Uniqa Flex Invest Premium vélemény

Az Uniqa Flex Invest Premium egy befektetési egységekhez kötött (ún. unit-linked), élethosszig tartó, rendszeres díjfizetésű életbiztosítás. Mint az összes unit-linked terméknél, itt sem az életbiztosítási rész a hangsúlyos, hanem a megtakarítási.

Ezt a terméket az Uniqa irodáiban nem tudod megkötni. A szerződést az Uniqa értékesítési partnere, az OVB hálózatán keresztül érheted el.

Megéri-e az Uniqa Flex Invest? Kinek éri meg?

A szerződést az OVB ügynökei hosszú-távú befektetésen gondolkodóknak ajánlják, ami értelemszerű, mivel 10 év alatt a 100%-os visszavásárlás nem is lehetséges. Azonban összehasonlítva más termékekkel elég magas költségekkel találkozunk. Az Uniqa Flex Invest Premium 10-éves Teljes Költség Mutatója (TKM) mutatója 7,41% és 9,58% között alakul, ami még a unit-linked termékek piacán is magasnak számít.

Az, hogy miért ilyen drága ez a szerződés világossá válik, ha értjük, hány résztvevőnek kell különféle díjakat fizetni. Először is ki kell fizetni az értékesítői hálózatot, jelen esetben a tanácsadó cégeket, aminek természetesen minden szintjére csöppen némi jutalék a szóban forgó értékesítési ügynöktől (aki eladta a szerződést) egészen az értékesítési piramis csúcsáig.

A legtöbb pénzügyi tanácsadó, aki ezeket a termékeket értékesíti valamilyen MLM vagy ehhez hasonló rendszerben dolgozik, ahol az értékesítési hálózat fenntartása drágának mondható.

Illetve, ahogy máshol is, a befektetés többi kezelőjének is van díja (biztosító, alapkezelő, stb…).

Az OVB Flex Invest Premium esetében a költségek:

1.)    7.200 Ft/év díjbeszedési és nyilvántartási költség.

2.)    Kezdeti költség: a kezdeti egységekből (az első 3 év befizetései) minden évben levont 12,5%, a 10. év végéig. Tehát: egy éves 300.000 Ft-os befektetés esetén az első 3 évben befizetett 900.000 Ft-ot minden évben 12,5%-kal csökkentik 10 évig! Ennél a példánál maradva a 900.000 Ft-ból hozzávetőlegesen 270.000 Ft marad! (Az egyszerűség kedvéért 0%-os hozammal, valamint az egyéb költségektől, prémiumoktól eltekintetve számoltunk.)

3.)    Kezelési díj: a kezdeti egységek befizetése utáni egységek, a befektetési egységek kezelésének költsége. Ennek mértéke évi 1,75%. Ennyivel csökkentik a 3 év utáni befizetések összegét minden évben.

4.) Eladási és vételi árfolyam közötti különbség: 5%

5.) Díjfizetési költség: 150 Ft / csekk.

A kezdeti költség mértéke csökkenthető, ha minimális díjon indítjuk a szerződést. Érv lehet a rendszeres díj után járó Prémium Extra jóváírás, melynek összege a plusz költségekhez képest szinte aprópénzek tűnik.

300.000 Ft-os éves díj esetén 60.000 Ft egyszer, az első évben. A rendszeres díjak után jár továbbá egy Díjfizetési bónusz is, mely díjfizetési összegtől függően 0,5-2,5%-kal növeli a befizetéseinket. Ez egyébként nem is rossz, de a kezdeti költségeket még ettől nem kapjuk vissza. Általában egy bónusz miatt nem éri meg megkötni egy szerződést.

Amennyiben rendelkezel Flex Invest Premium szerződéssel, gondold át, hogy a felvilágosítás teljes körű volt-e az üzletkötő részéről, valamint a költségeket fedezik-e a hozamok? Sok esetben hasonló Unit-linked szerződések felmondása akár több évnyi fizetés után is kevesebb ráfizetéssel jár. Ha 9% a TKM, akkor gyakorlatilag 9% hozammal is éppen ott vagyunk, mintha a készpénzt bezártuk volna egy széfbe, és a kulcsot 10 évre elveszítettük volna.

