Az online „kalkulátorok” megtévesztőek és irreális árakat adnak ki. Van egy módszer, amivel sokkal egyszerűbben, olcsóbban és gyorsabban köthetünk balesetbiztosítást. Bemutatok néhány olcsó, de ütős terméket, majd összehasonlítom őket, és megnézzük, melyik a legolcsóbb balesetbiztosítás.

Ha kockázati biztosítást szeretnénk kötni, méghozzá a lehető legjobb áron, akkor ehhez célszerű egy furcsa, de jól bevált utat választani. A bankokban is szét kell néznünk. Nem olyan nagy munka, mint az elsőre tűnik, főleg az internet segítségével.
Hidd el, sokkal jobb ajánlatokra lehet bukkanni, ha saját magadnak keresed, mintha mindenféle online balesetbiztosítási kalkulátor alapján döntünk.
Mindenki azt ajánlja, amiből a legtöbb jutalékot kap. Ne bízzuk hát másra a termékeink választását. Éppen ezért nem működik az ingyenes pénzügyi tanácsadás.

Melyek a legjobb balesetbiztosítások?

Mivel a biztosítók elég stabil cégek, nem érdemes válogatni a márka alapján. Persze nem kell átesni a ló túloldalára és névtelen, itthon ismeretlen társaságokkal szerződni, de a nagy hazai biztosítók közül bármelyik megteszi.

A lényeg a szerződésben van. Ha ott az van leírva, hogy ekkor és ekkor fizet, akkor fizetni is fog. Ha nincs leírva, akkor nem fog. Mielőtt döntesz, a feltételeket is olvasd el. A baleseti rokkantság valahol csak 30% felett fizet, valahol már 10% felett is. A kórházi napi térítés sem mindegy, hogy 1. naptól jár, vagy csak 4. naptól. Ha 4. naptól jár, akkor a 4. nap után visszamenőlegesen is jár, vagy csak a 4. nap utáni napokra?

Most ilyen részletességgel nem fogok belemenni az összehasonlítgatásba, óriási nagy különbségek azért általában nincsenek, de tény, hogy egy picit emiatt a trükkös termékek most jobb helyezést kaphatnak ebben az elemzésben. (nyilván olcsóbb lesz, amelyik sok kizárást tartalmaz)

Igazából, amit először megnézek az mindenképpen az ár. Az emberek megszokták, hogy az életbiztosítások nem olcsók, ezért könnyen el lehet adni a balesetbiztosítást is nagyon drágán. Egyszerűen, mert az átlagember nem érti a különbséget a betegségből eredő és a baleseti eredetű kockázatok között.

Milyen kockázatokra nyújt védelmet a balesetbiztosítás?

Balesetekre. Betegségre nem. A szívinfarktus, a rák, a természetes halál NEM baleset. A baleset egy hirtelen fellépő váratlan esemény, amely következtében sérülést szenvedünk. Lássuk, mik ezek:

  1. Baleseti halál: balesetből eredő halál.
  2. Baleseti kórházi napi térítés: naponta X forint, ameddig kórházban vagyunk.
  3. Baleseti műtéti térítés: A maximum, amit egy műtétért kaphatunk. (Több csoport van, kisebb műtétre kisebb pénz)
  4. Baleseti rokkantság / maradandó egészségkárosodás: maradandó sérülés esetén, százalékosan térít.
  5. Csonttörés: A maximális összeg, amit csonttörésért kaphatunk. (Vagy több csont töréséért)
  6. Baleseti kóma/plasztikai műtét /egyéb
  7. Baleseti égési sérülés
  8. Közlekedési baleseti halál: kizárólag közlekedésből származó balesetek esetén

Tudnod kell, hogy a baleseti kockázatok nagyon olcsók a teljes körű védelemhez képest, és nem függnek az életkortól. Egy baleseti halál, vagy kórházi napi térítés akár tizede, huszada is lehet, egy bármilyen okú kórházi térítés illetve halálbiztosításnak. Ezt persze sokan nem tudják.

