Többen is kérdeztek már az államilag támogatott lakáshitelről. Megéri felvenni?  Sokan nem tehetik meg, hogy zsebből fizessenek a lakásért, házért, így arra gondoltam leírom, amit tudni érdemes ezekről a hitelekről. Van egy módszer, amivel még tovább csökkenthető az államilag támogatott kamat.

Mi az az Otthonteremtő állami támogatású hitel?

Olyan hitel, amelynek a kamatát az Állam támogatja 5 évig.

Fel lehet venni új és használt lakás/ház vásárlására, építésre, korszerűsítésre, bővítésre, késedelmes devizahitel kiváltásra, bajba jutott adósok megsegítésére és ingatlan visszavásárlására a Nemzeti Eszközkezelőtől.

Pontosan mire és mennyit?

allami hitel
Kik kaphatják?
Magyar állampolgár vagy (vagy magyar állampolgár jogait megillető személy, vagy Magyarországon három hónapot meghaladó tartózkodási joggal rendelkező,vagy Bevándorolt, vagy letelepült, vagy hontalan, vagy menekült jogállású) és be tudod mutatni a következő dokumentumokat:
• Személyi igazolvány vagy útlevél
• Lakcímkártya
• Születési anyakönyvi kivonat(ok)
• Amennyiben közös háztartásban élsz házas- vagy élettársaddal, kelleni fog róla magánokiratba foglalt nyilatkozat

A támogatás az első 5 évre szól, a hitel referencia kamatának bizonyos százalékának állami átvállalását jelenti. A különböző hitelcélokhoz még különböző feltételek társulnak, amelyekről szívesen küldök további anyagot.

Mi a támogatás igénylésének a menete?

1. Válassza ki az Önnek legmegfelelőbb hitelkonstrukciót kínáló bankot. (Ebben tudok segíteni)
2. Igényelje a kiválasztott hitelt.
3. A bank folyamatosan tájékoztatja a folyamatról, a támogatás feltételeiről és elbírálásáról, ill. a szükséges dokumentumokról. Fontos: Az állami támogatási kérelem beadására az adás-vételi szerződés megkötése után 30 napja van!
4. A bank ellenőrzi a dokumentumokat, illetve, hogy valóban megfelel-e minden feltételnek.
5. A bank elfogadja, vagy elutasítja a hitelt.

Megadok egy linket, ahol tud különböző támogatott hiteleket kalkulálni, összehasonlítani, de egy feltétellel használhatja csak! Regisztráljon be az oldalra, mert különben csak néhány bank ajánlatát látja, amivel kieshet a legjobb ajánlat.
Ezen felül vigyázzon, mert a legfelső sorban a szponzorált ajánlatok drágábbak, mint az az alattiak. Ez a kalkulátor nem 100%-ig pontos, de jó alap az induláshoz. Ha további kérdése van, kérem, hívjon vagy írjon.

Kalkulátor 

Pontosan mennyi a kamattámogatás?

Táblázat

Vigyázat! Ez a támogatás csak az első 5 évre szól!

Van mód arra, hogy a minimális 6%-os kamatok alá menjen a hitel THM-je, és akár 1 millió forintot is spórolhat a lakáshitelén egy egyszerű lépéssel.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Szívesen tanulnál a pénzügyekről? Íme, egy 14 napos, ingyenes kihívás és tréning!

Szeretnél szakértői segítséget? Kérj valódi pénzügyi tanácsadást!

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]