10 évvel ezelőtt egy Cocoa-cola került 150 forintba, most 250 Ft. Ez az infláció, amivel kevesebbet ér a pénzünk, ha nem kamatozik.

Ha 30 nappal a megkötés után jársz, élhetsz a szerződéstől való elállás jogoddal. Ebben az esetben pénzed visszakapod. Ha 30 napon belül vagy, de már kötvényesítve lett a befektetés, akkor 10e Ft-os költséggel kell számolni.

Ha már fizeti egy ideje Flex Invest Prémium megtakarítását, mégis úgy érzi, hogy nem szolgálja céljait megfelelően, és felmondaná, akkor a szerződésben foglalt visszavásárlási táblázat szerinti összegekhez juthatsz hozzá.

Uniqa Flex Invest visszavásárlási táblázat

Uniqa Flex Invest visszavásárlási táblázat

Összességében elmondható, hogy egy magas TKM (teljes költségmutatójú) termékről van szó. Az, hogy ez mit jelent jól érzékelhetjük, ha azt mondjuk, hogy a piacon található 3%. TKM-mel is termék, ami így végső soron harmad annyiba kerül a befektetőnek, de szolgáltatásban gyakorlatilag ugyan ezt tudja.

Tanácsot, véleményt kérnél? Kérj személyes, vagy ingyenes online pénzügyi tanácsadást!

Kérdésed van? Vitatkoznál? Írd meg kommentben, vagy nekem személyesen!

2017-02-13T21:14:27+00:00 március 6th, 2014|Megtakarítás|51 hozzászólás

51 hozzászólás

 1. S. Kati május 17, 2014 at 1:59 du. - Reply

  Nagyon szépen köszönöm, hogy létezik ez oldal! Nagyon sok kérdésemre, úgy érzem megkaptam a választ. Nagyon részletesen le van írva minden, amire kíváncsi voltam. “Megmentet” egy olyan szerződéstől, ami “jónak” hangzott, de még sem az! Hálás vagyok Neked!

 2. Sz.Gábor november 4, 2015 at 9:11 du. - Reply

  Szia, ez nekem kicsit magas. Ha pl: 11 évben kiszeretném venni a pénzem a szolgáltatásból mennyi haszonnal zárok? Mennyivel jobb ez a termék mit a fundamenta 10 éves szerződése?
  Köszönöm válaszod.

 3. R.Zoltán november 27, 2015 at 5:30 du. - Reply

  Szia, szeretném kérdezni, hogy nyugdíjbiztosítás tekintetében melyik biztosító terméke a legjobb?
  Mi a véleményed a Generali G90-egoldás nevű biztosításról?
  Köszönöm.

  • Szendrei Ádám november 27, 2015 at 5:37 du. - Reply

   Szia,

   Az, hogy nagyon megbánnád. Kérlek, hogy a Kérdezz minket blokkba írd meg, hogy mi a cél, és adj egy tel. számot, akkor megmutatjuk mennyit buksz ezzel a legjobbhoz képest, illetve, hogy melyikek a legjobbak 😉

 4. Bálint november 30, 2015 at 10:58 du. - Reply

  Szia,

  Minden tanácsadó a cége preferált termékeit kínálja. Honnan tudhatom, hogy melyik az, ami valóban az én “érdekeimet” is szolgálja? Kire hallgathatok? Rengeteg a tanácsadó, szakértő. Tényleg fontos lenne tudnom, hogy milyen megtakarítást válasszak! Mi alapján tudok szűrni? Most lehet, hogy amatőrnek tűnök, de pl.: nekem is van Uniqa-s UL-em, ami jól hangzott és nem is vagyok teljesen pénzügyi analfabéta. Megkötöttem és most azt olvasom, hogy “nem jártam jól”. Legalább 15 évig szeretném ott tartani a pénzem. 1-2 hónapon belül szeretnék újabb hosszabb távú takarékoskodást/befektetést kötni! Ki lehet hiteles?
  Válaszod előre is köszönöm!

 5. atika007 január 23, 2016 at 12:53 de. - Reply

  ovb-n keresztül kötöttem flex invest és buktam a befizetett összeg több mint felét.
  Véleményem: átverés, lopás, hűtlen kezelés

  • Szendrei Ádám január 23, 2016 at 1:16 de. - Reply

   köszi, remélem mások látják majd!

