NN Motiva (Garantált)

A magyarországi NN Biztosító Zrt. az NN Csoport  (NN Group N V.) tagja, ami mintegy 170 éves múltra tekint vissza. Az NN Csoport jelenleg 18 országban van jelenés több mint 15 millió ügyfelének elégíti ki az igényeit. Termékei elérhetőek a világ számos országában, így Európától kezdve az Egyesült Államokon át a Közel-Keletig. 

A Pénzügyi Tudakozó véleménye a termékről

 

Összehasonlítás

Leírás

A vegyes életbiztosítások esetén a biztosító előre megmondja, hogy mekkora összeget ad az adott befizetések mellett lejáratkor. Ez szinte mindig kevesebb, mintha a pénzünket más befektetési termékbe helyeznénk el, és az adott biztosítási szolgáltatásra fizetnénk egy kockázati életbiztosítást. Ezek a termékek így véleményünk szerint soha nem érik meg. A biztosító a költségeket nem köteles feltüntetni, mivel a felvehető összeget garantálja. Azonban ez nem jelenti, hogy nincsenek költségek. A MABISZ ajánlása szerint 2015 óta a vegyes életbiztosításokra is kell TKM mutatót készíteni, ami jól reprezentálja a költségek mértékét.
Ha a biztosító 2,5%-os hozamot garantál, de a termék TKM értéke 4%, akkor hiába a “garancia”, hiszen valójában 1,5%-kal fogyni fog a pénzed évente a költségek miatt. Érdemes tehát vigyázni ezekkel a megtakarításokkal, mert a gyanútlan ügyfeleket gyakran behálózzák a garancia ígéretével kecsegtető ügynökök. A kiszámítható, de ingadozó hozam még mindig jobb, mint a garantált veszteség.

További információk

Típus

Vegyes nyugdíjbiztosítás

Szüneteltetés

Nincs

Belépési kor

16-60 év

Teljes költség 20 évre

3,76 % – 3,76 %

Teljes költség 15 évre

4,33 – 4,33 %

Teljes költség 10 évre

4,75 – 4,75 %

Minimálisan köthető időtartam

5 év

Minimális rendszeres díj

10-14 év között: 15.000 Ft/hó, 15-19 év között: 10.000 Ft/hó, 20 év és hosszabb: 7.000 Ft/hó

Minimális eseti díj

Nincs eseti számla

100%-osan felvehető
Elérhető garanciák

Garantált minimum elérési biztosítási összeg. 2,5 % garantált hozam és többlethozamok 90 %-os visszatérítése.

Bónuszok

Éves 300.000 HUF befizetés esetén a 300.000 HUF feletti részből 10% kedvezmény, viszont a kedvezményre nem jár adójóváírás

Választható eszközalapok száma
Hozamkilátás

2 / 10

Díjfizetés devizái

HUF

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

„NN Motiva (Garantált)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.