Milyen árban vannak a balesetbiztosítások? Mi számít olcsó biztosításnak?

A táblázat nem teljes, pár dolog kimaradt belőle, de lényegesen nem változtat az eredményen. Egy két ajánlatban volt bármilyen okú halál kockázat is, itt egybe számoltam a balesettel. Nem számottevő összegek voltak. Nehéz pontosan összehasonlítani, de azért elég tanulságos.

Melyik a legolcsóbb balesetbiztosítás? Balesetbiztosítások összehasonlítása táblázat

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

olcsó balesetbiztosítás

Balesetbiztosítások összehasonlítása 2013

Remélem, látszik, hogy milyen hihetetlen haszonnal képesek egyes cégek eladni az egyébként értéktelen csomagokat. Úgy gondoljuk végig, hogy még a legolcsóbbnak is bőven megéri.

A táblázatban nincsen benne minden konstrukció, vannak ezeknél sokkal rosszabbak is, lehet, vannak jók is, amik kimaradtak, de ez így egy jó általános képet ad. Javaslom az első oszlopot venni kiindulásként, és ha azt veri valamelyik, akkor az, biztosan jó.

Lakásbiztosításban köthető balesetbiztosítások. Megéri?

Ez változó. Csodát ne várjunk tőlük, ezek inkább kicsi összegekre biztosítanak, bár nem kerülnek sokba. Az üzletkötő valószínűleg nem fog két számítást csinálni csak azért, hogy megmutassa, hogy mennyibe is kerül a balesetbiztosítási csomag, a díjak pedig nincsenek egyesével kilistázva.

Ár, érték arányban biztos, hogy nem olyan jók, de arra, hogy legyen egy idős embernek valamilyenfajta védelme, nem rossz. Azért azt értsük meg, hogy ha lerokkanunk, akkor 600.000 forinttal nem sokra megyünk, legalább is szerintem ennél legtöbbünk munkája többet ér.

Ez attól is függ egyébként, hogy az üzletkötő mennyi kedvezményt ad meg a lakásbiztosításra. Ha nincsen legalább 30-40% kedvezmény a biztosításon, akkor gyanakodjunk, hogy nem adott meg mindent, amit tudott volna. Generalinál 47%, MKB-nál 30%, Aegonnál 45%, Signalnál 30% körül kell, legyen a kedvezmény, különben még alkudhatunk. Allianz lakásbiztosítást még nem láttam, hogy megérte volna kötni.

A lényeg, hogy ha 50% kedvezmény van a lakásbiztosításon, akkor a baleseti csomagot is kvázi feléért kapjuk, de még így is igaz a fenti dolog, hogy nem igazán ad rendes védelmet, és annyira nem is olcsó. Lehet, hogy csak évi 2.000 forint, de nem adja huszadát sem a fentieknek.

Hogyan találhatom meg a legjobbat magamnak?

Minden eset más és más, a legegyszerűbb, ha ír nekem egy e-mailt, és leírja a pontos paramétereket. Az ingyenes online tanácsadás keretében szívesen válaszolok Önnek, bármilyen pénzügyi kérdésben.

Nem akarsz pénzt költeni biztosításra?

Kérj pénzügyi tanácsadást, és garantálom, hogy megspórolsz annyit, hogy a biztosítás díjával együtt is jobban fogsz kijönni.

Kérdésed van? Vitatkoznál? Írd meg kommentben, vagy nekem személyesen!

Tanácsot, véleményt kérnél? Kérj személyes, vagy ingyenes online pénzügyi tanácsadást!

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Szívesen tanulnál a pénzügyekről? Íme, egy 14 napos, ingyenes kihívás és tréning!

Szeretnél szakértői segítséget? Kérj valódi pénzügyi tanácsadást!

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]