  • Krisz június 8, 2016 at 11:58 du. - Reply

   Szintén ovb-n keresztül Flex Invest Premium 2011.11.01-től fizetve (fix 20.000/hó) lassan 5 éves lesz kb. 1.2milliót fizettem be eddig (nem növeltem meg a 20.000-et), jelenlegi értéke a 0.8milliót se éri el. 🙁 én se voltam megfelelően tájékoztatva, persze a megkötés után eltűnt az OVB-s…., senkinek nem ajánlok ilyet.

   2013 óta Biztonság és Növekedési alapokba helyeztem át, így hátha nem bukok amíg lejár a 10év…, mert ha most venném ki akkor kapnék 280.000-et…

   • Szendrei Ádám június 8, 2016 at 11:59 du. - Reply

    Köszönöm a visszajelzést. Szinte naponta kapunk e-maileket arról, hogy érdemes-e ilyen terméket kötni, mert valaki éppen ezt ajánlja. Sajnos sokszor hiába mondjuk, a személyes tanácsadások során túlságosan meggyőzőek ezek az ügynökök. Jó, hogy megosztottad velünk, így mások is látják, mit jelent egy rossz szerződés.

 6. Kolby február 9, 2016 at 10:27 du. - Reply

  Szia! Sajnos minket is átvertek! Amikor megkötöttük a Flex Invest Premium csomagot az OVB-n keresztül, azt mondták, h egy egyszeri kezdeti költséggel kell számolni, és 3 év után ki lehet venni a megtakarítást. A 3. év után eszméltünk, hogy valami nem stimmel. A Proaktív SL-SG B-rich eszközalap néhány százalékkal emelkedett (ebbe fektették a pénzt) mégis drasztikusan csökkent a megtakarítás értéke. Jelenleg 3 év után 800 ezerről 690 ezerre fogyott. És mostantól évi 80 ezret vonnak le.
  Ha ki szeretném venni akkor 180 ezret kapnék.
  Létezik tanács erre a szitura??????????????
  Köszönöm! 🙁

  • Szendrei Ádám február 9, 2016 at 11:48 du. - Reply

   Szia,

   Láttam feltetted a kérdést a kérdezz minjet fülön is, ott válaszolok!

   Ádám

  • Gombos Gizi március 2, 2016 at 6:06 du. - Reply

   Kedves Kolby! Hasonló helyzetben vagyunk mi is, én 10 hónapja kezdtem el fizetni a Flex Invest Premium csomag megtakarítását OVB-n keresztül. Úgy 3 hónapja lett gyanús a dolog, beszéltem az üzletkötővel aki ismét elaltatott. Érdekel, hogy mi a fene folyik itt??? Kiszállnék, de összesen már 500.000 forintot befizettünk 🙁 ha tovább fizetünk többet fogok bukni!!!? Találtatok megoldást a helyzetre? Mit lehet tenni? Azt ígérték 3 év után kivehetjük, de most már 10 évről beszélnek!! Hol itt az igazság?
   Köszönöm a válaszod!

 7. Kozma Melinda május 18, 2016 at 5:12 du. - Reply

  Kedves Ádám!
  Sajnos én is beugrottam az OVB átverésének nem is egy, hanem két premium 100 csomaggal. Az lenne a kérdésem, hogy Kolby illetve Gombos Gizi esetében sikerült-e olyan megoldást találni, ami minimalizálta a veszteséget, illetve hogy hol tudok Tőled konkrét esettel kapcsolatban kérdezni.

  Válaszodat köszönöm előre is.

  • Szendrei Ádám május 19, 2016 at 9:46 de. - Reply

   Szia, nekik is megírtam, hogy a kérdés nem egyszerű. Az ilyen jellegű kéréseket nem tudjuk az ingyenes tanácsadás keretében vállalni, mert nagyon komoly számításokat igényelnek. Aki megkeres minket a számítással azok mind elégedettek voltak a végeredménnyel, és általában több százezret megspórolnak. Neked is azt tanácsolom, hogy kérj tőlünk konkrét számítást.

