezelési díj: 1,19 %

3.Adminisztrációs / Kezelési költség: 670 HUF / hó

Ennél a terméknél a befektetési alapok váltása ingyenes, illetve a vételi és eladási árrés is 0%.

A bónuszrendszer pedig a következőképpen működik, hasonlóan a többi életprogram termékhez:

Az első éves díj 100%-át hűség alapként kezelik, és ennek évente egy bizonyos százalékát pluszban jóváírja az ügyfél számláján, ezzel támogatja a hosszú távú elköteleződést.

Méghozzá a következő szerint:

3. évtől kezdve, 3. évben 3 %-a, a 4. évben 4 %-a,az 5. évben 10 %-a ,és így tovább, minden 5. évben az eltelt futamidő számának a kétszerese Azaz:

3. -> +3%

4. -> +4%

5. -> +10%

6. -> +6%

7. -> +7%

.

.

10. -> +20%

11. -> +11%

.

15. -> +30%

Ezek csökkentik a költségeket, hosszútávon pedig meg is haladhatják azokat, viszont a pénzintézetnek is megéri, mivel hosszú időn keresztül tartjuk nála a pénzünket.

 

További információk

Típus

Befektetéses nyugdíjbiztosítás

Szüneteltetés

3 díjjal rendezett év után, maximum 1 évre, de 1 év után automatikusan meghosszabbodik, ha továbbra sem jön be rá díj

Belépési kor

0-40 év

Teljes költség 20 évre

1,07 % – 1,82 %

Teljes költség 15 évre

1,65 % – 2,40 %

Teljes költség 10 évre

3,50 % – 4,27 %

Minimálisan köthető időtartam

20 év

Minimális rendszeres díj

20 000 Ft / hó

Minimális eseti díj

Az éves díj 50 %-a, és a gyakoriság szerinti díj 110 %-a közül a magasabb / alkalom

100%-osan felvehető

3. évtől

Elérhető garanciák

Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap

Bónuszok

Az első éves díj 100 %-nak a 3. évben 3 %-a, a 4. évben 4 %-a,az 5. évben 10 %-a ,és így tovább, minden 5. évben az eltelt futamidő számának a kétszerese

Választható eszközalapok száma

14

Hozamkilátás

8 / 10

Díjfizetés devizái

HUF

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

„Allianz Életprogram (Xtra)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.