Online lakásbiztosítás kalkulátor – Ezt tudnia kell, mielőtt használja

Az online biztosítás kalkulátorok nagyon elterjedtek, főleg mert kényelmes mind az alkusznak, mind az ügyfélnek, és könnyen lehet reklámozni. A lakásbiztosításokat 3 évente célszerű megújítani, mert az új termékek olcsóbbak és jobbak is. Most megvizsgáljuk az online kalkulátorok köré teremtett mítoszt, miszerint azokkal járunk a legjobban.
Tényleg az online lakásbiztosítás kalkulátorok a legolcsóbbak, vagy csak azért tűnnek olcsónak, mert a régi lakásbiztosításunk már elavult?
Érdemes tudni, hogy az online kalkulátorok gyakran a WEBPIARE rendszert használják, vagyis ezeken az oldalakon mindenhol ugyan az az eredmény fog kijönni. A WEBPIARE egy külsős informatikai cég, akik az online végzett kalkulációk után kapnak jutalékot.

Alkuszként tehát nincs más dolgunk, mint feltenni internetre a kalkulátort, és várni a szerződéskötést. A WEBPIARE intéz mindent. Ilyen kalkulátora a Mag91 Kft.-nek is van, tehát én is használhatnám, így nem áll érdekemben rosszat írni róla.

Ilyen online lakásbiztosítás kalkulátort talál Mag91 Kft. honlapján. (kötelező+casco, minden)

Miért nem javaslom az online lakásbiztosítás kötést?

A biztosításkötés mindig egy kis macerával jár – az alkusz hibáján kívül – és egy online alkuszt sosem fogunk tudni kérdőre vonni. Jöhet majd az ujjal mutogatás, időhúzás, de sosem fognak érdemben segíteni. Te csak egy ügyfél a sok százból. Nem ismer senkit személyesen, és téged sem ismeri senki.

Tényleg így a legolcsóbb a lakásbiztosítás?

Most versenyeztessük meg a lakásbiztosítás kalkulátort a kézi, általam használt maximum kedvezményes módszerrel. Egy példa ingatlant használok az árak összehasonlítására. Adatai a következők.

Szegedi kertes ház, 6729-es irányítószám – tehát lakóterület, 1 emeletes, lakott területe 139 nm, garázs 15 nm. Építés éve: 1995, magas cseréptetővel és téglafalakkal. Saját tulajdon, állandóan használt.

Az ingatlant 3-an lakják, az ingóságok értéke 7 millió forint. Az ingatlant 29,2 millió forintra akarjuk biztosítani, a garázst pedig 1,5 millióra.

A szerződő magánszemély, születési dátuma 1972.01.01. Fizetés inkasszó, és éves.

Amire a biztosítás szól: elemi károk, betörés, felelősség, beázás, villám másodlagos hatása, bankkártya elvesztése, zárcsere.

Az internetes kalkuláció eredménye:

lakásbiztosítás kalkulátor

Természetesen a legolcsóbb szinte mindig a Genertel, aminek se normális ügyfélszolgálata, se irodája nincsen. Sem ezzel, sem a QBE-vel, sem a Wabarddal nem foglalkozom most, mert általában ezeket külön kérik az ügyfelek, hogy ne kössük.

Nézzük inkább a Generalit, a Signalt, és az Aegont példának.

Generali mozaik nálam: 31.862 Ft (megtakarítás: 6.483 Ft, azaz 17%)

Signal Bástya nálam: 30.396 Ft (itt nincs jelentős különbség, bár egyébként én nem szívesen kötnék ilyet)

Nézzük az Aegon-t. Itt az L-es csomagot nézte az online lakásbiztosítás kalkulátor, bár erre szerintem elég lenne az eggyel kisebb is, ami az M-es, de ám legyen.

Aegon nálam:

L: 39.564 Ft (megtakarítás: 8.136 Ft, azaz 17%)

M: 34.908 Ft

A kalkulátor valami hiba miatt nem számolt például MKB-t, ami egy aranyos biztosítás, nem a luxus kategória, de ebben az esetben simán megfelel, és csak 26.354 Ft. Ha az olcsóság lenne a szempont, akkor én ezt javasolnám, egyéb esetben pedig az Aegon M-es csomagot, ami durván 35.000 Ft.

Eredményhirdetés

Aki az online lakásbiztosítás kalkulátorral számol magának biztosítást, kapott egy csomó számot, meg árat, meg ismeretlen biztosítókat. Nem ért hozzá, nincs tapasztalata, nem áll velük kapcsolatban. Mi alapján dönthet?