 8. Szabó László július 13, 2016 at 8:43 du. - Reply

  Megkötöttem ezt az Uniqa Premium 100 csomagot és már túl vagyok az első 3 hónapon.
  Egy ismerőssel találkoztam és uygan ebbena cipőben jár, mikor megkötöttem a szerződést nem tudtam hogy ha kb 4 év után meg akarom szüntetni, akkor ennyire kevés összeget kapnék vissza (töredéke a befizetett összegnek) Hogy szüntethetem meg minél hamarabb? Az tudom, hogy ha 2 éven belül szünik meg semmi jóváirás nincsen. Egy jó tanácsot kérnék ha máról hónapra megszüntetem a szerződést van plusz vonzati költsége?

  • Szendrei Ádám július 14, 2016 at 8:42 de. - Reply

   Minél hamarabb meg kell szüntetni. Vagy egy kötvényesítési költség, de szerintem az csak az első 30 napban talán. Benne van minden a feltételekben, amit elfgoadott és aláírt. A biztosítónak kell keüldeni egy nyilatkozatot a szerződő adataival és a kötvényszámmal, hogy meg szeretné szüntetni. Ha még nem kapottkötvényt, akkor erre hivatkozva felmondhatja a szerződést, és vissza kapja a pénzt. Ha már kapott kötvényt és eltelt a 30 nap, akkor a befizetést elbukja, de még mindig jobb, mint ha tovább fizeti.

 9. Tállainé Csuka Anikó szeptember 28, 2016 at 10:56 du. - Reply

  Kedves Ádám! Hasonló helyzetben vagyunk mi is, én 2015.01-től kezdtem el fizetni a Premium 100 menedzselt eszközalap megtakarítását OVB-n keresztül (egy közeli ismerős ajánlásával). Úgy 3-4 hónapja kezdtem el agyalni, hogy ez jó e nekem egyáltalán, szerintem azzal húzott be a csőbe, hogy 20 év után 7,2 millóból 12,2 millió lesz. Most azon gondolkodom, hogy hogy is tudtam ebbe beleugrani, de, már 600 ezer Ft-ot befizettem. Kiszálljak? Vagy kockáztassak és meg többet bukjak, most nagyom szükségem lenne erre a pénzre, tudsz valami megoldást, szerinted mi az az időpont amikor legkorábban ki tudok szállni és a ne veszítsek sokat.
  Köszönöm

  • Szendrei Ádám szeptember 29, 2016 at 8:02 de. - Reply

   Sajnos annyi ilyet hallunk, komolyan. Naponta. És hiába írunk erről a problémáról rendszeresen, a szerződés pillanatában az emberek nem néznek utána, vakon bíznak a közvetítőben. Emailben válaszoltam!

  • Bodó Éva szeptember 21, 2017 at 5:46 du. - Reply

   Kedves Ádám!
   Hasonló helyzetben vagyunk mi is, én 2015.01-től kezdtem el fizetni a Premium 100 menedzselt eszközalap megtakarítását OVB-n keresztül (egy közeli ismerős ajánlásával). napol óta gondolkodom, hogy ez jó e nekem egyáltalán, szerintem azzal húzott be a csőbe, hogy 20 év után 7,2 millóból 12,2 millió lesz. Most azon gondolkodom, hogy hogy is tudtam ebbe beleugrani, de, már 250 ezer Ft-ot befizettem.Azt már tudom, hogy meg kell szüntessem, de a visszavásárlási összeg csak 19.000 Ft lenne.Hogyan és mikor tudnám kedvezőbben megszüntetni?. Mit tegyek, hogy visszakapja legalább a befizetett összeg 3/4 részét?
   Válaszod előre is köszönöm !

 10. Barkóczi Veronika október 24, 2016 at 5:22 du. - Reply

  Sziasztok,
  Ovb premium 100…mit mondjak
  Még be nem fizettem csak ajánlatot írtunk alá.
  Kötvény nincs még.
  Ha nem fizetem be és nincs kötvény nem él a szerződés???
  Ugye.Írásban valahol kell jeleznem?
  Ovb-nek vagy Uniqa-nak?
  Mindkettőnek?
  SOS kérek segítséget!

  • Szendrei Ádám október 24, 2016 at 5:26 du. - Reply

   ÜDv!

