Változnak az Axa Bank OKé számlacsomagjai

Az Axa Bank OKé csomagjait már korábban megnéztük, és arra jutottunk, hogy nagy visszalépés volt a korábbi csomagokhoz képest. Most egy sajtóközleményt kaptunk az Axa Banktól, hogy előnyükre változnak az OKé csomagok.

Az AXA Bank február 1-jétől megújítja és jelentősen kedvezőbb feltételekkel kínálja a jelenleg mintegy 100 ezer lakossági ügyfele által használt OKÉ számlacsomag-családját. Februártól az AXA Bank – számlatípustól függően – többek között 50 százalékos kedvezményt biztosít a számlavezetési díjból a legalacsonyabb jövedelmű ügyfelei számára, illetve csökkenti az ingyenes számlavezetés feltételéül szabott havi elvárt jövedelemszintet. Emellett növeli a – hazai piacon kiemelkedőnek számító – díjmentes eseti és rendszeres utalási tranzakciók, valamint a csoportos beszedési megbízások darabszámát, és az egyes tranzakciók ingyenességi értékhatárát.

Az OKÉ számlacsomagok február 1-jétől érvényes kondícióit az alábbi táblázat foglalja össze

(kék színnel, dőlt betűkkel jelöltük a változó, pirossal a még jelenleg hatályos feltételeket)

Axa oké számlacsomag változás

 

Az OKÉ számlacsomagok megnyitása teljes egészében online történik, azaz teljes értékű, internetbankkal  és okostelefon-alkalmazással is ellátott bankszámla nyitható anélkül, hogy az ügyfeleknek bankfiókba kellene fáradniuk. A számlanyitóknak elégedettségi garanciát kínál a bank, amelynek értelmében fizet mindazon új ügyfelének, aki 12 hónap elteltével bármilyen okból megszünteti bankszámláját.

A hazai piacon egyedülálló szolgáltatás keretében azon ügyfeleknek, akik OKÉ 2, OKÉ 3, vagy OKÉ 4 bankszámlát nyitnak az AXA Bank internetes oldalán, majd három egymást követő hónapban teljesítik a Bank által meghirdetett, beérkező jóváírásra vonatkozó feltételt, a direktbank – a számla típusától függően – 5, 10, illetve 20 ezer forintos jóváírást teljesít. Amennyiben ők a nyitást követő 12 hónap során is aktívan használják bankszámlájukat, s ennek ellenére elégedetlenek a direktbank szolgáltatásaival, a bank ismételten az eredetivel megegyező összegű – azaz akár 20 ezer forintos – jóváírást ad a számukra.

Mindig érdemes összehasonlítani az ajánlatokat mielőtt döntesz. Ne feledd, ha 3.000.000 forintod parkol a bankszámládon, akkor nem kell hasra esni 20.000 forinttól. Nem mindegy ugyanis, hogy mekkora kamatot kapsz erre a pénzre. Ha mondjuk állampapírban 1%-kal magasabb a kamatod, akkor máris nyertél 30.000 forintot. Szóval ne csak a költségeket vedd számításba, hanem a kapott kamatokat is, és együttesen mérlegelj. Továbbá számolj a pénz mozgatásával járó költségekkel is. Már nem éri meg a “kamatvadászat” minimális kamatokért cserébe, hiszen az utalás költsége és a tranzakciós adó gyakran több, mint a nyereség.

Update: A legkedvezőbb feltételeket kínáló OKÉ 4 számlacsomag nemcsak 3 millió forint átlagegyenleg esetén, hanem minimum havi 300 ezer forint jövedelem jóváírással is bárki számára elérhető, ráadásul ez a 300 ezer forintos jóváírás maximum 2 tételből érkezhet, azaz ha például egy család két keresője is erre a számlára utaltatja fejenként átlagosan legalább 150 ezer forintos jövedelmét, ők is jogosultak használni az OKÉ 4 számlát, függetlenül attól, hogy mennyi az átlagegyenlegük azon.

Az OKÉ 4 Bankszámláról indított betétlekötések a mindenkori új megtakarítási akciónak megfelelően kerülnek lekötésre. Jelenleg 3,50% éves kamatot kapnak az ügyfelek 12 hónapra (EBKM 3,50%), tehát ebben az esetben már állampapírban nem kapnak 1%-kal magasabb kamatot a megtakarításukra.

Tanácsot, véleményt kérnél? Kérj személyes, vagy ingyenes online pénzügyi tanácsadást!

2017-02-13T21:14:23+00:00 január 29th, 2015|Pénzügyek|0 Comments