OTP lakástakarék akció: 0Ft-os számlanyitási díj

Az egyik legnépszerűbb lakástakarék pénztári módozat most akciósan, ingyen elindítható. Ha 30%-os állami támogatás mellett szeretnél félretenni lakásodra, akkor ez egy jó alkalom, hogy megnézd, mit ajánl az OTP lakástakarék.

A lakástakarék-pénztárakról már korábban sokszor írtam, például itt: Tévhitek és igazság a lakástakarékokkal kapcsolatban és itt: Hogyan hasonlítsd össze a lakástakarék-pénztárakat.

Most kifejezetten az OTP akciót fogjuk megnézni: feltételek, módozatok, apró betűk.

A korábban Hozam és Hitel módozatok neve megváltozott. A magasabb kamatozású módozat a Fix nevet kapta, míg a lakáshitel felvételhez kedvezőbb módozat az Otthon nevet viseli.

A következő táblázat összefoglalja az OTP lakástakarék módozatokat és azok főbb jellemzőit:

OTP lakástakarék módozatok összehasonlítása

OTP lakástakarék módozatok összehasonlítása

Ha nem érted, hogy miért kevesebb az EBKM ha rövidebb a futamidő, vagy nem tudod, hogy melyik módozat a jobb neked, a Fix vagy az Otthon, akkor inkább kérdezz meg minket, ingyen segítünk választani.

A mostani OTP LTP akció feltételei

2015. május 1-től visszavonásig, legkésőbb 2015. június 30-ig 50 %-os díjkedvezményű számlanyitási díjjal indíthatóak az Otthon termékcsalád módozatai természetes személyek, valamint társasházak és lakásszövetkezetek lakóközösségei részére további feltételek egyidejű teljesülése esetén. Feltételek:

Termék és számlanyitási díjkedvezményFeltétel I.Feltétel II.Akciós időszak
EngedményezésEgyéb feltétel
Otthon 50%Nem engedményezhetőnincs2015.05.01 -06.30
Társasházra, lakásszövetkezetre engedményezésnincs
nincsTársasház/lakásszövetkezet a lakás-előtakarékoskodó

A díjmentes szerződéskötés alapfeltételeinek módosítása

2015. május 1-től a díjmentes szerződéskötésnek két kötelező alapfeltétele lesz:

a. új Hűség vállalási kötelezettség:

A 2015. április 30-ig alkalmazott Hűség vállalási kötelezettségtől az újonnan, 2015. május 1-től bevezetésre kerülő Hűség vállalási kötelezettség  az alábbiakban tér el (minden egyéb feltételben megegyeznek):

  • az eddig alkalmazott 48 hónapos időszak kiterjesztése az eredeti szerződés módozata szerinti teljes megtakarítási időre (4-10 év között),
  • a Hűség 2 esetén módosul a Hűség feloldásának díja, a korábban alkalmazott díjhoz képest:

48. megtakarítási hónap végéig a szerződéses összeg 1 %-a (az elengedett számlanyitási díj 100 %-os visszatérítési kötelezettsége), a 48 hónapnál rövidebb megtakarítási idejű módozatoknál is a 48. megtakarítási hónap végéig tart a hűség-időszak;

49. hónaptól az eredeti szerződés módozata szerinti megtakarítási idő végéig a szerződéses összeg 0,5 %-a (az elengedett számlanyitási díj 50 %-os visszatérítési kötelezettsége).

  • Hűség nyilatkozat érvényessége: A Hűség nyilatkozatot addig tekintik érvényesnek, amíg visszavonásra nem kerül, illetve 48 hónap vagy az eredeti szerződés megtakarítási ideje el nem telik. (Pl.: a lakás-előtakarékoskodó az eredetileg kötött Otthon 5 (0) módozatú szerződését az 57. hónapban Otthon 10 (0) módozatú szerződésre módosítja, majd a szerződést az 60. hónapban felmondja, akkor – tekintettel arra, hogy az eredeti szerződésre vonatkozó Hűség időszak letelt – már nem kell Hűség feloldási díjat fizetnie.)
  • Lejárt Hűség időszak utáni módosításkor a Hűség nem éled újra. (Pl.: Otthon 6 (0) módozatra vonatkozó szerződés megtakarítási ideje lejárt, az előtakarékoskodó nem módosítja a szerződést, hanem folytatja a szerződést, akkor a Hűség kötelezettség a 72. hónap végéig tart, a 72. hónapot követő felmondás esetén a lakás-előtakarékoskodónak nincs Hűség feloldási díj fizetési kötelezettsége.)
  • Hűség feloldási díjat nem kell megfizetni a Hűség kötelezettséget vállaló személy hagyatékáról rendelkező végzés birtokában.

b. SMS szolgáltatás igénylési kötelezettség:

2015. május 1-től a díjmentes lakás-előtakarékossági szerződéskötés feltétele az új Hűség vállaláson – illetve az egyéb feltételeken – túl az új, kibővített SMS szolgáltatás igénylése, melynek egyszeri igénylési díja a lakás-előtakarékoskodót terheli. Az SMS szolgáltatás igénylésének díját a mindenkor hatályos Díjtáblázat tartalmazza. Az SMS szolgáltatás igénylése kötelező, díja 990,- Ft.

Láthatod, hogy nem olyan egyszerű termék a lakástakarék. Ne gondold, hogy mindegy, hogy melyiket választod. Ez még csak az OTP lakástakarék, ezen kívül van még három másik pénztár. Ha szeretnéd, hogy korrekten, objektíven összehasonlítsuk neked, akkor ezen a form-on keresztül tudsz jelezni nekünk:

Szeretnél jó döntést hozni egy konkrét pénzügyi kérdésben?

TEDD FEL KÉRDÉSED ÉS 24 ÓRÁN BELÜL VÁLASZOLUNK!

Sokan százezreket spóroltak meg azzal, hogy megírták kérdésüket mielőtt elfogadták egy ügynök, vagy pénzintézet ajánlatát. Próbáld ki, INGYEN!

TEDD FEL KÉRDÉSED MOST!
2017-02-13T21:14:20+00:00 május 5th, 2015|Megtakarítás|0 Comments

Leave A Comment