   Megkaptuk a kérdésed is, szerintem már válaszoltunk, de leírom: ha nem fizettél be, akkor ne is tedd meg, automatikusan megszűnik. Írásban ha gondolod jelezd a biztosítónak, hogy nem fogod befizetni, és tekintség tárgytalannak. Az OVB-t hagyd, nekik egyetlen cél lebeg a szemük előtt, hogy valamit köss, és nem fognak békén hagyni. Amúgy sem tudnak semmivel többet intézni mint te.

 11. Zoltán november 5, 2016 at 8:27 de. - Reply

  Üdv!

  A tegnapi nap folyamán kötöttem az OVB -n keresztül UL életbiztosítást, gondoltam utána olvasok és hát elszörnyedtem. Úgy rémlik nekem azt mondták 3 év után kivehető a pénzt teljes összegben, ehhez képest a fent szereplő táblázatban nem ez szerepel..

  Kérdés, még nem fizettem be semmit sem, hogy s mikor érdemes megszüntetni a szerződést anélkül hogy pénzembe kerüljön?

  Válaszát előre is köszönöm!

  • Szendrei Ádám november 5, 2016 at 8:31 de. - Reply

   Sajnos ez tipikus hazugság, amit rendszeresen elsütnek. Ne fizessen be, és haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot az Unqia biztosítóval, és írja meg nekik, hogy eláll a szerződéstől és nem kéri annak kötvényesítését. Indokolja meg a félretájékoztatással, és jelezze, hogy amennyiben a kötvényesítési költséget szeretnék behajtani, úgy a Pénzügyi Békéltető testülethez fog fordulni. Az ügynököt is felhívnám és mondanám, hogy ne küldje el a szerződést az Uniqa felé, mert jogi lépéseket fog tenni.

 12. B.Balazs november 14, 2016 at 7:21 du. - Reply

  Üdv!
  2013 08.hóban kötöttem egy OVB Flex Invest “életbiztosítást”,azzal hitetve hogy 3 év után nem bukok semmit mert a befozetett összegemet megkapom!Most én is szomoruan olvasom mások hozzászolásait,hogy átverik az embereket!
  Ma beszéltem a Pesti központtal ,és engem is rosszul érintett hogy 720ezres befizetesem meg az általuk nagyra igért plusz 45ezer bonusz után ha teljesen megszeretném szüntetni a szerződésem körül 150ezer ft-ot kapok!!Szomorú!
  Remélem sokan olvassák az én véleményem is és nem mennek bele ilyenbe!

 13. Gergő november 23, 2016 at 11:04 de. - Reply

  Szia!

  2015 Júliusában kötöttem a prémium 100-at ha most kilépek tényleg nem kapok vissza egy Centet sem? Hogyan tudnék kilépni ebből? köszi

  • Szendrei Ádám november 23, 2016 at 11:36 de. - Reply

   Emailben válaszolunk!

  • Márton január 21, 2017 at 8:57 du. - Reply

   Szia!
   Tavaly áprilisban kötöttem egy uniqa prémium 100-ul életbiztosítást, és sok negatív véleményt hallottam róla, kicsit megijedtem. Valóban lehúzás lenne az egész? Vagy csak néhányan jártak vele rosszul? Engem tájékoztattak arról, hogy nem tanácsos felmondani a szerződést, meg azt is, hogy nagy vonalakban hogyan működik és az alapján megfelelt. Viszont most ezt a sok negatív véleményt nem tudom hova tenni! Javasolt kilépnem? Vagy mit tehetnék?
   Köszönettel,
   Márton

 14. Bognár Ágnes december 19, 2016 at 10:22 du. - Reply

  Szia Ádám!

  Nagy szükségem volna a tanácsra nekem is. Sajnos 4 és fél éve fizetem az Uniqának a Flex Invest 2-t.
  Ki lehet ebből jönni valahogy,hogy ne bukjak akkorát. Kb 1 milliónál járunk.
  Régebben lehetőség volt rá,hogy a befizetett összeg erejéig kölcsönt vegyen fel az ember
  (lehet hogy nem jól értesültem),de ha igen akkor ez lehet járható út?

