A vagyonodat a szokásaid határozzák meg

Az ok, amiért a legtöbb ember nem éri el az anyagi szabadságot az az, hogy nem vesznek fel olyan szokásokat, amik a gazdagsághoz vezetnek. Könnyű a körülményekre fogni, ha nem megy jól a szekér, és a felelősség elhárításával a legnagyobb probléma, hogy a megoldásról is teljesen lemondasz vele.

A gazdagság képlete pedig rém egyszerű: keress többet, mint amennyit költesz, és a különbséget fektesd be bölcsen.

Így hát a gazdagsághoz vezető képlet a következőképpen néz ki:

[(Sok kicsi, tudatos döntés) X (Következetesség) * (Idő)] = VAGYON

A meggazdagodás legnagyobb ellensége a halogatás. Tervezed, hogy majd egyszer belevágsz. De ez a nap egyre tolódik. Ha ma nem álltál neki, akkor holnap még kisebb lesz az esélye, hogy neki kezdesz. Ha valamiért lelkesedsz ma, akkor miért ne kezdenéd el? Miért ne tennéd meg az első lépést?

Hidd el, a kész jobb, mint a tökéletes.

Ha ugyanúgy gondolkozol, ahogy azelőtt, akkor ugyanúgy fogsz cselekedni is. Ha ugyanúgy cselekszel, akkor pedig őrültség lenne azt gondolnod, hogy más lesz a kimenetel.

Albert Einstein ezt így fogalmazta meg:

„Bolond az, aki ugyanúgy cselekszik újra és újra, de mégis más kimenetelt remél.”

Ha tehát nem tudod megváltoztatni a gondolkodásodat, és ezáltal a szokásaidon nem változtatsz, akkor sosem éred el az anyagi függetlenséget.

A gondolkodásod határozza meg, hogy mennyire leszel gazdag…

Jó pénzügyi szokásokat kell elsajátítanod. Ez különbözteti meg a gazdag és sikeres embereket azoktól, akik minden pénzüket elköltik, és csak hitelt hitelre halmozva tudnak újabb és újabb kacatokat megvásárolni.

Sokszor nem a nagy dolgok azok, amik igazán hozzájárulnak a sikerhez. Éppen a kis dolgok, a napi rutinszerű cselekvések döntenek. A mindennapi felesleges költések, éttermi ebédek, kávék, a cigaretta, vagy a kollégák meghívása egy-egy italra azok, amik veszélyeztetik a pénzügyi céljaidat.

A mindennapi takarékossággal apró összegeket gyűjthetsz, de gyakran, melyek befektetve minden nap újabb és újabb forintokat termelnek majd neked, míg végül kiszabadulhatsz a napi robotból és végre azt csinálhatsz, amit akarsz.

Az apró változtatások, hosszú időn keresztül óriási vagyont jelenthetnek.

Hétvégenet főzz egy adat ételt és vidd el magaddal a munkába, vagy a bevásárlás végén tegyetek el plusz 5000 forintot, amit a lakáshiteletekbe fizettek be. Nem kell túlagyalni. Nem kell felkészülni rá, hogy felkészülj. Csak kezdd el. Válassz ki egy szokást egyszerre, és változtasd meg.

Hány olyan dolgot vettetek meg, amit egyáltalán nem használtok?

Fogd őket, és add el a Jófogáson! Hidd el, megkönnyebbülés lesz megszabadulni ezektől a tárgyaktól, és közben még pénzt is kapsz érte.

Csináljatok ingyenes közös programokat!

Sétáljatok, fussatok, beszélgessetek. Nem kell mindig, minden áron pénzt költeni. A pénz költés sokaknál egy rossz szokás, egy függőség, amit a cégek marketing gépezete táplál bennünk.

Ezt a környezetünk is erősíti, és nagyon nehéz dolog eleinte nemet mondani. Ha a párod, vagy barátaid mindig úgy lazítanak, hogy drága helyekre járnak, akkor kezdetben meg kell értetned velük, hogy ez nem összeegyeztethető a céljaiddal.

Szélsőséges esetben ez azt is jelentheti, hogy új barátok után kell nézned.

A különböző üzletek számos úton-módon próbálják meg elhitetni velünk, hogy szükségünk van dolgokra. Ha észreveszed, hogy manipulálnak, könnyebben fogsz tudni ellenállni a csábításnak. Tanulj meg elégedett lenni magaddal, fogadd el önmagad úgy, ahogy vagy.

Akkor nem kell majd megvenned a legújabb divat őrületeket, és nem kell majd erőn felül költened az autódra. A legtöbb márka kihasználja, hogy egyedi akarsz lenni.

Azt sulykolják, hogy ha nem fogyasztunk, akkor már nem is érünk annyit, de ez nem igaz. Nem az vagy, amit megveszel, hanem az, amit teszel. És ha tudatosan bánsz a pénzeddel, az sokkal nagyobb erény, mint elsőre sokan gondolják.

Tanulj meg ellenállni a kísértésnek. Ne vásárolj impulzívan. Gondolj arra, hogy éppen ezt akarják: egy céltábla vagy, mindenki a pénzedet akarja. Aki nincs résen, az haszontalan dolgokra, kacatokra szórja el azt a pénzt, amiért keményen megdolgozott.

Pedig ez a pénz az, amit eszközökbe fektetve megválthatja az életen át tartó szabadságodat. Nem a kacatoktól leszel boldog, épp ellenkezőleg: a szabadság az, ami megöli a stresszt, és megnyugtat. Pontosan a költségeid és a kacatjaidtól való megválás a boldogságod kulcsa.

Szeretnél jó döntést hozni egy konkrét pénzügyi kérdésben?

TEDD FEL KÉRDÉSED ÉS 24 ÓRÁN BELÜL VÁLASZOLUNK!

Sokan százezreket spóroltak meg azzal, hogy megírták kérdésüket mielőtt elfogadták egy ügynök, vagy pénzintézet ajánlatát. Próbáld ki, INGYEN!

TEDD FEL KÉRDÉSED MOST!
2016-07-21T15:49:14+00:00 július 15th, 2016|Pénzügyek|0 Comments

Leave A Comment