Utazás olcsón – Pénztárcabarát tippek utazni vágyóknak

  • utazas olcson

A mai világban utazni már olcsón és gyorsan is lehet. Legyen szó akár külföldről, akár belföldről. Ha pihenésre vágysz, szeretnél kikapcsolódni, legyél körültekintő, hogy „pénztárcabarát” legyen az utazásod és ne fájjon a fejed a sok kiadás miatt. Manapság már az interneten rengeteg olyan oldalt találsz, amik ebben a segítségedre lehetnek.

Hogyan utazhatsz olcsóbban?

Az első lépés, hogy felkeresed ezek a bizonyos oldalak, amiken keresztül úgynevezett kuponokat tudsz vásárolni. Ezekhez általában jóval olcsóbban hozzájutsz a piaci árnál.

A kuponok nagyjából 70%-a 2 éj/3 napra szól, 2 főre és félpanzióval. Ez a legjobb lehet bármilyen korosztályú kikapcsolódni vágyó pároknak, barátoknak. Akár több kupon is vásárolható, tehát kisebb – nagyobb baráti társasággal is igénybe lehet venni ezt a szolgáltatást. Persze több fajtája van, a külföldi utaknál például akár 2 hetes kupont is találhatunk.

Természetesen az ár itt is függ attól, hogy hova szeretnél utazni, milyen időpontban, mivel főszezonban általában a kuponok is drágábbak, ezért megéri előre gondolkozni és még a tavasszal megvásárolni olyan kupont, ami egész nyáron felhasználható.

Hogyan működik?

Egyszerűen. Felmész az adott oldalra (pl.: www.tescoutazas.hu, http://www.bonuszbrigad.hu/, http://www.maiutazas.hu/, https://startutazas.hu/…), majd kiválasztod a neked tetsző helyet (ajánlom azért, hogy külön is nézz utána az adott szállásnak, illetve, hogy a kupon tényleg alacsonyabb árat tartalmaz-e, mint az eredeti) és megveszed. Ezek után felhívod a szállásodat, vagy küldesz nekik egy e-mailt, megmondod nekik a kuponszámod és foglalsz egy szobát. Egyszerű és nagyszerű.

Mennyivel olcsóbb így?

Nézzünk egy konkrét példát, persze név nélkül. Egy közvetlen Balaton parti háromcsillagos szálloda a példa. A saját honlapján megtalálható ár „16.640,- Ft /fő/éj-től”. Az ár egy darab kétágyas szobára és félpanzióval értendő.

Egy bizonyos kuponokkal foglalkozó oldalon viszont ugyanennek a szállodának az ajánlata 2 éj/3napra, 2 főre, félpanzióval összesen 25.490 Ft.

Tehát, ha ketten, 2 éjszakát el szeretnétek tölteni ebben a Balaton parti hotelben, úgy, hogy reggelit és vacsorát is kapjatok, de nem néztek körül az interneten, akkor a kupon nélkül 66.560 Ft lesz a végösszeg, míg ha rátaláltok a kuponra, akkor 25.490 Ft.

Vagyis, ha elég tájékozott vagy az igénybe vehető kedvezményekkel kapcsolatban, jelentős mértékben csökkentheted útiköltségeidet.

Természetesen azt bele kell kalkulálni, hogy sok kuponos ajánlatnál hétvégi/ünnepi felárat felszámolhatnak.

Persze nem csak a Balaton partra lehet menni, rengeteg belföldi ajánlattal találkozhatsz, de számos külföldi (akár repülős úttal) utazás céljára szolgáló kupont is igénybe vehetsz ezeken az oldalakon.

Tippek a pénztárcabarát utazásért

  1. Utazz este! – Az esti járatokra (például fapados repülőgépekre) általában olcsóbban tudsz jegyet szerezni, mint a csúcsidőben közlekedő járművekre.
  2. Figyelj a kedvezményekre! – Nagyjából az egész cikk erről szólt, hogy mielőtt lefoglalsz egy szállást, légy körültekintő, nézz meg minél több ajánlatot!
  3. Ne utazz a csúcsszezonban! – Utazz bármikor máskor! Csúcsszezonban a legdrágább a repülő, vonat, buszjegy is és a szállás is, tehát egyáltalán nem éri meg. Utazz el inkább télen, amikor amúgy is kell egy kis feltöltődés, de ősszel és tavasszal is gyönyörű helyeket ismerhetsz meg, sőt még a szabadsággal sem lehet gond, mivel úgyis mindenki más nyáron veszi ki.

Viszont bárhova is utazol, érdemes számba venned az út során adódó költségeket, nehogy kellemetlen meglepetések érjenek!

Szeretnél jó döntést hozni egy konkrét pénzügyi kérdésben?

TEDD FEL KÉRDÉSED ÉS 24 ÓRÁN BELÜL VÁLASZOLUNK!

Sokan százezreket spóroltak meg azzal, hogy megírták kérdésüket mielőtt elfogadták egy ügynök, vagy pénzintézet ajánlatát. Próbáld ki, INGYEN!

TEDD FEL KÉRDÉSED MOST!
2016-08-27T09:58:13+00:00 augusztus 30th, 2016|egyéb|0 Comments

Leave A Comment