 15. Júlia január 18, 2017 at 11:54 de. - Reply

  Kedves Ádám!
  2014 márciusában Flex Invest Prémium szerződést kötöttem az OVB-n keresztül. Megvoltam nyugodva hogyha mégse jön be akkor a harmadik év után úgyis visszakapom a pénzemet, legalábbis ezt mondták. Most hogy közeledik a 3. év vége beleolvastam a szerződésbe és majdnem idegösszeroppanást kaptam hogy még véletlenül se lehet visszaszerezni a befizetett pénzemet, csupán a 29%-át. Havonta 10 ezer forintot fizetek be. A legutóbbi “egyenlegközlő” decemberben jött mely szerint a biztosításom befektetési értéke csupán 281 ezer forint. Vajon mi tévő legyen? Visszavásároljam a 29%-ot vagy 10 évig várjak hátha….
  Válaszodat nagyon köszönöm előre is!

  • Szendrei Ádám január 18, 2017 at 11:59 de. - Reply

   Szia, Emailben válaszolunk!

 16. Robert január 27, 2017 at 10:52 de. - Reply

  Szia!

  “Eladási és vételi árfolyam közötti különbség: 5%”

  Ezzel a költséggel mikor és hogyan kell számolni? Vesznek pl. 100.000 Ft-ért X db egységet, ami mondjuk már 150.000 Ft-t ér jelenleg (bárcsak úgy lenne). Amikor pl. átváltom egy másik egységbe, akkor az 150.000 – 100.000 = 50.000 Ft öt százalékát levonják? Vagy mi?

  Köszi a választ elöre is!
  Robert

  • Szendrei Ádám január 27, 2017 at 10:54 de. - Reply

   Szia,

   Nem. Ezt minden befizetésedből levonják még mielőtt befektetik. Befizetsz 100 ezret, hopp lesz belőle 95. Ezt fektetik be. És csak azután jön a java…

   • Robert január 27, 2017 at 1:00 du. - Reply

    Ok, de akkor ennem mi köze van a vételi és eladási árfolyamokhoz?

 17. zsugabubus február 1, 2017 at 2:01 du. - Reply

  Sziasztok!
  A feleségemnek és nekem is van megtakarításunk. A páromnak Allianz Bónusz életprogram. Az allianzos üzletkötő el felejtette tájékoztatni, hogy ezt 16-17 évig érdemes futtatni, mert egyébként nagyon sokat bukik az ember. Nekem prémiun 100 van, 10 év eltelte után 100%-ban hozzáférhető.
  A hozzászólásokban azt nem értem, hogy miért akarja mindenki kivenni 3 év után. Nekünk elmondták az allianznál és az OVB-nél is, hogy ezek egy részéhez 3 év után hozzá lehet férni, de a teljes összeghez csak 10 év után érdemes hozzányúlni. Részvisszavásárlásra 3 év után van lehetőség. Ha valaki hosszú távra köti le a pénzét, akkor miért csodálkozik, hogy 3 év után nem fér a megtakarításához? Édesanyámék CSÉB-je is így működött, és nem volt gond, hogy 20 évre kötötték és fizették havonta. Én úgy gondolom, hogy ha valaki megtakarítani szeretne, akkor a megtakarításához 2,3,4 év múlva ne nyúljon hozzá, illetve, ha ilyen időtávban gondolkodik, akkor ne hosszútávú megtakarításba tegye a pénzét!
  Remélem nem haragszotok meg rám, de én így látom. Hozzászólásokat várok!

  • Mano február 4, 2017 at 12:58 du. - Reply

   Kedves Zsugabubus!
   Valóban 100%-on “kivehető” 10 év után..Csak az a kérdés,MINEK a 100%-a, amiről beszélünk.(A “maradék” befektetési egységek x árfolyam 100%-a)Hogy világos legyen:A kezdeti,igen jelentős költségeket MINDENKÉPP levonják,csak míg visszavásárlás (és díjmentesítés!!!!) esetén azonnal, addig változatlan díjfizetés esetén szépen,csepegtetve,hónapról hónapra…Ez az első két,vagy 3 év befektetési értékének folyamatos,évi 7-10%-os csökkentésével jár…

   • Szendrei Ádám február 4, 2017 at 1:43 du. - Reply

    Így van!

    • Mano február 4, 2017 at 2:05 du. - Reply

     Kedves Ádám!
     Csak jelzem,a fenti írás 3.pontja téves:
     “3.) Kezelési díj: a kezdeti egységek befizetése utáni egységek, a befektetési egységek kezelésének költsége. Ennek mértéke évi 1,75%. Ennyivel csökkentik a 3 év utáni befizetések összegét minden évben.”

