• Allianz-bonusz-eletprogram

Groupama Nyugdíjcélú Életív Program (Folyamatos díjfizetésű)

 

Magyarország első, részvénytársasági formában működő biztosítója, a Garancia Biztosító 1987 novemberében alakult. A sikeresen működő társaság részvényeit 1992-ben megvásárolta az OTP Bank, így – OTP Garancia Biztosító néven – a Bankcsoport tagja lett. Az OTP Garancia Biztosító a következő évtizedre a hazai biztosítási piac egyik vezető szereplőjévé vált. 1991-es magyarországi alapításakor Európa Biztosító néven a francia Gan pénzügyi csoporthoz tartozott, melyet 1998-ban vásárolt fel a Groupama Csoport, így 2004. októberében felvette a Groupama Biztosító nevet. A Groupama Csoport 2008. szeptember 16-án megvásárolta az OTP Csoporttól az OTP Garancia Biztosítót és annak régióban található leányvállalatait. 2009. április 1-től, a két vállalat egyesülésével létrejövő új vállalat Groupama Garancia Biztosító néven segített megteremteni a hétköznapok biztonságát. Majd 2015- től egyszerűen csak Groupama Biztosító lett. A Groupama Biztosító Magyarországon 140 fiókjában, mintegy 1500 üzletkötőjén és nagy létszámú alkusz partnereken keresztül áll ügyfelei rendelkezésére.

A Pénzügyi Tudakozó véleménye a termékről

 

Összehasonlítás

Product Description

A nyugdíjbiztosítások általában a költségeken hasalnak el. A mi véleményünk az, hogy a rengeteg nyugdíjbiztosítási terméknek 10-15 %-a az, ami elfogadható költségekkel rendelkezik. Általában egy kategóriába sorolható nyugdíjbiztosítások tartalmában, szolgáltatásaiban nincs olyan nagy különbség, viszont a költségeikben annál inkább. Tehát mielőtt eldöntöd, hogy melyik nyugdíjcélú megtakarítást választod, mindenképpen alaposan tájékozódj, fordulj hozzánk bizalommal!

Ennek a terméknek a költségei részletesen:

1.Kezdeti költség:  kezdeti egységek hónap végi értékének 0,5%-a az egész megtakarítási időszak alatt

2.Éves alapkezelési díj: havi 0,024 % – 0,146 %

3.Adminisztrációs / Kezelési költség: 600 Ft / hó

4.Befektetési alapok váltásának költsége: évente 2 átváltás ingyenes

 

A költségek mérséklésére kiváló módszer lehet a bónuszrendszer alkalmazása, ami azt jelenti, hogy valamilyen formában a pénzintézet megjutalmaz, ha a szerződésben lekötött ideig nem nyúlsz hozzá a megtakarításodhoz. Ekkor terméktől függően, bizonyos időközönként egy meghatározott összeget jóváír a számládon. Ez a biztosító viszont nem alkalmaz bónuszrendszert, tehát erre nincs lehetőség.

 

Additional Information

Típus

Befektetéses nyugdíjbiztosítás

Szüneteltetés

2 díjjal rendezett év után

Belépési kor

2-60 év

Teljes költség 20 évre

1,54 % – 3,27 %

Teljes költség 15 évre

2,04 % – 3,77 %

Teljes költség 10 évre

2,98 % – 4,73 %

Minimálisan köthető időtartam

5 év

Minimális rendszeres díj

20 év alatti megtakarítási időszak esetén: 8000 Ft / hó, 20 éves vagy hosszabb megtakarítási időszak esetén: 5000 Ft / hó

Minimális eseti díj

20.000 Ft / alkalom

100%-osan felvehető

5. évtől futamidőtől függően

Elérhető garanciák

Nincs

Bónuszok

Nincs

Választható eszközalapok száma

8

Hozamkilátás

8 / 10

Díjfizetés devizái

HUF

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

„Groupama Nyugdíjcélú Életív Program (Folyamatos díjfizetésű)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.