GRAWE

A tulajdonos cég Grazer Wechselseitige osztrák biztosító holding, ami 1828 óta szolgálja biztosítottjait, Pécsi székhellyel és 620 millió forint alaptőkével 1996. szeptember 25-én alapította meg a magyarországi GRAWE ÉLETBIZTOSÍTÓ RÉSZVÉNYTÁRSASÁGOT.

A Pénzügyi Tudakozó véleménye a termékről

 

Összehasonlítás

Leírás

A vegyes életbiztosítások esetén a biztosító előre megmondja, hogy mekkora összeget ad az adott befizetések mellett lejáratkor. Ez szinte mindig kevesebb, mintha a pénzünket más befektetési termékbe helyeznénk el, és az adott biztosítási szolgáltatásra fizetnénk egy kockázati életbiztosítást. Ezek a termékek így véleményünk szerint soha nem érik meg. A biztosító a költségeket nem köteles feltüntetni, mivel a felvehető összeget garantálja. Azonban ez nem jelenti, hogy nincsenek költségek. A MABISZ ajánlása szerint 2015 óta a vegyes életbiztosításokra is kell TKM mutatót készíteni, ami jól reprezentálja a költségek mértékét.
Ha a biztosító 2,5%-os hozamot garantál, de a termék TKM értéke 4%, akkor hiába a “garancia”, hiszen valójában 1,5%-kal fogyni fog a pénzed évente a költségek miatt. Érdemes tehát vigyázni ezekkel a megtakarításokkal, mert a gyanútlan ügyfeleket gyakran behálózzák a garancia ígéretével kecsegtető ügynökök. A kiszámítható, de ingadozó hozam még mindig jobb, mint a garantált veszteség.

További információk

Típus

Klasszikus vegyes

Szüneteltetés

Nincs, csak díjmentesíteni lehet

Belépési kor

16-55 év

Teljes költség 20 évre

a biztosító nem közli

Teljes költség 15 évre

a biztosító nem közli

Teljes költség 10 évre

a biztosító nem közli

Minimálisan köthető időtartam

10 év

Minimális rendszeres díj

100.000 Ft / év

Minimális eseti díj

nincs eseti díj

100%-osan felvehető

Hozamtól függ

Elérhető garanciák

2,9 % garantált technikai kamat és a többlethozam 85 %-a

Bónuszok

nincs

Választható eszközalapok száma

nem választhatóak

Hozamkilátás

2 / 10

Díjfizetés devizái

HUF

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

„GRAWE” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.