     Kezelési díj mértéke a kezdeti- és a megtakarítási befektetési egységekre is van,ugyan olyan mértékkel…
     A rendkívüli (eseti) befizetések “extra”befektetési egységeire is, csak kisebb mértékű….

     Üdv:
     Mano

 18. Kocsis Lajos február 6, 2017 at 1:29 du. - Reply

  Kedves Ádám! Én is Ovb-n keresztül kötöttem egy uniqa prémium 100-at illetve még egy signál baleset biztosításba is becsaltak. Már kötvényt küldtek és befizettem már 40 ezret, természetesen én sem akarom tovább fizetni és mihamarabbi szerződés bontást szeretnék amit már jeleztem a kedves ovb-s tanácsadónak de még semmi válasz. Inkább magán úton intézkedjek? Nem érdekel ha 40 ezret el is bukom de még az elején ki akarok lépni mind a két szerződésből mert látom hogy ennek nincs értelme!!

  • Szendrei Ádám február 6, 2017 at 1:43 du. - Reply

   Az OVB-t érdemes örökre elfelejteni. Az Uniqa-nak kell írni, ha 30 napon belül van, akkor csak a kötvényesítési költséget kell kifizetnie, a pénzt visszakapja. Ehhez egy nyilatkozatot kell írni a szerződés és a szerződő adatival, és beleírni, hogy felmondja, kéri a visszafizetést X számlászámra.

 19. Sz. Szilvia február 9, 2017 at 10:00 du. - Reply

  Szia. Én is kötöttem Uniqa Flex Invest Prémiumot. 3. Éve lesz áprilisban hogy fizetem. Évente küldenek egy elszámolást amin valahogy mindig kevesebb összeg szerepel mint amennyit addig befizettem.
  Megszeretném szüntetni én is elővettem a szerződést láttam hogy 29 % fizetik ki. (Nevetséges) kötvényt nem emlékszem hogy küldték volna (szerintem nem)

  Kérdésem az lenne hogy megszüntessem e teljesen vagy kérjek részleges visszavásárlását és csökkentsem a havi befizetést a minimum 10.000 Ft ra még 7 évig ?
  Részleges visszavásárlásnál ugyan annyit fizetnek ki mintha megszüntetném?

  Ha nem küldték kötvényt akkor mire hivatkozva tudom megszüntetni ?

 20. Kisné Jònàs Linda június 5, 2017 at 4:44 du. - Reply

  Kedves Uram! Mi is az Ovb keresztül kötöttük a szerződést , nekünk is hazudoztak össze vissza azt mondtàk 5 éven belül nem érdemes kivenni mert nagyon kevés kamatot kapunk rà de öt év elteltével érdemes kivenni, szó sem volt 10 -12 évről. Most szerettük volna kivenni lakàsvàsàrlàs céljàból és azt mondtàk h a befizetett 2200000 Ft utàn 750000 Ft kapunk ugyhogy fizessük még hat hét évig. Ön szerint van értelme tovàbbra is kidobàlni a pénzt az ablakon? Előre is köszönöm vàlaszàt! Üdv: Kisné Linda

 21. Marsi Krisztina július 21, 2017 at 10:39 du. - Reply

  Üdv.
  Hasonló képpen jártam, mint az előttem lévők.
  Decemberbeb lesz 3 éve, hogy fizetjük és persze nekünk is azt modták az elején, hogy amennyiben 3 év után meg akarjuk szüntetni, 360ezret vehetünk ki (havi 12700ft befizetéssel). Persze most jön a humbug, hogy ők ilyet nem ígértek. Maximum 30%-ot vehetünk ki stb…
  Az lenne a kérdésem, hogy kihez kell fordulnom a megszüntetéssel? Ovb vagy uniqa. Ezt az üzletkötőt szeretném elkerülni, mert ugye ő csak arra akar rábeszélni, hogy ne szüntessem meg és már nagyon unom. Valamint, hogy mindenképp várjam meg a decembert vagy szüntessem meg már most? Részarányosan kapom ki a pénzt vagy ha már most ki akarom venni, akkor csak a két év után járót kapom meg?
  Köszönöm

  • Szendrei Ádám július 22, 2017 at 7:35 de. - Reply

   Uniqat kell keresni, de ők is győzködnek és hazudoznak. Azt hogy mi éri meg ilyenkor, egyedileg ki kell számolni. Ezt a kérdezz minket menüpont alatt tudod kérni!

