Milliós készpénzfelvétel 1.270 forintért?

Sokan bajban vagyunk, amikor a bankban megtakarított pénzünket készpénzként szeretnénk felvenni. A Bankmonitor. hu elemzése szerint átlagosan 1%-ot fizetünk a nagyobb összegeket felvételekor, ami egy 2.000.000 forintos felvét esetén már 20.000 forint.

Éppen a napokban botlottam ugyan ebbe a problémába, hiszen CIB Malacpersely számlámról szerettem volna nagyobb készpénzt felvenni. A CIB Malacperselyről sem utalni, sem felvenni nem érdemes.

Az utalást könnyedén megoldhatjuk, ha nyitunk egy internetes CIB számlát, amiről bárhova 39 Ft- ért lehet utalni és a két számla között ingyen tudunk átvezetni. Fontos, hogy a fiókba ne mondjuk, hogy csak egy tranzakció miatt nyitunk számlát, ugyanis ez kifejezetten tiltott az alkalmazottaknak. Ettől függetlenül nekünk nem tiltják, hogy utalás után megszüntessük a számlát. Az utalás ezzel megoldva, de mi lesz a készpénzfelvétellel?

Eléggé lehangolt a CIB több mint 1%-os felvételi díja, így elkezdtem sorba venni a család bankszámláit, amikor is rátaláltam egy alig használt OTP JUMP számlacsomagra. Az OTP JUMP az egyetlen általam ismert számlacsomag, amin fix díja van a készpénz felvételnek, méghozzá 1270 forint.

Az OTP JUMP: csak 28 év alatt

A probléma az OTP JUMP-pal, hogy csak 18-28 éves korig lehet nyitni, így elég kevesen használhatják, de ha van a családban valaki, akire rá merjük bízni a felvételt, akkor elég jól járunk vele.

Arra minden nagyobb összegű felvételnél figyeljünk oda, hogy bizonyos összegek felett a bankoknál előre be kell jelenteni a felvételt. Ez általában 1 millió forint feletti összegeknél van, de vidéken több helyen már 500.000 forinttól. Ha egyszer bejelentkezünk, akkor mindenképpen el kell menni, különben akár 10.000 forintot is levonhatnak tőlünk a “téves riasztásért”.

Ezt úgy lehet kijátszani, hogy nem egy fiókban vesszük fel az összeget, A bankfiókok egymás között ugyanis nem kommunikálnak (legalább is a CIB esetében biztosan nem), így Szegeden pl. az egymás melletti két fiókban levéve 990.000 Ft -ot megkerülhetjük az előre bejelentkezést. A szegedi Takaréktár utcai OTP fiókban egyébként 5.000.000 forintig nem kell bejelentkezni.

Tanácsot, véleményt kérne? Kérjen személyes, vagy ingyenes online pénzügyi tanácsadást!

Kérdése van? Vitatkozna? Írja meg kommentben, vagy nekem személyesen!

 

2014-09-06T07:06:06+00:00 április 22nd, 2014|Pénzügyek|2 hozzászólás

2 hozzászólás

 1. Barna Gábor április 23, 2014 at 11:20 de. - Reply

  Szia Ádám!

  Segíts már légy szíves!

  Mit mondhatok Ancikának, miért nem jó az ajánlása?

  Nem akarok kötni semmit sem Vele.

  Üdv: Gábor

  _____

  From: “Szendrei Ádám – Online Pénzügyi Tanácsadás” [mailto:comment-reply@wordpress.com] Sent: Tuesday, April 22, 2014 10:25 AM To: barnag@uniotax.hu Subject: [Új bejegyzés] Milliós készpénzfelvétel 1.270 forintért?

  szendreiadam posted: “Sokan bajban vagyunk, amikor a bankban megtakarított pénzünket készpénzként szeretnénk felvenni. A Bankmonitor. hu elemzése szerint átlagosan 1%-ot fizetünk a nagyobb összegeket felvételekor, ami egy 2.000.000 forintos felvét esetén már 20.000 forint. Ép”

 2. Jucus április 24, 2014 at 5:18 du. - Reply

  És ezt még lehetne is fokozni

Leave A Comment