 1. A legrosszabb talán, ha a legolcsóbbat választja, bár nagyon sokan beleesnek ebbe a hibába. Kötnek egy Genertelt, majd az első káresemény után felmondják. Pénzkidobás volt.
 2. A másik eset, hogy sokat nem mondd egyik név sem, de azért nem akarja a legolcsóbbat kötni, és köt egy Generalit. Azt „ismeri” is, meg az ára sem a legmagasabb.

Az ügyfél mindkét esetben rosszul jár. Nincs egy ember, aki intézné neki, ha gondja van, (pl. nem jön csekk, fel kell mondani, káreseménykor tanakodik, rossz kötvényt küldenek, stb.) de ráadásul sokkal többet is fizet, mint amennyit kellene.

Nem csak, hogy a Generalit 17%-kal olcsóbban köthette volna meg, de kevesebből már Aegon-t is köthetett volna.

Mi a véleményem az online lakásbiztosítás kalkulátorokról?

Jó találmány. Gyors, egyszerű. Viszont pontatlan, nem ad meg minden kedvezményt, sem pedig pártatlan segítséget az ügyfélnek, hogy melyiket érdemes kötni. Nem ad senkit, aki a későbbi ügyeket intézhetné, és innentől kezdve sokkal macerásabb lesz, mint egy „offline” alkusszal.

Nincs kivel átbeszélni, nincs, aki figyelmeztessen, ha hibát követünk el, valamit nem a szabályoknak megfelelően töltünk ki. Nem ismeri a szerződési feltételeket.

Téríti az elfolyt vizet, vagy csak a cső törését? A felelősségbiztosítás érvényes a kutyákra, vagy azért külön kell fizetni? Mi számít üvegnek és mi különleges üvegnek?

Számos ilyen kérdés merül fel, ami csak akkor megválaszolható, ha mindenki átolvassa mind a 3-4 biztosító szerződési feltételeit. Egy feltétel kb. 80 oldal. Én volt, hogy lefekvés előtt ezeket „olvasgattam”. Te szeretnéd?

Egyszóval kiindulási pontnak jó lehet, mert nagyjából tisztában leszünk az árakkal. Néha én is használom arra, hogy tájékozódjak, saccoljak. Pontos számításra nem jó. Online kötni meg kifejezetten rizikós, később pedig macerás lehet.

Online egyelőre csak kötelezőt kötnék. Online kötelező biztosítás kalkulátor itt

Mindenképpen javaslom, hogy alkuszon keresztül köss. Mivel én is ezzel foglalkozom tudom, hogy rengeteg nyűg van a biztosításokkal, amiket így én intézek el, és nem az ügyfélnek kell. Még nekem is macera, pedig én 1 óra alatt letudom, ami az ügyfélnek hetekbe telne.

Kérdésed van? Vitatkoznál? Írd meg kommentben, vagy nekem személyesen!

Tanácsot, véleményt kérnél? Kérj személyes, vagy ingyenes online pénzügyi tanácsadást!

Szeretnél jó döntést hozni egy konkrét pénzügyi kérdésben?

TEDD FEL KÉRDÉSED ÉS 24 ÓRÁN BELÜL VÁLASZOLUNK!

Sokan százezreket spóroltak meg azzal, hogy megírták kérdésüket mielőtt elfogadták egy ügynök, vagy pénzintézet ajánlatát. Próbáld ki, INGYEN!

TEDD FEL KÉRDÉSED MOST!
2017-02-13T21:14:37+00:00 március 24th, 2013|Biztosítás|2 hozzászólás

2 hozzászólás

 1. Kiss István március 26, 2013 at 5:36 de. - Reply

  Ez az egész írás egy nagy félrevezetés!
  Még két informatikai szolgáltató is van aki on-line kalkulátorokat működtett és fejleszt. Arról nem is beszélve, hogy számos alkusznak van saját fejlesztésű on-line díjszámító és biztosításkötő rendszere, személyes ügyfélszolgálata.

  Jó lenne, mielőtt ilyen cikket ír megfelelően tájékozódna és valóban független véleményt fogalmazna meg, mint ahogyan az egy független biztosításközvetítőtől elvárható!

  • szendreiadam március 26, 2013 at 6:31 de. - Reply

   Nem állítottam másként, de ezzel találkozni a legtöbbet. Vannak más kalkulátorok is, de szerintem ez a legpontosabb, ezért ezt választottam ki a megmérettetéshez. Hiába a személyes ügyfélszolgálat, ha nem ismerünk senkit, netán az iroda 200 km-re van tőlünk. Köszönöm a véleményt, nem az online alkuszokat akartam lehurrogni, csak azt mondom, hogy, aki nem ért a biztosításokhoz, vigyázzon, hol köt.

Leave A Comment