 22. Atvert J november 7, 2017 at 6:59 du. - Reply

  Sziasztok!

  5.5 éve kötöttem ezt a csodás Flex Invest Premiumot!
  OVB-s ismerősön keresztül, már bánom, ezeket olvasva meg főleg.

  Egyrészt azt hazudták, hogy ebből az OVB nem kap semmit, ezt ők rendezik külön a Uniqa-val.

  Azt mondták, 3-4 év és pozitív lesz a mérleg, azaz levontak előre mindenféle költséget, de igazán ez 10 év után éri meg.
  Hazudtak, mivel 5.5 év után 710.000-ből a Uniqa-nal 520.000 van feltüntetve meg még egy szám, 360.000, no ennyit vehetnék most ki, ha felmondanám ezt a szerződést.

  Már azt se értem és igazából nem is tudták megmondani, hogy ha 710K-t befizettem mégis mi az az 520K? Mert azt mondták, hogy az, ahol most 520 és 360 van írva, az fog egyenlő lenni 10 év után, magyarul akkor nem bukok semmit és kivehetem a pénzemet. Ez fura, mert már most is van 190K különbözet, szóval hiába lesz az egyforma, akkor is bukok.

  Igazából azt nem értem, hogy rendben, fiatal voltam, rászedtek, de mégis hogyan működhet ez a biztosító és adhat el egy terméket életbiztosítás néven úgy, hogy meglopják az embereket? Egyáltalán lesz ez a termék valaha pozitív??

  Nem lehetne valahogy jogilag fellépni?

  Köszönöm,
  János

  • Szendrei Ádám november 7, 2017 at 7:12 du. - Reply

   Szia, Sajnos nem tudsz jogilag fellépni. Az OVB így működik több mint 10 éve, és senki nem tehet semmit.

   • Atvert J november 7, 2017 at 7:40 du. - Reply

    Szia!

    Köszi! Szerinted van valami esély arra, hogy (most kapok egy uniqa-s brókert segíteni az OVB helyett), hogy 1-2 év után kevesebbet bukjak mint 350.000 Ft? Mert akkor fizetném még tovább aztán valamikor megszüntetném.

    Most jelenleg a felét elbuknám, ami azért eléggé meredek.

 23. varga007 november 16, 2017 at 11:40 du. - Reply

  Hello!
  Valamivel több mint 4 éve fizetem a Flex Invest Premium-ot. Anno még azt mondták, hogy bármikor kivehetem a benn lévő összeget. Számolásom alapján kb 200-at buknék, de legalább menteném a menthetőt. Van esély arra, hogy a jelenlegi összeget kitudjam venni egy összegben?

  • Szendrei Ádám november 17, 2017 at 8:12 de. - Reply

   Így nem tudom mi lenne a legjobb. Valószínűleg nem érdemes tovább fizetni, de csak a pontos számok ismeretében lehet kiszámolni. Ennek díja 35.000 Ft, és a kérdezz minket fülön tudod kérni.

 24. d003 február 19, 2018 at 5:11 du. - Reply

  Nekem is ez van vagy legalább is remélem hogy nem mert nem látom sehol ezt az uniqa flex invest kiírást a szerződésen
  2014 12.01 óta fizetem az üzletkötő is azt mondta hogy neki ez van
  10000 forinttal kezdtem fizetni azóta minden évben nő 5%-al a havi “megtakarítási” összeg 5 év után a vissza vásárlási összeg 306.000 Ft az is kiszámoltam hogy ezzel az évi 5% növekedéssel a 10. év végére durván 1.500.000 Ft fogok kifizetni az Uniqának amit elvileg megújuló energiába fektetnek
  Az lenne a kérdésem hogy hogy tudom minimálisra csökkenteni a veszteségemet ha kifizetem a 10 évet becsületesen vagy ha most felmondom és nyerek annyit amennyit még nem fizetem be
  Köszönöm a megtisztelő választ
  Üdv. D

Leave A Comment