Allianz Életprogram

Az 1890-ben alapított Allianz a világ egyik legnagyobb biztosítási és pénzügyi szolgáltatóháza. Európában piacvezető, a “Fortune 500”-ba tartozó világcégek mintegy felének nyújt biztosítási fedezetet. Széles körű nemzetközi befektetési és vagyonkezelési szaktudását egyesítő befektetési üzletága, az Allianz Global Investors révén az Allianz már a top nemzetközi vagyonkezelők közé tartozik. Ügyfelei javára 442 milliárd euró vagyont kezel szerte a világon.

Itthon is széles fiókhálózattal rendelkezik, termékei versenyképesek. 2016-ban ismét az Allianz lett a világ legértékesebb biztosítási márkája. Teljes vagyona meghaladja a 800 milliárd dollárt, így náluk elhelyezett pénz biztonsága nem kérdéses.

A Pénzügyi Tudakozó véleménye a termékről

Az Allianz Életprogram Bónusz verziója az egyik legjobb nyugdíjbiztosítás a piacon. Alacsony költséggel rendelkezik, melyet hosszú távon tovább csökkentenek a bónuszok. Ami a befektetéseket illeti, kellő mennyiségű alap áll a rendelkezésünkre, hogy diverzifikált portfóliót alakítsunk ki. Az alapok múltbeli teljesítményét bármely másik alapkezelő megirigyelheti.

Összehasonlítás

Leírás

A nyugdíjcélú megtakarításoknál a termék költsége az egyik kulcsa a jó befektetésnek, hiszen hiába vállalsz kockázatot, fektetsz részvénybe és érsz el magas hozamot, ha a költségeid elérik vagy meg is haladják. Elsősorban a költségektől függ, hogy egy termék jó vagy rossz.

Ennél a terméknél a költség kevesebb, mint a legtöbb alapkezelőnél csak az alapkezelési költség (ami általában 2-5%), így gyakorlatilag olcsón tudsz alapokba fektetni, ráadásul kényelmes is.

A költségei részletesen a következők:

1.Kezdeti költség: az első éves díj 25 %-a, 1 évig

2.Éves alapkezelési díj: 1,19 %

3.Adminisztrációs / Kezelési költség: 670 Ft / hó

4.Befektetési alapok váltásának költsége: ingyenes

 

Mivel az Allianz Életprogram terméke, elég rövid futamidővel is megköthető (5 év), ezért hűségbónusz rendszert nem tartalmaz, tehát a költségek csökkentésére a bónuszokkal nincs lehetőség.

 

 

 

További információk

Típus

Befektetéses nyugdíjbiztosítás

Szüneteltetés

3. év után korlátlan ideig

Belépési kor

0-60 év

Teljes költség 20 évre

1,61 % – 2,37 %

Teljes költség 15 évre

1,72 % – 2,47 %

Teljes költség 10 évre

2,31 % – 3,07 %

Minimálisan köthető időtartam

5 év

Minimális rendszeres díj

10 000 Ft / hó

Minimális eseti díj

Az éves díj fele, és a rendszeres díj 110 %-a közül a magasabb érték.

100%-osan felvehető

3. évtől

Elérhető garanciák

Árfolyam és tőkegarancia az ÁGA eszközalapon keresztül.

Bónuszok

Nincs

Választható eszközalapok száma

19

Hozamkilátás

8 / 10

Díjfizetés devizái

HUF

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

„Allianz Életprogram” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.